Şimdi Ara

2025 Asgari ücret 22.104TL oldu. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
4
Favori
15.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O değil daha zamlı asgari ücret açıklanır açıklanmaz 5-6 saat sonra tüm marketteki ürünlere zam gelmiş zam veremiyosun bari denetim yap oda yok yeminle şu hükümete hala oy veren varsa ya zihinsel engellidir yada atm'cidir başka bi açıklaması olamaz.

• TÜRK TARİHİNİN EN KÖTÜ YILLARINI YAŞAMAKTAYIZ

BUNDAN KÖTÜSÜ VAHDETTİN'İN İSTANBULU İNGİLİZLERE TESLİM ETTİĞİ GİBİ ÜLKENİN DÜŞMANA TESLİM EDİLMESİDİR.

İMKANSIZ MI? HAYIR

• Yemeden içmeden, kira ödemeden, elektrik su gaz ödemeyip 30 gün sonunda 1 kilo RTX 5060 alınabiliyor. Günde 30 grama denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 26 Aralık 2024; 14:55:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az zam yapıldığına göre işçi çıkarmak için bahane kalmadı.
    Şimdi alım gücü düştüğüne göre cirosu azalacak işverenden fedakarlık bekliyoruz.

İşverenlerin hoşgörüsüne sığınıyoruz.
    Ben artık alışverişlerimi azaltıyorum, asgarî gereklilikleri alacağım. Enflasyonun düşmesine bir katkımız olsun.

Hadi bakalım işverenler, istediğiniz oldu. Sözünden dönen olmaz değil mi delikanlı insanlar.

• YALANLARDAN SADECE BİRİ = ASGARİ ÜCRETLİYİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK !!!    

YERSENİZ. KOYUNLAR HARİÇ, ONLAR KURU OT YİYİP DURSUNLAR

• Colda kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle gorecegiz bakalim is vereni. Para yoksa harcamada yok. Yurt disida krizde siparisler azaldi diye aglaniyorlar izleyelim bakalim. İscide buyuk ihtimal bu paraya ben anca ise gelir giderim diyecektir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zaten emekli olunca da sadaka veriyorlar.saat ücretine donulsun,isteyen SGK primini kendi ödesin.istemeyen parasını değerlendirsin.
    Fiyat etiketlerinde her ürünün KDV siz fiyatı yazılsın,kasaya gidince KDV li fiyatla odensin ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Tamam sensin  

• İşin bir de enflasyon tarafı var tabi.
    Sizce sıfır km otomobil alanlar ve ev alanlar,evine karı koca 200 bin giren memur grubumudur yoksa 12 bin alan emekli yada açlık sınırının altındaki özel sektör çalışanı midir(22bin asgari ücretli)??
    30-40 bin kira verenler peki kimdir? Asgari ücretli mi?emekliler mı?

• Maaşa %30 dediği asgari ücret 22 bin oldu ve çalışanların %70 i asgari ücret ve bin ikibin fazlası olan grup.
    Memurlarda mesela yeni baslayan biris 50-60 bin kazanıyor,bunlarında memurlar içindeki yeri belki % 10 dur.Geri kalan 100 bin bantina dayanmış ve gececektir yılbaşından sonra.
    Kiralar fiyatlandirilirken memur maaşına bakılır.hep böyledir.Tarihde asgari ücretli,emekli ve memur arasındaki makas bu kadar açık olmamıştı.
    Bence en büyük sorun budur.emekliye 12 ver,asgariye 22 ver ama memura ortalama 70-80 ver olmaz bu, adaletsizlik buradan başlıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: popturceyn

Maaşa %30 dediği asgari ücret 22 bin oldu ve çalışanların %70 i asgari ücret ve bin ikibin fazlası olan grup.
    Memurlarda mesela yeni baslayan biris 50-60 bin kazanıyor,bunlarında memurlar içindeki yeri belki % 10 dur.Geri kalan 100 bin bantina dayanmış ve gececektir yılbaşından sonra.
    Kiralar fiyatlandirilirken memur maaşına bakılır.hep böyledir.Tarihde asgari ücretli,emekli ve memur arasındaki makas bu kadar açık olmamıştı.
    Bence en büyük sorun budur.emekliye 12 ver,asgariye 22 ver ama memura ortalama 70-80 ver olmaz bu, adaletsizlik buradan başlıyor..
    Şimdi 2 veya 4 yıllık üniversite okumuş hiç bir deneyimi olmadan kpss ile atanmış memurlar seni linç ederler şu yorumundan ötürü

36 yaşındayım 17 yıldır aynı şirkette çalışıyorum, lise mezunuyum çok şükür patronum vicdanlı bir insan geçen yıl işe aldığı müdür benim maaşımı sorguladı defalarca tartıştı benimle patron ona tek bir cevap verdi burada diploma değil tecrübe para eder dedi,

Ne zaman ülkemizde diploma değilde bilgi birikime bakılırsa o zaman eşitlik sağlanır. Ülkemizdeki memurlar çoğu bilgisayar başında akşama kadar vakit öldüren tipler. ( Bazı meslek gruplarında elbette diploma ve eğitim önemli )

Gelir adaleti olması için özel sektör patronlarının yanında değil vatandaşın yanında duran siyasetçiler olmalı, öyle bir politika uyguladılar ki halkı asgarî ücrete mahkûm ettiler ve bunu normalleştirdiler. 2000 den önce asgarî ücreti sadece işe yeni başlamış insanlar alıyordu şimdi 15 yıllık çalışana dahi asgarî veriyorlar.

• Memur maaşları azaltılmalı, o para ile asgari ücrete biraz daha zam yapılmalı. Memur maaşı olmuş 45-50k falan, sabah 9-5, tatili ayrı, haftasonu tatili ayrı hayatın güzellikleri, çoğu da torpil ile girme ya da zamanında böyle torpil azken / memurluğa talep azken girmiş insanlar. Şimdi denesen torpilsiz çok ama çok zor.

Asgari ücrete bakıyorsun adam haftanın 6 günü çalışıyor, tatil ne belli değil, çalışma saatleri uçmuş ama aldığı 22k.  Tek suçu torpili olmaması.

• 2 sene önce asgari ücret 5500 tl idi.Yüzde 200 den fazla artış olmuş ama hicbir şey çözülmedi.Bu gerçekliği unutup nasil her sene zam istiyorlar anlamış değilim.Asgari ücretin sayısal artışı hiçbir şeye çözüm olmayacakki?

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Asgari ücretin enflasyonu artırdığını söylemedim zaten fakat asgari ücrete yüksek zam memur emekli maaşlarını artırdığı bir gerçek. Memur ve emekli maaşları da bütçe açığına ve karşılıksız para basılmasına veya yüksek faizle borçlanmaya neden oluyor hazinenin. Sonra yüksek enflasyon yine asgari ücretin yüksek yapılmasını gerektiriyor ... Ben bu kısır döngü olacağını bildiğim için enflasyon %20ye bile gelmeden 2018 yılında ( brunson sonrası )devlet 1 sene hiçbir şeye zam yapmasın diye yazdım aslında en yüksek destekçi özel sektör çalışanı olması gerekirken tam tersi tepki gördüm. Asgari ücret düşük olursa işverenden ek zam alabilirsin fakat asgari ücret düşük olursa memur ve emekli yüksek zam isteyemez devletten

Montaj ülkesi ve çin hakkında yazdıklarında yanlış. Montaj ülkesi olmamız maliyetle alakalı maliyet arttıkça burda üretim olmaz ancak montaj olur. Maliyeti sağlayan düşük ücretle çalışan sayısı vergiler ile enerji maliyetlidir. Bunlar düşük olursa burası da üretim üssü olur. Çin'de 1990lardan itibaren değersiz çin parası ve düşük asgari ücret uygulandı bu nedenle ithalat yapılamadı ve ülke üretim üssü olmak zorunda kaldı . Hadi yerli üretime geçelim diye bir düşünceyle olmadı yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Aralık 2024; 0:51:3 >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Bu doymayan kesim, asgari ücretli çalışanın;

- kirasını mı ödüyor?

- evine gıda alışverişi mi yapıyor?

- giyim ihtiyaçlarını mı karşılıyor?

- elektrik faturasını mı ödüyor?

- su faturasını mı ödüyor?

- internet faturasını mı ödüyor?

- çocuğuna bir kazak mı alıyor?

Ne yapıyor bu doymayan kesim de bunları bu kadar öncelemek zorundaymışız.Vatandaşın sırtındaki kamburdur bu doymayan kesim.

Asgari ücretli çalışan bu doymayan kesimden daha çok çalışıp daha az maaş alıyor. Asgari ücret sefalet ücreti olmuş. Hala çıkıpta yoksulu daha da yoksullaştırmazsak, bu doymayan kesimi daha da doymaz hale getiririz diyebiliyorsun. Doymazsa doymasın. Basar istifasını geçer özel sektöre. Maçası yerse tabii.

• popturceyn P kullanıcısına yanıt

Aynen öyle. Bazıları da çıkıp yoksulu daha da yoksullaştırmalıyız aksi halde bu en az 3 asgari ücret alan kesimi doyuramayız diye serzenişte bulunuyor. Kafaları kıyak.

• @mystiery_

Doymayan kesim dediğin kesim torpili var rüşveti var seçimde ona göre oy kullanıyor . Özel sektörde çalışan kafası fazla basmıyor üretimden gelen gücünü kullanamıyor bilmişler işveren tek suçlu diye memurun emeklilinin dediğinden başka birşey bilmiyor . Oysa işçi- işveren birlik olsa daha iyi ekonomi olurdu ama senin gibi gerçeklerden kaçıp bloklaman gibi gerçekleri görmek istemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Aralık 2024; 0:59:1 >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Vergi kaçıran adamlar işçinin hakkını mı yemeyecek?

İşçi işveren nasıl birlik olacak?

İ

• Colda kullanıcısına yanıt

Vergi kaçırmak istemeyen mi var ülkede? . Adam yandaş ve başkent gaz sahibi Kızılay'ı bile paravan olarak kullanıyor 5li çeteden tut tüm yandaşların vergi borçları siliniyor . Yabancı buraya yatırım yapmak için 10 sene vergi avantajı istiyor... İşçi işveren birlik olunca 100 birim kazanç varsa bölüşecekler 10 işveren 15 çalışan 75 devlet almayacak. 25 işveren 50-60 çalışan devlet 15 -25 alabilir

Ülkede %75den fazla toplam vergi var ordan hesapla

• Yavaş Yavaş Çöküş Dönemine Girmiş Bulunmaktayız.Asgari Ücret'in Bu Kadar Düşük Kalmasıyla Başlatılan Operasyon, Engelli Araç 10 yıl ve %40 Yerlilik İle Devam Ediyor.

Kendileri Gelsin 22.104 ₺ İle Geçinsin , Milletvekili Maaşları İle Geçinemiyorum Diyenler Var..

Emeği Geçen Tüm Herkese Teşekkür Ediyorum..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.