Şimdi Ara

2025 bütçe ödeneği: Diyanet tek başına üç bakanlığın bütçesini istiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok dindar arkadaşlar bizim cebimizden din finanse etmeye çalışıyor. Madem çok kalabalıksınız madem çok dindar bir ülke burası o zaman vergiyle değil bağışlarla dini finanse edebilirsiniz. Burası düşündüğünüz kadar dindarsa topladığınız paralarla 2 diyanet bütçesi kadar para toplarsınız? Yanılmıyorumdur umarım. Yoksa böyle haram parayla, küfür edilerek aldığınız paralarla iki yakanız bir araya gelmiyor.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Aynen öyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüce makam Diyanet işleri başkanlığı

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam’ın hakikatlerinin yaygınlaşıp genelleşmesi, Müslümanların dini terbiyesi, İslam’ın üstün meziyetlerinin gelişmesi için çalışan yüce bir makamdır. Ölünceye kadar maaş alan dersiamlar, müderrisler, vaizler ve diğer ilmiye erbabı Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmişti

Kaynak: Atatürk Ansiklopedisi

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Almanya’da işveren sanırım çalışanına iyi ödeme yapmıyor ki devlet yardımı bol bol dağıtıyor.

Nasıl anlayabiliriz?

Almanya'da sosyal yardımlar: Halkın yarısından fazlası çalışmayı gereksiz görüyor

Kaynak:

• İsminiz cemevinden geliyor sizde alevilik olabilir ailenizde veya anneanne babaanne tarafında.

Alevi dinî inancı cemler üzerine kurulmuştur. Anadolu Aleviliğinde cem sözcüğünün yanı sıra “cem ayini, cem erkânı, cem kurbanı, cem töreni” gibi terimler de kullanılmaktadır. Dergipark Makalesi

• silistreli kullanıcısına yanıt

almanya bizi kıskanıyor zaten.

İlginç geliyor bana. Hani bizim ekonomik durumumuz belli. Yıllardır terörle, korkunç ve büyük yıkımlara yol açan afetler ile uğraşıp belimizi doğrultamıyoruz. Almanya'nın ne problemi var ki halkının hatrı sayılır bir kısmına sosyal yardım yapma durumunda kalabiliyor.

Sözünüze katılıyorum "Almanya bizi kıskanıyor"

Bu sanayii gücü bizde olsa bundan 100-150 sene önce ki gibi dünyanın 6 süper devletinden biri olurduk. Onlar 20.yüzyılda iki defa denediler yüzlerine gözlerine bulaştırdılar ve beceremediler.

Temmuzda hepsi çatlayacak almanya amerika kıskanç bunlar 

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Alıntı yaptığın cümlem ile yazdığın arasında hiçbir anlam bağı olmadığı gibi, yaptığın basit çıkarımın da benimle alakası bile yok. Hayal dünyan ilginç. Her şeyi geçtim, farz edelim ki aleviyim, ne olacak.

Allah söyletiyor:)

Ama cümlenin içinde Almanların neden sosyal yardıma muhtaç olduğunu pek bilememişsin gibi de duruyor.

Onlar da makarna ve kömür ihtiyacı sahibimidir?

Hayır sizle eğleniyorum  

Fakirler almanlar o yüzden. Biz almanlardan saraya mercedes sürüsü alıyoru audi alıyoruz ki kalkınsınlar.

bize mültecilere bakalım diye verdimleri 3-5 kuruşu karşılayabilsinler diye alıyor da olabiliriz. Takdir sarayın.

Yaw tam da sıkıldığım iphone 15'i bırakıp 16'yı almayı düşünürken:)

Emekli olmuşsun, işine sistemi bozmadan devam ediyorsundur. İkramiyeni cebine atmışsındır. 44 Yaşında ki mi alır iphone 16'yı?

Yoksa hakkın rahmetine kavuşmuş veya kavuşamadan emekli olabilmiş Alman emeklisi mi alır iphone 16'yı?

17 çıkınca haber et, uzak kalmayalım. E mi?

Alman parlamentosunu olduğu külliye-sarayı bilirmisin bilmiyorum da. Devasa büyüklükte ki o külliye ısı pompasıyla iklimlendiriliyor.

Araç mı? Kendi markalarından çesşit çeşit var.

Biz de şükür iyi kötü kendi markamızı yapmaya başladık. Ama gemilerle İtalya'dan geliyormuş onlarda 

Baya baya öyle yazıyorlar yav. Bak mesela hiç ya kankalar yapmayın etmeyin bunlar burada yapılıyor dediğini hiç okumadım. Ya da yazdın çizdin da benim gözümden kaçtı.

Bir 100 sene geriden geliyoruz sanırım. İyi ki bu baba yiğitler çıktı.

Almanya'da ev ısıtması hariç, ocak ve sıcak su için kardeşimin evinde elektrik kullanılıyor bedeli aylık 200 Euro kadar.

Sosyal yardımı neden size veriyorlar dediğimde cevaben bende maaşımın (1800 euro) %53'ünü vergi olarak veriyorum diyor.

Sosyal yardım almasa...

Bizde de sosyal yardım alan sayısı ve miktarı arttırılmalı diye düşünüyorum. Yavaş yavaş oluyor gibi de sanki.

Milletin devletten aldığı gıda erzak kolileri ve ısınma destek bedellerinin üzerinde gözü olanın, bunlarla ilgili çirkin sözler söyliyenin muhasebesini milletim yapsın diyorum.

Sanırım çeyrek yüzyıldır bu kafa! ile olsa gerek bir türlü halk bunları iktidara getirmek istemiyor diye de düşünüyorum.

Çöp çukur çamur.

Açlık sınırının altında maaş alan emeklilerin olduğu asgari ücretli sayısının 40-50 olduğu bir yerden bunları yazmanız komedi valla sizle eğleniyorum ciddiye alınamayacak kadar gerçeklikten kopuksunuz 

Ben kasapta konuşmasını duyduğum teyzelerin gerçekliğine inanıyorum. Siz kendinizi kandırın. 40 tl lik et alan teyzeler daha gerçek. Alman ın hansı helgası sultan ahmet turluyor bizimkiler köyüne bile giderken 8 kez düşünüyor.

neyse devaaam yazın siz ama ciddiye alamıcam 

1727 ye kadar matbaaya müsade etmeyen zihniyet gördü bu topraklar matbaa kurulmasına müsade etmek için kararname çıkarıldı. geriden gelmeyi tarif etsem dudaklarınız uçuklar. Buluş yeniliğe o kadar kapalı bir zihniyet ve tohumları mevcut....

• Konuyu saptırmalarına izin vermeyin ya. Almanya ne alaka? Mesele bizim cebimizden diyanete giden para. Dindar ve çok müslüman geçinenler bu yükü çeksin. Gerisi boş.

Bir diyaneti Atatürk kurdu meselesi var. Diyanet kurulmadan önce şeriye ve evkaf vekaleti vardı. Diyanet diyenlerin bundan haberi var mı? Şeriye din, evkafta vakıf demek. İkisi bir aradaymış bunu ayırmış ve ismi değişmiş. Sıfırdan kurulan birşey değil. Onu da boşver Atatürkün her yaptığını kendileri kabul edip onaylıyormuş gibi bunu niye ortaya koyuyorlar ki?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.