Şimdi Ara

24 Mbit internetim 4'e düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8mbite kadar sınırsız internet paketim vardı. Yaklaşık 2-3 aydır 24 mbitle bağlanıyordum galiba santrale yakındım. 100-150 gb indirmeme rağmen de hızımı düşürmemişlerdi. Ama mayısa girince hızı 4mbite düşürmüşler. Sizce bu neden oldu hazırdaki santrali mi kaldırdılar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8mbit e kadar net limitsiz kotali paket te 24 mbit aliyordun oylemi...

• quote:

Orijinalden alıntı: PrensDestan007

8mbit e kadar net limitsiz kotali paket te 24 mbit aliyordun oylemi...

santrale yakin yerlerde oluyor oyle. 5-6 kisi daha biliyorum benim gibi
  • fiber kutuya yakın abonelere esnek profil uygulaması yapılıyor o yüzden hattının desteklediği hızı alıyorlar. 24mbit in sebebi budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balgamm

8mbite kadar sınırsız internet paketim vardı. Yaklaşık 2-3 aydır 24 mbitle bağlanıyordum galiba santrale yakındım. 100-150 gb indirmeme rağmen de hızımı düşürmemişlerdi. Ama mayısa girince hızı 4mbite düşürmüşler. Sizce bu neden oldu hazırdaki santrali mi kaldırdılar ?

hat değerlerini yazabilir misin?
  • Böyle rezillik olmaz arkadaş. Millet 60 TL'ye 24 Mbit internet kullanırken benim gibiler 90-100 TL'ye 4Mbit, 8Mbit falan kullandık yıllarca. Olay tam olarak santrale yakınlık falan da değil, öyle olsa benim de 24Mbit almam lazımdı. Hatta Tivibu'nun merkezi bulunan, anlaşma gereği öncelik TTNet'e verilen, her siteye özel fiber kutu konulan bölgemde herkesin 24Mbit alması gerekirdi ama öyle bir şey yok. Çünkü bizim bölgedeki çalışanlar delikanlıymış. Bazıları gibi keyfine göre hız artırıp başka insanların hakkını yemiyormuş. Vay anasını ya... Adamlardaki rahatlığa bak arkadaş. Param, zamanım ve sağlam g.tüm olsa yemin ediyorum sürüm sürüm süründürürüm bu Türk Telekom denen rezil şirketi. Diyecek kelime bulamıyorum şu anda. Şu durumda bile ülkenin AKN'li kullanıcılarının %90'ı 1Mbiti dahi göremezken, bu rezillerin bölgesinde oturan şanslı kesim 4Mbit hız alıyor. Olaya gel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 8 Mayıs 2012; 18:40:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

quote:

8mbite kadar sınırsız internet paketim vardı. Yaklaşık 2-3 aydır 24 mbitle bağlanıyordum galiba santrale yakındım. 100-150 gb indirmeme rağmen de hızımı düşürmemişlerdi. Ama mayısa girince hızı 4mbite düşürmüşler. Sizce bu neden oldu hazırdaki santrali mi kaldırdılar ?

hat değerlerini yazabilir misin?

hat degeri ne oluyo tam bilmiyorumda
  • 8 megabit tarifesi olanların 24e kadar kullanabilmesi uzun bir süredir var zaten eğer destekliyorsa çıkıyor yukarı benimki de öyle mesela
  • ben daha 2 mbit göremedim be

adam 24 diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnng38

8 megabit tarifesi olanların 24e kadar kullanabilmesi uzun bir süredir var zaten eğer destekliyorsa çıkıyor yukarı benimki de öyle mesela

hocam mayısın başından beri 4 ile bağlanıyorum. Bu düşüşün sebebi nedir sizce?

• Pekçok kullanıcının hızı akk 'den dolayı 8 mbit 'lerden 4 mbit'e veya 3mbit'e düşüş olmuş dostum keza sadece sana has bir durum zannedersem degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 9 Mayıs 2012; 12:38:21 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tnng38

8 megabit tarifesi olanların 24e kadar kullanabilmesi uzun bir süredir var zaten eğer destekliyorsa çıkıyor yukarı benimki de öyle mesela

hocam mayısın başından beri 4 ile bağlanıyorum. Bu düşüşün sebebi nedir sizce?

Bir hata yapmış oalbilirler hocam ya da akk kotasını geçtiniz mi? Geçince 3 ya da 4 megabite düşüyormuş artık
  • Peki bu keyfe göre hız artırımı normal mi sizce? Öyle bir rahatlıkla anlatıyorsunuz ki şaşırmamak elde değil. Çoğu kişi altyapı eksiklikleri nedeniyle 2Mbiti dahi zor alırken, altyapının yenilendiği yerlerde millete bol keseden 24Mbite kadar hız dağıtılması tamamen hukuk dışı ve gayri ahlaki bir durumdur. Sırf kârlı çıktığı içi bu durumu savunan insanların da benim gözümde TTNet'ten aşağı kalır yanı yoktur. Kaldı ki her altyapının yeni olduğu yerde de bu tip yükseltme yapılmıyor. Dolayısıyla santrallerdeki çalışanların keyfine göre mi hizmet alıyoruz biz bu koca ülkede? Muz Cumhuriyeti'nde mi yaşıyoruz?

Ayrıca ben 4Mbit için 95 TL verirken, aynı firmanın 59TL'lik tarifesinde milletin 8-24Mbit arası bağlantı alması nasıl bir iştir? Benim buna göre normalde ortalama 26Mbit hızında sınırsız VDSL2 kullanmam lazım ama bu bol keseden dağıtılan bağlantılar ve şanslı kesimin bu bozuk düzen karşısında "isteyerek susması" nedeniyle alamıyorum. Mevcut altyapıma göre 100Mbite yakın VDSL2 bile alabilirim ama şahsen böyle bir durumu asla kabul etmem. Şimdiye kadar TTNet tarafından kaz gibi yolunmuş olmam, bana başka şanssız insanları aynı şekilde yolma hakkını vermez çünkü. İnternet dediğimiz şey sonsuz bir pınar değil ki herkese kafaya göre max. hız verilsin. Hadi benim gibi geri zekalı gerçek sınırsız kullanıcılarını geçelim, max 2-4Mbit alabilen netlimitsiz kullanıcıları da 59TL ödüyor, 24Mbit alan da 59TL ödüyor. Gerçekten inanılmaz. Tek kelimeyle inanılmaz.

BTK, TTNet ve diğer ISS'ler, Rekabet Kurumu, sözde Tüketici haklarını koruma dernekleri, haksızlık karşısında susanlar... Hepsine yazıklar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 9 Mayıs 2012; 15:12:56 >

• balgamm Modem değerelerini paylaş yorumlayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcDestek

balgamm Modem değerelerini paylaş yorumlayalım.

ADSL hızı: 4095 kb/s(download) Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 22500(download)

Aybaşından beri 15 GB download yapmışım o açıdan bir sorunum yok.
    @isimbulamadım ben de 1.5 - 2 yıl boyunca 59 TL'ye internete 1.5 - 2 Mbit ile bağlandım. Bu sırada da bütün arkadaşlarım 10 - 15 Mbit arasında bağlanıyordu. Anlayacağınız ben de mağdurdum.
  • Arıza kaydı bırak düşük hız şikayetiyle kontrol ederler, şanslıysam hızın geri gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.