Arkadaşlar biliyorum bu konu hakkında çok fazla başlık ve cevap var ama ben yine de içimi rahat ettirmek için bu konuyu açmak istedim.Ben 22 yaşındayım,halihazırda eem okuyorum,2 senedir tıp ilgimi çekiyor ama bu ilgi artık tavan yaptı, sizce her şeyi bırakıp sıfırdan 23 yaşında tıpa başlanır mı? Hayat benim hayatım kararlar benim kararım bunu elbette biliyorum ama bazı tecrübeli insanların fikrini almak istiyorum.Aslında en başta puanım tutsaydı tıp yazacaktım ama tutmadı ben de daha fazla üstelemedim.Bu sene de öylesine üniversite sınavına girdim, yani öylesine derken yaptım bir şeyler yaptım elbette ama tıp yazabilecek kadar iyi puan alamam çünkü yeterince ders çalışamamıştım. Ama bu sefer karar verirsem gerçekten tıp tutacak kadar çalışacağım. Lütfen görüşlerinizi bildirin. Ben de çoğu şeyin farkındayım tustur uzmanlıktır( o da kazanırsam elbette) yaşım 34 35 i bulacak.Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim. |
23 yaşında eem bırakıp tıp okumak
-
-
Ee'de kaçıncı sınıfsınız hocam? Bence bitirip okuyun. Okunur tabii ki. Bir ömür yapılacak meslek sonuçta.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
3.sınıfa geçtim hocam, hazırlık ve bir sene mezuna kaldım. Dediğim gibi başta tıp tutsun diye biraz uğraştım bir sene mezuna kaldım olmayınca fazla da üstelemedim.
-
Yerinizde olsam ee bitince okurdum. Ben de tıp fk. birinci sınıftım bu yıl sınıfta kaldım mesela. Okul bitince de başka bölüm okumayı düşünüyorum. Yaşa takılmayın bence. Sınıfımda 25+ insanlar vardı.
ben de eem okuyorum şu an aynı yaştayız.seneye kazansan 6 yıl okuyacaksın + tus uzmanlık vs vs derken ailene bağlı kalacaksın 30 yaşına kadar.eem ye devam edersen 30 yaşında arabanı bile almış olursun belki de.12 yıl uzun bir süre iyi düşünün derim.
-
30 yaşında mezun olur hayata 4 sene geriden başlarsın.
-
Hocam eğer özel değilse tıp gibi bir bölümden sonra neden başka bir bölüm okumayı düşünüyorsunuz? Ben tıpın garanti meslek tarafında değilim, ya da hazır para kısmında. Elbette tıpı garanti meslek olarak görüyorum ama diğer taraftan cazibesi olan bir çok tarafı var benim için.En başta da hayatında hep benim için mücadele etmiş olan babamın hayali. Babamın, çocuğu tıp kazanan insanların yanında biraz boynu bükük kaldığını düşünüyorum her seferinde aksini söylese ve hala desteğini esirgemese bile. Babamı o halde gördükçe kafayı yiyorum
-
2 yıl için bırakılmaz. Boşuna mezuna kalmadın, hazırlık okumadın sonuçta bırakırsan 4 yıl bu bölümden kesin kaybın olacak. Hem mutlaka kazanacak mısın orası da meçhul...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sen hazırlanırken 24 olursun sonra 6 sene tıp 30 olursun
tavsiyem eem okurken 2 yıllık sağlık alanından bir şeyi oku hevesini alır veya eem bitirip lisans da beslenme diyetetik-ftr gibi şeyler okuman çalışırken okursun vicdanın da rahat olur yapamazsan sonuçta elinde eem olur
çünkü şimdi tıp kazansan en ufak bir düşük not alsan moralin çok bozulacak acaba hata mı yaptım diye
-
tyt ayt bölümünde senin gibi yapıp kazanamayıp bölümü e geri dönen insanlar dolu bence riske atma kendini
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Garantisi ve maddi olarak cazip,birde sınıf olarak üst. Bunlar yeterli ise, geceni gündüzüne katar ve hayatını kısıtlı şartlarda yaşarsın.
Hele birde karıyer yapayım dersen, ömür boyu öğrenci gibi takılırsın, prof olana kadarda hocaların gönlünü hoş etmek için didinir durursun. Karar senin tabi.
Bu anlamda şartları elbette düşündüm. Dediğiniz gibi saygın ve maddi olarak cazip bir meslek. Ve elbette garantisi de var. Takdir edersiniz ki sağlık dünyada en önemli şey ve hiç bitecek gibi de durmuyor. Aklımda bu şeyleri hep düşünüp duruyorum, karakter olarak da kendimi doktorluğa uygun buluyorum. Yani dediğiniz gibi bazı şeyleri yeterli buluyorum.Hayata bir kaç yıl geriden başlamak konusunda da bir sıkıntı görmüyorum ancak bu benim tecrübesizliğim ile alakalı. O yüzden bu konuyu açıp yorumlarınızı duymak istedim.Cevap verdiğiniz için de teşekkür ederim.
-
Peki sizce hayata 4 yıl geriden başlamakla 4 yıl ileride başlamak arasında çok büyük ve elzem farklar var mıdır? Lütfen tecrübenize dayanarak bunu bana samimi olarak yorumlayın.Konuya ilgi gösterip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, düşüncelerini benle paylaşan herkesin düşüncesi benim için önemlidir
-
Ailenin maddi durumu kötü değilse, en az 6 sene daha ayda 1.500 TL civarı para göndermek sorun olmayacaksa, 30 lu yaşlardan önce evlenmeyi düşünmüyorsan sorun değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yanıtınız için teşekkür ederim
-
Rica ederim, naçizane fikrimi söyledim. Tabiki insan mutlu olacağını hissettiği mesleği seçebilmeli. Başarılar dilerim içtenlikle...
Hepinizin verdiği cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar, daha fazla görüş bildirmek isterseniz açığım, hala cevaplarınızı bekliyor olacağım. Dediğim gibi karar elbette benim ama kolektif tecrübeden de faydalanmak istiyorum,benim yapmayı düşündüğüm şeyleri yapanlar veya yapan tanıdıkları olanlar bana bu konuda bilgi verebilirlerse çok sevinirim çok mutlu olurum.Tıp içimde hep ukde kaldı hep sınava ilk girdiğim zamana geri dönmek istiyorum bu artık bende psikolojik olarak da ortaya çıkmaya başladı. Sanki zaman benim için ilk girdiğim sene donmuş gibi oysa hayat daha hızlı bir şekilde akmaya devam ediyor. Bu sebeple de artık derslerime çok iyi odaklanamamaya başladım. Net bir karar verebilirsem sorunları çözmüş olacağım ama karar veremiyorum ve karar veremedikçe bu sıkıntı artmaya devam ediyor. Anlayacağınız kısır bir döngüye girdim resmen.
Ayrıca eminim ki, benim gibi düşünen bir çok insan bir şekilde google da bu konuları aratıp bu yazıları okuyor tıpkı benim yaptığım gibi.Eğer daha çok bilgi tecrübe ve düşünce paylaşılırsa benimle beraber bir çok insan da bilgilenmiş veya fikir edinmiş olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beko711 -- 7 Temmuz 2020; 12:59:25 >
-
miletteki okuma sevdasına hastayım
kardeşim hiç mi sıkılmadın okumaktan
-
kocaelinde okumadıgın sürece okuma askı bitmez kankaquote:
Orijinalden alıntı: Man In The Wıldernessmiletteki okuma sevdasına hastayım
kardeşim hiç mi sıkılmadın okumaktan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
miletteki okuma sevdasına hastayım kardeşim hiç mi sıkılmadın okumaktan |
Yerinizde olsam ee bitince okurdum. Ben de tıp fk. birinci sınıftım bu yıl sınıfta kaldım mesela. Okul bitince de başka bölüm okumayı düşünüyorum. Yaşa takılmayın bence. Sınıfımda 25+ insanlar vardı.
|
ben de eem okuyorum şu an aynı yaştayız.seneye kazansan 6 yıl okuyacaksın + tus uzmanlık vs vs derken ailene bağlı kalacaksın 30 yaşına kadar.eem ye devam edersen 30 yaşında arabanı bile almış olursun belki de.12 yıl uzun bir süre iyi düşünün derim. |
Benzer içerikler
- boğaza yapışan şey nasıl çıkar
- 30 yaşından sonra öğrenilecek meslekler
- verrutol ben için kullanılır mi
- köpeğin iri olması için ne yapılmalı
- günlük 70 gr protein nasıl alınır
- penis nakli
- exxen de neler var
- telegram indirim kanalları
- 5g nedir zararları
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X