Şimdi Ara

220V AC yi 220V DC ye çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde 220v dc motor var ve bunu çalıştırmak istiyorum, doğrultma devresi bozulmuş(devre üzerinde yanık izler var) motoru mutfak aleti mixerden çıkardım. nasıl bi boğrultma devresi yapmam gerekiyor acaba?

• doğrultma devresi olduğuna eminmisin hız kontrol ünitesi olmasın sakın
  • fotoğraf makinası olmadığı için cep telefonuyla çekmek zorunda kaldım. devre girişi 220v AC çıkışı ise 220v DC yani sanırım bi doğrultucu, en azından yaptığım araştırmalara göre AC yi DC ye çeviren devrelere bu adı veriyorlarmış.) motor 220v DC johnson marka mixer motoru.

devrede üzerinde "10.Ouh 3 Amp VDE" yazan 2 tane eleman, "15uF M 250V 40/100/56 5H 01" yazan bi eleman, WL04F yazan bi eleman ve bir buton var.

umarım açıklayabilmişimdir,

• arkadaşlar yok mu bilen?.( yarın akşam saat 8 e kadar yapmam lazım.. en azından bu akşam nasıl bi devre şeması olduğunu bilsem yarın malzemeleri alıp akşama hazırlarım..
  • doğrultucu devresi bozulduğuna göre, motorda da bir arıza olma ihtimali var

Doğrultucu devrenin köprü diod u bozulmuştur, diodu değiştir. Fakat çalıştırırken direk 220 volt verme 50 watt lık bir lambaya seri bağla ki motorda bir arıza varsa belli olsun
  • kardeş orda bir elektrolitik kondansatör var gri uzun belki o gerilim düşümünü sağlıyo yani sen motoru 220 v dc çalıştığını bilemezsin motor bilgilerinin üzerinde yazıyomu o ibare
  • motorun üzerinde 220v DC yazıyor kardeş.. (geç cevap için özür dilerim)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AC VE DC
    5 yıl önce açıldı
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.