Şimdi Ara

21 Kasım A101 lenovo laptop 1499TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
18.553
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.a101.com.tr/aldin-aldin-gelecek-hafta-brosuru/

Lenovo S145-15AST Notebook
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanan varmıdır? Yorumları alalım beyler

• Pentium n5000 işlemci mi iyi bu mu?

• sadece ofis + basit web islemleri icin alinir.
    coklu islem namina bir sey yok. youtube'da tam ekran dugmesine bastiktan sonra pencere buyuyor ancak goruntunun tam ekran olmasi icin 2 saniye daha geciyor.
    islemci kullanimi devamli yuksek. word acikken chrome'dan bir sey bakmak icin tikladiginizda once pencere gec aciliyor, sonrasinda sekme ekrani gec geliyor.
    ram eklemek vs bir sey degistirmiyor, darbogaz yapan islemci cunku. dusunun ki 4gb ram bile islemci karsisinda daha yeterli.
    fakat ilk satirda belirttigim islemler icin kullanilir. hizli islem gerceklestiremiyorsunuz, en basit kullanici icin bile sinir bozucu oluyor ancak netflix'te acip dizi/film izledigim oldu. o sirada tek bir islem yapiliyor cunku. ama ben fare kullanmayi severim oraya buraya tik tik yaparim derseniz size gore degil.
    lenovo'nun s130 pentium n5000, s145 celeron 4205u kasalari var. sık sık 1600 bandina geriliyor, hatta 1500 oldugu da oluyor. celeron onbellek sayesinde bir tik daha iyi performans verir, pentium gozle gorulur bicimde daha iyidir.

not: ben a4 9125 islemcili kasasini kullaniyorum yedek pc olarak. fakat iki islemci arasinda oyle aman aman fark yok. ayni sorunlar birebir bunda da gerceklesir.

• RavenoLL R kullanıcısına yanıt
    n5000 cekirdek sayisi (2/4) ve onbellek farkiyla (1/4) cok daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Schtroumpf Grognon

n5000 cekirdek sayisi (2/4) ve onbellek farkiyla (1/4) cok daha iyi.
    1 ay önce n5000+4gb ram+ 1 tb hddli lenovo laptopu 1500e aldım. Ssdler zaten ucuz artık. Çok sıcak değil gibi o zaman.

• RavenoLL R kullanıcısına yanıt
    ayni islemciye sahip diger modeller arasinda kiyaslarsak fiyati ucuz. ancak dediginiz gibi 1500'e n5000 varken dusunulmez. amazon sıkca indiriyor sitesinde lenovo n5000'i. onu beklemek daha mantikli. amd a serisi cidden cok kotu.

bende de hdd vardi, ssd sonradan taktim. tamam acilis vs hizlandi ancak islemciden dolayi pc hantal hala. siz takarsaniz yeterli bir laptop haline gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SSD siz kullanırsanız çok uzun ömürlü olmaz, birkaç gün sonra duvara atıp kurabilirsiniz çünkü. 250gb ve üzeri bir SSD ile oyun harici birçok ihtiyacınızı görür. Ram ile uğraşmayın, yükseltseniz bile oyun gibi ağır uygulamalarda işlemci dar boğaza giriyor, fazla Ram de olsa efektif olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd a6 mı çöp
  • 1500 liraya laptop alan zaten hardcore gamer değildir. Çocuğun eline verip video seyrettirsin yeter. Yada öğrenci işi kullanır. Bir çoğumuzun cebindeki telefondan daha ucuz.
  • İmleme sitesi mi burası sitesi olan konu açıyor. Broşür zaten resmi sitesinde bulunmakta

quote:

https://www.a101.com.tr/aldin-aldin-gelecek-hafta-brosuru/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmd_ -- 16 Kasım 2019; 20:12:36 >
  • Bu devirde alınabilecek en kötü laptop ryzen 3 işlemcililer galiba.

• vay-vay kullanıcısına yanıt
    yav bari inceleme cumlelerini bu konudan araklamasaydiniz. once konuyu gormussunuz, sonra yahu neden kendi siteme koymuyorum diyip paragraf haline getirip inceleme adi altinda kaktirmaya calisiyorsunuz

• Almayı düşünüyorum. Öğrenciyim oyun oynamam film dizi power point kasmasın yeter. Alınır mı?

• Bunu alacağınıza indirim kovalayıp 5. 6. nesil i3 lü laptop alın 1800 lira civarına gelir.

Aynı fiyata pentium n500 önerilmiş ama ona da katılmıyorum atom tabanlı zayıf bir işlemci. Böyle durumlarda bütçeyi biraz artırmak hem üründen alacağınız verimi hem de cihazın pratikteki kullanım ömrünü uzatır hani ucuz mal alacak kadar zengin değilim hesabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 17 Kasım 2019; 0:39:14 >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    cok ilginc. 2gb ramli atom islemcili asus netbook kullaniyorum o bile bu anlattiginiz kadar kotu degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 16 Kasım 2019; 22:16:8 >
  • laider kullanıcısına yanıt
    mobil forumda üstte yer alan "Üye Ara" butonuna basın. Arama kutusuna "AstRaso" yazin ve cikan profile girin. Profilde cihazlar kisminda "Asus EeePc 1201N" goreceksiniz. Intel Atom islemcili ve 2gb ramli bilgisayar.
    profil kullanmadigim eski hesabima ait, 2009'da benzer nickle bu laptop hakkinda soru sormak icin acmistim ancak simdi bulamadim onu. su mesaji yazdigimda altta eski nickimi goruceksiniz zaten oradan dogrulama yapabilirsiniz. haliyle belirttigim cihaz da eski bilgisayarim.

onu daha hor kullaniyordum diyebilirim ancak o zamanin (2009) uygulama ve internet yukuyle bu zamani kiyaslamak dogru olmaz. simdi bu cihaza hafif linux yuklesek, ssd taksak (kendi cihazimda hdd vardi o sebeple taktim, bunda zaten var) gereksiz uygulama yuklemesek, ayni anda coklu islem yaptirmasak vs sorun yapmaz dogru. e ama ben ne anladim o zaman verdigim paradan. zaten zorlamaktan kasit bile basit islemler, oyunun o'su gecmiyor. benim mesajimi alintilayan kisi de ornek vermis kendisi satin almis. 1500'e pentium n5000 varken maceraya gerek yok acikcasi. ben yedek olarak almistim, evde bosta cihaz yoksa kullaniliyor ama pismanim islemciden dolayi.

ha millete gidip pahali cihaz da onermiyorum ama butce kisitli, secenekler limitli oldugu icin tercihlerini dogru yapmalari daha iyi olur.

• 21 Kasım A101 lenovo laptop 1499TL
    a101 deki kutusunun üzerindeki özellikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 17 Kasım 2019; 0:26:24 >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    yanlis anlamayin. ben size yonelik birsey ima etmeye calismadim.

sadece teknolojinin ilerlemesi gerekirken geldigimiz duruma sasiriyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.