Şimdi Ara

2025 Asgari ücret 22.104TL oldu. (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
4
Favori
15.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan kira zamlarını %25 ten 65 e çıkardınız ev sahipleri %100 ün üzerinde zam yaptı o başka. Askari ücrete %30 zam he. Birde enflasyona ezdirmeyeceğiz diyip diyip gez. İşveren davul zurna ile halay çekiyor bedavaya adam çalıştırmaya devam edeceğim diye. Seçime çok var tabi. Tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfterLife61 -- 24 Aralık 2024; 22:52:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyelilere 40 milyar dolar harcar parayı cebine atar. Emekçiye gelince yok.

Oh olsun oy verenlere :) Beter olun

• Kusura bakmayinda Kimse kimseyi aptal yerine koymuyor. Herkes herseyi biliyor 😅😅😅

• 22000₺ ye İstanbul da yaşanabilir kiralık daire yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

Suriyelilere 40 milyar dolar harcarken para var. Emekçiye gelince enflasyon öyle mi :) Hadi başka kapıya

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

bu devirde onu yapamazsın işte arkadaşları çevresinden gördüğünü toparlıyor sana dese bile 1 yatağımız olsun iş evlenmeye gelince aileler bir araya gelince çok gerginlik oluyor.. Bir anda kendini kısır döngüde buluyorsun bir bakıyorsun elde avucunda ne varsa tüm birikim gitmiş bak yiğenim okulu bıraktı iş hayatına girdi 4 ay önce evlendi şimdi boşanma aşamasındalar.. oda diyordu başımızı sokacak ev 1 yatak olsun yeter ama malesef öyle olmuyor bir zaman sonra kavgalar başlıyor parasızlık o bu derken bir bakıyorsun evlilik bitmiş .. şimdi inanın asgari ücret alıpta kirada yaşayan mutlu 1 tane aile göremezsin.. Çok etkiliyor ben bu kısıma çok üzülüyorum çünkü en düşük kira olmuş 20 bin tl .. Çocuk olunca anne çocuğunla ilgilenmek istiyor baba çalışmaya mahkum ama şimdi gerçek olaylardan baktığımızda asgari ücretle çalışan bir baba 20 bin kira verip geri kalanla evi nasıl geçindiricek problem burada.. Sonuçta bunlar kendi milletimiz ben senin onun onların neden zorluk çekmesini isteyim ki kendi insanım neden bu duruma düşsün ki ama bu olayın içinden bazı insanlar var babamın oğlumu ne yaparsa yapsın açlıktan ölsün olacak iş değil insanlarımızda bozuldu yahu bu ülkeyi el ele kurtuluş savaşları vermedik mi ne eksildi şu ülkede onu merak ediyorum vallahi billahi yazık insanımıza..

• Maksat muhalefet olsun diye muhalefet eden bir kesim olduğu için bunca sayfa mesaj oluyor. Türkiye'nin tüm kesimleri bu halde. Sadece muhalefet etmek, kendi tarafını her durumda savunmak.

Muhalefet sadece iktidarın zamlarını eleştirip kendi belediyelerinin devasa zam kazıklarını eleştiremediği için psikolojik üstünlüğü kaybetti.

60 milyonluk konseri savunursan, hala konsere devam edersen psikolojik üstünlüğün kalmaz. Borçları ikiye katlarsan, borcunu ödememek için bahane ararsan, belediye hizmetlerine her şeye 2 katı zam yaparsan etkin azalır. CHP özelinde muhalefet şu anda asgari ücret zam üzerinden iktidara karşı yeni bir saldırı hamlesi başlatmak isteyecek. Ama o eski gücündeki etkisi olmayacak. CHP muhalefetin etki gücünü ve motivasyonunu hunharca sömürüyor, kendi çıkarı için kullanıyor. Bu durum muhalefetin etki alanını daraltıyor.

Şu anda hükümet en rahat dönemini yaşıyor. Özelikle CHPli belediyeler de ne hata yaparlarsa yapsınlar, bu hatalarının nedeninin iktidar olduğunu anlatmaya çalışıp kendi kitlelerini uyutuyor. O yüzden onlar da en rahat dönemini yaşıyor.

Her durumda vatandaş kaybetti. İktidar alternatifi arayanlar CHP'ye mecbur bırakıldıkları için de bu statüke devam edecek. Herkes de her zaman olduğu sadece lak lak yapmaya devam edecek. Bu düzen böyle devam edecek.

İktidara karşı CHP'den başka alternatif üretemeyen bir toplum ağlamaya mahkumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 24 Aralık 2024; 23:20:33 >

• Niye öyle oluyor?

Şimdi sen geçen sene işe basladın diyelim. Bir fiyata anlaşıyorsun ve senin aldığın maaş her ay yüzde 5 ile 10 arası reelde eriyor.

O zaman ikinci 6 ayda zam olması lazımken hadi olmadı ,yıl sonu enflasyon+refah payı istersin.

Enflasyon reelde yuzde 90-100 , resmi 45-50.

Sen 30 alirsan bu az degil mi?

Bize de sene basi kallavi zam yapmislardi, ben maaş çok yuksek diye sene başında acayip hassas davraniyordum işimi kaybetmeyeyim falan diyordum. Ikinci 6 ay zam olmadı ve maaş eridi, şimdi yurtdişına gitmek üzereyim:) ikinci gorusmem var yeni yilda.

Yani bana cok gelen para simdi "amaaan bunlari mi cekecegim basar giderim" moduna getirdi beni.

Hele bu sene yuzde 20 falan zam olursa ben basar giderim. He yuzde 50 yaparlarsa yine dusjnurum gitmeden.

Anlatabildim mi.

• Yetmez ama evet

• Diyanet işleri başkanı da demiş ki "Bana A8i çok gorduler" :)

Siz de iste 22 bin ile yaşamaya calisin:))

• Devlet kendi artışlarını bile daha yüksek yapıyor.(damga vergisi-ıvır zıvır resmi kanallara giden tüm ödemelere) asgari ücrete %30 zam. Yine garibanın yüzü gülmedi. Umarım seçimlerde hatırlayıp kimseye oy vermezler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Ulaştığımız refahı kalıcı hale getirmek..."

Yahu cidden yeter artık be!
    Yahu nasıl bir açıklamadır bu??????!!!!

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

Kafanmı basmıyor anlamak mı istemiyorsun.Asgari ücret 8500 den 17500 e fırladığında enflasyon mu azaldı alım gücümü arttı.Tam tersi enflasyon coştumu.Senden kısması lazımki talep olmasın fiyat artış hızını azaltabilsin en rasyonel karar şuan bu.

Suriye politikası komple yanlış.Konuyla ne alakası var.40 milyar doları 2017 de harcadı.Bu zam 24 aralık 2024 de yapıldı

• galacimbom kullanıcısına yanıt

Memur hükümetin oy deposudur gelen her parti içinde böyle olacak kimse memura dokunmaz

• Gıda enflasyonu ortada beklenti de yükselmişti bu rakam çıkınca şaşkınlık yarattı. Zaman ilerledikçe açlık sınırının altına düşerse ne olacak? Şimdi bir de ev sahibiyle uğraşacağız kira konusunda hala arz talep sağlanamadı saçma yerlerde devam ediyor. Bakalım artık daha neler olacak merak uyandırıcı.

• Fazla bile yapılmış. 5 bin lira kira olsa, aylık 1000 lira mutfak masrafı, 500 de faturalar bitti gitti. Kenara 13-14 bin kalıyor.

• kugutex kullanıcısına yanıt

Aynen öyle...

Şükretmek farzdır, fazlasını istemek ise Allah katında günahtır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 24 Aralık 2024; 23:28:28 >
  • Ücret aşırı düşük.

Ama işlerin düzelmesi için olması gereken buydu. Bu noktaya hiç gelmemeliydi ama %50 zam döngüsüyle birkaç seneye 1 liraya bir milyon demeye başlardık. Zaten son enflasyonla bir tane 0 eklenmişti paraya. Bir noktada döngü dursun diye bu yapılmak zorundaydı. Umarım aynı kararlılık diğer alanlarda da devam eder tüm acı asgari ücretliden çıkmaz.

Zaten bir ülkede sigortalı çalışanların %50'si asgari ücretli olmamalı bu da apayrı bir konu.

• Dolar bazında bile fiyatlar neredeyse 2 katına çıkmışken 50 dolarlık artışı savunmak saçmalık.

Turiste bile pahalı gelen bir ülke olduk...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.