Sedye ile ilgili hangisi doğrudur? yaralı sedye ile taşınmalıdır
kaburga kemiği kırık olan yaralı nasıl taşınır? oturur yada yarı oturur şekilde
bebeklerde bilinç nereden yoklanır? ayak topuğundan
İlkyardımca'da bulunması gereken özellikler : 1- Her zaman tedbirli olmalıdır 2- Soğukkanlılığını korumalıdır 3- Cesaret gösterilerinden ve emin olmadığı uygulamalardan kaçınmalıdır 1-2-3 olucak
güneş çarpması sonucu zarar gören organ? beyin
lens veya gözlük kullananlar için hangi kural zorunlu? lens veya gözlüklerini sürekli kulllanmalıdırlar.
bak-dinle-hisset bak ın anlamı nedir? yaralı solunum yapıyor mu kontrol edilir
Şok pozisyonunda hastanın ayaklarının yukarıya kaldırılmasının amacı nedir? Beyne yeterince kan gitmesini sağlamak.
Aşağıdakilerden hangisi 3. derece (ağır) yanıkların bir göstergesidir? Yanık bölgesinde sinir harabiyetinin olması
Donma vakalarında ilk yardım uygulaması olarak kazazedeye aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur; Önce ılık sonra sıcak ortama alıncak
zehirlenme sorusunun cevabı hangisi yanlış; bilinci yerinde olmayan hasta 2 saat sonra kusturulmaz arkadaşlar.
burkulmanın tanımı; eklem bağ ve yüzeylerinin zedelenmesi , Eklem bağlarının kopması var o seçenek
Hangi durumdaki yaralı kesinlikle sedye ile taşınmalıdır Omurga kırığı olan olucak
Kaza geçirmiş araç içindeki yaralılara, herhangi bir yangın ihtimaline karşı yapılması gereken ilk işlem aşağıdakilerden hangisidir aracın motor durdurularak yaralıların oradan uzaklaştırılması
burun kanamasında ilk yardım burun kanatları sıkıştırılır parmaklarla
göğüs boşluğundaki organı zaten kalp diye yazmaya gerek yokda olsun ;))
geçici hafıza kaybı, burundan kan gelmesi , göz bebeklerinde büyüme baş yaralanmalarında görülür.
Diz ile kalça arasındaki kemikler kırıldığında uygulanacak atelin boyu ne kadar olmalı diye soru vardı Topuktan koltuk altına kadar
Suda boğulan kalp ve solunumu durmuş birine tek kişi hangisini uyguladıktan sonra tıbbi yardım istemeli 30 kalp masajı, 2 suni solunumu 5 tur tekrar sonra
yaralı araçtan çıkarırken en çok neye dikkat edilmeli? Yaralıda yeni bir yaralanma meydana gelmemesine
Kaza yerinden, tıbbi yardım istenirken aşağıdakilerden hangisinin bildirilmesine gerek yoktur yaralıların eğitim durumu
hatırladıkça editleyip eklerim, emeğe saygı lütfen ;)
Bir soru vardı otobüs trağin yoğun olduğu yerde geri dönmek istiyor ne yapmalı diye. Aracı sağa çekip beklemeli, trafik akışını bozmalı bir şey daha vardı aklımda değil ama ben gözcü bulundurmalı diye salladım doğru mudur ?
quote:
Orijinalden alıntı: batuhanbb
Bir soru vardı otobüs trağin yoğun olduğu yerde geri dönmek istiyor ne yapmalı diye. Aracı sağa çekip beklemeli, trafik akışını bozmalı bir şey daha vardı aklımda değil ama ben gözcü bulundurmalı diye salladım doğru mudur ?
doğru kardeşim ;) soru ve cevap şu şekilde geri manevrasını çevre şartları nedeniyle emniyetle yapamayan otobüs sürücüsü ne yapmalıdır? doğru cevap ; bir gözcü bulundurmalıdır.