Şimdi Ara

206 ABS sorusu. Ustalar hemen bilir. Ben acemiyim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Temmuzun ortasında bir adet 2004 model 206 aldım. Acemiyim ve zaten ilk arabam. Arabayı alırken ABS var mı sormadım bile Sonradan baktım ki ABS yokmuş. Çokta önemli değil, şimdilik yavaş sürüyorum zaten.

Yalnız arasıra kontağı çevirinde ABS nin ışığı yanıyor. Her zaman olmuyor bu, mesela 30 çalıştırmada 1 gibi bir oranı var. Biraz da kafadan salladım esasen bu oranı ama buna yakındır işte.

Bir arkadaşım bunda ABS var dedi, eğer olmasaydı ekrana (göstergeye) ışığı konmazdı dedi. Sizce bunda bu ışıktan dolayı ABS var ve arızalımı?? Yoksa ışık her araçta var, arıza ışıkta ve ben de ABS yokmu?? Ya da bunun cevabı kesin bilinemez, göstermek mi lazım??

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

• Öncelikle aracın hayırlı olsun.

Aracının donanım seviyesini yazarsan sana daha rahat yardımcı oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 13 Aralık 2009; 17:50:11 >
  • bahsettıgın celıskılı bı durum. ben de anlayamadım. ama soyle bır yontemı deneyebılırsın. 40-50 km hızda gıderken fren pedalına sonuna kadar bas. bastıgında pedal tıtresıyorsa ve gerı tepıyorsa ABS vardır. ıslak bı yolda denersen daha kolay sonuc alırsın
  • Şimdi ruhsattan baktım. 206 X-Line 1.4 5 kapı şeytan kırmızı ve 950kg

Daha önce ani frenler yaptım ve ABS felan devreye girmedi.

İşte zaten ben de ABS yok diye biliyorum ama arasıra ışık yanınca, acaba var ve arızalımı dedim kendi kendime.
  • Bu arada şu linkteki bilgiler ABS için opsiyonel diyor.

http://www.maksimum.com/otomobil/cars/1509.php

Saygılarımla.
  • benım bıldıgım kadarıyla xline larda abs yok
  • aracınızda abs bulunmamaktadır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkürler ;)
  • belirttiğin donanimlarda ABS yok ama eğer aracın otomatik/tiptronikse mutlaka vardır

kaputu açtığında sağ taraflarda biryerde yanlarından 4 tane kablo çıkan küçük bir zımbırtı var o ABS.... varsa vardır yoksa yerinde yeller esiyordur

baktın da göremediysen, e yol da boşsa çak bi kazık fren hemen anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 15 Aralık 2009; 14:00:35 >
  • benim araçta 206 1,4 x line fakat oto vites bende abs var. soylukanın dediği gibi kaputun içinde sağ tarafta ufak siyah 15*20 ebatına yakın bi kutucuk var önünden arkasından kablo çıkan ordan anlayabilirsin. yada dedikeri gibi hızlı giderken ani fren yap devreye girerse vardır elbet. fakat ben ilk aracı aldığımda o kadar denedim bi türlü devreye girmedi bende acaba arızalımı dedim. bi gün kırmızı ışığa hızlı girince freni bi koydum devreye girdi aha çalışıyomuş dedim :d
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.