Şimdi Ara

23 yaşında eem bırakıp tıp okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
12.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3. sınıfsın, bu sene gitti artık, seneye yks ye girip tıp kazansan, 4. sınıf olacaksın. Tıp dondurup okuduğun bölümü bitir ardından tıp a başla, 1 sene kaybın olur ama elinde lisans diploman da olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. sınıfsın, bu sene gitti artık, seneye yks ye girip tıp kazansan, 4. sınıf olacaksın. Tıp dondurup okuduğun bölümü bitir ardından tıp a başla, 1 sene kaybın olur ama elinde lisans diploman da olur

• wearesorryserver kullanıcısına yanıt

Seneye tıp kazansam dahi onu dondurup eem yi bitirebileceğimi bilmiyordum açıkcası, şu anda keyiflendim.Teşekkür ederim

• Bu konuda haklısınız zaten o yüzden başlık "23" yaşında tıp okumak. Ancak, ben ileriki yaşlarımda büyük pişmanlıklar yaşamak istemiyorum.Ayrıca bu yaşta okunacaksa bir tıp okunur kafasındayım yani eem okurken sınava tekrar girip başka bir bölüm yazmam. Çünkü tıp, takdir edersiniz ki çok başka

• Bu sene tıpı kazanamassanız ne olacak hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşın hiçbir önemi yok ki. Önemli olan sen o okulu okuyabilecek misin? Tıp, bir hevesle seçilecek bir bölüm değildir.
    Günü gününe ders çalışma alışkanlığının olması gerekir, yoksa tıp fakültesinde sürünürsün.
    Öte yandan ben ders çalışmayı seviyorum diyorsan bitirilebilir bir bölüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 24 ünde fakülteye gireceksin 30 unda bitireceksin eğer hiç yıl kaybın olmazsa. Şu an gençsin, enerjin var. Yaparım diye düşünüyorsun ama diyelim 28 yaşında masa başında saatlerce ders çalışacak enerjin olacak mı orası önemli. İyi hesap etmek lazım.
    Ben bu yıl 1. sınıftım. Biyoloji, kimya bilimlerini çok sevmeme rağmen aşırı sıkıldım,

• Bende 23 yaşında bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim hocam. Bende sizin gibi 1 sene mazuna kalıp üstüne hazırlık okudum, hep keşke hazırlık okuyacağıma 1 yıl daha mezuna kalsaydım büyük ihtimal şimdi tıptaydım acaba nasıl bir hayatım vardı diye düşünüyorum.

• sen sanki baban istiyor diye takmışsın. eem de başarılı olabileceksen devam et.

tıp da şu var, 6+4 yıl uzmanlık evet ama 5. sınıfta para kazanmaya başlıyorsun, mezun olunca işin başlıyor, uzmanlık süresince zaten doktorsun. 10 yıl öğrenci gibi düşünmeyin.

yıl/yaş önemli değil, ben eem yi 10 yılda bitirdim.

• oo burası kader ortaklarımla dolmuş (1 sene mezun+hazırlık)

konu sahibine cevap bence okunur

ama bir şekilde mühendisliği bitirdikten sonra okuma şansın filan varsa o yolu zorla bence yaz okuluyla filan erken bitirme şansın varsa zorla. 23te eem mezunu olup tıpa başlamak en güzel senaryo olur bence.

• Iki sey arasinda kaldiysan ikinciyi sec. Ilki iyi olsa ikincisi ortaya cikmazdi demisler.

Ee dondur bugun. Otur calis. Tipa gec yol yakinken.
    Ama gercekci ol. Kazanamazsan ee de 1 sene kaybetmis olursun hic bisey olmaz. 1 sene hic bisey. Ee okulun yansa hadi risk aldin diyelim ama yanmiyir. Dondurma diye bi imkan var. Girersin sinava atiyorum 30bin yaptim dersn aa bende o altyapi yok. Ee devam edersin. Sadece 1 sene denemekten HICBIR ZARAR GORMUYORSUN. minicik 1 yıl

Oteki turlu tip hep aklinda kalacak. Hayatinin sonuna kadar.

Ben okudugum bolumu 3 kez girerek kazanmistim. 3. Sinjfta birakmak istedim. Bazilari bitir oyle birak dediler sacmalaik oldu. Okul bitti. Artik o yola girmis oldum. Suan yasim 26 hala issizim. Kpss calisiyorum. Gecen sne atanamadim. Bu sene olmazsa yaklasik 8 senelik bi "hiç" çıkacak ortaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 7 Temmuz 2020; 15:7:38 >
  • önce bölümünü bitir sonra istersen okursun, aynı şekilde eem okuyorum, 2 ile 3 arasında bi yerdeyken pilot olcam ben diye okula gitmedim sınava çalıştım. yaklaşık 6 ay kadar çalıştıktan sonra yapmak istediğim şey o kadar mantıksız geldi ki önce okulu bitiriyim sonra pilot eğitimini alırım diyip geri döndüm okula tabi bunu mart ayında yapınca bahar dönemi de yalan oldu. bunu yaparken anne ne istersen yap diyip tavır aldı, baba önceden kendisinin de böyle bi anısı olduğunu, önce bölümü bitir bence dedi. tabi ben kafamın dikine gittim, sağlık olsun tecrübe oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: hitman

sen sanki baban istiyor diye takmışsın. eem de başarılı olabileceksen devam et.

tıp da şu var, 6+4 yıl uzmanlık evet ama 5. sınıfta para kazanmaya başlıyorsun, mezun olunca işin başlıyor, uzmanlık süresince zaten doktorsun. 10 yıl öğrenci gibi düşünmeyin.

yıl/yaş önemli değil, ben eem yi 10 yılda bitirdim.

Maalesef öyle değil hocam. 5. sınıfta para alınmıyor. 6. sınıfta iken sadece asgari ücretin 1/3'ü kadar maaş veriliyor. Başladıktan sonrası da biraz meşaketli açıkçası.

Ek olarak konuyu açan arkadaş bana istediğni sorabilirsin, bu sene 6. sınıfa geçtım tıp fakültesinde.

• hitman kullanıcısına yanıt

Hocam demek istediğim, babamın da gururlanması benim için bir cazibesi, yoksa elbette tıp gibi bir bölüm sırf aile istedi diye seçilmez,bunun gayet farkındayım.Doktorluğu kendime uygun görüyorum, insan bedenini tedavi etmek, önlük takmak, odada oturup hastalarla ilgilenmek benim için üni sınavına ilk girdiğimden beri bir hevestir.Elbette hiçbir şeyin böyle toz pembe olmadığını iyi biliyorum ama toz pembe olan ne var ki zaten? Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim yanıt vererek hem beni hem de bu konuyu okuyan bunu merak eden nicelerini bilgilendirmiş, tecrübenizi paylaşmış oluyorsunuz.

• Bu konuda oldukça haklısınız hocam,işte diyorum tecrübesizim, dediğiniz gibi 28 yaşında yaşıtlarım para kazanırken hala masa başında ders çalışacak enerjim olur mu bilmiyorum ama şimdiki halime sorarsanız, hevesle ders çalışacaktır. Ama bu elbette 22 yaşında benim vereceğim cevaptır, 28 yaşındaki ben ne der bilmiyorum. Rekabetin hızla arttığı kaynakların ise hızla tükendiği bir dünyada belki de yapılacak en iyi 2 şey birincisi hayallerin peşinden yılmadan gitmek diğeri de gerçekçi olmaktır. Ben işte bu çelişkiye düştüm.Değerli düşünceniz için teşekkür ederim bu benim de aklımda yer etti şu an

• Alarak kullanıcısına yanıt

Aynı şeyi düşünüyoruz, daha önce de dediğim gibi bir ömür boyu pişman olur muyum acaba diye düşünüyorum.Olmayınca fazla üstelemedim ama sonraları bu ilgim bu isteğim, hele hele bu pandemi zamanında tavan yaptı. Biraz da gelecek kaygısı sardı elbette. Hakkımızda hayırlısı olmasını umut ediyorum. Ben biraz da şansa inanırım, ve herkesin de bir şansı olduğuna inanıyorum.Bize belki şimdi gülmeyen şans ileride gülecek,kim bilir? Ama elbette işi şansa bırakmamak da lazım. Umarım hakkımızda en iyisi olur ve ileride bir ömür sürecek pişmanlıklar yaşamayız. Daha 22 yaşında bile bunun pişmanlığı geliyorsa, ölmezsek,30lu 40lı yaşlardaki pişmanlığı hayal bile edemiyorum.

• Bu sene tıpı muhtemelen kazanamayacağım zaten, bu sene öylesine başvurmuştum başvurumu bile sınav zamanı hatırladım, sınava girdim.Ben şu anda 22 yaşındayım, tıp için idealim seneye sınava tekrar girmek.Tıp kazanmanın da kolay olmadığını iyi biliyorum ama aslında başarılı birisiyim. Yani, artık bu aşamadan sonra, ciddi ciddi pişmanlık yaşayıp aklımı başıma topladıktan sonra, sınava tekrar hazırlanırsam kazanabileceğimi düşünüyorum.Ve hatta amacım iyi bir üniversiteyi kazanmak sadece tıp da değil. Elbette, bu adam gibi karar verirsem olacak.

Yanıtınız ve merakınız için teşekkür ederim.İstediğiniz soruları sorabilirsiniz kendimi daha iyi ifade etmek için olabildiğince cevap yazmaya çalışacağım

• beko711 B kullanıcısına yanıt

İnşallah hocam, bende bu istek hazırlıkta ve 1. sınıfta çok vardı okulu bırakıcaktım nerdeyse hatta ailem bile istiyorsan bırak demişti onları bile bıktırmıştım ama sonra yavaş yavaş bilgisayar mühendisliğinede alışmaya başladım şuan seviyorum bölümü ama işte arada sadece tıpta olsaydım acaba napıyordum diye düşüncelere dalıyorum  . eemde güzel bölüm bu arada hocam seviyorsanız ve kendinizi geliştirirseniz tıplı hayatınızdan daha bir hayatınız olur belki.

• Çok açık olacağım isteyen reddedebilir.

Ailenin maddi durumu iyiyse 43 yaşında da okunur.

Değilse, işler büyük sıkıntı..

Düzenli hayat, evlilik vs düşünüyorsanız yine sıkıntı..

• beko711 B kullanıcısına yanıt
    Bu yaş hakkında zırlayanları önemsemeyin. Ee nolmuş 22 de başlıyorsan? 30'da bitiriyorsan ne olmuş insanlar hayatlarını çok verimli geçiriyorlarmış gibi yıl kaybının derdine düşmüşler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.