Şimdi Ara

205-55-16 yerine 195-55-16 lastik takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Sattigim arac corsanin lastik olculeri 195 55 16 boyutunda idi. Lastikleri vermedim. Su anki aracim ceratonun lastik olculeri ise 205 55 16. Eski kislik lastiklerimin disleri hala iyi. Yeni bir lastik almak istemiyorum. Acaba eskileri kullanabilirmiyim. Muadil olculerine baktigimda degisim yuzdesi 1.77 gozukuyor. 3 un alti kabul edilebilir deniliyor. Lastigin dis capindada 1 cm dusus olacak. Yani eski lastikler bu jantlara uyarmi. Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uyar, jantların alt ve üst referansları genelde belirtilir, sizin jantın refrans değerlerini biliyorsanız orada yazacaktır ancak bilmiyorsanız bile tecrübelerime göre her iki değer de aynı jant ölçüsü için referans değerleri limitlerindedir. Zaten genelde kışlık lastik alanlar 195 alırlar karda tutuşu artırmak ve de yakıtı düşürmek için. Size diğer bir ipucu: aracın kullanım klavuzu ekinde jant seçenekleri de yer alır burada da jantlarla ilgili veya markanın siteainde aksesuarlar bölümünde jantlar gösterilirken hangi lastik ölçülerini kullanabileceğinize dair bilgiler olabilmektedir. Oraları da tarayın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnilgiz -- 29 Ekim 2017; 12:26:2 >
  • Daha iyi olur kışlıkta 195 taban avantaj sağlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette jant lastik hesaplama yazın çıkan sonuçlarda kullandığınız lastiğin ölçülerini ve kullanmak istediğiniz lastiğin ölçülerini yazın. Orda çıkan sonuca göre yorum yapın. Km bilgileri ve arabanın aktarması için %3+- önerilmiyor. Orjinal ebadın dışına çok çıkmamak lazım

205 55 16 yerine 195 60 16 takarsanız çok fark oluşturmayacaktır. Genişliği azaltıyorsanız yanağı arttırmalısınız

• Bi şey olmaz kullan gitsin.

Ben 195/50r15 yerine 185/60r15 kullanıyorum. 55bin km oldu bir sıkıntısını görmedim. Fark da %4.5 gibi bi şey gps ölçümünde hızım gerçek hızdan 1-2km az oluyor. Göstergem neredeyse gerçek hızımı gösteriyor. Hız kurallarına daha fazla dikkat ettim bi şey olmadı 3yıl/55bin kmdir
  • Tam tersi şeklinde kullanıyorum bir sorun olmuyor. 195 55 16 yerine daha ucuz olduğundan 205 55 16 kullanıyorum. Yazlık da kışlık da bu şekilde. Araç 2012 Kia Rio.
  • Bende aynen tam tersi kullanıyorum, 195 çok ara bir ölçü olduğu için seçenek az ve pahalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • slm arkadaşlar ,benim araç volvo s40 orjinal 205 55 r16 lastik takılı ve değişmesi gerekiyor ,şu an elimde sıfır 1 takım 195 55 r16 conti yazlık lastik var ve aracıma takabilirmiyim.Hız yapmak sert kullanmak gibi bir huyum yok ,kısaca takabilir miyim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.