Şimdi Ara

2025 bütçe ödeneği: Diyanet tek başına üç bakanlığın bütçesini istiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yine iyisin bak bilmemek ayıp değil Öğrendin sonucta

Sadece Parti denince olmuyormuş Siyasal kurumlar varmış  

Ayrıca uzatma teşekkür etmelisin

Yoksa siyaset bilimi ve kamucu biri gelse fena haşlardı seni; parti kurum değil mi ne saçmalıyorsun sen diye 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAUANKA K kullanıcısına yanıt
    Yaziklarini kaile almadikca, hirs yapip tekrar tekrar yazman seni hakli cikarmiyor fazla cirpinma kanatlarina yazik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Age of Empires'da imam basıp cami yapınca ülke gelişip çag atlıyordu. Acaba gerçek hayatta da işe yarar mı bir deneyelim mi dediler?

• Bir imamın tam olarak işi nedir?

211k diyanet personeli var deniyor.

• 5 vakit namaz kılan birisi olarak, diyanetin aynı avrupadaki gibi gönüllü verilen ibadet vergisi ile finanse edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İsteyen o vergiyi vermeli, istemeyen, diyanetten memnun olmayan ödememeli.

Şahsen ben bu durumda, şu diyanet için o vergiyi ödemezdim.

Yalnız beyler, bu savunduğumuz fikirlerin topluca "liberal" fikirler olduğunu hatırlamakta fayda var. Dikkat ederseniz, ülkeler liberal olabildiği kadar gelişmiş ve zengin oluyor. Liberallikten uzaklaştığı kadar da fakirliyor. Çünkü liberal düzende, herkes istediği gibi özgür, bu özgürlük, herkesi bir arada mutlu ve refah içerisinde yaşamasını sağlayarak bireylerin mutluluğunu ve sonuç olarak da üretkenliğini maximize ediyor.

Türkiye'de bu fikri ne muhalefette ne iktidarda savunan akıllı bir tane siyasetçi yok. Herkesin tek bildiği ben iktidar olup, benden olmayanı ezeyim düşüncesi. Sürekli bir dayatma, oculuk buculuk, bitmek bilmeyen bir baskı var. Ülkede rönesans tarzı insana sadece insan olduğu için değer verecek bir değişim ve dönüşüme en ufak bir iz bile göremiyorum.

• Kanun gereği siyasi partiler kamu desteği alıyor ya…

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Ooo ciddi bir rakam. Gazimiz hangi ihtiyaca yönelik bu kurumu vakti zamanında kurduysa? Derdi neydi ki?

• Küçülmesi gerekirken iyice büyüyor. Bunlara verilen bütçenin yarısı istihdam ve üretim için harcansa dine daha çok faydası olur, işsizler küfür edip günah sahibi olmazdı.

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Gazimiz işini bilir, kurduysa vardır bir hayır.

• Düşünsene arabın biri 1500 sene önce siyasi amaçlarla örgüt kurmuş. Aradan onca zaman geçmiş, bizimle ne ırksal ne kültürel hiçbir bağı olmayan, sadece kendi dönemine ve kendi yöresinin insanına hitap eden bedevi öğretileri için 21. yüzyılda dünyanın parasını harcıyoruz, dünyanın emeğini veriyoruz. Muhammed görse şaşardı, siz manyak mısınız derdi.

Müslümanlar bu işin ne kadar saçma, akıl dışı ve adaletsiz olduğunu ancak inanmadıkları başka bir din için para ödediklerinde farkeder.

• sanırsın atom parçalıyorlar 

• KAUANKA K kullanıcısına yanıt

O zaman şöyle yapıyorsunuz. Siyasi partilere hazine yar dımı ile ilgili yasayı kaldırıyorsunuz. Böylece yararı olmayan CHP'ye hazineden tek kuruş gitmeyecek. Meclis çoğunluğu sizde hadi görelim.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Gidip de gelmiş gibi konuşuyorsun.

• hindistan 200-300 milyon usd büçte ayırarak marsa uygu göndermeyi başarmıştı. türkiye her sene diyanete 2 milyar usd veriyor. diyanete 2 milyar usd yerine 1 milyar verilse, kalan 1 milyar usd ile ilaç geliştirebilirsin, otomotivde yeni bir teknoloji bulabilirsin, bilimde çığır açacak bir başarı gösterebilirsin, ancak tercih diyanete 2 milyar usd vermek.

• silistreli kullanıcısına yanıt

İşte artık maalesef Kurum gaziyi tanımıyor

• Umarım diyanet bizim gizli uzay araştırmalarımız, uzay gemisi tersanelerimiz ve lazer topu üretimimiz için paravan bir oluşumdur. Yoksa dünya savaşı çıkarsa işimiz zor.

• silistreli kullanıcısına yanıt

Dostum üstü kapalı sarkazm yapmana gerek yok, ben başka bir şey düşünerek yazdım.

• Diyanetin birilerinin zoruna gitmesi insanı keyiflendiriyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.