Şimdi Ara

2250 TL'ya a6-9225, 8 GB Ram, 256 SSD, Full HD, Radeon 530 GDDR5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.717
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HP 15-DB0053NT 6RW29EA A6-9225 8 GB 256 GB SSD Radeon 530 15.6" Full HD Notebook Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/notebook/en-ucuz-hp-15-db0053nt-6rw29ea-a6-9225-8-gb-256-gb-ssd-radeon-530-15-6-full-hd-fiyati,458262668.html

A6-9225 İşlemci (5. Nesil i3 eşdeğeri)
    8 GB DDR4 Ram (Tek modül)
    256 GB M.2 SSD
    15.6" Full HD Ekran
    Radeon 530 2 GB GDDR5
    2.25 cm kalınlık, HP sitede 1.77 kg ağırlık yazmış ama bunun doğruluğundan şüpheliyim

Arkadaşlar bu cihaz bu fiyata fazla iyi değil mi? 8/256/Full HD birleşimini bu fiyatlarda bulabilmek resmen imkânsız, belki işlemci biraz soru işareti ama 8 Ram ve 256 SSD işlemciyi iyi taşıyacaktır ve günlük işlemlerde asla takılmayacaktır diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Tam özellik tablosu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Haziran 2019; 13:33:59 >

• Ofis işi yapacaklar için güzel cihaz. İşlemci biraz yetersiz ama o kadar kusur kadı kızında da olur. Fiyat gayet iyi.
  • İşlemci ve gpu dışında diğer özellikleri bu fiyata göre fazla iyi. Lakin işlemci yetersiz gelirse başınıza 2250 tlye dert almış olacaksınız. En azından ryzen 3 koysalarmis günlük kullanım için çok güzel bir laptop olurmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a6 ve 530 ayrıca hp de binince driver problemleri ile karşılaşmamak mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitmachine16

İşlemci ve gpu dışında diğer özellikleri bu fiyata göre fazla iyi. Lakin işlemci yetersiz gelirse başınıza 2250 tlye dert almış olacaksınız. En azından ryzen 3 koysalarmis günlük kullanım için çok güzel bir laptop olurmuş.
    İşlemci olarak haklısınız fakat N3350 işlemciler bile SSD ile günlük performansta sorunsuz olduklarına göre çok daha hızlı i3-5005u eşdeğeri olan A6-9225 can sıkmayacaktır diye düşünüyorum. GPU için de demişsiniz ama bu fiyatlarda GDDR5 bellekli Radeon 530'dan daha iyi GPU var mı ki? GDDR5 bellekli Radeon 530'lar 940MX performansına sahip sonuçta. İşlemci oyun performansını kısıtlayacaktır gerçi ama zaten cihaz oyun cihazı da değil, giriş seviyesinde ve MMO oyunlarında (LoL, Dota 2, CS:GO) sorun çıkarmadan oynayacağını düşünüyorum

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    tabi canim 5005 esdegeriymis yanlis bilgi verme kardesim insanlar arada a6 cöp islemci 2 kat fark var arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD ile güzel bir günlük kullanım laptopu olur mu arkadaşlar ben pek anlamam da. Oyun falan istemiyorum office programları internet dizi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu islemci dert verem sahibi yapar insani alirken iyi düşünün.

• wakrupalice kullanıcısına yanıt
    Lenovo marka aynı işlemci, 4 ram, 128 ssd ile kullanan arkadaşım var, ofis programları ve günlük kullanımda sorunsuz şu an, M.2 ssd ve 8 gb ram ile daha da iyi performans verecektir. Basit oyunlar hariç oyun oynamayacaksanız asla canınızı sıkmaz

• GOD OF THE TECH kullanıcısına yanıt
    Passmark sonuçlarına göre tek çekirdekte %10 kadar i3-5005u'nun ilerisinde, çok çekirdekte hyper threading olmadığı için %30 kadar gerisinde, öyle 2 kat bi fark yok...

• Hiç olmasa a10 olaydı

• gul116 kullanıcısına yanıt
    Gönül isterdi A9 ya da A10 olaydı ama bu fiyattaki rakiplere gore değerlendirmek gerek, bu fiyatlarda daha iyi işlemcili olanlar hep 4 gb ram, mekanik hdd, 720p ekran ve dahili ekran kartına sahip...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Haziran 2019; 15:16:27 >
    Haklısınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    arkadasa biri geekbench sonuclari gostersin

Hocam 5005U ile aynı seviyede değil. A8 olsaydı 4 çekirdeğiyle bunu diyebilirdik. Bu cihazdaki A6 işlemci olsa olsa 4.nesil i3 4005U işlemcilerle kıyaslanabilir. Onların da biraz aşağısında bir performans sunuyor. Ama günlük kullanımda sorun olmayacaktır diye düşünüyorum o ayrı konu. Dediğiniz gibi Celeronlar bile kurtarıyor günlük kullanımı. Bu işlemciye tam muadil benzer TDP'ye sahip 4010Y gibi işlemcilerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOD OF THE TECH

arkadasa biri geekbench sonuclari gostersin
    Aynı serinin turboda 500 Mhz, baz frekansta 300 Mhz daha düşük frekansta çalışan A4-9125 işlemcisine bariz daha yüksek puanlar veren geekbench gerçekten ne kadar güvenilir? :)

A6-9225:
    browser.geekbench.com
    AMD A6-9225 Benchmarks - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/processors/2403

A4-9120:
    browser.geekbench.com
    AMD A4-9120 Benchmarks - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/processors/2247

Sanırım sizden ve benden ziyade gerçekten işlemciyi kullananlar konuşsa daha iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Haziran 2019; 17:20:33 >

• a6-9225 celeron ayarinda islemcidir. islemci kullanimi devamli %100'u gorur. multitasking insani cileden cikarir. bunu alacaginiza 1500'e satilan hp255'i alin. bu fiyat araligi ryzen3 icindir. islemci bottleneck yaptiktan sonra 32gb ram rtx2080 4k olsa kac yazar.

dipnot: lenovo a4-9125 ve hp a6-9220 kullanmis birisi

• hp marka alt seviye amd kullanan bir arkadaşım vardı.

hatta essential E1 modeldi sanırım işlemcisi. Bilgisayar biz yemek yiyinceye kadar açılıyordu
    hatta diskten kaynaklanabilir diye düşünmüştüm, işlemci kullanımını kontrol ettiğimde %100 dü.

Benchmark sonuçlarına göre bakılarak alınabilir.
    i5 5200u dan çok düşükse kanser olmaya gerek yok.

düzeltme: Günel olarak p8400 işlemci 667mhz ramli bir laptop kullanıyorum, Office programları, yüzlerce sekmede sıkıntı çıkartmıyor.
    bundada sorun olacağını düşünmüyorum.

Bilgisayarı teknosa gibi bir markette görmeden almayın, tuş kalitesi, panel kalitesi önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 25 Haziran 2019; 18:9:6 >
  • AMAN...

Bu modelin aynı kasa (aynı marka) 8G Ram, 1TB HDD ve Intel i5 8250u işlemcili 15-17 ay garantili temiz ikinci elleri 1800e bulunuyor. Bu işlemci insanı kanser eder.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.