Şimdi Ara

2025 Özel İletişim Vergisi belli oldu: Yüzde 43,93 zam yapıldı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • avrupa'dan sonra ameriga da bizi gısganıyor.. bak gısgançlıklarından cayır cayır yanıyorlar.....

ayrıca benim maaşım %30 zamlanmadı.. bana %15 verildi. ama kira artış oranı %58. dolayısı ile bahsettiğiniz zam oranı doğru değil

bugün pazara gittim. ve en pahalı ürün "mor lahana" idi. kg suna 90 lira isteniyor. karnıbahar'ın kilosu ise 40 liradan başlıyor. ne gariptir ki pırasanın kg sunu sormadım. 3 satıcı vardı ve her bir pırasa kolum kadar kalın olduğu için yemek yapamazdım.

domates salatalık... fiyatlarını boş verdim artık. her domatesin üstüne baktığımda buram buram kimyasal var bende diyor. biber satanların önünden geçmedim korkumdan.

hemen pazar uluslar arası büyük marketin arkasında idi. tanesi kg kadar büyük olan soğanların hepsi yeşillenmiş - filizleri var ve market fiyatı 40 lira olan bu soğanların, yeşermemişi pazarda 20 liradan satılıyor. sarmısak tane ile satılıyor. patates 20 lira civarında. havuç 20 liradan aldım. ufak boy kıvırcık ise 25 lira idi. maydanoz 10 dere otu 15.

meyve almaya cesaretim olsa bile, param yoktu. burası turunçgil çenneti olan Antalya. Portakalı bahçesinden toplayıp getirmişler 30 lira civarında satarken, pazardaki fiyat ise 25-40 lira arasında idi ama 1kg bile alacak gücüm yoktu maalesef.

3 hafta önce aynı pazardan 55 liraya aldığım ısparta ekmeğini 65 liradan aldım.

ben aldığım maaş oranına değil, pazara yansıyan orana bakıyorum. Ve ocak ayındaki pazar fiyatı, özellikle kış yiyecekleri açısından kıyaslandığında hiç de hoş değil.

her öğünü 1 simit 1 bardak çay ile hesaplasam da maalesef alınan emekli maaşımın zam oranı, simit ve çayın zam oranı ile kıyaslanamayacak şekilde.

zatı muhterem vekiller.. kendi maaşlarına zam ve sosyal yardım - ek ödenekler konusu olduğun aynı zam oranı ile yaşamlarını devam ettirebilecekler mi ?

komşusu aç iken kendi tok olan konusu filan bunların hepsi A8 alıp, dötten ısıtmayı çalıştırana kadar söylenen sözler.

Isıtma başlayınca, kolçak altında bulunan kısımdan ne içiliyor ne çekiliyor konusunu %52 cevaplasın

• UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    GSS'nin amacı, sağlık hizmetlerine erişimdeki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve sağlık harcamalarının sosyal güvenlik sistemi üzerinden daha adil bir şekilde paylaşılmasını sağlamaktır. Bu sigorta, genellikle gelir durumu düşük olan kişilere yönelik düzenlemeler içerir ve genelde prim ödemeleri, gelir düzeyine göre belirlenir.

GSS'nin temel amacı, Türkiye'deki tüm bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alarak, sağlık alanındaki eşitsizlikleri azaltmak ve toplumun genel sağlık düzeyini iyileştirmektir.

Bir insan işsiz ise işsizlik sigortası alır. Yardıma muhtaç ise yeşil kart alır. Ama her ikisini de almıyor ise sağlığını kaybettiğinde devlet bana bakmıyor deme hakkı olmasın diye minimal bir tutar havuza aktarılarak zorda kalan vatandaşın tedavisi çalışanın vergi yüküne yüklenmeden ödenmesi olan bir programa bile para yatırmayan insan o zaman araba çarptı biri bana baksın param yok demesin.

• monacomen kullanıcısına yanıt

işsiz insandan alınan nefes alma vergisi bu kadar güzel anlatabilinirdi teşekkürler uzun yazı olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaşa %15 zam geri kalan herşeye %40-50 zam ne güzel ülke bee. Gss gibi bir saçmalığın olduğu muz cumhuriyetinde yaşıyoruz. Daha ötesi yok bence bu dünyada

• UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    İşsiz insanların tüm sağlık harcamalarını ve ameliyat ve ambulans masraflarını çalışanın sırtına vergi olarak yükleyip sonra da ilk sağlık sorununda devletten ambulans yardım beklemesi! İşsizlik sigortanız bitince millete yük olmak yerine hepimiz çalışmalıyız öyle değil mi? SGK priminin ne işe yaradığını bilip bilmemeyi oynamak da iyi mazeret oldu. Bir de bunun elektriği kullanıp ama benim oturduğum ilin barajını kullanıyorsunuz bir de elektriğe para mı vereceğim diyen kaçak kullananları var. Onların faturası da çalışan namuslu garibanın sırtına.

• gssyi çok iyi biliyorum lütfen savunmayın,şirketlerin borçlarını silerken çalışan garibanın üstüne yük olmuyorda gss'mi yük oluyor ? nefes alma vergisidir net,savulunacak bi tarafı yok

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 15 Ocak 2025; 13:49:33 >
  • Mutlu musun İmamoğlu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.