Merhaba bugün klimalar hakkında biraz bilgi edindim,dedilerki evinizin eni boyu kaç metre,camlar pimapen mi ahşap mı ben ölçtüm 23 m2 çıktı ve camlarım ahşap.O halde sizin evinize 24 lük klima takalım dediler fiyatlarına baktım ve modellerine Mitsubishi klimalar gerçekten biraz pahalı geldi 3200 Liradan bahsediyolar,fakat vestele gittim şöyle bir model önerdi bana AIRPLUS 24 -24.000BTU/h Split Biofiltre-lyonizer fiyatı 1.1189 Lira birde AIRPLUS 24 BUZZ -24.000BTU/h Split Biofiltre-lyonize-Tropi komp. bu iki modelleri sizlere sormak istedim nasıl iyimidir? önerirmisiniz yada önerdiğiniz başka bir model varmı,bilmiyorum ben direk buraya yazma gereksiniminde bulundum çünkü tüm bilgilerimi buradan ediniyorum teşekkür ederim
Klimayi hangi amacla kullanacaksiniz? Sogutma icinse cok kalite beklentisi icine girmeden Vestel/Arcelik/LG-Beko klimalarin 18.000 btu'lari size yeterli olacaktir. Ancak klimanizi isitma amaclida kullanacaksaniz butceyi zorlamaniz gerek. Malesef her klima isitma performansinda basarili degil.
Şu anda ısıtma amaçlı önceliğim ama dört mevsim olması çok daha iyi işimi görür.
Size 18.000 btu klima yeterli olacaktir. Isitma isin icinde oldugu icin Vestel tavsiye etmem. Su anda ulkemizde satilan en iyi klima markalarindan biri mitsubishi heavy fiyat olarak muadillerinden ucuzdur. Yani alabilirseniz mitsubishi heavy alin (airfel'de pesin odemede ciddi indirimli bir fiyat alirsiniz). Bir diger onerim ise Hitachi marka klimalardir, isitmada mitsubishiden daha ustundur.
quote:
Orijinalden alıntı: Yelken85
Size 18.000 btu klima yeterli olacaktir. Isitma isin icinde oldugu icin Vestel tavsiye etmem. Su anda ulkemizde satilan en iyi klima markalarindan biri mitsubishi heavy fiyat olarak muadillerinden ucuzdur. Yani alabilirseniz mitsubishi heavy alin (airfel'de pesin odemede ciddi indirimli bir fiyat alirsiniz). Bir diger onerim ise Hitachi marka klimalardir, isitmada mitsubishiden daha ustundur.
Web sitelerindeki BTU hesaplamlara bakıyorum, 26 metrekarelik odama ortalama olarak 11.000 BTU'nun uygun olduğunu belirtiyorlar. Ben 20.000 BTU almayı düşünüyordum ısıtma amacıyla. Sizce bu değer 26 metrekareli, yalıtımı pekte iyi olmayan, pimapenli bir odaya uygun gelir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: hardcrss
quote:
Web sitelerindeki BTU hesaplamlara bakıyorum, 26 metrekarelik odama ortalama olarak 11.000 BTU'nun uygun olduğunu belirtiyorlar. Ben 20.000 BTU almayı düşünüyordum ısıtma amacıyla. Sizce bu değer 26 metrekareli, yalıtımı pekte iyi olmayan, pimapenli bir odaya uygun gelir mi?
26 m2 ye insanlar genelde sogutma amacli 12.000 btu klima kullaniyorlar. Ben ise klimayi fazla yormamak adina 16 m2 de 12.000 btu kullaniyorum. Size onerdigim 18.000 btu klima size rahatlikla yeterli gelir. Klimada ortama dusuk btu klima secmek nasil konforlu iklimlendirme yapmazsa, yuksek btu klima secmekte ayni sekilde konforlu iklimlendirme yapmaz. Burda onemli olan klima markasini dogru secmektir yani siz eger iyi bir klima almazsaniz ister 26m2 ye 24.000 btu alin isitmada problem yasarsiniz.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: hardcrss
quote:
26 m2 ye insanlar genelde sogutma amacli 12.000 btu klima kullaniyorlar. Ben ise klimayi fazla yormamak adina 16 m2 de 12.000 btu kullaniyorum. Size onerdigim 18.000 btu klima size rahatlikla yeterli gelir. Klimada ortama dusuk btu klima secmek nasil konforlu iklimlendirme yapmazsa, yuksek btu klima secmekte ayni sekilde konforlu iklimlendirme yapmaz. Burda onemli olan klima markasini dogru secmektir yani siz eger iyi bir klima almazsaniz ister 26m2 ye 24.000 btu alin isitmada problem yasarsiniz.