Şimdi Ara

23 yaşında eem bırakıp tıp okumak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
12.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevabınız için teşekkür ederim.Şu anda gencim tecrübesizim tam olarak dediğiniz gibi bir hevesle düşünüyorum.Yani aslında bir heves de denilemez, en başından beri istiyordum ama pişmanlıklarım yeni yeni gelmeye başladı.Çok geç olmadan hayat yolumu seçip, çok geç olmadan o yolda ilerlemek zorundayım. Elbette geç göreceli bir kavram. Kimisi için 40 erken iken kimisi için 20 geçtir. Ben eem de başarılı bile olsam, diyelim ki 35 yaşımda, keşke doktor olsaydım demek istemiyorum. Her şey para değildir ben iyi para kazansam bile(olasılıklar oldukça düşük,farkındayım) ileride bir ihtimal keşke doktor olsaydım diyebilirim.Paramı,diyelim ki, uçak aviyonikleri tasarlayarak değil de, insan hayatı kurtararak, çaresiz hastalıklara çare arayarak kazanmak da isteyebilirim. O zaman her şey için çok geç olur. Tekrardan ilginiz ve cevabınız için teşekkür ediyorum.

• beko711 B kullanıcısına yanıt
    Hakkınızda hayırlısı olsun hocam tıp zorlu bir yol fakat imkansız değil inşallah istediğiniz yeri kazanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gri_Koç -- 7 Temmuz 2020; 15:35:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu dediğinizi düşündüm ama pandemiden ötürü okulumuzda çoğu ders açılmadı, sebep olarak pandemi olduğunu düşünüyorum. Okuldan pandemiden ötürü diye bir yanıt gelmedi. Bu dediğinizi de düşünmüştüm aslında ama maalesef o senaryo bu sene yaz okulu olmamasıyla bitti.Başka okullarda da açıkçası denklik yakalayamadım ya da çok fazla araştırmamış da olabilirim. Bu da pandemiden ötürü açıkçası bu konuda pişmanlık yaşamayacağım çünkü pandemi benim sebep olduğum bir şey değildi :) Cevabınız ve yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten bu kadar çok insanın görüşlerini paylaşması beni çok mutlu etti. İnanın ki günlerce forumlarda bu konuları okudum ama tatmin olamadım hep çok sığ veya az yorum paylaşılmış konular okudum. O yüzden konuyu açma ihtiyacı hissettim ve ilginiz beni çok mutlu etti.Tekrardan değerli görüşünüz için teşekkür ederim. Sizin için de en güzeli olmasını diliyorum malum kader ortağıyız :)

• Olmuyorsa zorlamamak lazım, mezuna kalıp 2. kez de denemişsiniz yine kazanamamışsınız. Her insanın kapasitesi farklı.

• Hekimlik mi iyi para ve sayginlik getiriyor? Sayginlik istiyorsan, akademiye yoneleceksin. Yani bilim yapacaksin. Bunu muhendislik ve fen fakultelerinde yapabilirsin. Hekimlik mesleginde bilim yoktur.

Sirf hekim olmak icin alan degistirdigini varsayarsak, senin istedigin sey alan degisimi degil de meslek titri.

Muhendisligi bitirip gelismis bati Avrupa ulkelerinde (Almanya, isvicre) akademide veya endustride cok yuksek maaslar kazanabilirsin. Almanya'daki bir asgari ucretli temizlikci, Turkiye'deki uzman hekimden daha cok kazaniyor, dusun artik. Ve ev kirasi haricinde Almanya Turkiye'den daha pahali degil.

• beko711 B kullanıcısına yanıt

Hocam ayni anda 2 bolume kayitli olabiliyormuyuz? Olamiyoruz diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Yaşımdan anlayacağınız üzere çok olgun birisi değilim. Yani, çok fazla tecrübeli değilim. Benim penceremden hekimliğin iyi kötü bir saygınlığı var her ne kadar tıpta şiddet vs. gündeme gelse bile.Çünkü, bence insan hayatı ile ilgili konular çok başka. Aramızın çok ama çok kötü olduğu insanların bile annesi babası rahatsızlanınca üzülüyoruz umarım iyileşirler diyoruz, yani bende böyle oluyor. O zaman işler hep doktora kalıyor. Bence saygınlığı da bu. Bir çocuğumuz olsa onu öksürdğünde vs gidip doktora emanet ediyoruz. Belki bir mühendisin yaptığı iş eleştirilir sorgulanır fakat bir doktor bir ilaç verdiğinde bu doktor işini bilmiyor ne diye bu ilacı alayım ki demiyoruz. En azından ben bilmiyorum. Çünkü hekim o ilacın ne için olduğunu biliyor bir fikri var onun eğitimini almış bense sorgusuz sualsiz doktora güvenmek zorundayım. Diğer tüm mesleklerde bir şekilde eleştirip sorgulayabiliyoruz ama iş sağlık olduğunda hepimiz hekimlere emanetiz ve pek sorgulama eleştirme şansımız da olmuyor. Belki bir istisna olarak pilotluk olabilir. Orda da pilotun yeteneklerine bağlı hayatımız. Uçak düşecek olsa bile pilot ne kadar iyi ise o kadar kurtarma şansı oluyor o açıdan söyledim.Bence hekimliğin saygınlığı bu. Ayrıca sağlık hizmetleri gün geçtikçe maliyetli olmaya, sıkıntı olmaya başlıyor abd deki durum apaçık ortada. İleride, çok büyük maddi külfetler altında ailemin bir ferdini bir doktora götürmek zorunda kalabilirim. Çok uçuk bir düşünce farkındayım ama en azından doktor olursam bir fikrim olur. Tekrardan cevabınıv için teşekkür ediyorum

• Ben de öyle biliyorum hocam çok bir fikrim yok açıkçası bir bilenin yazıp bizi aydınlatması lazım. Ya da hazıra konmadan iyice araştırmalıyız

• Bu da bir düşünce elbette haklısınız. Dediğiniz gibi kapasitem tıpa yetmiyor olabilir. Ama en azından olana kadar zorlayabilirim belki yetmeyen şey kapasite değil de başka bir şeydir. Düşüncelerim arasında bu da var. Tıp kazanacağımın dahi garantisi yok. Bu konuda haklısınız. Cevabınız için teşekkür ederim

• İyi temenniniz için teşekkür ederim. Şu an bunlar birer tasarıdan ibaret. Sizin için de hayırlı olan olur umarım, tekrardan cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim :)

• en mantıklı hareket. sonuna kadar destekliyorum

• Bölümü dondur kazanırsan git oku hocam. Ben 21 yaşındayım 2 yillik vet okuyorum seneye dgs ile kazanirsam 22 yasinda veterinerlik baslayacagim en iyi ihtimal 27 yasinda mezun olacagim ama umrumda degil. 30 yasinda mezun olsan bile tıptan işin garanti olacak paranizda garanti olacak ek olarak doktor oldugunuzdan kız bulmasida kolay olur bölümden de dusursbilirsiniz yaşı bu kadar takmayın bana deseler 25 yasinda falan tipa baslayacaksin diye kabul ederdim direk

• Ben yaptım 22 yaşında 5 yıllık doktorum sen de yapabilirsin evet 7 yılın gidecek ama insan mutlu olduğu mesleği yapmalı bence 1 kere dünyaya geliyoruz...

Ama son sene falanda bitir öyle başla tıpa böylece ek isy vs şansın olur üniversitede.

Bizde hatta dışarıda öğretmenlik yapıp tıp bitiren biri bile oldu azim valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 7 Temmuz 2020; 16:13:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beko711

Cevabınız için teşekkür ederim. Yaşımdan anlayacağınız üzere çok olgun birisi değilim. Yani, çok fazla tecrübeli değilim. Benim penceremden hekimliğin iyi kötü bir saygınlığı var her ne kadar tıpta şiddet vs. gündeme gelse bile.Çünkü, bence insan hayatı ile ilgili konular çok başka. Aramızın çok ama çok kötü olduğu insanların bile annesi babası rahatsızlanınca üzülüyoruz umarım iyileşirler diyoruz, yani bende böyle oluyor. O zaman işler hep doktora kalıyor. Bence saygınlığı da bu. Bir çocuğumuz olsa onu öksürdğünde vs gidip doktora emanet ediyoruz. Belki bir mühendisin yaptığı iş eleştirilir sorgulanır fakat bir doktor bir ilaç verdiğinde bu doktor işini bilmiyor ne diye bu ilacı alayım ki demiyoruz. En azından ben bilmiyorum. Çünkü hekim o ilacın ne için olduğunu biliyor bir fikri var onun eğitimini almış bense sorgusuz sualsiz doktora güvenmek zorundayım. Diğer tüm mesleklerde bir şekilde eleştirip sorgulayabiliyoruz ama iş sağlık olduğunda hepimiz hekimlere emanetiz ve pek sorgulama eleştirme şansımız da olmuyor. Belki bir istisna olarak pilotluk olabilir. Orda da pilotun yeteneklerine bağlı hayatımız. Uçak düşecek olsa bile pilot ne kadar iyi ise o kadar kurtarma şansı oluyor o açıdan söyledim.Bence hekimliğin saygınlığı bu. Ayrıca sağlık hizmetleri gün geçtikçe maliyetli olmaya, sıkıntı olmaya başlıyor abd deki durum apaçık ortada. İleride, çok büyük maddi külfetler altında ailemin bir ferdini bir doktora götürmek zorunda kalabilirim. Çok uçuk bir düşünce farkındayım ama en azından doktor olursam bir fikrim olur. Tekrardan cevabınıv için teşekkür ediyorum

Anlattigin her sey bilim sayesinde oluyor. Hekimlerin ezbere yazdigi ilaclarin hepsini bilim insanlari icat ediyor. Hekimlerin isi, bilim insanlarinin urettigi bilgileri ezberlemek.

Sokaktaki kimi cahil insanlarin sayginligini kazanmaksa amacin, buyur birak bolumunu ve tekrar sinava girip tip'a gir :) Vizyonsuzluk bazen bir hastalik cidden. Yazik olacak yillarina.

• Şuan 20 yaşındayım inşaat müh 3.sınıfı bitirdim 4e geçtim. Ben şu yaşımda tıp falan düşünemiyorum, tekrardan sınava çalış o stresi yaşa gir kazanacak mısın kazanamayacak mısın belli değil falan gerek yok. 6 sene tıpa harcayacağıma işe girip para kazanmaya başlamak daha mantıklı geliyor. Bir yaştan sonra ailenden para istemeye utanmaya başlıyorsun. Gerçi en başta da aile gazıyla falan tıp istemiştim. Yoksa hastane ortamından falan nefret ederim. Kan, çığlıklar,ameliyatlar falan sıkıntı yani. Bu zamana kadar gördüğüm doktorların aile hekimi dışında olanlar genelde depresif adamlar. Muhtemelen siz korona muhabbetinde doktorların el üstünde tutulmasından mütevellit bir imrenme içine girdiniz. Şuan kararımdan memnunum. Çap yapıp mimarlık içinde uğraşıyorum. Bitirebilirsem 22-23 yaşında iki diploma sahibi olacağım. Tıp bir de zor bir bölümdür. İnsanı yıpratır mühendislik gibi salla dersi final haftasından 15 gün önce hallederiz yapamazsın. Bu dünyada en değerli şey zamandır. Bırakın 4 seneyi 6 ay bile çok şeyi değiştirir.

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

Bizzat bir tıp doktorunun yorum yapması çok güzel oldu. Teşekkür ederim yorumunuz için.Bence de insan sevdiği mesleği yapmalı.Peki şu anda, iyi ki yapmışım be diyor musunuz? Gerçi, zaten 5 senelik doktor bile olmuşsunuz ama naçizane bana fikrinizi söylerseniz çok mutlu olurum :)

• raphuss kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim, hakkımızda en iyisi olsun diyelim :)

• Jeunes Turc kullanıcısına yanıt

Aslında bu yola gireceksem bile eem diplomasını aldıktan sonra girmek bana daha mantıklı gibi geliyor. Neticede hem mühendis hem doktor olurum ne yararı olacaksa sanki :) Ama yine de düşünceniz iç için teşekkür ederim şu an her olasılığa açığım.

• bence mezun olup öyle deneyin.okulu bırakıp kazanamazsanız hem kendinize güveninizi kaybederseniz hemde bir yılınızı kaybedersiniz.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Görüşünüz için teşekkür ederim, henüz 22 yaşındayım lütfen vizyon konusunda bana zaman tanıyın. Hayatı öğrenmeye anlamaya çalışıyorum ben de. Dediğiniz gibi ilaçları yapanlar bilim insanları ve yine dediğiniz gibi o ilacı yapan bilim insanı olmak için akademiye yönelmek gerekiyor. Yıllarıma yazık olacak konusunda da maalesef haklısınız. zaten bana da en iyi seçenek bu yola gireceksem bile 4 yılımı hiç etmeden girmek gibi geliyor. Tekrardan cevabınız için teşekkür ederim.Olumlu olumsuz tüm görüşleri duymak isterim sonuçta burda yaşanmışlıklar ve tecrübe konuşuyor.Lütfen tecrübelerinizi biz gençlere de aktarın :) Tıpkı sizin yaptığınız gibi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.