Şimdi Ara

24-28 bin arası alınabilecek en iyi sedan araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu forumda epey konu okudum. buradan oldukça fazla fikir edindim. bana artıları çok oldu. fakat daha fazla öğrendikçe kafam daha fazla karışmaya başladı. sanırım en güzeli fazla bilmeden ve incelemeden alıp geçmek :)
    yaklaşık 4-5 aydır gerek internet üzerinde gerekse çevreden temiz 2. el dizel araç bakıyorum. kısaca söylemek gerekirse sıkılmaya başladım. hergün internet başında en az 1 saat araba bakıyorum. karar verme süreci gerçekten oldukça zormuş. kafamda seçeneklerimi kendime göre iyice sınırladım diyebilirim.

2006 ve üzeri Fokus (II) dizel
    2006 ve üzeri Megane (II) dizel
    2005 ve üzeri Corolla dizel

benim nacizane bilgilerim fokus performansı yüksek fakat konforu daha az olan bir araba. corolla bunun tam tersi. konfor ve problemsizlik fakat performans yok. megane ise sanki bu grubta alt sırada. daha sıradan bir araba gibi. tabi dediğim gibi bunlar benim kağıt üzerinden bilgilerim.

bana gerekli olan bu araçları kullanan arkadaşlardan bu üç aracı karşılaştırmaları ve fiyat performans olarak en iyisini söylemeleri.

birde bu aralar nette 2. el fiyatları biraz yüksek mi yoksa normal hali mi bu şekilde anlayamadım. 1 yıllık arabasına 0 dan fazla isteyen bile var :))
    gerisini siz düşünün.

günde 15-20 km yapacağım. elimde 28 bin tl var.
    ama mümkünse hepsini arabaya vermek istemiyorum.
    bu paraya alabileceğim en iyi araba hangisi olur.
    bu arabaların ederi ne kadardır. bu konuda bilgisi olan varsa çok sevinirim.

• Corolla ile Focus konforu aynıdır üç aşşağı beş yukarı aynı arabalar bunlar çok takılmayın içinize sinen hangisisyse onu alın Focus daha performanslıdır,Sürüş özellikleri daha iyidir.

Meganı eleyin derim.

Birde niye Dİzel alıyorsunuzki ? Aynı araçların benzinlisini ve çok daha düşük km lilerini 2008-2009 model olarak bulabilirsiniz birde LPG dönüşümü yaparsanız mis gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 2 Ekim 2011; 10:55:41 >
  • Eskiden forumdaki Megane düşmanlarından biriydim. Malesef bir çoğunun klavye delikanlılığı yaptığını ve ben dahil pek çok forumdaşı etkilediklerini farkettim. Megane'ı da detaylı incelemenizde fayda var. Performansı Corolla'dan iyi, yakıtı her ikisinden de iyi, konforu Focus'tan iyi. Piyasası da her ikisinden düşük. Temiz kullanılmış bir megane sizi rahat ettirir. Expression+Plus Paket veya Privilige donanımları da gayet yeterli olacaktır. Yakın bir arkadaşım 4 yıldır kullanıyor, forumda efsane haline gelen Megane çabuk dökülür, Megane sürekli arıza yapar, Megane kütük gibi arabadır söylemlerini kesinlikle hak etmiyor.
  • 2006 2007 belki de 2008 civic alınabilir diye düşünüyorum o fiyata.

• Megane'ı direk eliyorum,çok ortada kalmış bir model.Corolla ve Focus'un ayrıntılarını yazmışsın zaten.Şimdi yapacağın şey kağıda beklentilerini yazıp ona göre karar vermek.KArar vermeni kolaylaştracak maddeleri yazıyorum.

Süspansiyon Konforu:Focus çok olmasa da sert bir süspansiyon sistemine sahiptir,eğer sık sık bozuk yollarda kullanıyorsan rahatsız eder.Uzun yolda yolun düzgün olması şartıyla Corolla ile pek fark hissetmeyeceksin hız arttıkça Focus daha konforlu olacaktır.Yumuşak süspansiyonlu araçlar uzun yolda fazla salınım yaparak gereksiz zıplamaya neden olur.Ayrıca sert süspansiyon yüksek hızda güven verir.

Performans:1.4 D4-D ile 1.6 PSA arasında ciddi performans farkı vardır.Eğer performans beklentin varsa kesinlikle Focus öneririm,benim için araç tercihinde baş sebeplerden biri olduğu için oldukça etkilidir bu madde.Yakıtları arasında en fazla yarım lt oynar.

Yol Tutuş:Focus sınıfında referanstır,Corolla da iyidir fakat bir Focus olamaz.Ben sert kullanırım aracı,ayrıca görünmeyen tehlikelere karşı güvenli hissetmek isterim kendimi.İki araçta da ESP olmadığını düşünürsek Focus bu konuda tercihimdir.ESP olsa(Toyota VSA kullanıyor)bir nebze kabul edilinebilir yumuşak süspansiyon.

Sessizlik:Sessizlik konusunda Corolla hissedilir derecede üstün ama Focus'ta öyle abartıldığı kadar ses almıyor.Ben sese pek takılmadığım için yukarıdaki maddeler öne çıkıyor bende.Senin için farkedip farketmeyeceğinin kararını sen vereceksin...

Bu iki araç arasında belirgin farklılıklar gösteren maddeler bunlar.

• 28.000 e 1.2 yeni aveo al, veya 30-31.000 e lt versiyonunu al daha iyisini bulamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 2 Ekim 2011; 16:15:08 >
  • cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar,

Epica, C4 sedan arabayı bende düşündüm fakat bulunduğum yerde (Fethiye) servisi olmadığından biraz daha geri planda kaldı.

Islakfasulye, honda arabayı az çok biliyorum. bende almak isterim ama benzinli olması dezavantaj gibi. çok fazla kullanmayacağım ama sanırım psikolojik olarak dizel alma isteğim var. belki mantıklı bir sebebi yok ama dizel olursa kafam daha rahat gezerim fikri var.

Deri mavi, bulunduğum yerde yolların çokda iyi olduğu söylenemez. genel olarak şehir içi kullanım yapacağım arada sırada 4 saatlik şehirlerarası yol yaparım. ama aldığım arabanın güvenli olması ve performanslı olması ilk tercihimdir.

genelde bilgisayar parçaları konusunda fiyat performans ürünlerini daha kolay bulabiliyorum lakin bu arab işi epey zormuş. parasal olarakta 25-30 bin tl gibi bir rakam az değil.

benim gönlüm fokustan yana fakat sanırım 2008 de kasa değiştirdi. o zamana kadar olan kasa ile bu yıla kadar olan kasa arasında bariz bir farklılık var mı onu merak ediyorum (2004-2008 arası ile 2008-2011 arası kasa arasında). daha yeni olan kasayı tercih etmenin geçerli bir sebebi var mı ? yoksa bir önceki kasada normal bir kullanıcı için yeterli mi? ayrıca standart donanım için (trend ve collection için) değerleri ne kadardır ? piyasa özellikle internet piyasası biraz yüksek mi. iyi bir kokus kaça alınmalı ?

• 2005 Vectra C 1.6 Edition ve ya temizini bulabilirsen Elegance.Konfor,güvenlik ve donanım olarak çok önde olan bir araç.
  • 2007 modeller ufak makyaj yemiştir,çok şey var uzun uzun yazamıyorum şimdi.2008 modeller büyük makyaj yemiştir hem dış görünüm hem de motor,mekanik aksam vs. de.Tavsiyem 2008 ve üstüdür,birçok parça değiştirildi bunlarda.Bunların öncesi de kötü denilemez ama ufak tefek kronik arızalar var.Çoğunda turbo borusu bağlantı ayağından çatlaktır yağ sızdırır.Zırıltı sesi vardır konsolun altından gelir çoğunda yine bu ses vardır ama kullanıcıs titiz ise çoktan halledilmiştir bu sorunlar servisler de biliyor zaten.Bulabiliyorsanz 08 üstü ama diretmenin de alemi yok temiz olduktan sonra gönül rahatlığıyla alabilirsiniz hepsini.Ghia ve Titanium full donanım;Trend,Comfort baz donanım arada birde Collection'lar var Trend'den az doluca.Çok az da Deluxe vardır hepsi 90hp'dir jantları farklıdır özellikle oradan ayırt edebilirsiniz.Focus konusunda herşey yazılıp çizildi şu an müsait değilim uzun uzun yazamıyorum ben de Focus kullanıcı olarak şiddetle taviye ederim,benimki 2006.Yukarıda bahsettiğim kronikleri yaşadım ve sıkıntısızca hallettim.

• Derin mavi,
    cevabın için çok teşekkür ederim. sen şuan birebir kullanıcı olduğun için sorayım. fokuslar sana göre hangi yıl için kaç km ye kadar alınmalı ? birde o model için şu fiyat uygundur diyebileceğin bir rakam var mı ?
  • önce focus,sonra megane
  • bence direk olarak megane sedan dizel privilege
    servis yakıt ekonomi parça hepsi diğerlerinden üstün
  • bahsettiğiniz arabalara en fazla ne kadar vermeli ?
    internet üzerindeki fiyatlar gerçek mi yoksa biraz yüksek mi söylüyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.