Şimdi Ara

22'' LCD

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2 monitör arasında kaldım ikiside 22''bunlar

22" GENİŞ EKRAN 223BW 5MS 1000:1 DVI LCD MONİTÖR

22" GENİŞ EKRAN 226NW LCD MONİTÖR

fiyatları hemen hemen aynı ama şöyle bir söylenti var 22'' lerde çok kayıp olduğuyla ilgili yani 19'ler daha mı iyixbox360 bağlamak için??

yardımlarınız için teşekkürler

• 19" in doğal çözünürlüğü 1280*720 ye daha yakın olduğu için daha net olabilir görüntü. Bu yüzden kayıp oluyor denilebilir.

19" lerin çözünürlüğü 1440*900
    22" lerin çözünürlüğü 1680*1050

2232BW tavsiye ederim, şık tasarımı var. Bunun dışında 226BW, 2232BW veya diğer 22" lerin görüntü kalitesi aynı diyebilirim. Temelde hepsi TN panel. Ne beklenebilir ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 18 Kasım 2007; 18:49:28 >
  • arkadaşım samsung 226bw kesinlikle tavsiye ederim bende onu kullanıyorum inanılmaz güzel 3000-1 kontras dvı vga giriş var 360 için ideal bi monitör bu arada gene karşılaştık saygılar...
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: vlknmkdn

arkadaşım samsung 226bw kesinlikle tavsiye ederim bende onu kullanıyorum inanılmaz güzel 3000-1 kontras dvı vga giriş var 360 için ideal bi monitör bu arada gene karşılaştık saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: arash0

+1
    quote:

Orjinalden alıntı: vlknmkdn

arkadaşım samsung 226bw kesinlikle tavsiye ederim bende onu kullanıyorum inanılmaz güzel 3000-1 kontras dvı vga giriş var 360 için ideal bi monitör bu arada gene karşılaştık saygılar...

bende 22"wiewsonic multimedya var son derece memnunum daha önce acer aldım aynı gün değiştirdim;
    son derece kullanışlı 5 usb girişi ses sistemi bağlamak için bağlantı soketleri +stereo hoparlörü var
    fiyatıda uygun 550 ytl.

• gürüntü netliğiyle elakalı bişeyi değil bu 19'' lerin çozunurluğu 720p ye daha yakın olduğundan görüntünün aslına daha yakın görüntü verebilirler yani mesela futbal ve basketbol oyunlarında oyuncular olduğundan daha uzun yada daha kısa görünmezler lcd tvlerin(16:9) daha yakın lar ama monitorler 16:10 oldukları için hepsinde boyle bi kayıp ve deformasiyon soz konusu ola bilir çunku oyunlar 16:9 formatında yapılıyor ve bu kayıp monitorun ekranı ne kadar buyuk olursa daha da arta bilir ama kesinlikle netlik yada kalitede hiç bir etkisi yok ve şunuda belirteyim monitorler lcd tv lere gore daha net ve daha ızlı(ms oranı)goruntu sunuyorlar ama renk ve kontrastda tabiki lcd tvler daha başarılı.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ráistlin

19" in doğal çözünürlüğü 1280*720 ye daha yakın olduğu için daha net olabilir görüntü. Bu yüzden kayıp oluyor denilebilir.

2232BW tavsiye ederim, şık tasarımı var. Bunun dışında 226BW, 2232BW veya diğer 22" lerin görüntü kalitesi aynı diyebilirim. Temelde hepsi TN panel. Ne beklenebilir ki :)

• quote:

gürüntü netliğiyle elakalı bişeyi değil bu 19'' lerin çozunurluğu 720p ye daha yakın olduğundan görüntünün aslına daha yakın görüntü verebilirler yani mesela futbal ve basketbol oyunlarında oyuncular olduğundan daha uzun yada daha kısa görünmezler lcd tvlerin(16:9) daha yakın lar ama monitorler 16:10 oldukları için hepsinde boyle bi kayıp ve deformasiyon soz konusu ola bilir çunku oyunlar 16:9 formatında yapılıyor ve bu kayıp monitorun ekranı ne kadar buyuk olursa daha da arta bilir ama kesinlikle netlik yada kalitede hiç bir etkisi yok ve şunuda belirteyim monitorler lcd tv lere gore daha net ve daha ızlı(ms oranı)goruntu sunuyorlar ama renk ve kontrastda tabiki lcd tvler daha başarılı.
    quote:

19" in doğal çözünürlüğü 1280*720 ye daha yakın olduğu için daha net olabilir görüntü. Bu yüzden kayıp oluyor denilebilir.

19" de hiç oynamadığım için aradaki farkı birebir göremedim tabii. Fakat teknik olarak 19" çözünürlüğün 1280*720 ye daha yakın olması sebebiyle 1680*1050 ye göre daha net olması gerekiyor. Aspect Ratio zaten 10" de de 22" de de farklı değil her türlü oyundaki karakterler daha uzun, en fazla da basketbol ve futbol oyunlarında göze çarpıyor ama her oyunda var tabii bu, LCD TV lerdeki gibi gerçek görüntü oranında değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22'' 24'' led tv tavsiye
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung 226 bw kullanıyorum 3 aydır. Para varsa başkasına bakma bile dostum. bütün 22" leri tek tek (görüntü kalitesini) inceledim. Arada renk ve kontrast olarak bi fark var inan. Tavsiye edilir
  • İmzamda ki monitörü alınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cyrax

İmzamda ki monitörü alınız.

ps3ü neden 42 inçe bağlamıyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

quote:

Orjinalden alıntı: Cyrax

İmzamda ki monitörü alınız.

ps3ü neden 42 inçe bağlamıyorsun?

Şartlar öyle gerektiriyor çünkü.
  • quote:

quote:

gürüntü netliğiyle elakalı bişeyi değil bu 19'' lerin çozunurluğu 720p ye daha yakın olduğundan görüntünün aslına daha yakın görüntü verebilirler yani mesela futbal ve basketbol oyunlarında oyuncular olduğundan daha uzun yada daha kısa görünmezler lcd tvlerin(16:9) daha yakın lar ama monitorler 16:10 oldukları için hepsinde boyle bi kayıp ve deformasiyon soz konusu ola bilir çunku oyunlar 16:9 formatında yapılıyor ve bu kayıp monitorun ekranı ne kadar buyuk olursa daha da arta bilir ama kesinlikle netlik yada kalitede hiç bir etkisi yok ve şunuda belirteyim monitorler lcd tv lere gore daha net ve daha ızlı(ms oranı)goruntu sunuyorlar ama renk ve kontrastda tabiki lcd tvler daha başarılı.
    quote:

19" de hiç oynamadığım için aradaki farkı birebir göremedim tabii. Fakat teknik olarak 19" çözünürlüğün 1280*720 ye daha yakın olması sebebiyle 1680*1050 ye göre daha net olması gerekiyor. Aspect Ratio zaten 10" de de 22" de de farklı değil her türlü oyundaki karakterler daha uzun, en fazla da basketbol ve futbol oyunlarında göze çarpıyor ama her oyunda var tabii bu, LCD TV lerdeki gibi gerçek görüntü oranında değil.

Aspect Ratio aynıdır tabiki inçle alakası yoktur ama daha buyuk ekranda bu deformasyon daha belirgin ola bilir. iki monitorun markası, modeli, paneli ve nokta aralığı aynı ise 19'' iyle 22'' arasında kesinlikle netlik farkı yoktur .(bu arada monitorde de 16:9 modu var sadece alttan ve ustten ekran biraz kuçulur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiQelangelo -- 18 Kasım 2007; 22:42:14 >

• Eğer hdmi çıkışına sahipse Xbox'ınız ben direk ebatları 22ye göre ufak olsa da BenQ FP94VW öneririm bağlantı avantajından dolayı. Ama yoksa 226BW de 2232BW de kral monitörler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.