Şimdi Ara

21. Yüzyılın izlerini taşıyan kolonlar! 'Goldenear Technology' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
5
Favori
9.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

25m2 için 2 bile büyük bassları kontrol etmek zor olur uuuuuuuuldar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Anladım yani triton two için bile 25m2 oda fazla olabilir diyorsunuz

Peki

Triton one
    Triton two
    Triton three

Bu üç hoparlör Arasında Watt Değeri dışında

Bass midd driver
    Ribon tweeter

Kalite bâbında sese etkisi varmıdır

Triton 2 forumda @aydinsakaryalı da var. Bilgisi vardır oda büyüklüğünün etkisi hakkında belki... Benimde takibimde bu grup
  • quote:

Bazı inceleme sitelerinde GoldenEar one için küçük odalar içinde fazlaca büyük denmiş

GoldenEar triton one için oda boyutu 25m2 düşünüldüğü vakit oda boyutu için biraz fazlaca gibi
    Tercih ederkene 25m2 oda için triton two nedersiniz.

Ben 25-30m2 de TritonTwo kullanıyorum hemde odanın enine olarak kurulu sistem bencede One büyük olur Two bile 1.40cm. Ve 30kg.yaklaşık olarak yine GoldenEar Sub kullandığım için LFE bağlı değil Twolara pasifte duruyor oldukça memnunum imzamdaki sistemimden yanlızca Centerı XL yapmayı düşünüyorum yeni çıkan XXL Subuda merak etmiyor değilim açıkcası ama XXL Subda bana büyük gelir şuan kullandığım Forcefieldin bile performansı oldukça tatmin edici...

• quote:

Orijinalden alıntı: sascha35

quote:

Anladım yani triton two için bile 25m2 oda fazla olabilir diyorsunuz

Peki

Triton one
    Triton two
    Triton three

Bu üç hoparlör Arasında Watt Değeri dışında

Bass midd driver
    Ribon tweeter

Kalite bâbında sese etkisi varmıdır

Triton 2 forumda @aydinsakaryalı da var. Bilgisi vardır oda büyüklüğünün etkisi hakkında belki... Benimde takibimde bu grup

Hocam takibi bırakma GoldenEarlar bırakılacak Hoparlör değil.Ben ne üst düzey bir dinleyici yada nede üst düzey bir kulkanıcıyım.Müzik için Stereo bir Amplim yok Oppo 105D Analog olarak kullanıyorum ben müzikal olarak Twoları başarılı buluyorum beni tatmin ediyor açıkcası,Sinema yönü ise Oppoyu aldıktan sonra bariz fark etti bu fark Surroundlar olan Aonlarda bariz bir şekilde fark yarattı.Orjinal Bluray de mkv vb.formatlardan bana çok farklı geldi hafta sonu çocuklarla izlediğim Oz Büyücüsü BluRay Disc müthiş bir performanstı Dolby Hd Mstr di kaydı Discin daha önceleri HDD den izlediğim filmlerin üzerinde bir deneyimdi.Bu arada piyasadaki BluRay Discler arasındada bariz kayıt farkları var.Kısaca iyi bir ekipmanla yada iyiye yakın,sahibini üzmeyecek bir Hoparlör takımı.

• quote:

Anladım peki çevresel ses etkisi bu markanın ne düzeyde odada sesler Dağılımı nasıl ?

Hocam Definetive den ayrılıp kendine yeni bir şirket kuran ve bu şirketin adını Lakabı olan GoldenEar(Altın Kulak)olarak koyan Sandy Gross piyasaya öyle bir giriş yapmalıydiki çünkü bütün gözler yapacağı yeni Hoparlörün üzerinde olacaktı ve yaptıkları GoldenEar Triton serisi oldu ve hemen hemen bütün Test edenlerden olumlu yorumlar almış ve çeşitli ödüller almıştır.Ben bunları alırken forumda dinleti yapmış ustaların yorumları kısa kendi dinletim ve mantık olarak Sandy Amcanın piyasaya sıkı bir giriş için iyi bir hoparlör yapmak zorunda olduğudur.Ben size ne desem boş ya dinleti yapıp performansına şahit olacaksınız yada test eden ustaların yorumları vede mantığınızı kullanacaksınız.Benim mantığım piyasaya yeni bir ürün sunan duayenin kötü bir mal yapmayacağı yönündeydi vede haklı çıktım kendi açımdan yani bu iş göreceli olduğu için siz beğenmeyede bilirsiniz tabi.

• Paradigmlerde sinema için gayet iyi hoparlörler.
    Ülkemizdeki fiyatları her iki ürün için ne durumdadır şuanda bilmiyorum
    Dolar çıldırmış durumda,ithalatçı firmalar için zor dönem bu hızlı çıkış dönemleri. Fiyat tutturmak, sattığı ürünün yerine koymak vs. zor işler valla.
    25 m2 için Triton One evet büyük olur Two fazlasıyla yeter Three de üzmez kanımca.

Bu arad dün NG kanalında Cosmos belgeselini seyrederken duydum Triton Neptün nün uydusuymuş
  • Neptün eski Roma tanrısı, Yunan karşılığı Poseidon.. Triton da oğlu. Gezegenleri isimlendirirken bunlardan esinlenmişler.

• Nuribaras ve birkaç kişi yakında demo için gidecek forum audioya sonucu bekliyoruz Asağı yukarı aynı fiyatları hangisi olursa olsun üzmez gibi gözüküyor

• joven kullanıcısına yanıt
    Fazlası ile yasarsın o voooo yu

• quote:

Yükselen kur bu işte hem satıcıları ve en önemlisi biz alıcıların bir hayli Can'ını yakacak

Pio 921 Anthem 710 geçişte bir voov etkisi yaşamıştım acaba dali ikon serisinden sonra
    GoldenEar
    Paradigm monitor 11

Bu ikiliden hangisini tercih ettiğim zaman bir voov etkisi Yaşar'ım diye düşünmeden edemiyorum

Paradigm 11 i bilmem ama GoldenEar ın vooov dedirteceğine emin olabilirsiniz özellikle 710 un bu kadar detay çaldığı yorumları yapıldıktan sonra.Aslında GoldenEarların 710 ile olan performansını çok merak ediyorum,zira Avrden güçten ziyade detay isteyen bir Hop.

• joven kullanıcısına yanıt
    Ustat sizin söylediğiniz iki markanın iki seri de iyi

Bw cm9 da aynı segment te

Deneyin beğendiğiniz alırsınız insalah

• Golden Ear üç hoparlör içerisinde sizin için en uygun olanı diye düşünüyorum.
    Ama fiyatları hakkında bir bilgim yok yakın zaman diliminde. O yüzden fiyatlrı bir birine denk olarak düşünürsek bu yorumum.
  • quote:

aticus3@

Benimde düşüncem bu doğrultuda center ve rear ile güzel bir takım oluşturacak inşallah
    GoldenEar yüce Google sorduğumda
    Forumaudio
    Boyutdijital

E ticaret sitelerinde bulabildim
    Triton two 10 bin TL
    İkinci el piyasası yok gibi birşey Nuri bunu söylüyor

Şubatın başında not almışım Triton 2 forumaudio da 7250 TL , Triton 1 14500 TL idi.
    Sıkı bir pazarlıkla 2 yi 6.000 TL ye alma şansı olabilir. Tabi ki yüksek kurdan yeni parti ithalat yapmadılarsa
  • Merak eden olur diye yazıyorum.
    Dün Forum audio da triton one deneme şansımız oldu.NAD 787 reciever ve supercenter xxl ve triton 7 surround olarak. Bluray player ise Samsung du.
    Detaylara çok takılmak istemiyorum ama özellikle reciever tritonları çalıştırmakta çok zorlandı. Kesinlikle avr dostu bir hoparlör olmadığı kesin.
    Bu arada Forum audio nun demo salonu da bir yenilenme içinde o Yüzden uygun match de yakalamadık belki.
    Ancak hoparlörün çok yeni olması ve yanması içinde çok uzun bir süreye ihtiyacı olması nedeniyle beni şahsen çok etkilemedi.Stereo da denedik sonuç aynı.
    Çok kompleks bir hoparlör baslar gerçekten prezentasyonu bazen olumlu ama Çokça da olumsuz etkiledi.
    Sonra AON3 bookshelfler denendi. O daha dengeli OLMASINA rağmen gene özellikle 3khz üzerinde ciddi kayıp varmış gibi . Ribbon tweeterlar beslenmiyormuş gibi.
    Anlayacağınız ya Hakk'ını verecek bir amfiniz olacak ya da çok iyi çalışan bir DSP dolayısıyla room optimizasyon sisteminiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Merakımdan soruyorum, 787 volume ayarı ne civarda idi? Yani süremedi derken amfi mi pes etti yoksa az ses seviyesinde bile uyuşmadılar mı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Merak eden olur diye yazıyorum.
    Dün Forum audio da triton one deneme şansımız oldu.NAD 787 reciever ve supercenter xxl ve triton 7 surround olarak. Bluray player ise Samsung du.
    Detaylara çok takılmak istemiyorum ama özellikle reciever tritonları çalıştırmakta çok zorlandı. Kesinlikle avr dostu bir hoparlör olmadığı kesin.
    Bu arada Forum audio nun demo salonu da bir yenilenme içinde o Yüzden uygun match de yakalamadık belki.
    Ancak hoparlörün çok yeni olması ve yanması içinde çok uzun bir süreye ihtiyacı olması nedeniyle beni şahsen çok etkilemedi.Stereo da denedik sonuç aynı.
    Çok kompleks bir hoparlör baslar gerçekten prezentasyonu bazen olumlu ama Çokça da olumsuz etkiledi.
    Sonra AON3 bookshelfler denendi. O daha dengeli OLMASINA rağmen gene özellikle 3khz üzerinde ciddi kayıp varmış gibi . Ribbon tweeterlar beslenmiyormuş gibi.
    Anlayacağınız ya Hakk'ını verecek bir amfiniz olacak ya da çok iyi çalışan bir DSP dolayısıyla room optimizasyon sisteminiz.

cesur yorum teşekkürler,
    biraz daha detaylı olursa daha iyi olur,
    dinletiye katılan diğer arkadaşların görüşlerini de bekleriz

• Volume seviyesi neredeyse %95 seviyesindeydi.
    Seste bozulma olmadı ancak daha fazla da yüklenmek istemedik.Sonuçta avr daha insani hoparlörler için tasarlanmış ve tune edilmiş.

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    İlginç hocam... aslında bu tür dinletilere SPL ölçen bir cihazla gitmek lazım, iphone'da basit uygulamalar var 3 aşağı 5 yukarı doğru ölçüyordur.

Triton one için maksimum güç değeri 650 watt verilmiş,bu güç ile 92 db hassasiyet (eğer doğru ise) ile 120 db seviyelerine erişiyor olmalı ki mekanik ve termak sınırlar yüzünden normal bir değer.

NAD'ta power ratingleri kolpa veren şirketlerden değil, AVR 100 W verdi desek (tüm kanallar 120 watt specli) 112 db ulaşır o da oda boyutu ve dinleme mesafesi büyükse + hoparlör cüsseli olduğu için psikolojik olarak az olarak algılanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 8 Mart 2015; 13:35:21 >
  • Dediğim gibi çok da iyi hazırlanmış bir ortam değildi.Ancak hoparlör de speklerinde verildiği gibi 92db gibi gelmedi. Sanki daha düşük bir sensitivity vardı. Özellikle ürettiği sound bass ayarı çeyrekteyken bile oldukça bassy idi.
    NAD stereo amfiye bağladığımızda da durum değişmedi hatta stereo da daha da önünde perde varmış gibi kapalı çaldı denemek için başka marka iki hoparlör daha bağladık onlar daha Detaylı ve transparan çaldılar.
    Dediğim gibi hoparlörün yanmasından sonra Aon seviyesine gelirse ve daha iyi elektroniklere tekrar denemek isterim ama bu sefer ilgimizi çekemedi.

• Bas rahatsız etti ise büyük ihtimal dinleme ortamında sorun vardır. Bazen bas cevabının fazla gelmesi üst frekansların az olduğunu izlenimini verip bahsettiğiniz etkiyi yaratıyor, daha küçük hoparlörlerin bas çıkışı fazla olmadığı için bundan kaçabildikleri gibi daha detaylı sunum izlenimi de veriyorlar. Golden ear speklerine ben de çok güvenmiyorum, mesela frekans cevabı +-3 db değil, zannedersem firma düşük değerleri de dahil ediyor. Dinlemediğimi de belirteyim ancak frekans cevap ölçümleri diğer tritonlar için nette var.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.