Şimdi Ara

23 m2 lik oda için kaç 'BTU' luk klima acill!! 12000 btu mu 18000 btu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 23 m2 lik bi oda için klima tavsiyenizi bekliyorum. BTU değerini hesapladım internetten 11000 civarı bi değer çıktı. 12000 yeterli dedim. Sonra Beko satıcısına gidip fiyat sorayım dedim. Ordaki satıcıda odanın metrekaresini sorup hesapladı. Ancak 18000 btu luk yeter dedi sizin oda için. Benimde kafam karıştı. Eğer 12000 btu yetiyosa 18000 btuluk için boşuna fazladan 200-300 para vermeyeyim diyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Oda hangi cepheye bakıyor? Daha doğrusu, çok güneş alıyor mu..?
  • Batıya bakıyor. Öğleden sonra 1 den 5 e kadar güneş alıyor.
  • Bizim eve gelen servis de yaptığı hesapla 18bin BTU'luk klimayı önerdi ısrarla. Üstelik sadece soğutma için kullanılacaktı. Aldık, ama çalıştıramıyoruz bile, buzhaneye çeviriyor evi. Gürültüsü de cabası. Servis ne öneriyorsa bir altını almak gerekiyor galiba. Ben de 25 m2'lik odama alıcam bi klima yarın. Sadece soğutma için. Bana 12 ya da 18binlik önerecekler. ben acaba 7binlik alsam serinletir mi diy düşünüyorum. En çok 9binlik alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tesla

Bizim eve gelen servis de yaptığı hesapla 18bin BTU'luk klimayı önerdi ısrarla. Üstelik sadece soğutma için kullanılacaktı. Aldık, ama çalıştıramıyoruz bile, buzhaneye çeviriyor evi. Gürültüsü de cabası. Servis ne öneriyorsa bir altını almak gerekiyor galiba. Ben de 25 m2'lik odama alıcam bi klima yarın. Sadece soğutma için. Bana 12 ya da 18binlik önerecekler. ben acaba 7binlik alsam serinletir mi diy düşünüyorum. En çok 9binlik alıcam.

25 metrekare zaten 12.000 liğin bittiği yerdir.Muhtemelen 18.000 lik önericekler yada ara değer varsa.Siz yinede 12.000 Btu alın :) Buzhane olan yerdede fan devrini düşürün o şekilde çalıştırmayı deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.