Şimdi Ara

20lik diş ağrısıyla YKS’ye çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün doktordan geldim ve bana 20lik dişlerimin gömülü olduğu ve bunların ameliyatla alınmazsa sürekli ağrı ve baskı yapacağını söyledi. Son 1 haftadır aşırı ağrıyor. Sol ve sağ alt taraflarda değişik sızlama var.
    Başına gelen var mı bilmiyorum. Sınav adına AYT ye başlayalı 1 ayı geçti ve daha baba konular duruyor(Türev İntegral Organik vs.)
    Sizce şimdi nasıl bir yol izlemeliyim? Sınava kadar haplarla ağrıyla idare edip sınavdan sonra mı ameliyat olmalıyım yoksa şimdi ameliyat olup 1 ay kafadan gitmesine göz mü yummalıyım ( yapım gereği böyle durumlarda aşırı tepki gösteriyorum 2 dişim de ameliyatla alınacak kesin ağrısından 1 ay yatarım ben )

Sabahtan beri bu ikisi arasında gidip geliyorum sizce ne yapmalıyım ? Başına gelen varsa yazsa iyi olur

(ADMİN bu konumu konu dışı ya da buraya açacaktım buraya açmayı tercih ettim çünkü genelde sınav bölümüne gelenler sadece bu tyt ayt kısmında takılıyorlar o yüzden. Eğer yanlış açmışsam silmek yerine taşırsan çok iyi olur Teşekkürler )

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Anasayfa upu

• benim bildiğim ameliyattan sonra ağrı çekme çok olmuyor diye biliyorum(doktoruna bağlı diyorlar). keşke daha önceden ameliyat olsaymışım boşuna ağrı çektim diyorlar ama genede sen bilirsin tecrübe etmiş arkadaşlar daha iyi yardımcı olur
  • 20'lik adına şuanlık sorun yaşamadım ama uzun süre enfeksiyon sorunu yaşadım istediğini al naproksen vs. süründürüyor gece uyutmuyor.

Operasyon sonrasını doktora net bir şekilde sor güvenmiyorsan başka doktora da danış eğer kısa bir süre ağrı sızı yaşayacaksan kurtul 4 ay süründürmez nası olsa
  • Vedpla V kullanıcısına yanıt
    Hocam bugünkü doktoruma sorduğumda 1 ayda tamamen geçer dedi ama iki taraflı olması beni korkutuyor. İkisi birden yapsalar yemek yiyemem herhalde o yüzden birini bir ay önce birini bir ay sonra yaparsa sınav gelir. Öyle bir durumdayım ki tarif edemiyorum.

Ağrı yüzünden odaklanamıyorum bile doktor ağrılara yapacak bir şey yok ağrı geçici iç diş temizliğine önem ver dedi şu an çaresiz şekilde bekliyorum

Sizinde mi gömülüydü 20likler ve ameliyat mı oldunuz ?

• Hocam internette valla öyle bir anlatıyorlar göreceksiniz. Hocam sizin de baya hızlı sürmüş gibi bir de benim hem sağ hem sol sıkıntılı.

Uyuşukluk geçince ağrı sızlama falan yapıyor mu hocam ?

• Aldırırsan 1 haftaya geçer ağrısı yavaş yavaş azalır.Ben bir günde 2 tane aldırmıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam. ben cuma günü çektirdim ameliyat sorunsuz geçti fakat eve gittikten sonra ağrı oldu. Aşırı dayanılmaz bir ağrı değil ama ben o gün ders çalışmadım. Ve de biraz aç kaldım diyebilirim ama çok etkilemedi beni ertesi gün çalışmaya başladım. Tavsiyem sınava kadar beklemeyip birini aldırdıktan 1 hafta sonra diğerini aldırman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce çektirdim çekilirken fazla hissetmiyosun iğne vuruyo çatır çutur diş kırılma seslerini duyuyosun çekildikten 1 saat sonra iğne etkisi geçiyo ve fena ağrıyo doktar ağrı kesici antibiyotik ve gargara yazıyor ağrı kesici ağrıyı kesiyo ertesi gün şişiyo 3 günde şişlik iniyo sonra bi sıkıntısı olmuyo 10 gün sonrada dikişleri aldırıyosun .
  • Sağ olun arkadaşlar doktora gittim ve 3 tane 20lik dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi. Randevuyu 1 hafta sonra alacakmışım 1 ay sonraya yapacaklarmış çekimi. Nasıl dayanacağım bilmiyorum

• Çektirdim ben geçen yıl ameliyat 30 dk falan sürüyor ağrısı da 1 güne geçiyor şişlikler dışında pek sorun olmadı hatta verdiği ağrı kesicileri ilk gün 1 tane dışında kullanmadım ama bünyeye göre değişiyormuş, dikiş aldırmaya gittiğim gün 3-4 gün boyunca eğildikçe kanadı diyen biri de vardı. Yine de 1 haftaya bi şeyi kalmaz zaten 7-10 güne dikişleri alıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.