Şimdi Ara

215/55 R16 Lastik Tavsiyesi (Karar Verildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    215/55 R16 yazlık lastik alacağım.
    Uzun süredir cpc2 kullanıyorum memnunum ama artık ömrünü doldurdu.

Cpc6 alacaktım ama bu ölçüde cpc6 yok malesef.
    Cpc5 var fakat yumuşak ve dişleri çabuk erittiğinden bahsetmişler. Doğru mudur bilgisi olan, kullanan varsa bu lastik için yorum bekliyorum.

Bu kalitede bir lastik alacağım teki için 700-800 lirayı gözden çıkardım.
    Güzel fren mesafesi ve hem ıslak hem kuru zeminde çok iyi yol tutuşu istiyorum. Bir de uzun süre dayanması lazım.Yakıt tasarrufu önemli değil.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Edit 1 Mayıs 2020: New Pirelli Cinturato alacağım satışa çıkarsa. Malum yeni bir lastik internete düşmemiş henüz.

Çıkmazsa da Continental ContipremiumContact 5 alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 1 Mayıs 2020; 19:0:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 215 55 r16 Bridgestone Turanza T005
    urun.n11.com
    Bridgestone 215/55r16 Turanza T005 97w Xl Yaz Lastiği Üretim 2019 - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-lastik/bridgestone-21555r16-turanza-t005-97w-xl-yaz-lastigi-uretim-2019-P425351240

testlerde başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

215 55 r16 Bridgestone Turanza T005
    https://urun.n11.com/oto-lastik/bridgestone-21555r16-turanza-t005-97w-xl-yaz-lastigi-uretim-2019-P425351240

testlerde başarılı
    Bu lastik dikkatimi çekmişti ama kullananlar öyle çok da memnun değil sanki.

Bir de marka bridgestone olunca aklıma 1-2 sene sonra bu lastikler beton olur mu sorusu geliyor

Yoksa performans açısından iyi bir lastik gibi gözüküyor.

• Cpc 5 ile 40binde çatlaklar oluştu bende çokca, o zamandan beri conti almıyorum. 4 kanallı goodyear efficentgrip performance öneririm.
  • Goodyear Efficient Grip Performance
    Ben 2009 model Grand Picasso'da 2. takımımı kullanıyorum.
    Almanya üretimi 4 kanallı.
    Sessiz, ıslak zemin performansı harika.
    Frenlemeden de memnunum.
    İlk takım sanırım 80bin km gitti, hala 4mm derinlik vardı değiştirdim.
    2013 sonunda ilk takımı tanesi 250tlden almıştım Desa valiz hediyesi ile 1000tl ödemiştim.
    İkinci takımı tanesi 400tl den almıştım şuan 650 civarı sanırım.

Aracım boş 1600kg ve XL lastikler öneriliyor ama 93 V modelinde hor kullanılmasına rağmen balon vs olmadı. Çok sağlam bir lastik.
  • aynı ölçülerde falken ziex ze310 ecorun alacağım gelecek ay.
    https://www.tyrereviews.co.uk/

adresinden değerlendirmelere bakabilirsiniz

aracın üstünde goodyear efficient grip performance lastikler var. bu lastiklerden inanılmaz derecede memnun kaldım. ancak fiyatlar şuan bana hiç mantıklı gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris2

aynı ölçülerde falken ziex ze310 ecorun alacağım gelecek ay.
    https://www.tyrereviews.co.uk/

adresinden değerlendirmelere bakabilirsiniz

aracın üstünde goodyear efficient grip performance lastikler var. bu lastiklerden inanılmaz derecede memnun kaldım. ancak fiyatlar şuan bana hiç mantıklı gelmiyor.
    Bunu da değerlendireyim hocam teşekkürler.

Goodyearlar kaç sene, kaç km dayandı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    205-55-R16 yaz lastik tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende 205/55/16 Falken ziex ze310 var fiyatına göre gayet konforlu ve güzel bir Lastik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogz45

Bende 205/55/16 Falken ziex ze310 var fiyatına göre gayet konforlu ve güzel bir Lastik.
    Yol tutuşu nasıl hocam?

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    çabuk erimeyen uzun dayanan lastik aradığınız için bu modeli önerdim. goodyeara bulaşmayın hem yol tutuşu zayıflıyor hemde çabuk eriyor.

falken ze310 deneyin. yol tutuşu başaralı
  • Nokian wetprof u cok övüyorlar. Bende 3008 için (215-65-17-suv) aldım. Yarın takılcak bakalım.

Ekleme: fiesta aracımda da pc5den geccem. 5yaz, yaklasık 50bin km kullandım. Diş yönünden, catlaklık yönünden herhangi bi sıkıntım yoktu ancak cok sertleşti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 28 Nisan 2020; 15:12:4 >
    Yağmurlu ve kuru havada frenlemesi gayet başarılı. Yol tutuşu da gayet iyi özellikle virajlarda iyi tutunuyor.

• quote:

çabuk erimeyen uzun dayanan lastik aradığınız için bu modeli önerdim. goodyeara bulaşmayın hem yol tutuşu zayıflıyor hemde çabuk eriyor.

Hocam uzun dayanıyor diye de o konforsuzluk ve çoğu kişinin şikayet ettigi aşırı ses yapma mevzusu çekilir mi bilmiyorum.

Goodyear ı üstteki arkadaşlar da önerince aklıma yatmıştı ama dediğiniz gibiyse onu da elemek zorunda kalacağım.

Falkeni araştırıyorum şu an bakalım

• Selam bende Ford Focusum da 205 55 16 bridgestone turanza kullandım fakat baya sertleşiyor çok memnun kalmadım.
    conti eco contact6 aldım 1000 km civarı oldu sessiz ve yumuşak lastik

nokian da baya öne çıkan bir lastik fakat f/p açısından değerlendirilecek bir kaç marka daha var,

hankook ventus prime
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Nokian wetprof u cok övüyorlar. Bende 3008 için (215-65-17-suv) aldım. Yarın takılcak bakalım.

Ekleme: fiesta aracımda da pc5den geccem. 5yaz, yaklasık 50bin km kullandım. Diş yönünden, catlaklık yönünden herhangi bi sıkıntım yoktu ancak cok sertleşti
    Evet nokian baya övülüyor. Ama kışlık lastikleri yazlıklara göre bir tık daha iyi diyorlar sanki.

Bir de yazlıkları yumuşak güzel lastik ama ömrü çok uzun değil dediler.
    Yol tutuşu iyiymiş ve sessizmiş.
    Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama ömrü kısa olacaksa bana pek uygun değil gibi.

yazlıklar ile Senede kaç bin km yapıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

yazlıklar ile Senede kaç bin km yapıyorsunuz?
    İzmirde yaşıyorum kışlık takmıyorum hep yazlıklar var aracın üstünde.
    Yıllık 10 bin km yapıyorum ortalama.

Çok fazla km yapmıyorsunuz, sert hamur lastik almanıza gerek yok. Cp5, wetproof sizi 5 sene götürür.

• aynı ölçüde nokian wetproff alacağım şuan goodyear egp kullanıyorum kaymak asfaltta biraz fazla kayıyor gibi sanki ama yağmurda ve tutan asfaltta gerçekten çok iyi 4 yıllık yaklaşık 25.000 km yol yaptım
  • quote:

Çok ilginç, ben 2013te aldığım takımı 2018sonuna kadar kullandım. Eritemedim lastiği. Şuan 2. Takımı kullanıyorum. Almanya üretimi 4 oluklu Goodyear EfficientGrip Performans için konuşuyoruz değil mi?

Daha önce Goodyear Potenza, Turanza ve Rahle Sport gibi modellerini de aldım kullandım. Ne balon oldu (amortisör patlayan aracımda mesela), ne de yol tutuş konusunda şikayetim olmamıştı.

Siz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.