Şimdi Ara

206 ve lpg YARDIM!!!!.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
19.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben yaklaşık bir ay kadar önce 1.4 2005 model 206 aracıma atiker sıralı sistem taktırdım ilk başlarda biraz problemler yaşadım bayağı stres yapmıştım ama sırayla sorunları aştık burada yardımlarından dolayı tamerbagdas'a ve diğer yardımı olan arkadaslara tekrar teşekkür ediyorum 1haftadır maaşallahı var aracım karma 0,12ykrş yakıt yakıyor bu arada atiker sistem iyi bir sisitem ama herzaman denildiği gibi takan usta cok önemli bana biraz acemisi denk geldi sanırım başka usta aracılığıyla sorunsuz günler başladı benzine göre performans düşüşü var ama okadrı her aracta oluyor bunu kabul etmek gerekiyor ama tasarruf %50 leri buluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtyrtsvn -- 26 Temmuz 2007; 21:46:25 >
  • SORUNUNUN BİTTİĞİNE SEVİNDİK
    BOL TASARRUFLU GÜNLERDE ARACINIZI KULLANMANIZI DİLERİM

SİZİ BUNDAN SONRA ARAMIZDA DAHA SIK GÖRMEYİ BEKLİYORUZ
  • eywallah birader
  • atikerli 206'ımla 5.000km yi devirdim ufak tefek sorunlar oldu ama hepsini aştım 206sına lpg taktıracaklara atikeri tavsiye ederim ama dediğim gibi sağlam bir usta monyaj yapacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtyrtsvn -- 11 Ekim 2007; 0:18:17 >
  • 206 için sorular gelmeye başladı. Güncelleme yapmak istedim.

Aracım 14bin km 'yi Atiker ile katetti. şu anda 100bin lira civarı yakıyor. şehir içi 130 bin lira civarı (ramazan trafiğinde). Performansı çok iyi. Gaz olarak Aygaz ve Milangaz kullanıyorum. Atiker sayfalarında detaylı bilgiler mevcut.

Not: bayi mayi değilim, sıradan, memnun bir kullanıcıyım. Mesleğim öğretmenlik.
  • bu yazılarınız beni cesaretlendiriyo...heralde ben de taktırcam....
  • mercury ben gecen gün bp den aldım ama memnun kalmadım performansta düşüş oldu depo bitince po dan aldım bayağı fark etti sende böyle bir durum farkediomusun yani farklı yerden alınca hissediomusun en iyisi aygaz ama oda cok nadir var izmirde o yüzden po dan alıomm ben hepp idare ediozz
  • beyler yokmu konu hakkında bilgi tecrübesini paylaşmak isteyen
  • ya @mrtyrtsvn arkadaşım, ben de aygazdan şaşmıyordum. sonra milangaz'a geçtim yoğun tavsiye üzerine. Tavsiyelerde belirtildiği gibi daha uzun mesafe yapmaya başladı aracım. ama performansta düşüş hissettim açıkçası. Ama %100 Türk sermayesi olduğu ve daha ekonomik için hoşuma da gitti. Denizli'de bir ustayla görüştüm, o da ipragaz önerdi. Aygaz'dan aman uzak dur dedi. Özellikle Lovato gibi hassas enjektörlü araçların, enjektör problemlerinde 10 arabadan 7'sinin sebebi Aygaz dedi. ipragaz'dan şaşma dedi. Bizim kitlerin (Atiker) kolay kolay enjektör hatası olmaz, 2 yıl kullan gaz filtreni değiştiririz, canavar gibi kullanmaya devam dedi.Yani kafam karışık açıkçası. Hangi Petrol istasyonundan olursa olsun İpragaz ve Milangaz'ı tercih ediyorum artık. Aygaz'dan soğudum biraz.(malum gaz markaları farklı istasyonlarda sıkça görünüyor artık)

son zamlarla beraber aracım 105bin civarı yakıyor şehirler arası.

Peuget 206 1.4 + Atiker sıralı

• ok saol
  • aracınız full grup ise lpg takılamaz ,
    bunu tavsiye etmiyoruz

İyi günler

quote:

Orjinalden alıntı: mrtyrtsvn

MERHABA ARKADASLAR 2005PUG 206 ARACIM VAR 1.4 BENZİNLİ ŞEHİR İÇİ ORTALAMA 260 YKRŞ CİVARI YAKIO BENCE BU RAKAM BİRAZ FAZLA GİBİ GELMEYE BAŞLADI DİĞER ARAÇLARIN LPG DE 150 YKRŞ CİVARI YAKTIĞINI DUYUNCA... DEDİM BENDE SU LPG OLAYINA GİREYİM AMA CEVREMDE 206 YA LPG TAKTIRAN DUYMADIM FRANSIZ ARAÇLARINDA LPG RANDIMAN VERMİYOMUŞ, BURADA 206 SI OLUPTA LPG TAKTIRAN ARKADASLAR VARMI VARSA İZMİRDE NERDE KAÇA TAKTIRDILAR MEMNUNLARMI?? CVP YAZARLARSA SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.........
  • anlamadım ben full grup'un ne olduğunu bilmiyorumda araba full grubmu yarın grupmu hiç duymadım böle bişe
  • abii ben hala bu full grup olayını merak ediyorum cvp gelmeyecekmi 206 full grupmu yoksa yarım grupmu yada grupsuzmu benim araca taktılar lpg yoksa takılmamalımıydı ???
  • Arkadaşlar araçlarda 3 tipenjeksiyon sistemi mevcut
    1. Full gurub enj. sistemi
    2. ardışık enj. sistemi
    3. 4 bağımsız enj. sistemi

bazı lpg markaları ardışık ve full gruplara uygulanamıyor. yazılımla alakalı

daha vazla detay isterseniz yazarım

quote:

Orjinalden alıntı: mrtyrtsvn

abii ben hala bu full grup olayını merak ediyorum cvp gelmeyecekmi 206 full grupmu yoksa yarım grupmu yada grupsuzmu benim araca taktılar lpg yoksa takılmamalımıydı ???

• Selam arkadaşlar gerçekten faydalı bilgiler edindim yazılarınızdan teşekkürler.. Bende de 2001 model 206 xs 1,6 var. Bu hangi grup enjeksiyona sahip ve sıralı sistem uygulanabilirmi? Teşekkürler..
  • onu sen iyisi bir bayiye git atiker tavsiyemdir sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: halilserkan

Selam arkadaşlar gerçekten faydalı bilgiler edindim yazılarınızdan teşekkürler.. Bende de 2001 model 206 xs 1,6 var. Bu hangi grup enjeksiyona sahip ve sıralı sistem uygulanabilirmi? Teşekkürler..

Mrb halil bey sizin aracınız fullgroup. BRC de daha önceleri siizin aracınıza LPG takılamıyordu ama Şimdi yeni çıkan yazılımla takılabiliyor. Bir BRC (2a bayiine) gidip montaj yaptırabilirsiniz sağlıcakla kalın
  • arkadaşlar öncelikle bu konuda mesaj yazan herkeze çok teşekkür ediyoryum çünkü gerçekten çok fikir sahibi oldum. Özellikle mercury ve murat çok saolun.
    benimde 2003 model 206 xt otomatik vites aracım var ,gerçekten çok fazla yakıyor ,kaç yıl oldu alalı daha 26000 kilometrede.
    bu konuyu okudan sonra bende lpg taktırmaya karar veridim. Sormak istediğim 2 soru var ,birincisi izmirde tavsiye edebileceğiniz iyi bir usta var mı ? sanırım marka konusunda bende atiker de karar kılıcam ama usta çok önemli demişsiniz eğer bilen tavsiye edebilen varsa çok sevinirim. eğer iyi bir tavsiye alamzsam atikerin izmir bölge distribitörüne taktırtmayı düşünüyorum.
    Bide ben bagaj fazla küçülmesin diye en küçük olan tüpten taktırmayı düşünüyorum bunun tüpün çabuk bitmesi hariç bir dezavantajı olmaz di mi ?
    ve son olarak mrtyrtsvn ; bi mesajında bazı sorunlar yaşadım ama şimdi çok memnunum demişsin ,acaba bu sorunları çok kısaca da olsa özetleyebilirmisin ,gerçi tüm mesajlarını okudum ama yinede eğer gözümden kaçmış olan varsa diye soruyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon_onur -- 14 Temmuz 2008; 2:13:44 >

• cevap yok mu arkadaşlar ?
  • selam onur kardes ben gecen yıl temmuz ayında izmir atiker bölge distribitörü ayok otogazda takdırmıştım lpg'yi 20bin kmde idi şimdi 30bin oldu lpg ile 10bin km yaptım... burada taktırmak istersen benim montajı ayok'ta hasan (uzun saçlı top sakallı) usta yaptı... Yaşadığım sorunlar şunlar oldu sabahları araç ilk marşta almıyor boğuluyordu 4-5 kez marş yapmak gerekiyordu ama bu sorun benzinin 1/4 depodan az olmasından kaynaklandığını tespit ettim depoyu doldurunca sorun kalktı.. diğeri benzin göstergesinin düşmesiydi bu sorunada alıştım artıkk seviye düşüyor sonra kendiliğinden tekrar cıkıyor.... benim araca 40lt'lik silindir tank koydular bagay hacmi büyük ölçüde daraldı ama yalnız bir bekar olduğum için bu sorun fazla etkilmedi... 10bin km tecrübeme görede 206 1,4 motor 100km'de ş.içinde 10lt lpg ş.dışı 6lt lpg yakıyor bugünün hesabıyla ş.içi 0,185ykrş ş.dışı 0,140ykrş yakıyor performans kaybı cok az olsada var ama genede iyi gidiyor 185km/h hızı görebilirsin... aklına takılan başka bişey varsa yazz cvplamaya çalışırım.. :))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.