Şimdi Ara

206 kapı içinden giren toz kolon deliklerinden çıkıyor bu normal mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar araç kapı içlerine yağmur suyunun girmesi normal bu her aracta oluo dimi kapı içine giren su kapı altındaki deliklerden dışarı tahliye oluo .

ama toz da aynı şekilde mi yani toz da giriyormu kapı içlerine?

bu toz açaba kapı altındaki bu su tahliye deliklerinden mi yoksa başka yerden mi giriyor bu su kapı içini çürütmez dimi toz la karışınca çamur oluoda?

bu toz girişini nasıl engelleyebilirz aynı şekilde sogukta girio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbey -- 6 Mart 2009; 21:05:12 >

• ya kımseden biyorum yokmu ya
  • benim arbada ön kapıdaki kolon yerlerini kapatacaktım az daha dursaydı orası açık nasıl soguk geliyor nasıl soguk geliyor toz gelmeside bence normaldir
  • sende ki bu soguk gelme nedeni neeydi?
    sanırım orjınal kolonları cıkarmısısın oray yenı takılan kolonlarda rjınalınde oldugu gııbı kolonun etrafını saran sunger yok ordan hava ve soguk gırıo
    soguk sundan da gelebılır ınce yapıskan kagıt varya o sokulup takldıysa kenarlrından hava kacırabılır
  • Kapıların dış döşemeleri ile kapı metali arasında yalıtım malzemesi var.

Bu malzeme silikon benzeri bi yapıştırıcı ile kapıya sabitlenmiş.

Sizde ya bu yalıtım malzemesi yok, ya da hasarlı, veya zamanla yapışan yerler kalkmış.

Toz olayına gelince, cam fitillerinden giren yağmur suyu haliyle saf su değil, sıçrayan pis su,

yağmur suyunun tuttuğu toz zerreleri bu aradan kapı içine giriyor.

Kuruduktan sonra da toz şeklinde kalıyor.Bahsettiğiniz şey büyük ihtimalle budur.

Önlem olarak cam fitillerini dışarıdan değiştirebilirsiniz.Zira zamanla güneş, su vs gibi etkilerle

ömrü azalan fitiller tam oturmayabiliyor.

Ancak sorun bununla kesin olarak çözülemez.

Ayrıca merak etmeyin her araçta az çok olur bu.

Yalıtım malzemesi işine gelince servisin yanından geçmeyin eğer sizinkiler yoksa.

Yanmaz, dayanıklı, orijinal yalıtım malzemesine yakın kalınlıkta malzeme ile siz de yapabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken şey orijinalinde kalıpla şekillendirilmiş malzemeyi, el mahareti ile

yerine oturtmak...

• cok tesekkurler bilgilerin için bende sizin söylediğiniz nedende oldugunu dusunmustumkafam rahatladı

benım aracta arka sağ kapıdan soguk gırıo kolon delıklerınden gelıo nedenıde sacı kapatan o ınce yapıkan tesısat dosenırken cıkarıldı tekrar yapısırken bazı kenarlardan tam yapısmadı hava gırıo gıren havada kolon delıklerınden ıcerı gecıo servıste bu ınce kaplamanın fıyatı cok pahalı tanesı 75 tl ycok pahalı
    bende akendınden yapıskanlı alınınyum folya ıel kapladım hem ısı kaybını hemde toz hava gırısını hemde dısarıda kı sesı ıcerı almayı engelledi.

kolonlardan gelen toz ıse sanırım on kapıdakı orjınal kolonlar cıktı orjınal kolonların yanlarında bunları saran sunger vardı yenı takılan kompenetlerde yok toz ordan gırıo yanı kompenentlerı saran bı sunger gıbı bır sey gerek

ne yapabılırım???

• extremeenvy

cok cok tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim,

Bahsettiğin sorunu bi resim çekip koyarak anlatırsan daha kolay yardımcı olabiliriz.

Hoparlörleri saran süngerden kastın nedir anlamadım.

307'mde ön ve arka hoparlörleri kendim değiştirdim ancak sünger göremedim.

Acaba halka şeklinde hoparlörün daha iyi oturması için kullanılan süngerden mi bahsediyorsun?

1 parmak genişliğinde halka?
  • evet benım arac 206 on kapı kolonlarında vardı bu sunger yanı on kapı kolonlarını sarıyordu ben bunları cıkardım yerıne kompenent takıldı yanı
    sungerde olmayınca on kapıdan hava cıkıs yerı sadece kompenetın takıldıgı yerle sac arasındakı bosluktan hava akımı oluo toz soguk burdan girip kolon deliklerinden cıkıyo
  • bak su on kapı dakolonun oturdugu plastık kısısm varya ıc taraftan o plastıgın ıcınde kolonu saran parmak genişliğinde sunger var ama benım aracta o kolonun oturdugu plastık tamamen cıkarılmıs kompenent dırek saca motelendı dolayısıyla kopenentın takıldıgı yer ıel sac arasında bosluk oldu
    sacoı kaplayan yalıtım malzemesı takıldıktan sonra bıle delık gozukuo sorun bundan kaynaklanıo sanırım neyapabilirim

206 kapı içinden giren toz kolon deliklerinden çıkıyor bu normal mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.