Şimdi Ara

21.00-05.00 saatlerindeki kısıtlamanın mantığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilimsel açıklaması zaten salgın başladığında yapılmıştı ancak henüz kimse bağlantı kuramamış anlaşılan

bu illet özellikle d vitamini fakirlerine bulaşıp öldürüyor

d vitamininin temel kanyağı güneştir

gece saatlerinde güneş görmeyip dışarıda dolaşan her normal birey d vitamininden yoksun kaldıklarından virüs bulaşıye ve hasta ediye

yani d vitamininden fakir olsun veya olmasın gece bu virüse görünen hasta olyeah  

• Tam kapanma yapacak paramız yok demek her şey gibi göstermelik yapıyoruz işte demek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

Bu mesaj silindi.

İstanbuldaki metrobüs seferlerinin nasil olacagina bilim kurulunun karar verdigini bilmiyordum.

Ben ibb kontrolunde saniyordum. Demek bilim kurulunun kontrolundeymis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VectrAirliness

"Metrobüs, otobüs, dolmuş vs" dedikleri "toplu taşıma" ortamı insanların içli dışlı vaziyette dolandığı havalandırmanın yetersiz olduğu ortamlarda yayılma hızı tavan seviyesinde

21-05 arası yasak, virüs bulaşıyor ama sabah akşam insanlar işe giderken metrbüste otobüste bulaşmıyor.

sen hiç kimseye "duanın, namazın en bol" olduğu "yan yana saf tutmanın" olduğu yerde millete sosyal mesafe maske hijyen vs.... diyemezsin

21-05 arası gece kulüplerinde dip dibe virüs bulaşıyor ama ayasofya açılışlarında, cuma, bayram namazında vs camide yan yana bulaşmıyor.

kısacası mikrobu alan adam "akşam eve" gittiğinde herkese bulaştırır olay bu

21-05 yasak mikrop bulaşıyor ama sabah bulaşmadığı için akşam eve giden götüremiyor.

Cümlelerinizdeki bazı kavramları değiştirince daha mantıklı oluyor :)

Alıntıları Göster

alkolü alan erkek kadın karşı cinsi görünce maske falan umursamaz dediklerimin hepsini anlıyorsunuz ama kabul etmek işinize gelmiyor

namaza duran adamların arasında gene 1 metre mesafe var barı pavyonu ortamı bilmesek gece kulüplerinin durumunu acaba diyecem ama oda yok

muhalif olacam diye gözünüz dönmüş onca yetişmiş sağlık personeli birilerinin kasık sevdasına nefsine heba edildi onca çocuk kadın koca aile bu hastalık yüzünden yitti

eğer bedeli mekan kapatma olacaksa bir adım daha ileri götürülsün alkol fabrikalarıda toptan kapatılsın bu salgın bitene kadar zaten alkole karşıyım zerre umursamam

ama endişe etmeyin en büyük vergi kalemlerinden biri alkolden alınan vergi gelir o yüzden zannetmiyorum yapmazlar yapamazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

Bu mesaj silindi.

Valilik ve hifzisihha kurumu metrobüs seferleri ile ilgili nasıl bir karar alabiliyor?

Bize biraz anlatir misiniz?

İbb baskani dururken bu kurumlar gunluk kac sefer yapilacagini nasil belirleyebiliyor?

Gunde 100 sefer yapiyorsa valilik ve hifziisihha kurumu bunu ne sebeple 50 ye indirebiliyor?

Bi aciklama yaparsan memnun olurum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 17 Mayıs 2021; 19:11:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

alkolü alan erkek kadın karşı cinsi görünce maske falan umursamaz dediklerimin hepsini anlıyorsunuz ama kabul etmek işinize gelmiyor

namaza duran adamların arasında gene 1 metre mesafe var barı pavyonu ortamı bilmesek gece kulüplerinin durumunu acaba diyecem ama oda yok

muhalif olacam diye gözünüz dönmüş onca yetişmiş sağlık personeli birilerinin kasık sevdasına nefsine heba edildi onca çocuk kadın koca aile bu hastalık yüzünden yitti

eğer bedeli mekan kapatma olacaksa bir adım daha ileri götürülsün alkol fabrikalarıda toptan kapatılsın bu salgın bitene kadar zaten alkole karşıyım zerre umursamam

ama endişe etmeyin en büyük vergi kalemlerinden biri alkolden alınan vergi gelir o yüzden zannetmiyorum yapmazlar yapamazlar

Alıntıları Göster

Sizin için herşeyin sebebi dönüp dolaşıp alkol ve sekse geliyor. Bu sapkınlıkla mücadele etmek zor. İç dünyanız ile size mutluluklar. :)

• Olay ne biliyor musun? Hafta içi it gibi çalış ama hafta sonu kafanı dağıtmak için gezme

• Akşam ezanı okununca herkes evine dönsün diye.

Kimisinin çocukluk alışkanlıkları devam ediyor demek ki.

• Ülke açık hava tımarhanesine döndü, bu ülke en sağlam insanı bile hasta eder...mantık yok yasak var, akıl yok fikir var...

• Hiç bir uygulamada mantık yok ki. Marketlerin falan 10'da açılmasının amacı ne? 7'de açılsa ne oluyor? Saat aralığı azaldıkça yoğunluk o kadar fazla oluyor.

• Her günü yasaklıyamıyorsunuz. Kapanmada bile 16 milyon sokağa çıkmak zorunda ki bu sayı 20 milyonu buluyor.

Akşamları kafe restoran gece kulubü vs ise maskenin olmadığı yerler. Ev gezmeleri piknikler vs fakir kesimin rahatlama biçimi. En azından bunu engeleyebiliyorsunyz.

Amaç yoğun bakım ve hastane kapasitelerinin dolu olmaması. İtalya da salgın başlangıcında olduğu gibi yada şimdi hindistan olmamak.

Tümünü kapatamıyorsunuz para yok. Aşıyı satan 4 ülke var. Abd abd ingiltere rusya ve çin biontech abd ye bağlı pfizer izni olmadan satamaz. Bunlarda aşıyı politik silah olarak kullanıyor. Para versen bile satmıyor. Abd moderna ve jonhson aşılarını satmıyordu misal.

Kısaca bu işi yapmanın başka yolu bu şartlarda yok. Ülkeyi yönetenler klavye muhaliflerinden çok daha iyi biliyor. Başta akp değil hdp de olsa durum değişmezdi. Bu işler boş hamasetle yürümüyor. Keşke öyle olsaydı.

Çok güzel bir söz var çok istisnai durumlar haricinde liderler ülkenin politikalarında en fazla %5 ila %10 değiştirebilir. Yerleşik düzen daha fazlasına izin vermez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ekonomiyi kapatacak para yok işinize gidin eve dönün fazla gezmeyin diyorlar işte.

yeterli bir önlem midir hayır elbette ama az da olsa fark ettirir mi evet

alışveriş yasakları gibi mantıksız değil adamın evinde içmesinin veya satışı olmayan bazı ürünleri almasının (çanta ayakkabı züccaciye vs ) virüsün yayılımına bir etkisi olacağına kimse ikna edemez beni

• 1.5 yıldır gece kulüpleri kapalı, salgın neden sona ermedi. Bir siz çok zekisiniz.

• otobuste bulasmiyor avm de bulasmiyor gece eglence mekaninda bulasiyor oylemi virus mekanmi bilirmis 😀

• Ben bu yasaklarda hiçbir mantık göremiyorum. Hiç kimse yasağı takmıyor ki takmamasını artık hepimiz çok iyi anlıyoruz bıktık bunaldık resmen. Ortalama 5 aydır durum bu şekilde aç kapat aç kapat memleketi çocuk oyuncağına çevirdiler resmen.

• Gün batımı şuan saat 20.10-20.30 arasında İzmir'de. Son 1-2 hafta tadını çıkaralım sonra saat 9 a doğru gideceği için izleyemeyeceğiz. İzmir'deki dostlara duyurulur  

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.