Şimdi Ara

223 TL Gigabyte Force 83 Mekanik Cherry MX Gaming Klavye GK-FORCE-K83

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.417
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 223 TL Gigabyte Force 83 Mekanik Cherry MX Gaming Klavye GK-FORCE-K83
    www.hepsiburada.com
    Gigabyte GK-FORCE-K83 Mekanik Oyuncu Klavye - Siyah Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/gigabyte-gk-force-k83-mekanik-oyuncu-klavye-siyah-p-HBV00000KAGQ9

223 TL Gigabyte Force 83 Mekanik Cherry MX Gaming Klavye GK-FORCE-K83

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 8 Temmuz 2019; 21:58:26 >

• Hocam örneğin gamepower markalı olanları bundan daha ucuz ne farkı vardır ki sonuçta switch aynı switch?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hauntblast1

Hocam örneğin gamepower markalı olanları bundan daha ucuz ne farkı vardır ki sonuçta switch aynı switch?
    Switch aynı switch değil. Biri Alman yapımı cherry mx, sizin bahsettiğiniz çin malı switch.
    Ekleme: Günümüz kuruyla 37 Usd gibi bir fiyata geliyor. Işık takıntısı olmayan ve blue switch deneyimi isteyenler için gayet güzel fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mysa -- 13 Mayıs 2019; 20:41:25 >
  • Mysa kullanıcısına yanıt
    Evet öyleymiş hocam kusura bakmayın. Gamepower'ın switchlerini de cherry sanmıştım ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hauntblast1

Evet öyleymiş hocam kusura bakmayın. Gamepower'ın switchlerini de cherry sanmıştım ben.
    Aslında çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Cherry 1953'ten beri bu konuda uzmanlaşmış ve Corsair gibi birçok devin de switchlerini kullandığı bir marka.
    https://en.0wikipedia.org/wiki/Cherry_(keyboards)

Daha sonra 90 lı yıllarda imitasyon desek çok da haksızlık etmiş olmayız Kailh switchler ortaya çıktı.
    deskthority.net
    Kailh - Deskthority wiki
    https://deskthority.net/wiki/Kailh

Çoğu aliexpress ürününde bu switchleri görürsünüz. Biraz detaylı araştırma yapmak gerekir. Genelde yalnızca switch rengini yazarlar. 200 TL gibi bir rakama Cherry MX Blue switchli klavye alabilmek gerçekten güzel fırsat. Bu iki marka mekanik switchlerde en yaygın olanları. Bunların haricinde gateron, Razer(modlanmış cherrydir aslında), logitech romer-g, matias, topre, Outemu, greetech, kbt gibi switch üretici firmalar da mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 13 Mayıs 2019; 20:53:34 >

• Peki bu blue switch CS GO gibi FPS oyunları için uygunmudur?
  • Türkçe olsaydı iyi fiyat, Türkçe olup olmamasına takılmayanlar alsın. MX blue benim kullandığım en iyi switch.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arph

Peki bu blue switch CS GO gibi FPS oyunları için uygunmudur?
    Evet uygundur blue switch hissiyat olarak bence en iyisi ses olayına da çok takılmayın zaten kulaklığınız oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Evet uygundur blue switch hissiyat olarak bence en iyisi ses olayına da çok takılmayın zaten kulaklığınız oluyor.

Alıntıları Göster
    Aynı oda da veya bazen yan oda da 3 yaşında oğlum uyuyor oluyor. Geceleri sessizlikte rahatsız edecek seviyedemidir tuş sesleri?
  • Arph kullanıcısına yanıt
    Çıt çıkmayan bir ortam arıyorsan mavi switchle imkansız. Çatır çutur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue Switchin olayı zaten o tık tık sesidir bana göre. 2013'te Razer Blackwidow almıştık eve çok memnunuz hala kullanıyoruz. Bir de bende Steelseries 6gV2 var o da Black Cherry switch ondan da memnunum , çok sesi yok ve sert biraz. En iyisi blue switch bunlar arasında.
  • Arph kullanıcısına yanıt
    mavi asla tercih etmemelisiniz ses gerçekten çok çıkartıyor
  • Bir mekanik klavyem var. Öteden beri (çok eski yıllardan) mekanik klavyelere alışığım ve gerçekten yazım konusunda çok rahatlar.

Bununla birlikte, mekanik klavyelerin ikinci baharının yaşandığı bu dönemde, Türkçe olmayan mekanik klavye almak pek de mantıklı gelmiyor. Zira sadece oyun oynanmıyor bilgisayarda. Klavyeyi yenilemek için, gerçek Türkçe olan ve aslında mümkünse bu Enter tuşu vb. normal büyüklükte olan versiyonlarının ucuzlamasını bekliyorum. İlk piyasa gazı bu ithal (q ingilizce) modellerle alındıktan sonra, Türkçe ve yazım kolaylığı da sağlayan versiyonların piyasaya sürüleceğine inanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ray2

Bir mekanik klavyem var. Öteden beri (çok eski yıllardan) mekanik klavyelere alışığım ve gerçekten yazım konusunda çok rahatlar.

Bununla birlikte, mekanik klavyelerin ikinci baharının yaşandığı bu dönemde, Türkçe olmayan mekanik klavye almak pek de mantıklı gelmiyor. Zira sadece oyun oynanmıyor bilgisayarda. Klavyeyi yenilemek için, gerçek Türkçe olan ve aslında mümkünse bu Enter tuşu vb. normal büyüklükte olan versiyonlarının ucuzlamasını bekliyorum. İlk piyasa gazı bu ithal (q ingilizce) modellerle alındıktan sonra, Türkçe ve yazım kolaylığı da sağlayan versiyonların piyasaya sürüleceğine inanıyorum.
    3 yıldır enter'ı büyük komple türkçe logitech g610 brown switch mekanik kullanıyorum, sanki tr ye gelmemiş türkçe klavye gibi yazmışsınız anlamadım...

ayrıca dedipiniz gibi, ingilizce düzen klavyeyi 50tl olsa almam kim neden alıyor sadece asd'ye basmak için mi alıyorsunuz anlamıyorum, hele ince enter nedir...

bu yüzden ucuz zaten belli oldu.

• FPS ve Race oyunları için çok da ses çıkarmayan daktilo misali
    hangi uygun switch dir acaba?
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Mesajımda şöyle bir ifade kullanmıştım; "Enter tuşu vb. normal büyüklükte olan versiyonlarının ucuzlamasını bekliyorum."

Elbette Türkçe versiyonlar var ama bunların fiyatları 500 TL ve üzeri. Hatta sizin önerdiğiniz model çok daha pahalı. Oysa bugün mekanik klavyeler 200-300 bandında bulunabiliyor. Ben de gerçek Türkçe tuşlara sahip ve yazım amaçlı versiyonların bu fiyatlara düşmesini bekliyorum. Çünkü Türkçe veya İngilizce klavyeler arasında belirgin bir maliyet farkı yok.

• Konu başlığı ve link blue switch yazılmış fakat ürün red switch.

• Ürünü bugün aldım, blue switch yazılmış evet ama ürünün kendi sayfasında hem red hem blue switch versiyonu olduğu söyleniyor. Hepsiburadadan aldım orada red switchli versiyon satılıyor. 225 liraya sade, şık bir tasarıma sahip ağır bir mekanik klavye, ilk kullanımıma göre çok memnun kalacağım gibi duruyor, ilerleyen zamanlarda tekrar güncellerim yorumumu ancak malzeme belli tam bir fiyat performans.
  • Ben almıştım. Red switch bu. Red switch biraz hafif bir klavyedir. Hafiften kasıt, tuş basımları hayli yumuşaktır ve yazı ve oyun konusunda alışıncaya kadar zorlar. Alışınca çok seversiniz ayrı konu.

Alacak arkadaşlar, blue switch ile kıyaslamasın. Blue switch ile aradaki tek fark ses değil, aynı zamanda vuruş başı 10 gram civarı daha hafif oluyor red switchler ve bu da alışmayan için zorlu olabiliyor.

• Ne kadar sıcak bilmiyorum ama şu an aynı yerde 218 liradan satışta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.