yooo bence yeterli. Siz aç gözlüsünüz Şükretmeye devamkeee < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 24 Aralık 2024; 23:29:29 > |
2025 Asgari ücret 22.104TL oldu. (7. sayfa)
-
-
Fazla bile söyledin 2000-3000 e kira vardır kalıyor 20.000 tl para
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
600 küsür dolar alıp hala beğenmiyorlar. özendiğiniz yuropada asgari ücret 200 300 dolar.
elhamdülillah reis yine yapacağını yapmış. ama ben hala nankörlük görüyorum. zammı istemeyen 17bin tl almaya devam edebilir. 22 bin tl güzel para. evde 2 kişi çalışsa 44 bin tl yapıyor. bu parayla rahat rahat yaşanır.
onlar konuşur ak parti yapar..
10-15 bin tl bandında kirayı çık. 5 bin de elektirk doğalgaz su internet vs.. kalan parayla da istediğini yap.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 24 Aralık 2024; 23:31:38 > -
22 verince kepçeyle geri alınmıyor yani
Sizin gibi kahvehane dayılara yeter bile, şükredin
-
Valla ABD'de millet 4-5 kişi kalıyor kirayı bölüşmek için. Yetmiyor diye aglayıp zırlayanlar bir zahmet 3+1 ev tutsun 10-15 kişi kalsın evlerde. 20 bin kira olsa dedikleri gibi ( ki kiralar 4-5 bin civarı ) kira 1500-2000 liraya indirgenmiş olur. 20 bin TL löp diye ellerine kalır. O kalan parayla her şeyi yaparsın lüks.
-
20 bin tl kira veren adam müstakil bahçeli evde oturuyor heralde. hem asgari ile çalışıp hem lüks evlerde oturmak da ayrı ironi hocam.
-
amma aç gözlüsünüz haaa...
devletimiz gayet düşünüyor işte halkı. zam yapmaya-da-bilirdi. körlemesine muhalefet yapmayın. azıcık kaliteli muhalefet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 24 Aralık 2024; 23:37:2 > -
Benim tuzum kuru isterlerse %50 yapsınlar her masada varım birinden kazanmasam birinden kazanırım önemli değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Size komik mi geliyor bu olay ?
Muhalifçilik oynayacak konu bulduk sevincinde misiniz ? Aynı konudan 4-5 tane açılıyor koşunn diye.
ülkede azcık düzgün muhalefet olsa Halk şuan isyan ederdi. İktidar değişsin bununla olmuyor diye. Ama YOK İŞTE ÜLKEDE MUHALEFETİN M Sİ YOK.
Enflasyona ezdirmeyecez deyip yüzde 30 zam verilmesinin mantığını anlatamazsın normalde insanlara. Ama bak gör AKP allem edecek kallem edecek anlatacak ve bu sığ muhalefet sayesinde ona bile ses etmeyecek insanlar dedi dersin.
Acil toplanmış muhalefet yok gök kubbeyi başlarına yıkacakmış AKP nin flan. Bu söyleme inanan 1 tane muhalif var mı acaba ülkede ! Veya hadiyin komple eylem yapacaz iş bırakacaz dese peşinden gidecek yüzde 3-5 bulabilirler mi acaba çok merak ediyorum.
-
Ev sahibim bile kirama 6 bin koydu bunlar 5 bin vermiş. Tebrik ediyorum…
ENFLASYON %47, ASGARİ ÜCRETE ZAM %30
YUHHH, YUHHH, YUHHH, REZİLLER
-
Fakirlik insanı Allah'a yakınlaştırır. Bu olumlu bir şey. Keşke ben de fakir olsaydım ve Allah inancım daha fazla olsaydı diye dua ediyorum geceleri.
-
Barınma ve gıda enflasyonunun çok altında kalan zam ekonomik çöküntüye yol açacaktır.
İnsanlar temel ihtiyaçları dışında para harcamayınca şirketler patır patır batacak.
Ekonomik çöküş hiç olmadığı kadar yakın...
-
Halk bileniyor bileniyor, bunlara dersi halk verecek, hem de öyle verecekki, Mart ayı yerel seçimlerinden çok daha fazla ses getirecek...
AKP İÇİN ARTIK BU ÜLKEDE GELECEK KALMAMIŞTIR. BUNU ANLAYIN ARTIK.
-
Alıntı
metni:ülkede azcık düzgün muhalefet olsa Halk şuan isyan ederdi. İktidar değişsin bununla olmuyor diye. Ama YOK İŞTE ÜLKEDE MUHALEFETİN M Sİ YOK. Bu ülkede o dediğini yapsalar bu sefer çıkıp "Devletimizin verdiği rakamı beğenmiyorlar, devlete, hükümete isyan edip iktidarın değişeceğini sanan kafalar var. azıcık kaliteli muhalefet olun ya" diye salya sümük ağlarsın
ki ağlamak sizin işiniz zaten. En fazla da senin
Bu arada bu tarz konular çapını aşar. Sen git o sözde başörtülü mağdur milletvekili ve Sakarya'daki şeriatçılara ağlamaya devam et. Çapına yakışır zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 24 Aralık 2024; 23:55:49 >
-
25 ideal olurdu. Az oldu
Bu arada mesela Karadağ'da asgari ücret 500 euro. Turizm sektörü 600 euro ve inanın market su sebze meyve orada daha pahalı. 0.50 cent'e yarım litre su satıyor market burada bim'in suyu 3 lira falan. O da ucuzu 0.50 cent 0.80'e de var ki bahsettiğim mega market. Orada idea var orası daha pahalı mesela. Normal su değil de soda gibi olanlar da aynı. Sebzeye falan hiç girmek istemiyorum buradan pahalı. Cikolata bakıyosun 3 euro mesela 120 liraya denk gelir 2 euro 70-80 liraya denk gelir burada 20-30 lira. O fiyata koca paket halley ya da probis alırsın. Biz de araba falan alakasız pahalı ama asgari ücretli adam sıfırdan biriktirip araba alamaz zaten o orada da zor.
Yani kira işini bölerseniz ya da bir şekilde aileden kalmadır bir şeydir çözerseniz burada yaşamanız orada yaşamanızdan daha kolay. Biliyorum çünkü kaldım en azından 600 euro alıp euro harcamıyorsunuz.
Almanya'yla falan kıyaslamayın sakın bu ülke cari fazla değil cari açık veriyor. İşlerin iyi olduğunu söylemiyorum ama orta halli bir ülkede bu kadar olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 24 Aralık 2024; 23:59:53 >
-
Arkadaşlar, az sabredin, 2023'te kişi başı milli gelirimiz 25 bin dolares olacak
Günlük 737 lira yapıyor. Konuda asgari ücretli çalışan varsa, günlük 12 saat boyunca 20 dolar için çalışıyorsunuz arkadaşlar. Hayırlı ugurlu olsun :)
-
Bu da; bir yıllık asgari ücret toplamıyla, o yıla ait ortalama altın fiyatıyla kaç adet cumhuriyet altınının alınabildiği hesabı. Hocam işine gelen dolar, işine gelen altın hesabı yapıyor. Asgari ücret dolar bazında artsa da, mal ve hizmet alım gücü olarak ciddi şekilde eridi. Ayrıca bu yıl ki enflasyon oranına karşılık yapılan bu zam hiç bir şekilde savunulamaz. Muhtemelen tribüne oynama yapılmak suretiyle bir miktar daha arttırılabilir düşüncesindeyim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X