Şimdi Ara

24 bit Sound Blaster Live ses kartı ve OYUNLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar.. 24Bit sublive ses kartım var fakat hiçbir oyunda eax özelliğini açamıyorum. En son Quake 4 de denedim ama eax burda da açılamıyor.. Oyunlarda eax'ı nasıl açabilirim.. Bi yardım edin lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FataLTRageDy -- 21 Mayıs 2006; 0:01:45 >

• Dün açmıştım konuyu.. bir bakan bile olmamış olmus 7 kişi olmus.. anlayan yok galiba..
  • bey kardeşim sub live kartın markası mı?
    eax desteği olduğuna eminmisin?
    en son driverini yükledin mi?
    oyunda eax i aktif yaptın mı?
    ekstra bi ayarı varsa programının menusundan açtın mı?

bu kartı ilk defa duyuyorum. creative rulezzz
  • Creative Sub Live 24 bit ses kartı... Eax Advanced Hd desteği bulunmakta.... Oyunda eax'ı aktif edemiyorum.. Eax desteğini görmüyor.. Hem kartın Hemde oyunun bütün ayarlarını kontrol ettim ama eax'ı aktif edemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FataLTRageDy -- 20 Mayıs 2006; 17:43:03 >
  • Bu arada özür diliyorum Sound Blaster.. Sub Live eski kartımdı.. Karıştırdım nasıl başardıysam :D
  • Bu arada eax updateli..
  • gormez cunku live 24 ve audigy value modelleri advanced eax 3.0 i destekliyorlar q4 d3 gibi oyunlar ise advanced eax4 u destekliyorlar haliyle bu oyunlarda calistiramassin isin asli cogu oyunda calistiramassin cunku cogu oyun aeax4 u destekliyor x-fi nin cikmasiyla artik 5 destekli oyunlarda cikacak 4 u destekleyen ses kartlarida bildigim kadariyla audigy2 ve x-fi serisi kartlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neyse canımız sağolsun :) şimdi ses kartı alana kadar sistemi kökünden yenilerim.. yok ekran kartını yenile yok işlemciyi yenile.. falan uzun hikaye.. böle devam
  • en son çıkan gündel sürücüleri indirip denedin midiye soracağım ama haliyle son creative sürücüleri 2 sene öncesine ait çıkar ondan korkuyorum
  • Kesinlikle Öyle.. Denedim güncellemeye ihtiyacınız yok sürücüleriniz zaten güncel dedi..
  • elindeki kart eax 2.0 destekli, dolayısıyla eax 3.0 hd ve eax 4.0 destekli oyunlarda malesef o desteği alamazsın.
    son oyunların çoğu minumum eax 3.0o olduğu için bu tip bi durum yaşaman normal.

olay sürücü güncellemesi ile de çözülemez ne yazıkki..
  • Quake 4 OpenAL api si için Augdy(1) ve üzeri kartlarda 29.08.2005 tarihli 5.12.10.1162 sürümün yüklenmesi gerekiyor. aksi taktirde OpenAL kartı generik hardvare desteği ile kullanıyor. Bu beta sürüm doğru yüklenirse kartı tanıyor. Doğru yükleme için önce tüm sürücüleri kaldırın. Cd den orijinal sürücüleri yükleyim ve Beta sürücüleri yükleyin her defasıbda bilgisyaraı kapatıp açın. Beta olmayan daha yeni sürümün 24 Jan 06 OpenAL desteği yok, openAL istiyorsanız bunu yüklemeyin.
    (OpenGL yi yıllardır tanırız grafik için Audio için OpenAL çıkardılar cümlemize hayırlı olsun)
  • Arkadaşlar ben creative yi çok seviyorum (forum seviyesi düşmesin diye öyle yazdım anlayın)
    Adam gibi driver paketi sunmuyorlar yok onu yükle olmadı şu eksik bunu yükle bu kadar zor driver ve sofwarei yüklenen başka donanım azdır.
    Windowsumda problem nedeniyle ham yedeğimi geri aldım openAL desteğini geri gertirmek için bir gün uğraştım. Yukarıdaki yolla bu kez geri getiremedim.
    Ancak tüm software ve driverleri program ekle kaldırdan kaldırdım bilgisayarı yeniden açtım. Ses gene geliyordu aygıt yöneticisindenb ses kartını bir daha kaldırıp bilgisayarı yeniden açıp sürücü yüklemede iptal yapıp bu kez yalnızca "Sound Blaster Audigy unified series Beta driver with OpenAL support 2.08.0002" driveri setup ile kurdum ancak desteği getirebildim. destek geldiğini anlamak için print screen linki:
    http://www.geocities.com/emingumus/q4openal.JPG
    tabi burada sound device de kendi kart marka modeli görmeniz gerekiyor. Eğer q4; kart, sürücü, yada yükleme uygun değilse kendisi siz tercihinizi bu şekilde yapsanız bile değiştiriyor. Ya OpenAL i seçtirmiyor yada seçtirse bile kart marka modele generik hardware olarak geçiyor.
    kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.