Şimdi Ara

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.649
Cevap
18
Favori
155.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numanbjk1903 N kullanıcısına yanıt
    Bir yanlış anlama var galiba. Tüm paketler artık vergiye tabi. Değeri 0.50$ olan basit bir şey aldın diyelim. 4.5TL gümrüğe sunum + 0.70TL damga vergisi + 0.10$ gümrük vergisi = yaklaşık 5.80TL ek.
    Yani bu durumda 3 liralık mala 6 lira vergi. Üstüne 1-2 hafta gecikme. Dahası, fatura / kart ekstresi talep edildiği veya keyfi fiyatlar üzerinden vergi talep edildiği için olan zaman kaybı.
    Özetle istisnalar harici çin alışverişi bitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol kardeşim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Bu ne yahu, kesinlikle kripto birileri var bürokratların içerisinde. Muazzam zarar veriyor Ak Partiye.
    The Big Game.
  • 😂😂😂 Yarıldım gardaşım.

• Reis eli ile Çin'e vurulmuş büyük bir darbe.Şimdi Ali Baba ve Kırk Haramiler düşünsün
  • Silivri il sınırları içine girdiniz tabelası gözüktü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeraklıForumcu -- 15 Mayıs 2019; 12:59:1 >
  • Yetmez ama evet dediler başkanlık gelince memleket şaha kalkacak dediler bu muydu yani. Yoksa kandırıldık mı?. Yok ama kesin dış güçlerin oyunudur bu. Avrupa bizi kıskanmasa böyle olmazdı. Kesin nazara geldik.
  • üretim yapmayan ülkelerde

para için hükümetin elini aracağı ilk yer VERGİDİR

ZAM DIR
  • Türk şirketleri ve ülke ticaretini de zora sokan bir durum. Numune diye alınan basit mallar da gümrüğe takılacak, ciddi zaman kayıpları ve masraflar olacak. Bunları yabancılara izah etmek de kolay değil.
  • Son siparişimi de bugun verdim. Bidaha nezaman siparis veririm bilmem. Umarim uzun suredir yolda olan siparislerim 15 gun icinde gelir tek dilegim bu.

• E tamam ben de yazdığın mesajı anlamadım demedim ki...

'Belli bir fiyatın üstünde olan olan modellerden vergi alınması gerekir' derken hangi modeller?

O modeller zaten Türkiye'de satılmıyor merak etme...

Önceki mesajında belirttiğin 20.000 Euroyu bir bisiklete harcayacak kadar çok parası olan varsa bence de katmerli vergi alınsın...ama kalkıpta normal bir bisiklete ekstra vergi gelmesini de savunmayalım.

Bu arada sana laf sokan yok, kendi fikrimi söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 15 Mayıs 2019; 13:5:53 >
  • 65milyon dolarlardan bahsetmişlerdi sanırım bu yolla giren mal değeri olarak. Yani 13milyon vergi alınacak. Zaten ptt bir şeyler adı altında alıyordu bir miktar. Kabaca 10 milyon dolar vergi gelecek. 10 milyon dolar için hangi zehir kafalı bu kadar tantana çıkarır ki? Bırak vatandaşın 3-5 kuruş zevki olsun. Kaldı ki bunda benim gibi bişeyler üretmek için prototip amaçlı birşeyler yaptıran da var. Yani bir yandan da zarar veriyorsun. Ama ömürlerinde hayatlarında ürün geliştirmedikleri için öyle birşey akıllarına dahi gelmez. Tıpkı ilk düşürdüklerinde yurtdışında gelen ve burada olmayan kitaplarında vergiye dahil edilip sonra bir prof un uyarmasıyla çıkardıkları gibi. Haydi o vatandaş uyardı ama buna benzer bir sürü durum var. Neden ayak üstü peşin hükümle en ufak düşünmeden karar alıyorsunuz ki? Neden zerre liyakatınız yok?
  • Tamda seçim öncesi bu kararların alınmış olması ilginç gerçekten ,direk genç oylarını etkiler ama pek umurlarındada değil herhalde!
  • Kişi başı milli gelir 12bin dolara yükseldi diye konuşuyordu sosyete damat. Dünyadan haberi yok. 2017de 21bin dolardı. 2 yıl öncesinden bi haber adam. Yandık olm yandık....

• Yakında da aldıkları vergiyi de arttırırlarsa şaşırmayın bunu da buraya ekliyorum.
    Ayrıca şimdi hepsinden vergi alınacağına göre gelen hepsine; Damga Vergisi + Gümrüğe Sunma Ücreti olan 5.2TL'yi otomatik ekleyecekler mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

Son siparişimi de bugun verdim. Bidaha nezaman siparis veririm bilmem. Umarim uzun suredir yolda olan siparislerim 15 gun icinde gelir tek dilegim bu.
    1-15 Mart tarihli siparişlerim geçen hafta
    14-17-18 Nisan tarihli siparişlerim dün geldi. 15 güne çok zor maalesef
  • Şaka gibi bir devletimiz var. 1 dolara aldigimiz kablodan pay almaya ihtiyaci var. Eee damat bakan yapilirsa devlet de bunlara duser.

• Para kalmayınca...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomimiz açısından faydalı bir karar olmuş, maliye bakanlığımızı tebrik ederim. ülkemizde de aynı ürünler var ülkemizden alın yerli üretici kazansın. ayrıca devletimiz dış mihrakların saldırısı altında, 3. havaalanı almanyada taşları yerinden oynattı. türkiyenin bağımsızlığı amerikayı ciddi rahatsız ediyor. terör örgütleri ülkemiz üzerinde oyun oynuyor. tüm dünya birleşmiş bize saldırıyor. hükümetimiz başarılı olduğu için saldırmaya çalışıyorlar. hem ekonomi kötü madem sokaktaki son model arabalar ne?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.