|
2029'da ARM dizüstü bilgisayarlar %40 pazar payına ulaşabilir
-
-
arm bitirecek x86cıları cep telefonundan gelen enerji verimliliği teknolojileri ile tüm yardımcı işlemcileride bünyesine katan sistemoncip soc yapısı ile durdurulamaz bir maliyet avantajıda var bütün piyasa karışacak
-
Bari bütün sistemler Arm'a geçse de linux android macos x windows birbiri üstüne kurulabilse. Mesela mac' e asahi linux hariç linux kurulamıyor. yine windowsa mac kurmak da zorlaştı mace windows kurmak da zor.
Tüm bunları geçtim bende ubuntu var waydroid üstünde bazı android apk dosyaları çalışmıyor çünkü sadece arm için derlemiş adamlar. bak uygulama orda ben google play sertşifikamı almışım linux üstünde ama 3. sınıf bir yds app çalışmıyor çalıştırana kadar bir sürü uğraş verdim. yok arm komut seti yükle yok bilmem ne.
x86 miadını doldurup biterse tüm uygulamalar risc v ve arm olacak bu da uygulama kullanılabilir ortamı baya genişletecek. ümitle bekliyoruz.
-
Honor Pad 9 aldım harika cihaz, klavyesi ile çok güzel. Buna bir de Windows ARM yüklense o fiyata harika cihazlar olur gerçekten.
Diğer türlü pahalı ARM laptoplara o paraları pek kimse vermez.
-
X86 işlemci mimarisi biterse, bu sadece Intel'in değil AMD'nin de sonunun geldiği anlamına gelir, koskoca iki işlemci tasarımcısı şirket buna izin verir mi sizce. Apple'ın MacOS isletim sistemi uygulama desteği olarak yine kendi işlemcisiyle daha uyumlu yapıda, Qualcomm'un Snapdragon X işlemcili laptop'ı ise Windows işletim sistemi kullanıyor.
Bu arada uğraştırıcı olsa da, Apple işlemcili bilgisayara Windows kurulabilir, aynı şekilde bir PC'ye MacOS kurulabilir. ARM'ın X86'yı yenebilmesi için 10 değil, 1000 fırın ekmek yemesi lazım. Lunar Lake'deki NPU'nun AI hesaplama gücü için 120 TOPS deniyor, Snapdragon X 45 TOPS M3 ise 18 TOPS. Intel Arrow Lake ile NPU birimlerini desktop serisine de getirdi, sonraki serilerin AI gücü gittikçe yükselecektir, ARM'cılara geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Ekim 2024; 22:53:5 > -
Şuan piyasada 2 rakip var dediğiniz şey gerçekleşirse arm tekel olmaz mı? Sonuçta bahsi geçen firmaların hepsi arm kullanıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tam aksine x86 sadece amd ve intel tarafından lisanslı arm ise herkes lisansliyabiliyor. Rsc v ise lisansa ihtiyacı yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben, hala ağır işlem yükü altında ezilebilecek bir işlemci olarak görüyorum ARM'ı. Daha çoooook yol alması lazım, çoook.
-
2029'da tüm olay cloud üzerine kayar diye bekleyen ARM büyük gol yiyebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X