Şimdi Ara

21.00-05.00 saatlerindeki kısıtlamanın mantığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Haftasonu dışarı çıkma.

Kafeye burgerciye oturma.

Spor yapma(salonda veya yürüyüş).

Sigara içme.

Alkol alma.

Pandemi falan hikaye. Fırsatını buldular kendi gerikafalılıklarını dayatmaya çalışıyorlar.

İnanılmaz ters tepiyor aslında farkında değiller. Şu tam kapanmada hayatımda içmediğim kadar alkol içtim. 

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Akşam dışarı çıkma.

Haftasonu dışarı çıkma.

Sigara içme.

Alkol alma.

Pandemi falan hikaye. Fırsatını buldular kendi gerikafalılıklarını dayatmaya çalışıyorlar.

İnanılmaz ters tepiyor aslında farkında değiller. Şu tam kapanmada hayatımda içmediğim kadar alkol içtim. 

Aman hocam sağlığa dikkat, bunların amacı vücudu hantallaştırıp ordan beyni de yok etmek heralde ama dayanıyoruz...  

• Fabrikalarda, ofislerde, avm'lerde, camide, metrobüste, metroda havalandırma olağanüstü, son teknoloji kullanılıyor onun için orada bulaşmıyor sanırım. Ya da virüs Türkiye'ye kolaylık gösteriyor, ayağınız alışsın gündüz bulaşmiyim diyor.

Ayrıca eğlence mekanlarını "sürttürmenin olduğu yerler" olarak adlandırmak nasıl bir kafa acaba? İçkili mekanlara herkes birbirine çakmak için giriyor öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 16 Mayıs 2021; 20:20:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 21:00-05:00 kısıtlamasının mantığını çözemiyorsan sen bence fazla kasma bu hayatta oluruna bırak...

• Turist kepenk altından daha rahat eğlenip, restoranlarda yemek yesin diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak akşam ev ziyaretlerinin de önüne geçilmiş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

bakın anlayamadığınız nokta şu gece o saatte dışarı alkol almaya çıkan adamı zapt edemezsiniz maske de sosyal mesafede umurunda olmaz

adamlar dar mekanda sıkışık eğlenecekler garsonlar bir masadan diğer masaya hastalık taşır buna engel olamaz hiç bir önlem

eğer ölümler sadece bu eğlenceye çıkanlarla sınırlı olsa öyle bir imkan olsa emin olun kimse umursamaz bunu kendi seçimidir denir

onlarca doktor ve sivil öldü olay suçu olmayan insanlara da ihale kalıyor sorun burada yoksa ha damdan atlamışsın ha hastalıktan ölmüşsün senin seçimindir

hastalık seçimi yapan adamla sınırlı kalmıyor mesele bu

Alıntıları Göster

bütün gece mekanları ilk günden beri kapalı, mağara ısınınca çıktın galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Akşam dışarı çıkma.

Haftasonu dışarı çıkma.

Sigara içme.

Alkol alma.

Çalış vergini öde elin turistide gelsin sen evde otururken o tatil yapsın bu kadar basit gece bulaşıyor sabah bulaşmıyor sanki görende almanya hollanda belçika sanır gece hayatını.

daha marketlerde neden herşeyin satılıp alkolun yasak olduğunu 1 kişi mantıklı açıklamasını yapamadı adam kola almaya gidiyor ama alkol keyfi demi markette tonlarca şeyin içinde alkol keyfi şaka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 16 Mayıs 2021; 20:42:47 >

• Yasak falan hikaye zengin yine cezasını ödeyip eğlencesine bakıyor olan hafta içi çalışıp hafta sonu gezmeden mahrum kalan garibana oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

bütün gece mekanları ilk günden beri kapalı, mağara ısınınca çıktın galiba

Alıntıları Göster

birilerini savunmuyorum ama onunla alakalı değil ama

biliyorum olay salgının artması ile alakalı bir durum buna engel olunmaya çalışılıyor

• her gün yine böyle kısıtlama mı var!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Fabrikalarda, ofislerde, avm'lerde, camide, metrobüste, metroda havalandırma olağanüstü, son teknoloji kullanılıyor onun için orada bulaşmıyor sanırım. Ya da virüs Türkiye'ye kolaylık gösteriyor, ayağınız alışsın gündüz bulaşmiyim diyor.

Ayrıca eğlence mekanlarını "sürttürmenin olduğu yerler" olarak adlandırmak nasıl bir kafa acaba? İçkili mekanlara herkes birbirine çakmak için giriyor öyle mi?

dediğin mekanlarda en azından suratlarında maske var adamların gene ayık kafa ile birbirinden uzak durmayı akıl ediyorlar

alkol alacak adam o maskeyi takmaz sürttürmeden kastım eğlence esnasında kimse düşünmez dip dibe durup durmamayı onu diyorum ben

• Herhalde alkollü mekanları köpük partilerinin yapıldığı tatil köyü diskoları gibi sanıyorsun. İnsanların efendi gibi oturup masasında birasını şarabını içtiği, akşamları kafasını dağıttığı binlerce mekan var. Fatih çarşamba da oturuyorsun sanırım.

Bunu yasaklayan zihniyet zaten giderayak kendi kemik seçmen kitlesini tutmak için yapıyor. Yoksa pandemi bulaş riski filan hikaye.

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    Markette alkol yasağının mantığı oy oranlarının düşmesi. Geçen sene camileri kapattılar, baktılar durum fena camileri açıp marketten alkol satışını yasakladılar.

• Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

alkollü mekanların baya baya dolu olduğunu ve alkolün etkisi ile umursamazlık ve sarhoşluk sonucu o maskenin çıkartılacağını

servisi yapacak olan garson masa masa dolaşıp hastalığı yayabileceğini düşünüyorum

fatih çarşambada oturmuyorum yasaklayan zihniyet ne sebeple yapıyor bilmiyorum yapıyorsa halk yetki vermiş yapıyor ötesinde yapılacak bir şey yok

hindistan ortada günlük 4000 ölü

• Halk yetki verdi diye o zaman gelsinler herkesin banka hesabına el koysunlar. Kulak arkamızı açalım. Bu nasıl mantık?

Hindistan dünyanın en pis ülkelerinden biri. Araplar dan bile pisler. Ayrıca nüfusu Türkiyenin 12 katı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Halk yetki verdi diye o zaman gelsinler herkesin banka hesabına el koysunlar. Kulak arkamızı açalım. Bu nasıl mantık?

Hindistan dünyanın en pis ülkelerinden biri. Araplar dan bile pisler. Ayrıca nüfusu Türkiyenin 12 katı.

e aynen yetki verdi demek ki güveniyor yani senin burada şikayet etmen sorunu çözecek mi ?

elinden gelen bir şey varsa ya da çözüm yolu buyur seni dinleyelim ya da varsa işe yarar fikrin sorunu çözecek ilet devlet yetkililerine sen çöz seni alkışlayalım

adamlara yetki verilmiş ellerinde güç var onlarda bu şekil kullanıyor kimi doğru bulur kimi yanlış herkes senin gibi bu yanlış bu doğru demek zorunda değil ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 16 Mayıs 2021; 21:10:26 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

dedim ya yukarıda ki üyenin yorumunda da belirttim

adamlara yetki verdi halk onlarda bu şekil sorunu çözüme ulaştıracaklarını iddia ediyor bu durum için benim yapabileceğim bir şey yok sizin aklınıza bir durum geliyorsa

salgını bertaraf etme vs..... siz devlet yetkililerine ulaşacaksınız anlatacaksınız derdinizi sonuçta herkes görüşünü belirtiyor ötesi yok kimine göre doğru kimine göre yanlış

ötesi yok bunun adamların elinde yetki var kullanıyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

birilerini savunmuyorum ama onunla alakalı değil ama

biliyorum olay salgının artması ile alakalı bir durum buna engel olunmaya çalışılıyor

Alıntıları Göster

Dostum adam alkollü eğlence mekanlarını kapatsınlar. Bizi niye eve tikiyolar diyo. Yani dışarı cikabilelim ama nasıl kafeler kapalıysa bu mekanları da kapalı tutsunlar diyo sokağa cikmamiza engel olcaklarina

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.