Şimdi Ara

226TL YE İŞLEMCİ Mİ OLUR? ( AMD ATHLON 2 X4 840-860K KULLANANLAR TAVSİYE EDERMİSİNİZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu üçüncü konu açışım artık yarın alıyorum eksen bilgisayardan vatandan almak isterdim ama fiyatlar çok fazla örnek dvd rw vatanda 79 tl eksende 42 tl bu nedir yaklaşık 1400-1700TL ye ekran kartsız ve monitörsüz ssd li sistem toplayacaktım elimde amd 7850 var yola amd 860k ile çıktım fakat testlerde i3 lerin gerisinde olduğunu gördüm +stok fan daha sesli +intele göre daha fazla enerji harcıyor .İbreyi i3 4130 a çevirdim bu kezde i3 işlemciler gerçek 4 çekirdekli olmayıp ilerliyen zamanlarda çoklu çekirdek destekleyen oyunlarda sorun yaşanacağını forumdan takip ettim.Pes 2016 ve bikaç strateji oyunu dışında çok oyun oynamam ama insan araştırdıkça ne yazıkki fiyat çok yükseliyor.Enson i5 4460 -i5 6400-i3 6100-i3 4130 arasında kaldım skylake daha cazip geldi ama bu seferde intel skylake işlemcilerde hata ve bükülme şeklinde mesajlar var forumda ne dersiniz özellikle i3 4130 fiyatıyla tam bana göre ama oyunlarda donma vs yaparmı iki çekirdekli olması sebebiyle yada i5 4460 almı dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 14 Ocak 2016; 21:34:55 >

• zen bekle
  • sene sonuna çok var daha :)
  • İ5 4460 alırdım ben olsam her işini görecektir yükseltme seçeneğide var daha iyi bir işlemciye.
  • dolar 3 liranın üstüne çıkmış sen bilgisayar alacağım diyorsun.Aman diyorum alma diyorum.Biraz daha sabret diyorum başka da birşey demiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratad

dolar 3 liranın üstüne çıkmış sen bilgisayar alacağım diyorsun.Aman diyorum alma diyorum.Biraz daha sabret diyorum başka da birşey demiyorum.

Bu gün eksene gittiğimde taksitli satışta komisyon alındığını söylediler bende almadan çıktım yarın vatan bilgisayara gideceğim

benim toplayacağım sistem aşağıda sizin tavsiye edeceğiniz bi parça varsa önerilerinizi bekliyorum.
    intel i5 6400
    msı h110 pro-vd
    ocz 240gb trion ssd disk
    pıoner dvd-rw
    gskılls 8gb ddr4 2133 mhz ram
    kasa olarak zalman z3 plus düşündüm fakat sadece kasayı alıp corsair vs 450 mi alayım yoksa bu kasanın 600 w lık olanı var fakat güç kaynağı hakkında bilgim yok karar veremedim.

@beratad bekledikçe dolar dahada yükseliyor. Ben doların aniden yarıya düşüşünü hiç görmedim 3 TL seviyede uzun süre seyreder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 13 Ocak 2016; 19:27:10 >

• Konu ilgimi çekti çünkü aynı işlemciler arasında kaldım. Bir çok performans testine baktım. i3-6100 ve i5-4460 arasında kaldım. Hepsini eledim. İşe i5-6500 ile başlamıştım fakat fiyatı arttı da arttı. i3-6100 performans testlerinde oldukca iyi. Hatta 6400 ü geçiyor. İşlemci hızı çok yüksek single core da 6600k yı bile geçtiği zamanlar oluyor. Şöyle söyliyim oyunlardan örnek olarak. Gta 5 de 60 fps veriyor 6600k. 6100 de 55-57 arası gidip geliyor. Fiyatı da müthiş uygun. 440tl civarlarında. Ddr3 desteklediğini söyleyen bir arkadas olmustu. Ddr3 de ddr4 den bi kaç yüz lira uygun. Yani ucuz bir canavar gibi. Tek aklıma takılan çift çekirdek olması. Ve bu konu hakkında hiç bir şey bulamadım. 6100 oc yapıldığında 4.4ghz e çıkıyor ve yukarıda verdiğim örnek oc yapılmış 6100.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stok halde i3 6100 çok iyi 3.7mhz fakat 3-5 ay sonra çoklu çekirdek destekleyen oyunlar çıkınca ne olacak orası düşündürücü şuan i3 6100-i5 6400 -i5 4460 arasında kaldım vatana gideceğim birazdan
  • şubat kullanıcısına yanıt
    Aldınmı işlemci ben olsam sıfır yerine ikinci el 4690K gibi bir model bakardım böyle bir durumda olması gerekenden yüksek şuan'ki fiyatlar bence.
  • Topkapı vatanı aradım i5 6400 - msı h110 ddr4 anakart -corsair vs 450 yok yarın vatan astroia veya eksenden alacağım artık izin bitti kasa toplayamadım hala.

Kasa zalman z3 plus olacak diğer bileşenleri işlemciye göre hazırladım fakat işlemci konusunda kararsızım hala, vatanda amd athlon 2 x4 840 226TL bu işlemci iş görürmü 2gb 7850 ile kullanılacak duruma göre ekran kartı güncellemesi de yapılabilir.

Amd athlon 2 x4 840-860k-i3 6100-i5 4460 (overclock yapılmayacak anlamam) bu işlemciler arasında 840 işimi görürse bu fiyatıyla almak istiyorum kullananlar yorum yapabilirmi oyunlarda ani fps düşmeleri vs sorunu varmı fanı aşırı seslimi çok oyun oynamam full hd de bi kaç strateji fifa ve pes takılırım ama beni 2-3 yıl götürmesi gerek özellikle i5 le arasında sadece 10 fps fark olacaksa 450TL farkı vermek istemem i3 ünde sanal olması düşündürüyor beni
    Son yorumlarınızı alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 14 Ocak 2016; 21:55:21 >

• i3 kesinlikle alma derim hiçbir şekilde oyun için tatmin etmiyor (multi işlemci yükü fazla olan oyunlar) x4 kullanmadım bilmiyorum ama oda ileriye dönük birşey olmaz ben olsam sistem sıfırdan toplanıyorsa ekran kartından kısar işlemciyi i5 alırdım durum oluncada ekran kartını değişir en az 3 yıl dokunmazdım hiçbir parçaya
  • Athlon X4 860K 500 TL'lik A10 7870K ile aynı performanstadır X4 860K da dahili GPU yok. X4 860K alıp OC yaparak iyi bir performans elde edebilirsin veya i5 4460 + H81M-P33 alabilirsin.

• ddr4 desteklese alirdim

• beratad B kullanıcısına yanıt
    Doların dusmesini beklerse 2 yil pc alamaz

• 7870k alır r7 sini kullanir ilerde bi oc yapar bi r9 280 falan takar mis

• arkadaşlar 860k alacaktım oyun testlerinde intelin gerisinde i3 de ilerisi için yetersiz sanal çekirdekleri ile ,amd fx 6300 düşündüm ama fan sesi ve yine çekirdek performansında i5 in çok altında i5 6400-i5 4460 ikilisinden birini alıp bu işi bitireceğim tşk ederm hepinize
  • i5 6400 alındı
  • en mantıklısını yaptınız başka ne alsanız ölü yatırım olacaktı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.