Şimdi Ara

215/55 R16 Lastik Tavsiyesi (Karar Verildi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BPG2004

Çok teşekkür ediyorum yazdıklarınız için.

Özellikle zaman içinde kaybedilen performans kısmı tam olarak dikkat ettiğim husus.
    Yoksa zaten ucuz lastikler de a etiketi alıyor şu an.

Cpc 5 en mantıklısı görünüyor şu an.
    Arabamda da cpc2 mevcut ve memnun olduğum için macera aramıyım diyorum ve seçenekleri baya azalttım.

Şu an cpc5 ve Pirelli Cinturato seçenekleri kaldı.

Son olarak Pirelli için söyleyebileceğiniz bir şey var mı?
    Arkadaşımda scirocco vardı biraz farklı tarz otomobiller ama fabrikadan Cinturato ile çıkmıştı o araç ve memnundu kendisi. Onun tavsiyesi üzerine listeme almıştım bu lastiği de.

Alıntıları Göster
    Şu anda kendi kullandığım aracımın yazlık ve kışlık lastikleride pirelli. kışlık 2. Kışını bitirdi ve tam not veririm pirelli sottezero.
    Yazlıkta ise cinturato serisi ama seal li bir lastik aldım. Hiç sealli lastik kullanmadığımdan denemek istedim, birde Kış başlangıcında uygun fiyata geldiği için aldım ama malum durumlar nedeniyle takdıramadım lastikleri, halen aracın üzerinde kışlıklar var.
    En başta dediğim gibi lastik benim için önemlidir her ne kadar son yıllarda eskisi kadar takip etmiyor olsamda bir çok lastiği ilk alanlardan ilk kullananlardanımdır, (cpc5 lerde öyledir mesela türkiyeye geldiği ilk zamanlarda alanlardanımdır. ) yani yazdıklarımın çoğu kendi deneyimlerime dayanıyor o yüzden yazlıklarla ilgili olarak şu anda deneyimim yok. takıp 1000_2000 km yapınca bir ön kanaatim oluşur ama esas değerlendirmemi en erken 2 sene sonra yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 30 Nisan 2020; 23:53:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Şu anda kendi kullandığım aracımın yazlık ve kışlık lastikleride pirelli. kışlık 2. Kışını bitirdi ve tam not veririm pirelli sottezero.
    Yazlıkta ise cinturato serisi ama seal li bir lastik aldım. Hiç sealli lastik kullanmadığımdan denemek istedim, birde Kış başlangıcında uygun fiyata geldiği için aldım ama malum durumlar nedeniyle takdıramadım lastikleri, halen aracın üzerinde kışlıklar var.
    En başta dediğim gibi lastik benim için önemlidir her ne kadar son yıllarda eskisi kadar takip etmiyor olsamda bir çok lastiği ilk alanlardan ilk kullananlardanımdır, (cpc5 lerde öyledir mesela türkiyeye geldiği ilk zamanlarda alanlardanımdır. ) yani yazdıklarımın çoğu kendi deneyimlerime dayanıyor o yüzden yazlıklarla ilgili olarak şu anda deneyimim yok. takıp 1000_2000 km yapınca bir ön kanaatim oluşur ama esas değerlendirmemi en erken 2 sene sonra yapabilirim.

Alıntıları Göster
    Aldığınız lastik bu mudur hocam?

www.pirelli.com
    Cinturato™ P7™ New - Araba Lastiği | Pirelli
    https://www.pirelli.com/tyres/tr-tr/otomobil/lastik-bul/urun-sayfasi/new-cinturato_p7

215/55 R16 Lastik Tavsiyesi (Karar Verildi)

Ayrıca aldığınız ebat nedir? İnternetten mi, bayiden mi satın aldınız? Bir de mahsuru yoksa kaça aldıgınızı yazabilirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aldığınız lastik bu mudur hocam?

www.pirelli.com
    Cinturato™ P7™ New - Araba Lastiği | Pirelli
    https://www.pirelli.com/tyres/tr-tr/otomobil/lastik-bul/urun-sayfasi/new-cinturato_p7

Ayrıca aldığınız ebat nedir? İnternetten mi, bayiden mi satın aldınız? Bir de mahsuru yoksa kaça aldıgınızı yazabilirseniz çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Evet bu lastik ancak seal inside olanı
    Ölçü olarak 215 55 17
    Ben kışa girmeden kışlıkları takdırırken aldım 2019 30. Lu Haftalar tarihli 2500 liraya gibiydi.
    Şimdi fiyatlarına baktım daha artmışlar.
    Ama dediğim gibi nasıl lastikler çok fikrim yok.
    Tecrübe etmek ve seal teknolojisinin güvenliği artıracağınıda düşünerek aldım bakalım nasıl çıkacaklar.
    Ama cpc5 ler kadar yumuşak olmayacaklarını ön bilgi olarak size verebilirim.
    Kendi aracım için konuşursam zaten çok yumuşak veya çok sert lastik istemiyorum orta karar olması benim tercihimdi umarım beklentimi karşılaşırlar.

(Aşağıda yazacaklarımı sizin için yazmıyorum üzerinize alınmayın. O kadar yazdık birilerinin işine belki yarar diye yazma ihtiyacı hissettim)

Yukarıda özetlediğim gibi bir lastik tercihinde okadar çok farklı etken var ki.
    Kişinin tercihi, kullanım özellikleri, bulunduğu iklim, aracın özellikleri vesaire vesaire. Birde bu etkenleri şekillendirecek bütçe kriteri varki belkide en başta geliyor.
    Bu anlamda lastik alan özellikle internette araştırma yapan insanların kafası çok karışıyor.
    Benim bütçesi sınırlı insanlara söyleyebileceğim hiçbirşey yok. Yeri geliyor duruma göre küçük fiyat farkları kişi için bir araya getirilmesi zor olan rakamlara dönüşüyorlar.
    Ama eğer imkanlar el veriyorsa lastikte köklü markaların bilindik serilerinin tercih edilmesi gerektiğini çokça tecrübe sonucu tavsiye ederim.
    Lastik etiket değerleri ve lastik testleri önemli birer göstergedir. Ancak tek başlarına çok şey ifade etmezler o değerleri lastiklerin ne kadar süre muhafaza edeceğidir önemli olan. Burada da tecrübe devreye girer ama her kullanıcıda tecrübeli değildir. Çoğu kullanıcı ben 4 yıl 5 yıl kullandım der sıkıntısız kullanmıştır da. Doğrudur ama kaç kullanıcı aynı araçta aynı şartlar altında bir çok model lastiği gözlemlemiştir ki.
    Veya testlerden gidelim.
    Bahsi konu olan 205/55/16 nın çıktığı yıl adac test sonuçları süperdi mesela ama test yanlış hatırlamıyorsam serin bir havada yapılmıştı.
    Bense lastiği bahar ayında almış aracıma takmış bir kaç denemeden sonra bu lastiğin yaz şartlarında 40 derece sıcakta zaafiyet gösterebileceğinden dem vurmuştum (forumda 2013 yılında bununla ilgili yazdığım yazılar vardır bulunabilir) ve tamda dediğim gibi olmuştu.
    Daha anlat anlat bitmez bu iş ama kısa keseyim.
    Belli kalitedeki lastikler arasında uçuk fiyatlar olmaz arkadaşlar (elbette ki fark vardır ama birisi 100 ken diğeri 50 ise ve siz 50 olandan 100 lüğün performansını ilerleyen süreçte bekliyorsanız yanılırsınız) o yüzden
    Benin bu işlerden çok anlamayan kişilere tavsiyem o onun yan ürünü bu bunun alt markası denilen lastiklerden uzak durmaları yönünde olacaktır.
    Not: Yazdıklarım mutlak doğru değildir, böyle bir iddiam da yok sadece bilgi arayanlara hap bilgi vermek amacıyla kendi tecrübemi aktardım sizin tecrübeleriniz farklı yönde olabilir sizde aktarın arkadaşlar ama bu mesajdan yapılan alıntılara cevap yazmayacağımı belirteyim.

• quote:

Evet bu lastik ancak seal inside olanı
    Ölçü olarak 215 55 17
    Ben kışa girmeden kışlıkları takdırırken aldım 2019 30. Lu Haftalar tarihli 2500 liraya gibiydi.
    Şimdi fiyatlarına baktım daha artmışlar.
    Ama dediğim gibi nasıl lastikler çok fikrim yok.
    Tecrübe etmek ve seal teknolojisinin güvenliği artıracağınıda düşünerek aldım bakalım nasıl çıkacaklar.
    Ama cpc5 ler kadar yumuşak olmayacaklarını ön bilgi olarak size verebilirim.
    Kendi aracım için konuşursam zaten çok yumuşak veya çok sert lastik istemiyorum orta karar olması benim tercihimdi umarım beklentimi karşılaşırlar.

(Aşağıda yazacaklarımı sizin için yazmıyorum üzerinize alınmayın. O kadar yazdık birilerinin işine belki yarar diye yazma ihtiyacı hissettim)

Yukarıda özetlediğim gibi bir lastik tercihinde okadar çok farklı etken var ki.
    Kişinin tercihi, kullanım özellikleri, bulunduğu iklim, aracın özellikleri vesaire vesaire. Birde bu etkenleri şekillendirecek bütçe kriteri varki belkide en başta geliyor.
    Bu anlamda lastik alan özellikle internette araştırma yapan insanların kafası çok karışıyor.
    Benim bütçesi sınırlı insanlara söyleyebileceğim hiçbirşey yok. Yeri geliyor duruma göre küçük fiyat farkları kişi için bir araya getirilmesi zor olan rakamlara dönüşüyorlar.
    Ama eğer imkanlar el veriyorsa lastikte köklü markaların bilindik serilerinin tercih edilmesi gerektiğini çokça tecrübe sonucu tavsiye ederim.
    Lastik etiket değerleri ve lastik testleri önemli birer göstergedir. Ancak tek başlarına çok şey ifade etmezler o değerleri lastiklerin ne kadar süre muhafaza edeceğidir önemli olan. Burada da tecrübe devreye girer ama her kullanıcıda tecrübeli değildir. Çoğu kullanıcı ben 4 yıl 5 yıl kullandım der sıkıntısız kullanmıştır da. Doğrudur ama kaç kullanıcı aynı araçta aynı şartlar altında bir çok model lastiği gözlemlemiştir ki.
    Veya testlerden gidelim.
    Bahsi konu olan 205/55/16 nın çıktığı yıl adac test sonuçları süperdi mesela ama test yanlış hatırlamıyorsam serin bir havada yapılmıştı.
    Bense lastiği bahar ayında almış aracıma takmış bir kaç denemeden sonra bu lastiğin yaz şartlarında 40 derece sıcakta zaafiyet gösterebileceğinden dem vurmuştum (forumda 2013 yılında bununla ilgili yazdığım yazılar vardır bulunabilir) ve tamda dediğim gibi olmuştu.
    Daha anlat anlat bitmez bu iş ama kısa keseyim.
    Belli kalitedeki lastikler arasında uçuk fiyatlar olmaz arkadaşlar (elbette ki fark vardır ama birisi 100 ken diğeri 50 ise ve siz 50 olandan 100 lüğün performansını ilerleyen süreçte bekliyorsanız yanılırsınız) o yüzden
    Benin bu işlerden çok anlamayan kişilere tavsiyem o onun yan ürünü bu bunun alt markası denilen lastiklerden uzak durmaları yönünde olacaktır.
    Not: Yazdıklarım mutlak doğru değildir, böyle bir iddiam da yok sadece bilgi arayanlara hap bilgi vermek amacıyla kendi tecrübemi aktardım sizin tecrübeleriniz farklı yönde olabilir sizde aktarın arkadaşlar ama bu mesajdan yapılan alıntılara cevap yazmayacağımı belirteyim.

Alıntıları Göster
    215/55 R16 ebatında internette yok bu lastik maalesef. Yarım saattir her yere baktım ama bulamadım.
    Halbuki Pirelli sitesinde bu ölçüde üretildiğini yazmış.
    Yeni çıkan bir lastik olduğu yazılmış sitede ama siz aylar öncesinden aldığınıza göre çook yeni bir lastik de değil sanırım.
    Hani yeni çıkmış olur da daha stok düşmemiştir diye düşünülebilirdi ama öyle de değil heralde bilmiyorum.

İnternette hep diğer eco, blue vb eski seriler satılıyor benim ölçüde. Aralarında da teknik açıdan çok fark var sanırım..
    Bu daha iyi gibi diğer eco, blue vb Cinturatolardan.
    Bunu nerden bulabilirim ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 1 Mayıs 2020; 15:56:31 >

• quote:

215/55 R16 ebatında internette yok bu lastik maalesef. Yarım saattir her yere baktım ama bulamadım.
    Halbuki Pirelli sitesinde bu ölçüde üretildiğini yazmış.
    Yeni çıkan bir lastik olduğu yazılmış sitede ama siz aylar öncesinden aldığınıza göre çook yeni bir lastik de değil sanırım.
    Hani yeni çıkmış olur da daha stok düşmemiştir diye düşünülebilirdi ama öyle de değil heralde bilmiyorum.

İnternette hep diğer eco, blue vb eski seriler satılıyor benim ölçüde. Aralarında da teknik açıdan çok fark var sanırım..
    Bu daha iyi gibi diğer eco, blue vb Cinturatolardan.
    Bunu nerden bulabilirim ki?

Alıntıları Göster
    Hocam oradaki new ibaresini şimdi sen yazınca fark ettim. Ben aldığımda new ibareli lastikler yoktu.
    Benim lastiklerin etiket değerleri b b 71 iken bunlar a b 70
    Bu lastikler muhtemelen bu sene içinde çıkmışlardır çünkü ben alırken yoklardı.

• quote:

Hocam oradaki new ibaresini şimdi sen yazınca fark ettim. Ben aldığımda new ibareli lastikler yoktu.
    Benim lastiklerin etiket değerleri b b 71 iken bunlar a b 70
    Bu lastikler muhtemelen bu sene içinde çıkmışlardır çünkü ben alırken yoklardı.

Alıntıları Göster
    Evet şimdi biraz daha netleşti durum.
    Sanırım stok sorunu var. Ben İzmir'de yaşıyorum Pirelli'nin sitesinden İzmir'deki yetkili satıcıların numarasını buldum arayıp stok soracağım artık.

Bu arada lastiklerinizin desenine dikkat etmiş miydiniz?
    Bu sanırım sizin aldığınız lastik. Desenler biraz daha kıvrımlı. Benim bahsettiğim yeni olanın desenleri düz.

Bu da yeni olan, benim bahsettiğim yeni lastiğin deseni;

• quote:

Evet şimdi biraz daha netleşti durum.
    Sanırım stok sorunu var. Ben İzmir'de yaşıyorum Pirelli'nin sitesinden İzmir'deki yetkili satıcıların numarasını buldum arayıp stok soracağım artık.

Bu arada lastiklerinizin desenine dikkat etmiş miydiniz?
    Bu sanırım sizin aldığınız lastik. Desenler biraz daha kıvrımlı. Benim bahsettiğim yeni olanın desenleri düz.

Bu da yeni olan, benim bahsettiğim yeni lastiğin deseni;

Alıntıları Göster
    Evet üstteki desenden benim aldıklarım
    Dediğim gibi hocam ben aldığım new olanlar yoktu.
    Yani öyle bir lastikte yoktu yoksa onları alabilirdim
    Tabi fiyatları arasında çok fark yoksa

Düzeltme: şimdi baktımda new olanların tanıtımı martta yapılmış şu konjektürde bu lastikleri bulabilirmisiniz bilmiyorum hocam ama bi araştırın bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 1 Mayıs 2020; 18:9:2 >

• quote:

Evet üstteki desenden benim aldıklarım
    Dediğim gibi hocam ben aldığım new olanlar yoktu.
    Yani öyle bir lastikte yoktu yoksa onları alabilirdim
    Tabi fiyatları arasında çok fark yoksa

Düzeltme: şimdi baktımda new olanların tanıtımı martta yapılmış şu konjektürde bu lastikleri bulabilirmisiniz bilmiyorum hocam ama bi araştırın bakalım

Alıntıları Göster
    Şimdilik çok acelem yok kağıt üstünde çok iyi duruyor denemek isterim bu lastiği.

Tabi çok yüksek bir fiyattan çıkmazsa :)

Arabayı da şu an sadece haftada 1 gün market vs için kullanıyorum o yüzden birkaç ay bekleyebilirim durumlarda bi değişiklik olmazsa.

Gelmezse de artık cpc5 den devam ederim.

Tüm yardımlarınız için, deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

/////

Ayrıca konuya yazıp yardım etmek isteyen tüm arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
    Sayenizde şıklar eledim, şıklar ekledim en sonunda kesin bir fikir sahibi oldum kendi çapımda.

New Pirelli Cinturato alacağım satışa çıkarsa.
    Çıkmazsa Cpc5 yolu gözüküyor.

Karşıma fikrimi değiştirecek kadar zıt bilgiler çıkmazsa son kararımdır.

Tekrardan yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

• 215 55 16 yerine 205 55 16 lastik alıp kullanan var mı acaba? Yapılabilir mi böyle?
    Araç 2016 Ford cmax

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit3735

215 55 16 yerine 205 55 16 lastik alıp kullanan var mı acaba? Yapılabilir mi böyle?
    Araç 2016 Ford cmax
    Benim arabaya hem 215/55 R16 hem 205/55 R16 oluyor.

Benzin depo kapağında yazıyor benim bu şekilde.

Belki sizin de kapı içlerinde, direklerinde vb. yerlerde etiket şeklinde vardır aracınızda. Muhtemelen yazar orda.

• taktıktan sonra yorumlarsanız sevırım
  • 215/55 R16 Lastik Tavsiyesi (Karar Verildi)

burda da dursun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 1 Mayıs 2020; 22:47:4 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.