Şimdi Ara

2025 YKS TAVSIYE KONUSU *vannessa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
7
Favori
4.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneme günlüğüm: https://forum.donanimhaber.com/deneme-gunlugu-vannessa24--157154342

2024 Yks sayısal 11x, eşit ağırlıkta 300.oldum

Öncelikle nasıl bir öğrenciydim. Yks sürecini araştırmaya 11.sınıf 2.dönemin başında başladım. Bu sınav nedir, kaç soru, kaç nete kaç sıralama geliyor vs. Bu döneme kadar da yazılılara 1-2 hafta önceden çalışan, çalışkan sayılabilecek bir öğrenciydim ama 9dan beri yks bilincinde çalışan geçmişe yönelik tekrarlar yapan biri değildim. Yazılıyı olduğumuz gibi önceki konuları unutur bir daha tekrar etmezdim yks bilinci yoktu. (Bu bilince, ben kesin ilk 100 istiyorum ilk 30 istiyorum diyen biri değilseniz gerek yok)

11.sınıf 2.donemde hepimizin yaptığı gibi derece kanalları vs olsun her şeyi araştırıp yol planı belirledim okul da bizi bu sıralar bilgilendirmeye başlamıştı.(11in başında ailem beni dershaneye yazdirmisti hafta sonları gidiyordum bu bilgiyi de vereyim)

11.sinif 2.doneminde olduğum ilk tyt denemesindeki net (72.5) (16 şubat)

Netlerimin 55ide turkce ve matematikten

Sosyal ve fenden 20 net bile yapamamışım.

Bu andan sonra ilk çalışmaya basladigimdaki yaptığım net hatalar

1- Sınava 1 yıldan fazla varken net hesaplayıp net yükseltmeye çalışmak

2-Günlük 4-5 saatten fazla çalışmak

3-Milletle kendini kıyaslamak

4-11.sınıf mükemmel değilken saçma saçma tyt çalışmak.

11.sinif Mart-Mayıs sonu arasindaki 2 aylık dönemde salak gibi tyt mat soru bankası çözdüm en baştan bildiğim temel yerleri 3 kaynaktan köklü sayi falan çözüyordum. 2 saatlik dil bilgisi videoları izleyip 2 kaynaktan soru çözmeye çalışıyordum. Hem zulüm geliyordu hem de bildiğim temel yerlere çalışıyordum bol bol kaynaktan ah ah en büyük pişmanlığım.

Mayıs sonlarına geldikçe bana ciddi bir aydınlanma geldi. Geometri gibi uzun soluklu derslere hafif hafif çalışmak yerine zaten net çıkardığım 70 tyt netimin 50sini yaptığım yerlere çalışıyordum. [Buraya ww2 abraham wald uçak hasar analiz fotosu koyduğumu farz edin :) ]

Bu nasil oldu artık çevremi mi analiz ettim aklım başıma mı geldi bilmiyorum ben ne yapıyorum diyip tyt turkce çalışmayı bıraktım. Yazın 2023 sorularını inceliyordum 5 soru bile gelmeyen dil bilgisine günde kaç saat video + not + soru çalıştığımı fark ettim.

Mayıs başı gibi öncelikle ne istediğime karar verdim. Hedef belirle gibi klasik öneri vercem ama bana gaz veren tek şey buydu. Vlogları izlemeye başladım bogazici dans kulübü, koç uni gezileri bu ortamları yaşamak istedim o yüzden hedefimi koymam zor olmadı. Bu hedef kişi odaklı da olabilir bilkentte okuyan bir akrabam ekonomideki bir hocasını anlatmıştı hayran hayran o bile beni etkilemişti. Su an fizik turkiyede baya hype cern, harvarda giden bir çocuk vardı onların da etkisi var böyle ufak şeyler içsel motivasyonu oluşturmalı bence. Bu arada sadece sınav ve rekabet hırsından çalışan çok kişi de gördüm onlar da başarılı oldular bu kişide bitiyor artık ama mutlaka iten bir şey olmalı sizi. Belki ailenizi gururlandırmak belki aile evinden kurtulup rahat otel gibi yurtta, burs alarak özgürlüğe sahip olmak burası sizde.

Mayıs başı gibi aklım başıma geldi 3-4 tane çözdüğüm tyt kitaplarını bıraktım. Tyt türkçeyi direkt bıraktım zaten 2 ay saatlerce çalışınca 30-35 üzerine çıkmıştı netim. Başlangıç turkce netim 25 civarıydı zaten 10 net bile arttırmadım.

Tyt matematik için başlangıç netim 20lerdeydi temel yerleri ve problemleri yapıyordum süre sorunum vardı süresiz çözdüğümde genellikle 25 net civarı yapıyordum. Geometri ve diğer konularda eksiğim vardı. Diğer kitaplarımı kenara kaldırdım 3d orijinale göre daha ortalama geldiği için onu seçip. Ağustosa kadar bitirdim günlük 3 test bile çözmüyordum. Temel yerleri bildiğimden oralar hızlı aktı. Fonksiyonlar, ikinci derece, pkob gibi konulara da eyüp b izleyerek baştan çalışıp 3d soru bankasından çözüp geçtim. Bu arada haziranın başından beri yapamadığım her soruyu biriktiriyordum burası çok önemli.

Mayıs-Eylül arası

Gunde ortalama 1 saat tyt matematik çalışıyordum.

Yine 3dnin ayt fiziğini aldım 11.sinif fen konularının çoğuna az buz hakimdim sıfırdan onu çözüp geçiyordum. 345 tyt fizik vardı bir de. Aytden hareket, enerji, elektrik gibi ortak konuları cozdukce açıp 345 tytden de çözdüm. Konularda unuttuğum yer varsa önce meb kitabını açıyordum o yetmezse de ozcan aykindan izleyip çözmeye devam ediyordum. Tyt fizikte fizik b giriş, madde, ısı sıcaklık gibi sadece tyt konularını unuttuğumdan onları da meb kitabından çalışıp testini çözüp geçiyordum.

TYT FENDEN LUTFEN GEREKMEDIKCE VIDEO IZLEYIP ZAMAN KAYBETMEYIN MEB KITABI COK COK YETERLI

Fizik için yazın 1 tyt 1 ayt(12'ye kadar) olmak üzere 2 kaynağı bitirdim.

Kimya için aynısını yapıyordum. Meb kitabında çok karmaşık gelen yeri anlamadıysam gorkem şahini açıp sadece ilgili yeri izliyordum. Tyt için orbital Ayt için aydını yazın çözüp bitirdim. (Ayt yine 11 konularını)

Biyoloji için meb kitabı gayet iyi ama çalışmaya ilk başladığımda ezberim biraz zayıf olduğundan senin biyolojide izledim beni en çok oyalayan ders oldu bu yüzden yazın tüm tyt konularını bitirememistim (ekosistem, kalıtım vs kalmıştı)

3d tyt ve 3d ayt soru bankalarını cozmustum.

AYT matematik

Yaz boyu günde sabit 1 saat çalıştım

Kafama göre tekrarlar yapıyordum.

Trigonometriyi tekrarı yapıyordum.

Rastgele video açıp soru çözümleri izliyordum.

Parabol denklem fonksiyon tekrarı yapıyordum.

3d ayt mat soru bankam vardı tytde soru bankam fonksiyonlara gelince aytde de parabol, denklem, grafikler o bağlantılı konularin hepsini çözüp tekrar etmiştim.

Matematiği her gün, feni her gün çalışmıyordum 2li gruplar halindeydi fiz-kim fiz-biyo kim-biyo gibi

Kısacası yazın yaptıklarım:

Tyt mat 1 soru bankası temizlemek

Tyt fen 1 soru bankası temizlemek (tüm konular bitmemisti)

Ayt 11.sinif tüm konularını 1 soru bankasından çözmek.

Böylece okul başladığında sadece 12.sinif, sosyal ve geometri derdim kalmıştı.

12.sinifin başında 90 nete çıkmıştım 30+ mat ve 15+ fen kesin yapıyordum sene boyu hiçbir denemede altına düşmedim.

12 ya da mezunsanız okulda, kütüphanede mutlaka ilk günden türev falan çözecek tipler olacaktır gram onlara bakmayın zaten siz bilinçli insanlarsınız.

Eylül ekimden itibaren bu süreç tam anlamıyla başlıyor. Koskoca 10 ay var sakın ama sakın eylülde ekimde 9-10 saat falan çalışmayın yapmayın. Beni dinleyin bu sınav o kadar zor bir sınav değil ileride yapacak bir şey kalmıyor ben öyle bir sıkıldım ki eşit ağırlık bile çalıştım hala sıkılmaya devam ettim beni dinleyin.

Ben sadece okula gidiyordum. Dershanede de deneme kulübüne kaydoldum.

Deneme kulübüne kaydolacak mezunlar

Kurumsalların hangi marka olduğunu önceden sorun.

Hangi sınıfta yapıldığını sorun (saat olmayan sınıfta yapanlar var)

Her şeyden emin olduktan sonra yazılın.

Hiçbiri gözünüze kesmezse yazılmayın zaman, efor kaybı olur.

Ekimden itibaren süreç başladıktan sonra hedefiniz sayısal ilk 100, ilk 1000 ise maalesef haftalık branşlara başlamak zorundasınız.

Yazi iyi degerlendirmediyseniz en geç Kasım gibi tyt ile işiniz kalmasın.

Haftalık deneme önerilerim şunlar

Eylül-Kasım arası

Haftada en az 1 tyt mat

En az 1 turkce

En az 2 haftada bir tyt genel deneme.

Kasım - Ocak arası

Haftada en az 2-3 tyt matematik branş

Yine en az 2-3 tyt turkce branş

Haftada en az 1 tyt genel deneme

Ocak-Şubat

Burda önerim şudur. Eğer eylülden beri yukarıda belirttiğim gibi denemeleri cozduyseniz tyt netleriniz zaten hayvan gibi artmıştır. 100 üstü kesindir. Bu yüzden bu dönemi de Kasım-Ocak arası gibi devam ettirebilirsiniz ama geçmişte deneme eksiği varsa ve netler 100e rahat ulaşamıyorsa 90larda ya da daha aşağıda kalıyorsa aşağıda yazacağım sıklığı burda gecmelisiniz.

Mart ve sınava kadar sürecek tempo

Tam bu aylar ve bu aydaki süreklilik sınavı kazandıran ve en çok zorlayan bölüm bu 3 ay boyunca

Her gün tyt mat branş

Her gün tyt turkce branş

3 gün ya da 2 günlük periyotlarla 20+20 tyt fen sosyal branşları

Haftada 2 tyt genel deneme.

Denemeleri nasıl çözüyoruz:

Tyt turkce: Kaç nette olursan ol süre tutarak sürekli süre kısmaya çalışarak.

(Paragraflarda bariz bir soru kokunu yanlış yapıyorsanız paragraf kitabından ilgili kökün çözümünü izleyin bunun dışında paragraf ya da soru bankası sakın çözmeyin sadece deneme)

Tyt matematik: 20 netin aldıysanız deneme çözmeyin. 3d-orijinal ikisinden birini alıp temel yerleri + problemleri öğrenip 25 net ve üzerine çıktıktan sonra denemelere başlayın.

Denemelerde başta süre yetmiyorsa ama süresiz çözünce çok net kazanıyorsanız problemlerde hizlanmak için fasikül alıp soru yüklemesi yapın ama zaman baskısı hep bilincinizde olsun yoksa süre kisamazsiniz. 1-2 kitap bittikçe zaten soru oz guveni size gelecek hizlanacaksiniz merak etmeyin.

Geometride süre kazanmaya çalışın. Ben yine 3dnin tyt geometrini çözdüm en başta. Geometriniz sıfırsa bir kanal ya da konu anlatımlı kitap bulun bu fen gibi bir ders değil kuralı öğrenip soruyu cozemiyorsunuz. Soru bankasında çözmeniz bile konunun ismini bilmenizin etkisi var denemelerde çözebilmek için hayvan gibi soru hafızası gelistirmeniz lazım bunun için paragraf problem rutini falan sakin yapmayın onlar saçmalık ama günde 20 dakika geometri rutini sifirsaniz mutlaka olmalı karma soru çözün. Birkaç aya geliseceksiniz.

Denemelerdeki soruları dijital olarak biriktirin. Flashcard uygulamaları çok güzel yatakta telefondan uyumadan onu yaparsınız günlük olmasa da haftalık mutlaka yüklediğiniz sorulara bakın yoksa gelisemezsiniz sınavın en büyük tricki bu unutmayın. Benim ilk 100e giren arkadaşım denemelerdeki netlerini degil yanlış ve boşlarını grafik yapar onları incelerdi sürekli bu mentalde olmalısınız.

Bir de bu yanlışlardan öğrendiğiniz bilgileri, şekilleri yazacağınız boş bir defter alıp yazmakta çok mantıklı o defter direkt sizin eksiğinizi kapatacak bir kitapçığa dönüyor. Somut olarakta bir şekil çizip yazdığınız için bir daha karşınıza çıktığında çok daha iyi hafızaya oturmuş oluyor yanlış yaptığınız bir şeyi unutma ihtimaliniz kalmıyor.

Tyt sürecinden ay ay yeterince bahsettik kaynakta söyledik ayt sürecine geçelim

Konularinizi en az 1 kaynaktan sindire sindire yılbaşına kadar öğrenirseniz çok rahat edersiniz.

Ayt matematik: 3d gayet başlangıç için güzel kaynak. Bilinen kaynaklar zaten elinizde kalmışsa onla başlayın hepsi gayet iyi 345 olsun. Burda püf nokta şu ilk kaynağınızı tamamen çözün ama 2.kaynak çözerken en basit yerleri bir daha çözmeyin. 2.kaynaginizi çözerken gidip bir daha parabolde tepe noktası bulmayın. Derece dakika falan dönüştürmeyin hiç gerek yok. 1 kaynağı tamamen çözün tüm soru tipleriyle bitirin diğer kaynağı seçerek çözün matematikte. Bu dediğim ayt için zaten tytde 2.kaynaga hiç gerek yok 1 tane sağlam çözüp deneme ama ayt için gerek var.

Ayt kaynak önerilerim 3d-345-orijinal-karekok-barış

3d ilk kaynağımdı tamamını bitirdim diğerlerini de ilk testleri ve kolay soruları hariç bitirdim.

Allahin emri apotemi fasikulleri, orijinal fasikullerini de eklerseniz cila olur.

Matematik bilinci soru cozdukce oturacak kaynak isimlerinin çok önemi yok yeter ki kaliteli sorular çözün eyup b gibi kanallar karma yayınlardan konu konu soru yayınlıyor o playlistleri de kendiniz çözün

Ayt biyoloji

Mantığıyla keyifli bir ders. Flashcard tekrar olayı ve kendi notunuz çok önemli şekil çizerek çalışın uzun uzun paragraf falan geçirmeyin deftere.

Kaynaklar biyotik-3d tamamını bitirdim. Biyoloji mat gibi değil kaynağın hepsini çözün. İkisi dışında kaynak almadım ytden de çok soru çözdüm.

Dr biyo, senin biyolojin, fundamentals canım sıkıldıkca o an hangisini istiyorsam onla çalışıyordum

Ayt kimya

Yksnin en basit dersi bil ve uygula. Klasik aydın çöz geç. Aytde gorkem sahin izleyebilirsiniz makara yaptığı yerleri atlıyorum çok temelden anlatıyor.

Ayt fizik

Bana göre yksnin en zor dersi. Çıkmış sorulara bakarsanız o kadar zor değil bayağı kolay (yanlışım çıktı :))ama deneme soruları falan çok ter döktüm.

Hangi youtube kanalından anlıyorsanız ondan izleyin ben vip fizikten hiç haz etmezdim ama arkadaşlarım onu izliyordu çoğu de fulledi. Tavsiyem ağır yorum sorularıyla çok cebellesmeyin sınavda asla öyle bir soru gelmedi gelmeyecek. Mekanik kısmına sıfırdan başlıyorsanız çok çalışmanızı oneririm ama mekanik temeliniz varsa çok sıkıntı olmayacaktır.

3d-egzersiz çözdüm bitirdim aydının da çoğunu çözdüm ama kalitesiz soru doluydu. 3 adim sorularını tavsiye ederim.

Tyt Ayt deneme önerilerim:

https://forum.donanimhaber.com/2024-yks-deneme-oneri-konusu--157932054

Bu konuda yazdığım, çözmeyi düşünüyorum dediğim tüm denemeleri çözdüm. Hepsini de oneririm piyasada ne varsa temizleyin.

Tytde ay ay belirttiğim şekilde giderseniz bu konudaki tüm branşlar rahatça yetişiyor.

Ayt deneme sıklığından bahsetmedim Şubattan önce kesinlikle branş çözmenizi önermem ama Şubat gibi yavaştan başlarsanız güzel olur 3 günde bir gibi. Mart Nisan aylarında 2 ay düzenli şekilde günlük mat ve fen atarsanız Mayıs ayına bomba gibi girersiniz.

Mayıs ayında sabah tyt denemeleri + analiz tekrar. Aksama doğru da ayt denemesi + analiz + tekrar yapıyordum. Canım sıkıldıkça da branş atıyordum. Ayt genel her gün atmazsanız bile tyt genel mutlaka atın asla üşenmeyin. Ayt branş atsanız da olur aşırı genel çözmedim ben okulda dershanede giriyorum.

Maddi durum sıkıntı düşünen arkadaşlara da idareliyseniz evde cozmenizle sırada çözmenizin hiçbir farkı yok sınav atmosferi hikayesi dershanenin koclarin para kazanmak için uydurduğu herkesin de kabul ettiği bir terim. Zarari yok tabii ama evde disiplinli çalışan bir öğrenciye faydası da yok.

Genel soruları cevaplamak için yazdım umarım seneye gireceklere faydalı olmuştur benim yks defterim burda bitti herkese hayatında başarılar

• Karalamadan sonuç belgeni at full şekilde
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

Direkt insta atsın hocam nasıl fikir

• tebrikler hocam sürekliliğin önemi
  • Up
  • guzel konu up

• Sınav anınız nasıl geçti, nasıl yönettiniz sınav anını?
  • Vanessa :)
  • Thetris_ T kullanıcısına yanıt

Herkes adam olabilir ama herkes derece yapamaz

• Thetris_ T kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thetris_

Bu mesaj silindi.

bu da mı hinduymuş

• yazın 11 çalışmalı mıyız hocam? ben tyt çalışıyorum 5-6 saat sürüyor. Zaman kalmıyor
  • caginyks2025 kullanıcısına yanıt

Durumuna bağlı hocam matematikte durumun nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTENFİKRET

Sınav anınız nasıl geçti, nasıl yönettiniz sınav anını?

Tyt kolay geldiği için klasik bir deneme gibiydi. Yine de emin olmadığım soruları ilk turda 2.defa okumadım geçtim.

• vannessa kullanıcısına yanıt
    20 net civarlarındayım. konuların %75-80 ine hakimim. Fonksiyonlar bitmek üzere,problemlerin çoğunu bilmiyorum (yarin çap problemler fasikülü almayı düşünüyorum) bölme bölünebilmeyi çok yapamıyorum onun dışında eksiğim yok. Geometri de eksiğim var ondan da çap üçgenler fasikülü alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caginyks2025 -- 22 Temmuz 2024; 20:54:15 >
  • caginyks2025 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle 11 çalışmaya başla tyt matematik ortalama düzeye gelmiş pratikte kendiliğinden yükselecek

• sonuç fake gibi.

k-pop'cu birinin derece yapma ihtimali yok

• Forumda dümenden derece için bu kadar zahmet edilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yltyy -- 23 Temmuz 2024; 2:37:46 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.