Şimdi Ara

21.00-05.00 saatlerindeki kısıtlamanın mantığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazin serbest olur haziran sonu itibariyle gece geç saatlere alınır. Bir de mekana gitmeyen insan gene cikiyor kimsede engel olamıyor. Güvenlik güçleri kameraman haberci gormeyince umursamıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Avrupa'da olduğu için bizde de oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 gün tam kapannnma döneminde ülkenin yüzde 70 i izinliydi .yüzde 25 i alışveriş gezintşsinde yüzde 5 i evdeydi.sen ne saat kısıtlamasından bahsediyon.

• Herkes işin gece hayatına falan odaklanmış ki gün içinde zaten orada korkulandan çok daha fazla temas halindeyiz.

O tür eğlence mekanlarının faaliyetinin durdurulmuş olması da çabası.

Cayır cayır yapılan kongreler, cenazeler, açılışlar da gece yapılmadı.

Bir yandan da şöyle bakın; adama akşama kadar çalışıyor, eve gelip yemek vs işlerini halledip, çıkıp bir yürüyeyim dese onu da yapamıyor.

• Sorun gece hayatı değil. İnanın bana insanlar şuanda villalarda da eğleniyorlar. Bence sorun cemaat toplaşmaları.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahalla, yanlış mi okuyorum, fareler batan gemiyi terketmeye mi başlamış yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

17 gün tam kapannnma döneminde ülkenin yüzde 70 i izinliydi .yüzde 25 i alışveriş gezintşsinde yüzde 5 i evdeydi.sen ne saat kısıtlamasından bahsediyon.

Bu yüzdelik değerleri hangi kaynaktan aldınız?

Elinizde net bilgi varmış gibi kendinden emin şekilde yazdıniz da, o kaynaktan biz de faydalanmak isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 19 Mayıs 2021; 5:8:0 >
  • Arkadaşlar her şeyi de eleştirmek için eleştirmeyin. Gece yasağı dünyanın bir çok ülkesinde uygulandı, mantığını biraz düşünseniz siz de anlayabilirsiniz.

Ancak bugün sadece aşı dile getirilmeli, yasak istemiyoruz o bir başka konu.

• Bu salgın insanları sanki suçluymuş gibi eve hapsederek sona erdirilemez!

İnsanlar aşı olmayı kabullenecek salgını bitirmenin başka bir yolu yok!

Yurt içine girişler sıkı kontrol edilecek aşı pasaportuna bakılacak.

Bunlar harfiyen yapılabilirse ülkemizde salgın 3-4 ayda tamamen biter.

• Bilmiyorum söylediğim ne kadar mantıklı ama ben başından beri şöyle düşünüyorum;

Yaş kısıtlaması olmucak belli bir yaşı mesela 18 yaşını doldurmuş herkes aşı olabilicek başka bir kriter olmucak.Neden diye sorucak olursanız örneğin 65 yaş üstü aşılanıyor diyelim 3000 bin kişi varsayalım, bunun 2 bin i aşıyı okeyleyip vuruluyor ama aradaki o vurulmak istemeyen 1000 kişi vurulmadığı için o esnada zaman kaybı yaşanıyor bana göre.

Ki örneği olan Amerika 16 yaşını doldurmuş herkes aşı vurulabilir dedi ve şu an orda hastalığa dair hiç bir şey yok ne maske ne yasak vs. vs.

Diyiceksinizki Amerika nın aşı stoğu bizimki gibimi diye , işin o kısmıda var tabii ama bunuda çözüme kavuşturucaklar.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Tam tersi bence en mantıklı yasak bu .Bende başlarda ne saçma salak bir karar dedim ancak anladım ki gece gezmeleri, akraba ,arkadaş gidip gelmeleri en çok geceleri oluyor.Biz iş arkadaşları olarak her ay birbirimize yemeğe gider gelir ,gece 12 , 1 lere kadar oturur sohbet ederdik.Bu yasaktan dolayı birbirimize gidemez hatta aile bireyleri anne baba annane ye bile gidemez olduk.Çoğu kişi çalışıyor , haliyle eve 6 da gelse ,7 de yemek ye.Ee nereye gideceksin gezmeye oturmaya?

Tek başına tabi ki anlamsız ancak diğer yasaklarda birlikte vaka sayısını önemli ölçüde düşürüyor bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virüs çıktığında millet sokağa çıkma yasağı olsun 15 gün 1 ay falan diye veryansın ediyordu, neyi bekliyorlar falan filan ama yasaklar başlayınca ağır geldi şimdide yasaklar kalksın diye isyan ediyorlar. Çok yattık demek ki.  

• kaynak benim.

• quote:

Orijinalden alıntı: junis

Virüs çıktığında millet sokağa çıkma yasağı olsun 15 gün 1 ay falan diye veryansın ediyordu, neyi bekliyorlar falan filan ama yasaklar başlayınca ağır geldi şimdide yasaklar kalksın diye isyan ediyorlar. Çok yattık demek ki.  

ilk başta bu salgın yayılmadan önce tam kapanma yapılmalıydı.Yapılmadı ve hızla yayıldı.Başta yasak gelmesinin istenmesi bu yüzdendi.Fakat bu süreçte uzun bir dönem abuk subuk şekilde haftasonu bilmem ne yasakları esnafı batırdı.

hali ile buna isyan ediyorlar.Reizimiz helallik istiyor çünkü başka bişey yapamıyor.

tam kapnmaktan kastımda 7den 70e herkes kimse çıkmayacak.Hastahanedir bilmem nedir hayati türden işlerin devam etmesi elbette gerekiyor ama şu 17 günlük tam kapanma denen saçmalıkta nekadar firma varsa hepsi iznini aldı çalıştı.

benimde iş yaptığım firmalar var kimisinde 1000 kişi çalışıyor kimisinde 500. böyle böyle milyonlar dışardayken nasıl tam kapanma olacak.trafik bile vardı köprüde.kendileri LOBOLOP doluşuyolar miting yapıyolar ama esnaf kan ağlıyor kimsenin umrundamı.helallik istiyorlar sonra.

• jackal___61 kullanıcısına yanıt

Aynen haklısın salgının ilk dönemlerinde 15-20 günlük bir yasak uygulansaydı saçma sapan kısıtlamalara gerek kalmazdı, gerekirse bir 15 günlük yasak daha uygulanırdı, sonra tam kapanma adı altında yasak uyguluyorsun ama dışarı bakıyorum arabalar vızır vızır geçiyor, nerdeyse dediğin gibi trafik oluşacak, nereye gidiyor bu insanlar neden bu kadar çok araç trafikte cevabını veren yok,

olan küçük esnafa oluyor, o çalışsın bu çalışsın kirasını ödemekte zorlanan küçük esnaf dükkanını kapatsın tamamen saçmalık.

Baştan önlemler doğru düzgün alınsaydı hastaneler ve çalışanları hariç tüm ülke tam kapanmaya geçseydi böyle haftasonu kısıtlamalarına ve diğer kısıtlamalara gerek bile kalmazdı.

• Mantıklı veya degil bu ayrı konu ancak ne olursa olsun devlet büyüklerimiz bir karar almış ise buna saygı duymalı ve uymalıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Mantıklı veya degil bu ayrı konu ancak ne olursa olsun devlet büyüklerimiz bir karar almış ise buna saygı duymalı ve uymalıyız.

devlet büyükleri önce kendileri bu yasaklara uysunki örnek olsunlar.

• jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Devlet buyuklerimizi sorgulamak bize dusmez. Bizim gorevimiz konulan yasaklara uymaktir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Niye devlet büyükleri haşa Allah mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dxdiag36

Niye devlet büyükleri haşa Allah mı

Tabiki degil ancak onlar en iyisini bilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.