Şimdi Ara

2070S İçeren Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, 3-4 yıl idare edecek bir sistem toplamak istiyorum. bütçem 9k ve altı. minimum 2070 super içeren bir kasa toplamaya çalışıyorum. şimdilik bu fiyata mevcut parçaları kombinleyebildim. anakart biraz zayıf oldu sanırım. ne yapmamı önerirsiniz? nereden veya hangi parçaları değiştirerek daha iyi bir sistem toplayabilirim?

İşlemci: AMD Ryzen™ 5 3600X
    Anakart: Gigabyte B450M-S2H
    Bellek: Kingston 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz HyperX Fury...
    Ekran Kartı: Galax RTX2070 Super EX Gamer
    SSD: Kingston A2000 NVMe PCIe M2 SSD
    Kasa: Dark Guardian
    Güç Kaynağı: High Power 700W Simplicity 80+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaytekin -- 11 Haziran 2020; 0:54:22 >

• genelde 3600 ve iyi bir hava asoğutucu önerilir, geriye bakiye kalırsa asus tuf pro b450 bugün ssinerjide 880 küsür liraya satıldı, fırsat çıkar elbet

teknobiyotik den toplayamadıysan, diğerlerinden de zor çıkarsın hocam, incehesap dene bir de, hazır sistemlerden yürü, bir şeyler çıkar elbet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 11 Haziran 2020; 0:59:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 3600x alıp 1-2 ay içinde güzel bir soğutucu alırım diye planladım. bu hafta incehesap indirimlerini de bekleyip o şekilde alayım diyorum ama bu fiyata bu sistem iyi mi ondan da emin değilim. teşekkürler yanıtınız için.

dediğiniz gibi hazır sistemlerden kurdum bunu da zaten. gözden kaçan bir öneri gelmezse ve incehesap cuma indiriminde de bulamazsam bu haliyle alırım herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaytekin -- 11 Haziran 2020; 1:1:46 >
  • 3600x ile 3600 arasında kayda değer bir performans farkı olduğunu sanmıyorum, yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin lütfen, ama soğutucusu pek beğenilmez, hakliyle aradaki fark başka şekilde değerlendirilebilir, teknobiyotik biraz daha isimsiz markalara yöneldiği için güzel hazır sistemler çıakrabiliyor(galax beğendiğim bir markadır) bence kötü bir sistem değil ama 9 bin liraya insan daha iyisini ister, anakart bir tık daha iyi olabilirdi ancak bu haliyle de sizi üzeceğini sanmam, çok önerilen fp kartlardandır, incehesap hazır sistemler ve cuma gecesi mutlaka bakılmalı ancak, bu işler uzatmaya gelmez, sonu gelmez, en fp sistem alınmalı yada risk alınıp beklenmeli(kazançlı da çıkabilirsiz, zararlı da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 11 Haziran 2020; 1:5:31 >
  • bir tık daha uzun ömürlü olsun diye 3600x alıyım dedim. soğutucuyu da 1-2 ay sonra değiştirip rahat ederim diye düşündüm. uzatmaya gelmeyeceği konusunda katılıyorum. önerilerini dikkate aldım hocam. bu hafta çözümleyeceğim cuma itibarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaytekin

bir tık daha uzun ömürlü olsun diye 3600x alıyım dedim. soğutucuyu da 1-2 ay sonra değiştirip rahat ederim diye düşündüm. uzatmaya gelmeyeceği konusunda katılıyorum. önerilerini dikkate aldım hocam. bu hafta çözümleyeceğim cuma itibarıyla.
    Daha uzun ömürlü olmuyor, 3600 de overclocklanıp 3600x seviyesine getiriliyor zaten, bir üst model 3700x.

3600 ile 3600x arasındaki ana fark 3600 wraith stealth ile gelirken 3600x wraith spire ile geliyor, spire daha iyi.

Bence yine de yapılabiliyorsa 3600 + düzgün bir hava soğutucu almak daha iyi.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    daha uzun ömürlüden kastettiğim 0.2 ghz de olsa daha iyi performansı benim daha uzun süre o işlemciyi kullanabilmem demek. o niyetle aradaki küçük fiyat farkına değer diye düşündüm. niyetim zaten wraith spire da kullanmadan 1-2 ay içinde yeni bir soğutucu almak. overclock yapmayı pek planlamıyorum anakarttan kıstığım için. o nedenle biraz da planım bu şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rtx 4080 li sistem tavsiyesi
    geçen yıl önce açıldı
    RTX 4070 sistem vs 7800XT sistem
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sistem de alınabilir gözükğyor, zaten araştırmış ve bunda karar kılmışsın demek ki olabilecek en fp sistem bu, güle güle kullanman dileklerimle.

• r5 3600 düz model
    Anakartınız zayıf kalmış (Msı b450 A-PRO MAX modelini edinin)
    2x8gb 3200 mhz bellek
    ekran kartı sabit seçim kalabilir
    512gb m2 ssd
    dark guardion kasa
    Highpower 750w gold model psu

arctic freezer 34 esports duo ( serin ve kararlı bir sistem için)

Bu şekilde almaya özen gösterin.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    High Power 700W 80+ Simplicity
    AMD Ryzen 5 3600x
    MSI B450-A Pro Max AMD Anakart
    Dark Guardian Pro
    Kingston 500gb A2000
    Team 16 Gb DDR4 3600 MMHZ T-Force Vulcan TUF 8x2 veya GEIL 16GB(2X8) EVO X II RGB AMD Edition 3600MHZ CL18

hocam anakartın zayıf olması içime sinmedi, bu şekilde güncelledim. ekran kartı sabit kaldı. kısa süre içinde de güzel bir soğutucu ekleyeceğim.
    fakat High Power 700W 80+ simplicity isimli ürünü mü, yoksa High Power Eco 600W 85+ Bronze isimli ürünü mü seçmeliyim sizce? 85+ ve bronze sertifikalı olması cazip geldi ancak 600W yeterli olur mu bu sisteme emin olamadım.

üçüncü bir seçenek olarak da Aerocool 750W VX PLUS olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaytekin -- 13 Haziran 2020; 14:49:21 >
  • almışken 700 veya 750 almaya bak 600 de yeterli gelir heralde ama zamanla bazı şeyler yıpranır daha çok kendini yorabilir uzun ömürlü olması için 700 den düşmem ben bir defa alıyorsun şimdi az bi farka alabiliyorsun almak daha mantıklı
  • 3600x modele fazladan miktar vermeye gerek yok 3600 ve soğutucu seçimlerine yönelin ayrıca bahse konu psu yukarıda önerdiğim psu dan zayıftır

high power750w 80+ gold performance 700 tl civarına sahip olunabiliyor bu ürüne odaklanın
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    elbette 750w 80+ gold bir psu ile yarışacak bir psu değil. ama fiyat olarak da neredeyse yarı yarıya hocam. nihayetinde belli bir bütçeyi dağıtıyorum parçalar arasında.

3600 ve 3600x konusuna gelince, işlemci odaklı fps oyunları oynuyorum. bu oyunları da e-spor seviyesinde oynuyorum. o nedenle 3600 ve 3600x arasındaki low fps farkı benim için önemli. yani monitörümün hz değerinin altına oyun esnasında inmemeli fps değerim. ama mutlaka stock fan harici bir fan alacağım önümüzdeki aylarda.
  • Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-600w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j600gd-f12s.html

750w gold bütçeyi aşıyorsa en azından bunu alın. 700w high power'den daha iyi bir psu.

• cevaplarınız için teşekkür ederim. anakartı MSI b450 Gaming Plus Max'e yükselttim. kasayı Cooler Master MB511 RGB ve PSU'yu da COOLER MASTER MWE 80PLUS 650W satın aldım. ramleri de G.Skill RipjawsV 16GB(2x8) 3600MHZ CL18 olarak güncelledim. parçaları bekliyorum. umarım bu şekilde stabil bir sistem elde edebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.