Şimdi Ara

24 mm-36 mm arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konuda biraz yeni oldugumdan yardımlarınızı beklıyorum.yanı bu konuyu bıraz anlamak adına..
    forumda okuyorum goruyorum 24 mm lens genıs objektıflı oluyor ve 36 mm ye gore dogal olarak daha iyi ve cok onemlı bır fark yaratmıs oluyor.. benım burda anlamadıgım kusurabakmayın artık cahıllıgıme verın 24 mm nasıl oluyorda genıs acılı oluyor ? yanı kısaca bana 24-36 mm farkını anlatırsanız sevınırım..bu değerler ne anlama gelıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ı love this game -- 25 Eylül 2006; 3:19:31 >

• İnsan gozunun gordugu acı 50 mm odak uzaklıgı olan objektife esdegerdir.
    O yuzden 50 mm normal objektiftir. Bunun ust degeri tele acı, alt degerleride genis acı dır.
    Genis acıda vizorune daha fazla goruntu alırsın. Kapalı alanlarda ve manzara cekimlerinde cok onem kazanır. Degisken odaklı (zoom lu) objektiflerde genis acı daha onemlidir .
    Ayrıca zoom oranıda tele nin genis acı oranına bolunmesi ile ede edilir.
    Mesela 28 mm genis acısı ve 280 mm tele acısı olan objektif 280/28:10 x optik zoom a sahiptir denir.

24 mm acısı olan objektif 85 derece gibi bir alanı gorurken
    36 mm olan yaklasık 60 derece alanı goruntuler.

Asagıda odak uzaklıgı ve gorus acısı bilgileri bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Eylül 2006; 10:04:15 >

• Arkadaşım bildiğim kadarıyla çizip açıkladım tam anlamıyla gör diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilence -- 25 Eylül 2006; 10:38:09 >
  • teşekür ederim verdiğiniz bilgiler için...
  • Odak uzaklığı perdeyle lens arasındaki farkmı? Birde odak uzaklığındaki değerler makinenin hangi fonksiyonlarını etkliyor.

Tşk.
  • Lens ile sensor arasındaki uzaklıktır. Zoom fonksiyonu ile gorus acısı degisir.
    Ayrıca diyaframıda etkiler. Geniste 2.8 kullanılan diyafram max odakta bu kadar acılmaz.
    Yani ısık kaybı vardır haliyle enstantene yada ıso degeri degisir. Degisken odaklı objektiflerde fazla grup mercek kullanıldıgından bazı dezavantajlar olur. Isık kaybı, renk sapmaları, distorsion gibi. Sabit odaklılar daha verimlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Eylül 2006; 9:16:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.