Şimdi Ara

206cc aldım ancak bazı sorularım olacak...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
9.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2001 model 206cc aldım. yaklaşık 1 hafta oldu... forumda bu aracı kullanan arkadaşların oldugunu düşünerekden sizlere bazı sorularım olacak....

cabrio mandalları kasise girince ses yapıyor. birde örnek verim böle yavasca hai rampa yukarlı bi yola girince cabrio kasıldıgını hissediyorum aracın burnu hafif kalktıgı için sol mandalı otomatık acıyor bende elımle kapatıyorum. sağa eyimli rampaya girince sağ mandalı açıyo ancak düz yolda yapmıyor bunu sadece ya hafif rampa yukarı kasıntılı çukurlu yollarda yapıyor. sizlerdede oluyormu bu sorunu nasıl çözebilirim.

birde tentedeki dier makul olan hafif gıcırdamalar var kasılınca bunları kesmek mümkünmü...? bu sesler normalmi

arka 2 koltugun ortasında yuvarlak kapaklı bi hazne var eşya bölümü muabbetınemi konulmuş...

şimdiden teşekkürler...

• Merhaba arkadaşlar, 206 cc aldım sis farlarında sorun olduğu için oto elektrikçisine götürdüm farlar yapıldı ama şimdi kontağı kapatsam bile sadece kilometrenin gösterildiği küçük yerdeki ışık sönmüyor bu normal mi? Kilometre derken toplam kilometre sayacı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 8 Aralık 2010; 21:34:22 >
  • Selamlar,

oskancomputer ve navigate, aslında sizler yardım sormuşsunuz ama kusura bakmazsanız ben size soracağım. Forumlarda 206 cc hakkında bilgi var ama kullanan kişilerden direkt deneyimlerini yazan pek yok. Aracı aldığınızdan bu yana nasıl bir izleniminiz var? Memnun musunuz? Problem ya da sıkıntı yaşattı mı? Tavanda yağmurlu havalarda su sızdırma ve süratte gürültü/ses gibi problemler var mı?

Cabrio araçlarda tavan olmadığı için (ve ya ekli parçalardan oluştuğu için) gövde burulma direnci düşük olur. Yani arabanın oskancomputer'im anlattığı gibi rampa gibi kasıntı yapacak yerlerde, gövde esnediği (milimetrik olarak burulduğu/çarpıldığı) için ek yerlerinde ses ve gıcırdama gibi tepkileri normal olmalı. Tabi mandalın atması bence biraz fazla. Ek güvenlik mekanizması vardır sanırım. (ön kaputlar gibi, 2 adımda açılırlar)

Hiç cabrio aracım olmadı. Bir arkadaş Cooper S Cabrio aldı biraz kullandım. Üstü açık sürüş çok keyifli geldi. Araçlar çok farklı ama bende çok performans merakı yok mesela 206nın 1.6 110HP fazlasıyla yeterli. 20binTL civarı cabrio olması cezbetti. cooper'in fiyatı malum. Yaş kemale ermeden spor araba hevesini atmaya müsait diye düşünüyorum. R. Garros modelini gözüme kestirmiş durumdayım.

Sizler bu girişleri yapalı 4-5 ay olmuş. Umarım araçlarınızı keyifle ve sorunsuz kullanma şansınız olmuştur. Bu süredeki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Görüş ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CF4A -- 22 Nisan 2011; 19:42:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CF4A

Selamlar,

oskancomputer ve navigate, aslında sizler yardım sormuşsunuz ama kusura bakmazsanız ben size soracağım. Forumlarda 206 cc hakkında bilgi var ama kullanan kişilerden direkt deneyimlerini yazan pek yok. Aracı aldığınızdan bu yana nasıl bir izleniminiz var? Memnun musunuz? Problem ya da sıkıntı yaşattı mı? Tavanda yağmurlu havalarda su sızdırma ve süratte gürültü/ses gibi problemler var mı?

Cabrio araçlarda tavan olmadığı için (ve ya ekli parçalardan oluştuğu için) gövde burulma direnci düşük olur. Yani arabanın oskancomputer'im anlattığı gibi rampa gibi kasıntı yapacak yerlerde, gövde esnediği (milimetrik olarak burulduğu/çarpıldığı) için ek yerlerinde ses ve gıcırdama gibi tepkileri normal olmalı. Tabi mandalın atması bence biraz fazla. Ek güvenlik mekanizması vardır sanırım. (ön kaputlar gibi, 2 adımda açılırlar)

Hiç cabrio aracım olmadı. Bir arkadaş Cooper S Cabrio aldı biraz kullandım. Üstü açık sürüş çok keyifli geldi. Araçlar çok farklı ama bende çok performans merakı yok mesela 206nın 1.6 110HP fazlasıyla yeterli. 20binTL civarı cabrio olması cezbetti. cooper'in fiyatı malum. Yaş kemale ermeden spor araba hevesini atmaya müsait diye düşünüyorum. R. Garros modelini gözüme kestirmiş durumdayım.

Sizler bu girişleri yapalı 4-5 ay olmuş. Umarım araçlarınızı keyifle ve sorunsuz kullanma şansınız olmuştur. Bu süredeki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Görüş ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba
    2002-2008 yılları arasında 2 adet 206 cc 2,0 eskitmiş biri olarak yardımcı olmaya çalışayım.
    2,0 138 bg düz vites performans olarak yeterli sayılabilecek ve yakıt tüketimi olarakda çok yakan diye adlandıramayacagım bir motora sahipti. Benim araçlarım 2001 ve 2002 model olduğundan çok yüksek bir donanıma sahip değildi. Hatta 2004'ten sonraki yıllarda esp konulmuştu diye hatırlıyorum. O yıllarda esp bile yoktu.
    Bunun dışında yalıtım sorularına gelince evet araç su alıyordu ancak çözümü araç içi fitilleri diye adlandırılan plastık yalıtımın değiştirilmesi ile çözülebiliniyordu.
    Ses konusunda herkesin ortak sıkıntısı olması cok dogal. Bende cok yasadım diyebilirim. Klıpslerin ozellıkle yaz aylarında aracın ustu acık gezdıkten sonra toz alması ıle ses dahada artıyordu bunu katlanan kısım ıcerısınde kalan tutma halkalarını cok ınce bır sunger ıle kaplatarak cozmustum. Ondan sonra ses ıle ılgılı bır sıkıntım olmadı.
    Rolland G modeli oldukca donanımlı diye biliyorum. Deri koltuk olması konusunda hassas olmanızı tavsiye ederim. Birde burada bayiilerde maalesef bulunmayan rüzgarlığını almanızı tavsiye ederim aracın üstü açıkken camları kapattığınızda üstü kapalı gibi gitmenizi sağlayacaktır.
    İkinci elde 1,6 motorun daha hızlı satıldıgını hatta 2,0'ın galeriler tarafından bile zor alındığını söyleyebilirim.

Umarım yardımcı olmuştur. Başka soru varsa yanıtlamaya çalışırım.

• bende bir 206 CC kullanıcısı olarak deneyimlerimi sizlerle paylaşayım arkadaşlar.

oksancomputer

Mandalların tavanı sıkıştıran kısımdan çok hafif ses gelmesi normaldir fakat mandalların atmasının pek normal bir durum olduğu söylenemez. Sıkıştırma mekanizması arasındaki yayın gerginliği azalmış olabilir kontrol ettirin. Metal aksamını Katı Gres Yağı sürün yayın arasına WD-40 sıkın. Kapı Fitilleri cam fitilleri gibi yerleri ATAS * Siling marka silikon bazlı spreyle besleyin.
    Arka koltukların arasındaki Haznede 50cl ince şişe veya 330ml içecek haznesidir fakat birkaç arkadaşın farklı amaçlar için kullandığınıda gördüm.

Navigate

Normal olduğunu sanmıyorum. kontağı açtıktan itibaren 1. kademe ve 2. kademe ışıkları farklıdır. Kapatıldığında tamamen sönmesi gerekiyor.

Sonuç olarak ise evet bu araçların 1.6 motorlu olanı vergisi yakıtı vs. gibi şeyler yüzünden daha tercih edilir durumda. Lakin eğer modifiye yapılacaksa tabiki peugeot'nun ünlü 2.0 motoru alınırsa performans açısından daha çok tatmin edecektir.

• ses sorunu bende yaşıyordum çeşitli ürünler denedim kremler sürdüm vesaire sonra real den süper yağlayıcı diye bir ürün aldım kapılar için bunu uygulamayı denemek geldi aklıma uyguladım ve o günden sonra bir daha gacur gucur ses yapmadı tavan ürünün markası aklımda değil ama süper yağlayıcı sıfır aşınma filan diyordu
  • Peu 206 cc su alma problemini bir türlü bitiremedik aracımı çok sevdiğimden değiştiremiyorumda sonuç 2 takım komple fitil 3 kere cam ayarı 2 kere kapı ayarı cepten giden 5.000 tl sonuç gene su alıyor bayrampaşadaki 206 cc si olan spor oto ilker bey kendi arabasıda dahil olmak üzere çözüm üretmiş. 500 tl ve 2 güne hallettik işi ohhh beeee aracım artık su almıyor hastasıyım kışların artık aracımı garajda tutmak zorunda değilim çok güzelde rüzgarlık oldu
    Bu mesaja eklenen görseller:

206cc aldım ancak bazı sorularım olacak... 206cc aldım ancak bazı sorularım olacak... 206cc aldım ancak bazı sorularım olacak... 206cc aldım ancak bazı sorularım olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mircmanyaa -- 16 Ekim 2016; 13:59:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mircmanyaa M kullanıcısına yanıt
    nasıl çözdüğünü söylesen bizde fikir sahibi olurduk
  • Bildiğin rüzgarlık yaptı gözüktüğü üzere cama sürtmüyor ve yağmur içeri akmıyor

• mircmanyaa M kullanıcısına yanıt
    Slm.camlara rüzgarlığı nerede yaptırdınız.yardimci olurmusunuz.05447765500

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.