Şimdi Ara

23 yaşında eem bırakıp tıp okumak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
12.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Görüşünüz için teşekkür ederim. Yorumunuza katılıyorum. zaten amaç da biraz tecrübeleri dinlemek, gerçi bir musibet bin nasihatten iyidir derler bizde başımıza gelmedikçe anlamıyoruz ama benim başıma 22 yaşımda geldi işte.Bence yorumunuz sadece tıp a başlamak için değil, hayatlarında yeni bir şeyler yapmak isteyen herkes için geçerli. Belki de bizi millet olarak geriye atan da budur? Yeni şeyleri yaş korkusundan deneyememek? Bu yorumunuz bana umut oldu. Eğer yeni bir şey denemek istersem bu yorumu hatırlayacağım.Tekrardan naçizane yorumunuz için teşekkür ederim keşke daha çok insan görüşlerini paylaşsa, emin olun konu sahibi olarak sadece ben değil benim gibi düşünen nice insan bu yorumları okuyacak, yaşını dert eden veya korkan nice insan bu satırları okuyacak. Okuyacak çünkü kendim de okudum.

• Cevabınız ve bakış açınız için teşekkür ediyorum. Cümlenin sonuna koyduğunuz o "hiç" kelimesi beni bitirdi. Belki birileriyle kıyaslandığımız için bir hiç olarak kalıyoruzdur. Açıkçası ben de kendimi bir "hiç" olarak hissediyorum. Ama hayat bu, hiçbir şey belli olmaz, ülke şartları, dünya şartları vs. ne olursa olsun, ben her zaman her insan için bir umut olduğuna inanırım.Bence tek yapmamız gereken o umudun peşinden gitmek. Belki bazıları umut fakirin ekmeğidir cümlesini hatırlayacaktır. Ama umut zenginin de ekmeğidir. umut belki de sahip olduğumuz tek şeydir. Sizin için de bir umut var, ben buna inanıyorum. Tanımadığınız bir insanın sizin için umut olduğuna inanması sizin için ne kadar önemlidir bilmiyorum ama zaten bu hayata umutsuzluklardan umut bulmaya gelmişiz. Hayat zaten varlığıyla bile yeterince tuhaf. Bazıları başarır bazıları başaramaz, beklenmeyen insanlar beklenmeyen şeyler başarır, beklenen insanlar beklenmeyen başarısızlarla boğuşur. Bence hayat zaten oldukça tuhaf, biraz da şans. Bana sorarsanız hayatımız şans ağı ile örülmüş vaziyette. Takdir edersiniz ki, üniversite kazanmak, bir bölümü bitirmek başarı için yeterli değil. Biraz da şansımız olacak. Ben belli ki şanssızım. Umuyorum hayat size kapattığı onca kapının ardından çok daha güzel kapılar açar. Biraz fakir tesellisi gibi oldu farkındayım ama bence hayat dediğimiz şey vazgeçmemektir. Tekrardan o "hiç"i anlamlı bir "var" a dönüştürecek bir takım şanslı olaylarla karşılaşmanız umuduyla,yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim. Hayatta mutluluklar dilerim:)

• bir dr olarak naçizane tavsiyem sevdiğin işi yap, tabi sevdiğin işin getirisi de olmalı. Baban seni bir dr olarak görmek istiyorsa o dileğini yerine getirmeni isterim, yaşın ise hiçbir önemi yok, bizim zamanımızda her bölümden öğrenci okulu bırakıp tıp fak.ne girmişti. ama sen eem’de bayağı okuduğun için sana tavsiyem eem’yi bitirip tıp fak.ne başlamandır. yalnız bilmen lazım tıp fak.de kitaplar kalındır, ama bitirdiğinde hasta baktığında bir hastanın sana ARO demesi bir çok şeye bedeldir. sonuç itibariyle tıp okumak için yaşı dert etme, dert edeceğin şey babanın bunu görecek yaşta olmasıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıp diye bir trol vardı gelmiştir o şimdi kesin yaz diye

Yani dostum kusura bakma ama 3.sinidlf olmuşsun keşke böyle hayaller peşinde koşana kadar otursan dersine çalışsan büyük şirketlerde staj ayarlasan hocalarınla proje yapsan. Erasmus yapsan kendine vizyon katsan nasıl olurdu?

Hani gerçekten biliyor ve istiyor olsan okunur. Ben 50 yaşında okuyan gördüm. Ama sen kulaktan duyma şeylerle ben doktor olmaya uygunum vs diyorsun gibi geldi. Somut olarak şundan istiyorum diyemiyorsun. Babam gurur duyar vs diyorsun. Tıpa vereceğin emeği kendi fakültene vermiş olsan kendi bölümünde de iş garantin olur.

Ha gerçekten istiyorsan git oku yaşı olmaz. Ama planlarını iyi yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: beko711

Bizzat bir tıp doktorunun yorum yapması çok güzel oldu. Teşekkür ederim yorumunuz için.Bence de insan sevdiği mesleği yapmalı.Peki şu anda, iyi ki yapmışım be diyor musunuz? Gerçi, zaten 5 senelik doktor bile olmuşsunuz ama naçizane bana fikrinizi söylerseniz çok mutlu olurum :)

Ben istemediğim halde boşta kalmayayim diye ailemin baskısı ile makina mühendisliği yazmıştım ama istemediğim bir bölüm olduğu için kayıt gününü bile kaciriyordum nerdeyse sonuçta intihar etmeyi düşünmeye başladım bir noktada bıraktım 3. Yilimda. bıraktığımda 3 yılda tek bir ders bile vermemiştim devam sıkıntım vardı. Ama yaşadığım sıkıntıyi düşününce keşke kacirsaymisim kayıt gününü derdim o yıllarda bugün ise geçmişime baktığımda beni ben yapan şeyler olduğunu biliyor ve yaşadığım hiç bir olumsuzluk için keşke denemeye çalışıyorum.

Bıraktıktan sonra ailem asla tekrar çalışmamı vs okumamı desteklemedi o 3 yılın ardindan tabiki onlarda isterlerdi okumamı ama fena halde güvenlerini kirmistim çok kötü bir 3 yıl geçirmişlerdi ama ben pes etmedim 1 yıl oturdum çalıştım önce kendi imkanlarımla sonra dershaneye giderek kendimi toparladım ve tıp kazandım yıl 2008. Ama nasıl bir asiliyordum derslere. Bugün tabiki mesleğinden memnunum. Doktora şiddet haberleri canımızı siksada, bir insanı hayata döndürmek herşeye değer. Tabi her zaman böyle mesleki tatmin içinde olmayacaksın üst üste gelen nöbetler vs canını sıkan hasta veya yakınları olacak . Ama her mesleğin bir kötü yanı vardır elbet. Sonuçta Türkiye şartlarında hala prestijli ,daha iyi maaşlarla çalışabileceğin ortalama 10bin TL/ay kazanan meslek. Çalışırken da sana şunu yap bunu yap diyecek bir amirin olmaz başına buyruk çalışırsın. Kimse sana hangi ilacı hangi tedaviyi uygulaman gerektiğini dikte edemez. Mesaine dikkat et yeter.

Sonuç olarak tıp düşündüğün andan itibaren bazı şeylerden ve en önemlisi zamandan fedakarlık yapmak zorundasın hasta olsan bile izin kullanmayacağin dönemler vs çok olacaktır hem kazanmak için hem okurken hem calisirken. Bunun gerçek karşılığını asla alamayacaksın bu ülkede ama yine de diğer birçok meslekten daha iyim durumda olacaksın.

Soruna dönecek olursak ben gene olsa gene bırakırdım mühendisliği :) kıdemli işçi gibisin sanki mühendislikte bence. Hiç pişman değilim yani.bana göre değildi belki de mühendislik.

Sen sadece otur düşün ben ne istiyorum beni ne mutlu eder bu hayatta diye ve hayatını ona göre şekillendir. Bu hayat senin hayatın. Eşini işini sen seçeceksin. İnsan mutlu olduğu işi yaparsa yorulmaz derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 8 Temmuz 2020; 11:37:56 >

• Değmez emin ol. Bölümünü bitir bence yolun açılacaktır. Hayatımızı bu kadar ertelediğimize değeceğini sanmıyorum. Sil baştan yapacağına okulunu bitir işini kur sonra başka alanlara yatırım yapmayı düşün.

• tıplarda 25-30 yas okuyanlar var hatta kendi sınıfımda bile. dönem 2 olacağım abimden büyük insanlarla tıp okuyorum. 89-92 doğumlular kastım. gec degil bence

• Dis hekimiyim. Cok yakin kuzenimde adli tip uzmani. Bu caimayi bildigim icin soyluyorum degmez. Doktor dis hekimi devlette ort 8 maas aliyor ama simdilik. Sen kazanacanda mezun olacanda ohoo 7-8 sene sonra kesinlikle bu sartlar olmayacak. Atanamayacaksin cunku cok fazla mezun var artik her yere uni acildi.

Diyelimki kazandin mezun oldun ozaman diceklerini ben sana soyleyeyim

• Ben okadar okudum ettim yasim oldu 29 aldigimiz maasa bak 10 yasinda ikinci el arabayi bile alamiyorum doktor maasiyla

diceksin. Ama muhendis olarak mezun olursun 2 seneye kadar. Yasin olur 25 , 29 yasinda tiptan mezun olan secenegine gore 4 senedir calisiyo maas aliyo olursun. O yuzden degmez kardesim kendini gelistirmeye ve bir an once okulunu bitirmeye bak. Hayatini heba etme birakma okulunu.

• herhangi bir lisans bölümünü bitirdiğinizde askerliğinizi yapmadan ikinci bir lisansa başlayamıyorsunuz. En azından 2009 YÖK den bana yapılan bilgilendirme bu şekildeydi. 23 yaşında eem bırakıp tıp okumak 

• Yav kardeşim çılgınlıklar yapmayın 30 yaşına kadar babandan para mı isteyeceksin? Yaşıtların aile kuracak araba alacak ev alacak çoluk çocuk yapacak sen masa başında oturmuş ilaçları ezberliyor olacaksın mantıklı mı sence? Her şeyin bir yaşı var.

Bir de okumanın yaşı yok falan diyorlar Türkiyedeyiz unutuyorsunuz galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 8 Temmuz 2020; 9:39:3 >
  • Dostum sana arkadaş tavsiyesi.

eline bir kağıt al. Kağıdı ortadan çizgiyle çek. Sol tarafa EEM, sağ tarafa TIP yaz. Altlarına yazmaya başla. Avantajlar, Dezavantajlar. Sonra bu yazdıklarına bir üstten bak. Sende EEM yerine TIP'a geçmek gerçekten iyi bir fikir mi? Eğer tıp gerçekten tüm eksilere rağmen iyi ise bile, EEM'yi 1.5 yıla bitirip tıpa geçmek seçeneğini de ek olarak değerlendirebilirsin.

Senin gibi en de mühendislik bırakıp mimarlığa geçecektim. Hatta geçmeye hak kazanmıştım yatay geçişle. Sonra elime kağıt alıp karar verdim, mühendislikte kalmaya. Hayatımın en doğru kararıydı, mimarlığa geçsem kafamı duvarlara vurabilirdim.

• 23 yaşında eem bırakıp tıp okumak

yukarıdakı 2008 öss ve tıp'a gittiğim sınav sonucum aşağıdaki de 2004 de makina mühliğine gittiğim sınav sonucum.

okul puanım 71.5/80 olduğu için daha iyi yerlere gidemedim mesela ham puan sıralamam 3000 iken okul puanım eklenince 6393 oldu yani durum o kadar vahim ki anlatamam 2008 de hazırlanırken duvarları yumrukluyordum bu puan kaybı için. çok kritik bir 9.5 puan kaybım söz konusu ama kısmet bu imiş yapacak birşey yok

23 yaşında eem bırakıp tıp okumak

• Hocam sevdiğin mesleği yapıcaksan eğer, 4-5 sene geç başlamışsın nolcak ki. Ben de 4. sınıfa geçicem şu an 23 yaşındayım, 2 yıl gerideyim yani. Ama okulda da var benim gibiler hatta daha büyük olup alt sınıfta olanlar, ama çoğu sallamıyo yani. Ömrün boyunca sevmediğin işi yapmaktansa, her gün "acaba tıp okusaydım daha mı güzel olurdu hayatım" diye düşünmektense bence hayata geriden başlayıp sevdiğin bir mesleği yapmak daha iyi, çünkü bi kere yaşıycaksın bu hayatı.

• Xakler kullanıcısına yanıt

Gerçekçi bir şekilde bakmaya çalışmışsınız ve demissiniz ki yasitlariniz ev alacak araba alacak buranin türkiye olduğunu unutuyorsunuz heralde diye de eklemişsiniz. Ben tipin maddi tarafinda değilim elbette ama mühendis olup 7 8 senede ev araba alacabilecek bir alt yapi olduğunu düşünmüyorum, çünkü dediğiniz gibi burası türkiye. Ev arabayı muazzam borçlanarak elbette alabilirler. Ben açıkçası işin bu boyutunu düşünmüyorum yaşıtlarım ne yaparlarsa yapsınlar. Ben yaşıtlarımla ilk önce kim ev araba alacak yarışında değilim. Ama sizin bakış açınızdan ilerleyelim, 29 yaşında tiptan mezun olursam aradaki açığı kapatabilirim. Merak ediyorsaniz da söyleyeyim benim bir cok yasitimin daha okurken evi arabasi oldu zaten. Hadi diyelim bir yarıştayız. Ben çoktan geride kaldım bile yani kaybedecek bir şeyim yok. Ayrıca babadan para isteme konusuna gelirsek 3 senedir eem okuyorum babamdan para bir kez istemedim. Hatta çalışıp babama yardimci oldum. Tekrardan görüşünüz için teşekkür ederim.

• Bence gerçekçi ol ve eemi bitir.1. sınıfta falan olsan bırak sınava hazırlan denirdi.Ama emeklerine yazık.Yaşın da geçiyor.Herkes para kazanırken ben niye hala okuyorum kafasıyla da düşünebilirsin ileride.

• Yukarıda bir arkadaş da yazmış zaten, saygınlık istiyorsan bilim yap sadece parasına tutulmuşsun gibi bir havası var doktorluğun ama aslında fazla bir ekonomik getirisi yok, illa para ve unvan diyorsan ilginin olduğu mühendisliği oku.

• Parasına tutulmadim sadece bir çok yorumda para ile alakali yanitlar vardi onlara cevap verdim :) Ama o yoruma katılıyorum saygınlık için bilim yapmao şart

• beko711 B kullanıcısına yanıt

Bir yarış olarak söylemedim. Millet araba alacak sen alamayacaksın sen geriye düştün babında demedim.

Her şeyin bir yaşı olduğunu söyledim 18-23 yaşlarında okursun 23-30 yaşlarında mesleğe geçersin araba alırsın evini kurarsın vb örnek vermek amacıyla dedim. Part time falan çalışıyorsan tıp okurken onu yapamazsın onu unut. Ya 550tl kyk ile geçinmek zorundasın ya da babanın eline bakacaksın. Yeni mezun doktor da 7 bin falan alıyor açığı kapatırım demen komik olmuş. Üstelik her yıl 4-5 tane tıp fakültesi açılıyor inanılmaz sayıda tıp öğrencisi alınıyor. 6 seneye sonu ne olur bilemiyorum büyük risk. 6 sene okursun hiçbir yerde doktor açığı kalmamış olur siz yeni mezunlar da 4 bine girersiniz artık bir işe ne yapalım. Şu an dişçilerin neler çektiğine bir bak derim, zamanında en garanti meslek en yüksek gelirli meslek olarak gösterilirken şimdi yeni mezun binlercesi ataması bekliyor. Tıpın da sonu böyle olacak

Ha söylemeyi unuttum seneye tıptan mezun oluyorum tüm bunları bir yerimden sallamıyorum sektöre hakimim az çok.

Bak, bir tıp kitabevine git ve patoloji farmakoloji kitaplarına vb bi incele. 30 yaşlarında gerçekten masa başında bu kitaptaki bilgileri mi ezberlemek istiyorsun kendine bunu sor. Ha şu da var böyle 15-20 kadar ders var tek farma pato değil. Klinik bilimleri de var dahiliye pediatri kadındoğum cerrahi kbb göz derma o bu şu ... Şahsen o yaşlarımda oturmuş bu ilacın yan etkileri nelerdir ya da şu kolon kanserinde hangi mutasyonlar gözükür diye ezber yapmak istemezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 8 Temmuz 2020; 18:2:32 >

• Senin laf etme hakkın yok la.

Kes tıraşı git konu aç kızlar bana vermiyor ühü ühü diye ağla zımbo.

Hocam huzurlu bir çalışma ortamınız varsa çalışma temponuzu da sınava kadar sürdüreceğinizden eminseniz kazanırsınız orasını dert etmeyin.

Tabii dünya hali istisnalar olup olumsuz sonuçlanabilir bu süreç onun için de üniversiteyi bırakmayın sadece 2 dönem dondurun.

Muhtarlıktan bi' belge alıp dondurabiliyorsunuz. Detaylarını isterseniz p.m.'den verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Bir yarış olarak söylemedim. Millet araba alacak sen alamayacaksın sen geriye düştün babında demedim.

Her şeyin bir yaşı olduğunu söyledim 18-23 yaşlarında okursun 23-30 yaşlarında mesleğe geçersin araba alırsın evini kurarsın vb örnek vermek amacıyla dedim. Part time falan çalışıyorsan tıp okurken onu yapamazsın onu unut. Ya 550tl kyk ile geçinmek zorundasın ya da babanın eline bakacaksın. Yeni mezun doktor da 7 bin falan alıyor açığı kapatırım demen komik olmuş. Üstelik her yıl 4-5 tane tıp fakültesi açılıyor inanılmaz sayıda tıp öğrencisi alınıyor. 6 seneye sonu ne olur bilemiyorum büyük risk. 6 sene okursun hiçbir yerde doktor açığı kalmamış olur siz yeni mezunlar da 4 bine girersiniz artık bir işe ne yapalım. Şu an dişçilerin neler çektiğine bir bak derim, zamanında en garanti meslek en yüksek gelirli meslek olarak gösterilirken şimdi yeni mezun binlercesi ataması bekliyor. Tıpın da sonu böyle olacak

Ha söylemeyi unuttum seneye tıptan mezun oluyorum tüm bunları bir yerimden sallamıyorum sektöre hakimim az çok.

Bak, bir tıp kitabevine git ve patoloji farmakoloji kitaplarına vb bi incele. 30 yaşlarında gerçekten masa başında bu kitaptaki bilgileri mi ezberlemek istiyorsun kendine bunu sor. Ha şu da var böyle 15-20 kadar ders var tek farma pato değil. Klinik bilimleri de var dahiliye pediatri kadındoğum cerrahi kbb göz derma o bu şu ... Şahsen o yaşlarımda oturmuş bu ilacın yan etkileri nelerdir ya da şu kolon kanserinde hangi mutasyonlar gözükür diye ezber yapmak istemezdim

Evet hocam açıkçası, eğer belirtmek istediğiniz bu ise haklısınız. Yanlış anladıysam kusuruma bakmayın. Dediginiz şeyi çok iyi anlıyorum o yaşta bunlara çalışır mıyım, ya da isteyerek çalışır mıyım emin değilim. Bu konuda gerçekçi olmak gerekir, evet bu konuda size katılıyorum. Sanırım onun muhakemesini de kendim yapmak zorundayım. Sanırım bu meslegi cidden sevmek ve uğraşmak gerekiyor, aydinlatmaniz icin teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.