Şimdi Ara

23' LCD MONİTÖR KULLANANLAR BAKABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün bi 23" Full HD Inca LCD monitör aldım. Görüntüsü renkler vs. çok güzel ama bi türlü çözünürlük ayarını tutturamadım ne yapsam bi kusura var gibi geldi. 23" LCD monitör kullananlar lütfen hangi çözünürlükte kullandığını söyleyebilir mi, bu konuda ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var.. Yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ederim..

• Bahsettiğin monitörü kullanıyorum. Ekran kartının destek verdiği çözünürlükleri kontrol edin derim. AMD ise CCC'den nVidia ise control centerdan bir kontrol edin çözünürlüğü oradan ayarlamaya çalışın. 16:9 formatında olmayan çözünürlüklerde sıkıntı yaşarsınız.
  • peki kardeşim hd destekli bi 256 bit ekran kartıyla görüntüsü daha iyi olur mu bu yüksek çözünürlüklerde vs. ayarlarsak?
  • diğer arkadaşlar hangi çözünürlükte kullanıyor? yoksa ekran kartınamı bağlı tam çözemedim. ben sıkıntı yaşıyorum msn avatar kısmının şekli bozulmuş basık biraz, resimleri açınca onlarda öyle.. ne yapmam gerek bilmiyorumki.
  • Monitorunuzde Full Hd ibaresi varsa 1920x1080 p dogal cozunurlugudur.Asagıya dogru 1680x1050 vardır ama buda bazı 22" - 21" - 20" monitorlerde kullanılır.DAha asagısı 1440x900 buda 19" genis ekran monitorlerde kullanılır.Sizin aldıgınız modelin alabilecegi max ve min deger 1920 x 1200 - 1920 x 1080 - 1680 x 1050 olabilir.Artık 23" olupta full hd olmayan bir monitor kalmadı.Cozunurluk ayarınızı ekran kartınızın kontrol panelinden yapınız windows uzerinden yapmayın.Yayında verilen cd ile monitoride pc ye tanıtınız.

SAYGILARLA
  • yanında cd verilmedi. sizin dedikleriniz yapınca ekrandaki simgeler küçücük oluyor. yazılar gözükmüyor incecik oluyor ve basık kalıyor. 1980 x 1080 özellikle.. diğerleride olmuyor.. acaba HD destekli bi ekran kartı mı almalıyım? bu ekran kartım palitin 128bit 1gb normal bi ekran kartı hd desteği yok sanırım.. hdmi çıkışlı ekran kartlarını tercih etmelimiyim? ekran kartı ile monitör bağlantısını nasıl kurmalıyım.?
  • Arkadaşım ekran kartın nedir söyler misin? Görüntü kalitesinin ekran kartının bitiyle piresiyle alakası yoktur. 2 sene öncenin ekran kartının bu senenin ekran kartıyla farkını gözle göremezsin masaüstünde. kısaca sen 1920x1080 bi wallpaper indir masaüstüne arka plan olarak ayarla olmuyorsa fullhd kullanmıyorsundur monitörü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Arkadaşım ekran kartın nedir söyler misin? Görüntü kalitesinin ekran kartının bitiyle piresiyle alakası yoktur. 2 sene öncenin ekran kartının bu senenin ekran kartıyla farkını gözle göremezsin masaüstünde. kısaca sen 1920x1080 bi wallpaper indir masaüstüne arka plan olarak ayarla olmuyorsa fullhd kullanmıyorsundur monitörü.

NVIDIA GeForce 9400 GT kullanıyorum. 1920x1080 wallpaper ı tam göstersede simgeler basık ve yazılar minnacık oluyor.
  • Cozurluk buyudukce ekrandaki simgeler yazılır kuculur bu dogal birsey sen simge boyutlarını ve ekrandaki yazı boyutlarını buyuteceksin.Ekranını dogal cozunurlugunde kullanman gerekir.Kafana gore bir cozunurlukte kullamazsın.Monitorun modelini yaz sen buraya sana dogal cozunurlugu neymis soyleyelim.ekran kartının cozunurlukle alakası yok hepsi 2560x1600 e kadar destekler.

SAYGILARLA
  • Inca IL-1023 + DVI 23" 2ms Multimedya Full HD Wide Screen LCD DVI Monitör

monitörüm bu.

aldığım link bu:http://www.hepsiburada.com/Liste/inca-il-1023-dvi-23-2ms-multimedya-full-hd-wide-screen-lcd-dvi-monitor-parlak-siyah/ProductDetails.aspx?productId=bd56544&categoryId=986

o simgeleri ve yazıları nasıl büyüteceğim ve doğal çözünürlüğü nedir hocam. tüm yardımcı olan dostlarımdan Allah razı olsun hepinize teşekkür ederim.

• Dogal cozunurluk monitorunuzu kullanmanız gereken cozunurluktur.Bu cozunurlugun altında veya uzerinde kullanırsan dogal olmaz goruntu ekranda bulanık basık dik uzun artık nasıl ayar yaptıysan oyle gozukur.Senin monitorunun tek bir cozunurlugu var oda 1920 x 1080 sen buna getiriceksin bu sekilde kalacak.Oyunları oynarkende bu cozunurlukte oynucaksın.Simgeleri buyutmek cok kolay sag tusla tıkla gorunumde gel buyuk simgeleri sec yeterli.İşletim sistemini soylersen ona gore daha net anlatırız.

SAYGILARLA
  • O şekilde yapıyorum ve ortaya çıkan görüntüyü sizlere printledim, bakın;

xxxx

çok çok küçük ve basık. DPI oranlarında oynama yapınca bulanıklaşıyor ve kalitesizleşiyor ne yapacağım bilemiyorum :(

Edit: Resimde güzelmiş gibi görünüyor ama o kadar küçükki herşey, msn ekranında bile resim sağdan soldan basık ve incecik duruyor :( ve o şekilde oyun falan açıncada basık oluyor. Sanırım 1920 x 1080 kullanılmamalı. Bu arada XP kullanıyorum. Resmi kaldırdım güzel göründüğü için resimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayemverihat -- 12 Haziran 2011; 14:21:11 >
  • Gayet güzel gösteriyor bence
  • Hocam resimden anlayamadınız ama o kadar kötüki :( Aldım alacağıma pişman oldum. Şu anda 1280 x 960 kullanıyorum hepsinden iyi bu gözüküyor ne minnacık ne basık ne ince 1080p kadar. Bunda bulanık sadece resimler ikonlar ve yazılar :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayemverihat -- 12 Haziran 2011; 14:22:42 >
  • Bak kendi ekranımdan bir parca koydum 1920 x 1080 23" LCD de bi bak bakalım bu ayarlara denk geliyormu cozunurlugu ayarladıktan sonra monitorun uzerindeki auto tusunada basmayı unutma.Suan kullandıgın cozunurlukte hiç bir sekilde keskin net goruntu alamazsın.Senin kullanacagın cozunurluk tartısmasız 1920 x 1080 baska yok.Sanıyorum sen daha onceden yanlıs cozunurlukte kullandıgın için simdi dogru olan sana garip geliyor.Asagıdaki resimle kıyasla bak ikonlara falan kucukluk buyuklukten ziyade basıp veya uzunlarmı onu incele.

SAYGILARLA

23' LCD MONİTÖR KULLANANLAR BAKABİLİR Mİ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 12 Haziran 2011; 15:41:04 >

• Hocam sizinkisi gerçekten çok güzel gözüküyor. Karşılaştırdım yarısı kadar basık ve ince duruyor msn resmim. Yani normal bir görüntü değil. En iyi şuanki 1280 x 960 çözünürlükte görüntü veriyor. O da bulanık biraz bir çok şey, ve resimler enine geniş duruyor. Windows XP kullanıyorum bu arada. DPI oranlarında mı bi oynama yapmak gerek acaba? Simge büyütsekte bu sefer fontlar iğrenç duruyor sanki büyüteç koyulmuş gibi :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayemverihat -- 12 Haziran 2011; 18:21:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.