22 yaşındayım ve uzun süredir müzik-sinema ile ilgileniyorum. Az çok yapacağım iş de çalışacağım sektör de net. Ama bu sektörlerde yeriniz hiçbir zaman garanti olmadığı için genelde herkes alakasız bir bölüm okuyup kendini garantiye almaya çalışıyor. Yani kesinlikle bir altın bileziğinizin olması gerekiyor. Ben de bir yandan okula devam ederken diğer yandan bir müzik prodüksiyon şirketinde çalışacağım. TYT'yi koruduğum için bu sene iyi bir sıralama gelecek galiba. Ayt'de de edebiyat sosyal kısmı çok iyi geçti çünkü. Marmara Hukuk veya İTÜ Ekonomi yazmak var aklımda. Ama sorun şu: Annem uzun yıllardır adliyede çalışıyor ve hatırı sayılır derecede avukat tanıdığımız var. Yani staj vs. sorunum olacağını zannetmiyorum. Çevremin tavsiyesi de genelde şu oluyor: "Ekonomi çok çaba isteyen bir bölüm. Sen 22 yaşındasın, farklı ilgi alanların da var. Yeterince üzerine düşebilecek misin? Hukuk yaz. İleride farklı bir iş yapsan bile ek iş olarak avukatlık vs. yapabilirsin. Ekonomi de bu şansın da yok." Benim gönlümden geçen ekonomi ama yukarıdaki tavsiye de aklımı karıştırmadı değil. Sanki hukuk okursam daha rahat olacakmışım gibi geliyor. Farklı ilgi alanlarım olmasa hiç düşünmeden ekonomi yazardım. Fikirlerinizi bekliyorum. 26/27 yaşında mezun bir İTÜ ekonomi mezunun piyasada durumu ne olur? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
22 yaşında ekonomi mi hukuk mu?
-
-
Hukuk okuyup yüksek lisansla diğer istediğin alana yönelebilirsin. Marmara Türkiye’nin iyi hukuk fakültelerinden. Eline altın bilezik olması vb. açısından hukuk diyorum ben.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Her şeyden bağımsız olarak okurken çalışacaksanız hukuk daha uygun. Çünkü devam zorunluluğu yok. Ben de itü ekonomideyim, hem derslere girmeniz hem çalışmanız yorucu ve bazen imkansız(devam zorunluluğu) olabilir. Ayrıca siz sanırım iki bölümden de mezun olduğunuzda yine müzik sektörüne devam edeceksiniz, bir altın bileziğim olsun istiyorsunuz. Ekonomi size bu bileziği sunmaz çünkü mezun olunca ekonomi mezunu oluyorsun. Bir mesleğin unvanın vs yok. Bir iş bulup o alanda uzmanlaşarak(bankacılık, aktüerya, pazarlama, finans vs) bilezik ediniyorsunuz. Hukuk mezunu olunca avukat oluyorsunuz her şekilde. Yani normalde 18-19 yaşlarında biri için farklı yorum yapılır ama sizin gibi yaşı biraz geçmiş ve "bu da bir kenarda dursun" mantığıyla okuyacak ve okurken çalışacak biri için hukuk daha uygun gibi duruyor.
Mesela 30 yaşında müzik sektöründe sorunlar yaşadınız ve itü ekonomi mezunu olarak iş arıyorsunuz, bu durum sizin için zor olur o alanlarla ilgili o yaşa kadar tecrübe edinmediğiniz için. Bankalar mesela 28-29 yaş sınırı koyabiliyor ilanlara. Hukuk mezunu olarak da zor tabi ama bir tık daha rahat olur kanaatindeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 9 Temmuz 2021; 14:35:16 >
-
Marmara hukuk, köklü ve hukuk fakülteleri arasında en çok kasan okullardandır.
İTÜ Ekonomi bilindiği üzere İTÜ'de henüz yeni ama geleceği olan bir bölümdür.
25-26 civarlarında mezun olacaksın. 1 yıl zorunlu staj+ Hukuk mesleklerine giriş sınavı.
27-28 gibi mesleğe başlayacaksın Avukatlık için konuşursam. Geç gibi dursa da öncelikle hangi mesleği gerçekten severek yapacağına karar ver. Ama İstanbul'da Avukat olarak büro açmak, ki okadar avukatın içinden gerçekçi bakarsak hayli riskli. Burda da devreye senin network ağın ve referansların girebilir. Orası tamamen sana kalmış.
İTÜ Ekonomi bitirince hangi alanda çalışacağın net değil. Ama özel bir şirkette pek zorlanmadan iş bulabiliceğin kanaatindeyim. İTÜ ve yabancı dil faktörü sayesinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcınız -- 9 Temmuz 2021; 14:43:25 > -
Katılıyorum. Katılmadığım tek kısım, 19'la 22 arasında 3 yıl var. Üniversiteye başlama yaşı da ortalama 20 olmuş galiba.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani evet geç dedim ama ben de 19umda başladım şu an 20 yaşındayım eylülde 1. sınıf olacağım itü ekonomide. Geç dememin sebebi 25 biraz psikolojik sınır gibi görülüyor o nedenle. Yoksa ortalama insan ömrü 80lere yaklaşırken hiçbir şey için geç değil.
-
İyi bir okuldan mühendislik mezunuyum, arkadaşlarımın çoğu da bu okuldan mezun ve genel görüş hukukun durumunun kötü olduğu yönünde. Annen hukukun geldiği durumun pek farkında değil ve bu onun suçu değil, çünkü kimse bunu beklemiyordu, benim üniversiteye girdiğim sene hukuk kazananlar da böyle olmasını beklemiyordu, ama şu an gerçekten hukuk = çile.
En yakın arkadaşlarımdan biri avukat, üniversite giriş sınavında derece yapmış, ingilizcesi çok iyi düzeyde ve objektif olarak zeki olan bir insan kendisi. Tanıdıkları olmaması dışında hiçbir "kusuru" yok. Gel gör ki durum içler acısı.
Hiç işsiz kaldı mı? Hayır, kalmadı. Ama mezun olduğu zamandan beri yaşadıkları gerçekten trajik.
Bir kere ilk sene hepimiz işe girerken onun 1 sene staj yapması gerekti, ve öyle saçma bir sistem ki bu stajlarda para alması yasak, hukuken para almaması gerekiyor. Nasıl oluyorsa hiçbir geliri olmayan gençlerin bedavaya staj yapıp hayatını geçindirmesi bekleniyor. Tabi bu arkadaş dediğim gibi her açıdan kaliteli olduğu için el altından para veren yer buldu, ki altını çizelim, el altından olduğu için sigortası falan yoktu, hiçbir yan hakkı yoktu. Bu süreç boyunca hayatta kalabilmek için tamamen ailesine bağımlıydı, çünkü o el altından verilen para 2000 liraydı, sonralardan 3000'e çıkmıştı, bir nebze rahatlamıştı, ama sadece bir nebze, çünkü bahsettiğimiz yer İstanbul. 1 sene boyunca üzülerek ailesinden yardım almaya devam etti. Daha kötü okullardan hiçbir ücret almadan ailesinin yanında kalarak staj yapan tanıdıklarım da var, bu kısım kaçmasın gözden.
Artık meslekte 3. senesini bitirdi. Aramızda şu an en çok çalışan o, gecelere, hatta bazen sabahlara kadar çalışmak onun için sıradan bir şey. Bu çalıştığı yerle de alakalı değil, çünkü mesleklerin kendi kültürü olur, ve hukukta böyle bir kültür var, üslerin ofisten çıkana kadar sen çıkamazsın, hep hayatsız şekilde çalışkan olman gerekir, sosyal hayatını bazen sıfırlaman gerekir.
Peki bu tüm çileye karşı aldığı maaş ne kadar? 6000 lira. 3. senesini bitirmiş olduğunu tekrar söyleyeyim, bu başlangıç maaşı değil. İstanbul'un bu bölgelerinde hayatınızın tamamen yok olmaması hatta bazen toplu taşımanın mümkün olması için, ve gelecek depremde ölmemek için kira olarak vermeniz gereken miktar zaten 2500+. Faturalarla birlikte bu çok rahat 3000 üzerine çıkıyor.
Yine bizim okuldan mezun diğer meslek sahiplerine bakarsak sözel bölüm mezunu arkadaşların ondan düşük, ama çok daha düşük değil biraz daha düşük, 4000-5500 arası gibi maaşlar aldığını, mühendislerinin de tamamının net bir şekilde çok daha yüksek maaşlar aldıklarını görebiliyoruz. Bu öyle kıskançlık yazısı değil, çünkü dediğim gibi ben de mühendisim ve kendisinin 2 katı maaş alıyorum. Çok samimi olacağım, bu arkadaşımın benden zeki olduğunu, ve ortada kesinlikle bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ya ben fazla maaş alıyorum, ya o düşük, ve hepimizin ortak düşüncesi onun düşük olduğu yönünde.
Son 1 senedir kendisi bulabildiği boş zamanlarda IT alanlarında kendini geliştirmeye çalışıyor, veritabanı, programlama vs. gibi.
Orada burada mezun olup anında çok iyi maaşlarla iş bulan avukatlar duyabilirsiniz, ama gördüklerime dayanarak bunun torpilsiz mümkün olabileceğine kesinlikle inanmıyorum.
Bu forumda genelde insanlar hep birbirlerinden duyduklarını tekrarlıyorlar, ve bunlar genelde meslek hayatına henüz ulaşmamış ya liselilerin ya da yeni üniversitelilerin yorumları oluyor, ve bu yorumlarda hukuk hakkında hiçbir şey görmüyoru, halbuki en haksızlığa uğrayan meslek şu anda bu. Kontrolsüz bir şekilde hukuk mezunu verilmesi durumu gerçekten kötüleştirdi. Zeki ve çalışkanın değil, tanıdığı olanın mesleğine dönüştü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 9 Temmuz 2021; 16:12:42 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yirikalischeİyi bir okuldan mühendislik mezunuyum, arkadaşlarımın çoğu da bu okuldan mezun ve genel görüş hukukun durumunun kötü olduğu yönünde. Annen hukukun geldiği durumun pek farkında değil ve bu onun suçu değil, çünkü kimse bunu beklemiyordu, benim üniversiteye girdiğim sene hukuk kazananlar da böyle olmasını beklemiyordu, ama şu an gerçekten hukuk = çile.
En yakın arkadaşlarımdan biri avukat, üniversite giriş sınavında derece yapmış, ingilizcesi çok iyi düzeyde ve objektif olarak zeki olan bir insan kendisi. Tanıdıkları olmaması dışında hiçbir "kusuru" yok. Gel gör ki durum içler acısı.
Hiç işsiz kaldı mı? Hayır, kalmadı. Ama mezun olduğu zamandan beri yaşadıkları gerçekten trajik.
Bir kere ilk sene hepimiz işe girerken onun 1 sene staj yapması gerekti, ve öyle saçma bir sistem ki bu stajlarda para alması yasak, hukuken para almaması gerekiyor. Nasıl oluyorsa hiçbir geliri olmayan gençlerin bedavaya staj yapıp hayatını geçindirmesi bekleniyor. Tabi bu arkadaş dediğim gibi her açıdan kaliteli olduğu için el altından para veren yer buldu, ki altını çizelim, el altından olduğu için sigortası falan yoktu, hiçbir yan hakkı yoktu. Bu süreç boyunca hayatta kalabilmek için tamamen ailesine bağımlıydı, çünkü o el altından verilen para 2000 liraydı, sonralardan 3000'e çıkmıştı, bir nebze rahatlamıştı, ama sadece bir nebze, çünkü bahsettiğimiz yer İstanbul. 1 sene boyunca üzülerek ailesinden yardım almaya devam etti. Daha kötü okullardan hiçbir ücret almadan ailesinin yanında kalarak staj yapan tanıdıklarım da var, bu kısım kaçmasın gözden.
Artık meslekte 3. senesini bitirdi. Aramızda şu an en çok çalışan o, gecelere, hatta bazen sabahlara kadar çalışmak onun için sıradan bir şey. Bu çalıştığı yerle de alakalı değil, çünkü mesleklerin kendi kültürü olur, ve hukukta böyle bir kültür var, üslerin ofisten çıkana kadar sen çıkamazsın, hep hayatsız şekilde çalışkan olman gerekir, sosyal hayatını bazen sıfırlaman gerekir.
Peki bu tüm çileye karşı aldığı maaş ne kadar? 6000 lira. 3. senesini bitirmiş olduğunu tekrar söyleyeyim, bu başlangıç maaşı değil. İstanbul'un bu bölgelerinde hayatınızın tamamen yok olmaması hatta bazen toplu taşımanın mümkün olması için, ve gelecek depremde ölmemek için kira olarak vermeniz gereken miktar zaten 2500+. Faturalarla birlikte bu çok rahat 3000 üzerine çıkıyor.
Yine bizim okuldan mezun diğer meslek sahiplerine bakarsak sözel bölüm mezunu arkadaşların ondan düşük, ama çok daha düşük değil biraz daha düşük, 4000-5500 arası gibi maaşlar aldığını, mühendislerinin de tamamının net bir şekilde çok daha yüksek maaşlar aldıklarını görebiliyoruz. Bu öyle kıskançlık yazısı değil, çünkü dediğim gibi ben de mühendisim ve kendisinin 2 katı maaş alıyorum. Çok samimi olacağım, bu arkadaşımın benden zeki olduğunu, ve ortada kesinlikle bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ya ben fazla maaş alıyorum, ya o düşük, ve hepimizin ortak düşüncesi onun düşük olduğu yönünde.
Son 1 senedir kendisi bulabildiği boş zamanlarda IT alanlarında kendini geliştirmeye çalışıyor, veritabanı, programlama vs. gibi.
Orada burada mezun olup anında çok iyi maaşlarla iş bulan avukatlar duyabilirsiniz, ama gördüklerime dayanarak bunun torpilsiz mümkün olabileceğine kesinlikle inanmıyorum.
Bu forumda genelde insanlar hep birbirlerinden duyduklarını tekrarlıyorlar, ve bunlar genelde meslek hayatına henüz ulaşmamış ya liselilerin ya da yeni üniversitelilerin yorumları oluyor, ve bu yorumlarda hukuk hakkında hiçbir şey görmüyoru, halbuki en haksızlığa uğrayan meslek şu anda bu. Kontrolsüz bir şekilde hukuk mezunu verilmesi durumu gerçekten kötüleştirdi. Zeki ve çalışkanın değil, tanıdığı olanın mesleğine dönüştü.
koç hukuk mezunu birisinin geldiği duruma bak...
3. yılında 6000 lira maaş üstüne saatlerce mesai. rezil bir hayat. lise mezunu bekçiyle aynı maaşı almayı hak ediyor mu şimdi bu kişi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Project Cupertinokoç hukuk mezunu birisinin geldiği duruma bak...
3. yılında 6000 lira maaş üstüne saatlerce mesai. rezil bir hayat. lise mezunu bekçiyle aynı maaşı almayı hak ediyor mu şimdi bu kişi ?
Alıntıları GösterBen kendisini öyle ya da böyle bu çileden kurtaracağını düşünüyorum, ama bu kendi işine devam ederek olmayacak. Ben öyle herkese git programlama öğren demem, diyenlerden de haz almam, çünkü herkesin beyni farklı çalışıyor, herkesin güçlü yönleri, becerileri farklı, ama bu arkadaşa daha biz meslek hayatına atılmadan önceki zamanlardan beri yanlış bölümde olduğunu söylüyorum, yüksek analitik zeka kendini belli ediyor, o yüzden pes etmediği sürece hayatını çevirip bambaşka yerlere gidebilir gibi, ki pes edeceğini de sanmam.
-
Hocam arkadaş meslekte 5.-6. yılını doldurduktan sonra konuşmalıyız bunu. Hukuk hep böyledir. Zamanla açılırsın. Bahsettiğin kişinin bu meslekte tutunamama ihtimalini görmüyorum ben. Bundan 10 sene sonra senden çok daha büyük paralar kazanırsa hiç şaşırma.
Avukatlar mesleklerinin ilk yıllarında hep sürünür. Selçuk Hukuk mezunu bir tanıdığım senelerce "Ben bu mesleği yapmak istemiyorum." Dedi. Şu an 30 bin TL maaşla banka avukatı. Tabii ki "Kesinlikle uçar bu çocuk." Demiyorum ama bu böyledir genelde. İyi bir okuldan mezun olduğu için bu şekilde düşünüyorum bu arada. Her hukuk mezununa ayni şeyi söylemem.
quote:
Orijinalden alıntı: okeanospetrichorHocam arkadaş meslekte 5.-6. yılını doldurduktan sonra konuşmalıyız bunu. Hukuk hep böyledir. Zamanla açılırsın. Bahsettiğin kişinin bu meslekte tutunamama ihtimalini görmüyorum ben. Bundan 10 sene sonra senden çok daha büyük paralar kazanırsa hiç şaşırma.
Avukatlar mesleklerinin ilk yıllarında hep sürünür. Selçuk Hukuk mezunu bir tanıdığım senelerce "Ben bu mesleği yapmak istemiyorum." Dedi. Şu an 30 bin TL maaşla banka avukatı. Tabii ki "Kesinlikle uçar bu çocuk." Demiyorum ama bu böyledir genelde. İyi bir okuldan mezun olduğu için bu şekilde düşünüyorum bu arada. Her hukuk mezununa ayni şeyi söylemem.
Junior partnerliğe yükselmiş iş arkadaşlarının da maaşlarını biliyor ama, o yüzden geleceğinin farkında. 5-6 yılını doldurup 30 bin kazanmanın hiç de normal bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yanlış anlama, yalan söylüyorsun demiyorum, ama bunun ciddi azınlık olabileceğini söylüyorum. Benim mezun olduktan 2 ay sonra İstanbul'da 3000 dolarla işe başlayan yazılımcı arkadaşım da var, o sırada 17 bin lira falan ediyordu, şu an 26 bin lira ediyor. Fark ettiysen kendi bölümümden, mesleğimden bahsederken bu arkadaşı örnek göstermiyorum, çünkü geri kalan hiçbir arkadaşım bu parayı kazanmıyor, ofisimdeki 5-6 yıllık yazılımcılar da kazanmıyor, anca en üst rütbedekiler kazanıyor, ama görüldüğü gibi böyle bir istisna da var, ama genele bakmak lazım.
Çalıştığı yer küçük ya da bilinmeyen bir yer de değil bu arada avukat arkadaşın, yüzlerce milyon liralık anlaşmalar hazırlıyorlar, bilindik isimlerin işlerini yapıyorlar, başka yerlerle de görüştü, ve pek çok avukat arkadaşı var yine Koç mezunu olan, bir network'ü var yani maaşlarını bildiği.
-
Koç hukuk mezunu bu haldeyse yazık cidden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Biz ne yapalım o zaman beyler , Koç Hukuk mezunu birisinin yaşadıklarına bakın...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen kankalar kesin öyledir.
Hukuk okumak gerçekten zor çok yakın arkadaşım Ankara hukuk 3. Sınıf8 bitirdi.Tıp ve diş okuyanlardan daha çok çalışıyor.Para almadan bir hukuk bürosunda çalışıyor sırf tecrübe olsun diye.Gazide ve Kırıkkale'de okuyanlar da keza aynı şekilde çalışıyor.İlk 3-5 sene yok paraya çalışmak artık tüm mesleklerin ortak kaderi gibi.Bunları da göz önünde bulundurun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadasiniz şuan kaç kazanıyor hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveyinStajyeri -- 15 Mayıs 2023; 18:27:29 >
Sadece başlığı okudum hukuk
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İyi bir okuldan mühendislik mezunuyum, arkadaşlarımın çoğu da bu okuldan mezun ve genel görüş hukukun durumunun kötü olduğu yönünde. Annen hukukun geldiği durumun pek farkında değil ve bu onun suçu değil, çünkü kimse bunu beklemiyordu, benim üniversiteye girdiğim sene hukuk kazananlar da böyle olmasını beklemiyordu, ama şu an gerçekten hukuk = çile. En yakın arkadaşlarımdan biri avukat, üniversite giriş sınavında derece yapmış, ingilizcesi çok iyi düzeyde ve objektif olarak zeki olan bir insan kendisi. Tanıdıkları olmaması dışında hiçbir "kusuru" yok. Gel gör ki durum içler acısı. Hiç işsiz kaldı mı? Hayır, kalmadı. Ama mezun olduğu zamandan beri yaşadıkları gerçekten trajik. Bir kere ilk sene hepimiz işe girerken onun 1 sene staj yapması gerekti, ve öyle saçma bir sistem ki bu stajlarda para alması yasak, hukuken para almaması gerekiyor. Nasıl oluyorsa hiçbir geliri olmayan gençlerin bedavaya staj yapıp hayatını geçindirmesi bekleniyor. Tabi bu arkadaş dediğim gibi her açıdan kaliteli olduğu için el altından para veren yer buldu, ki altını çizelim, el altından olduğu için sigortası falan yoktu, hiçbir yan hakkı yoktu. Bu süreç boyunca hayatta kalabilmek için tamamen ailesine bağımlıydı, çünkü o el altından verilen para 2000 liraydı, sonralardan 3000'e çıkmıştı, bir nebze rahatlamıştı, ama sadece bir nebze, çünkü bahsettiğimiz yer İstanbul. 1 sene boyunca üzülerek ailesinden yardım almaya devam etti. Daha kötü okullardan hiçbir ücret almadan ailesinin yanında kalarak staj yapan tanıdıklarım da var, bu kısım kaçmasın gözden. Artık meslekte 3. senesini bitirdi. Aramızda şu an en çok çalışan o, gecelere, hatta bazen sabahlara kadar çalışmak onun için sıradan bir şey. Bu çalıştığı yerle de alakalı değil, çünkü mesleklerin kendi kültürü olur, ve hukukta böyle bir kültür var, üslerin ofisten çıkana kadar sen çıkamazsın, hep hayatsız şekilde çalışkan olman gerekir, sosyal hayatını bazen sıfırlaman gerekir. Peki bu tüm çileye karşı aldığı maaş ne kadar? 6000 lira. 3. senesini bitirmiş olduğunu tekrar söyleyeyim, bu başlangıç maaşı değil. İstanbul'un bu bölgelerinde hayatınızın tamamen yok olmaması hatta bazen toplu taşımanın mümkün olması için, ve gelecek depremde ölmemek için kira olarak vermeniz gereken miktar zaten 2500+. Faturalarla birlikte bu çok rahat 3000 üzerine çıkıyor. Yine bizim okuldan mezun diğer meslek sahiplerine bakarsak sözel bölüm mezunu arkadaşların ondan düşük, ama çok daha düşük değil biraz daha düşük, 4000-5500 arası gibi maaşlar aldığını, mühendislerinin de tamamının net bir şekilde çok daha yüksek maaşlar aldıklarını görebiliyoruz. Bu öyle kıskançlık yazısı değil, çünkü dediğim gibi ben de mühendisim ve kendisinin 2 katı maaş alıyorum. Çok samimi olacağım, bu arkadaşımın benden zeki olduğunu, ve ortada kesinlikle bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ya ben fazla maaş alıyorum, ya o düşük, ve hepimizin ortak düşüncesi onun düşük olduğu yönünde. Son 1 senedir kendisi bulabildiği boş zamanlarda IT alanlarında kendini geliştirmeye çalışıyor, veritabanı, programlama vs. gibi. Orada burada mezun olup anında çok iyi maaşlarla iş bulan avukatlar duyabilirsiniz, ama gördüklerime dayanarak bunun torpilsiz mümkün olabileceğine kesinlikle inanmıyorum. Bu forumda genelde insanlar hep birbirlerinden duyduklarını tekrarlıyorlar, ve bunlar genelde meslek hayatına henüz ulaşmamış ya liselilerin ya da yeni üniversitelilerin yorumları oluyor, ve bu yorumlarda hukuk hakkında hiçbir şey görmüyoru, halbuki en haksızlığa uğrayan meslek şu anda bu. Kontrolsüz bir şekilde hukuk mezunu verilmesi durumu gerçekten kötüleştirdi. Zeki ve çalışkanın değil, tanıdığı olanın mesleğine dönüştü. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X