Şimdi Ara

24 yaş üstü bi halt olamamış insan var mı aranızda (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
18
Favori
41.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cagkan1905

güzel paylaşım hocam sağolun. beni asıl memnun eden şey forumun ingilizce'yi öğrenmiş olması. %100 ingilizce yazı 5 yıl önce ''çevirin ulannnn'', ''ccc türkçe yaz len mqq'' diye cevap alırken bugün en beğenilen yorumlarda...
    Çevirin ulannn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carter17

Şu okumayın, diploma sadece kağıt diyen arkadaşları benim mesleğimde olan arkadaşlar, dikkate almasınlar lütfen. Eğer Yazılım alanında gelişmek istiyorsanız ve sizin iş alanınızın büyük bir pazarı Teknokentlerse diploma şart!

Neden şart? Teknokentteki çoğu firma Üniversite Mezunu olan, Ar-Ge personeli olarak göstereceği kişilerden, devlet tarafından destek alıyor. Siz üniversite bitirmeden, ben yazılımcı olayım nasıl olsa bir firma beni kapar diye düşünmeniz için ya muhteşem yeteneğinizin olması lazım ya da yüksek bir freelance potansiyelinizin olması lazım. Bunun dışında istediğiniz kadar proje yapın, CV'de üniversite yoksa direk geri dönüşüm kutusuna gidiyor. Bizzat Teknokent bünyesindeki bir firmada çalışan birisi olarak söylüyorum.
    Hocam şöyle bir durum var farzedelim. Yazılımı iyi biliyorum, bir yerde çalışabilirim, ama dediğiniz gibi diploma gerek. Şimdi açıktan da olsa bir bölüm bitirmek istiyorum, bakıyorum derslere mat 2. İntegral mintegral. Yav ben bunu bilmeden de kodlayabiliyorum. Ama atıyorum integral gibi bi dersi hayatta veremedim veremem de. Şimdi ne olucak bu durumda yani. Bunun bi çıkar yolu yok mu?

• Cem kullanıcısına yanıt
    İtü kazanıp da hazırlığı geçemediği için atılmak nedir yav

• quote:

Orijinalden alıntı: secrecy

İtü kazanıp da hazırlığı geçemediği için atılmak nedir yav
    Düz lise çıkışlıyım, ingilizce hocamız hamile olduğu için ing. dersleri yerine geometri ve beden dersi gördük ama bi şekilde ing. den geçirildik. İtüye sıfır ing. giden bir benimdir herhalde. Bizim zamanımızda atılma vardı, sonrada kalktı yada biraz daha esnettiler galiba.
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    haritada çok iyi para var likhab aç veya hus yola terk cins değişikliği gibi işer yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangaetemo

aha ic dokme konusu gelmis benim icin

26 yasindayim. iyi bir liseden mezun oldum diyebilirim. bu zamana kadar 4 universite biraktim. (gerci birine maddiyattan dolayi gidemedim, digerinde de kayit oldum ama daha okul baslamadan serefsizlik yaptilar gurur yapip gitmedim) su an 5. okulumdayim. mezun sayilirim ancak staj yeri bulamadim daha maalesef. kis stajina kaldi mezuniyet durumu, o da bulabilirsem tabi. okuldan neredeyse hicbir sey ogrenemedim. sinif arkadaslarinin cogu meslek lisesi cikisli oldugu icin cayir cayir yapabiliyor, hocalar da onlara gore anlatiyorken ben patates gibi kaldim aralarinda. o kadar krediyi nasil verdim hicbir fikrim yok o derece.

maddi durum zaten felaket. 2 sene once dukkan actik, benim adima yapildi, sonunda kurtulusa erdim diye seviniyordum ama tutmayinca kapatmak zorunda kaldik. kapatali neredeyse 1 sene oldu ama hala borclariyla bogusuyorum, hergun bir yerlerden ariyorlar, kac yerden icralik oldum hatirlamiyorum bile.

okuldan tam olarak mezun olmadigim icin is de bulamiyorum. zaten bulsam da hicbir sey yapabilecegimi zannetmiyorum, cunku bilgisiz bir sekilde mezun oluyorum. gerci yine kendi cabamla bir seyler ogrenmeye calisiyorum simdi ama isim icin bilgisayar gerekiyor lakin elimdeki tek bilgisayar 5 sene onceden kalma uyduruk bir laptop. bir projeyi import etmem bile yarim saat suruyor hesap edin :/ bilgisayar alamiyorum da, bir tane kasa aldim indirimdeyken bir o bir tane de harddiskim var.

sozluyum ama surekli kizdan borc istemek zorunda kaliyorum, su tarihte verecegim diyorum ama baska bir sey cikiyor veremiyorum, o kadar mahcup oluyorum ki anlatamam. uzun suredir birlikteyiz artik evlenelim demeye basladi ama basit bir hayat istedigi halde nasil altindan kalkarim hicbir fikrim yok su an. ki kendisi su an ulkenin en iyi unilerinden birinden mezun olmak uzere ve gelecegi parlak.

bazen facebookta, linkedn'de falan lise arkadaslarima bakiyorum da hepsi iyi yerlerden mezun olup iyi yerlere gelmisler.

artik her seyi bir kenara atip kpss'ye calismaya basladim. butun derslerden temelim var, biraz calisma ile 90 puan ustu yaparim diye umut ediyorum. ki yapmam lazim cunku baska sansim kalmadi artik. en azindan rahatlarim diye umuyorum.

hof yeter sustum
    Nickini görünce canım kıymalı kol böreği çekti

• ben bu konuda fikrimi söyleyeyim.Etrafımda binlerce mühendis gibi bende işsizim diye yakınıyorsunuz.Benim şahsi fikrim üniversite mezunu işsizlerin ortak özellikleri hep aynı %95'inin öyle.Derslere sadece sınıf atlamak için gireyim, diplomam olsun diye 4 5 sene her ne haltsa ailene kendine eziyet et parasını sömür.Kendini geliştirecek en ufak bir iş yapma.Kendini iş hayatına hazırlama.Ders hocalarının illaki piyasada tanıdıkları vardır.Bunu önceden biliyor olman lazım ve ona göre o hocalarla aranı iyi tut ki sana iş yerinde referans olabilsin.Abim de öyle 30 u devirdi hala bi mok olamadı.Halamın kızından örnek vereyim.Benden 3 yaş büyük(kasım doğumlu olduğu için okula 1 sene erken yazdırmışlar böylece yaş farkımız 4 oldu) 2. sene mezuna kaldı.Abartmıyorum puanını en az 100 130 puan aşağı çekti. Sonrada gene iyi bi yer tutturamayınca neresi olursa olsun diyerek özel üniversiteye yazıldı.Ve aynı sene aynı şehir içinde farklı bir eve taşındı.Özel üniversite de burs kazanmadı diye biliyorum.Kazansa bile en fazla %50 bursludur.Kafadan senede üniversiteye en az 15.000 lira para ödendi.Oturduğu semt lüx bir semt.Kira, elektirik, cart curt yeme içme desen en az 2,500 de ordan. 1 sene için minimum en az 35 - 40 bin lira para harcandı boş yere.Dershaneleri de saymıyorum.Ben geçen anneme de dedim ondan da bi bok olmayacak abimden de olmadı diye.Hem annemin sağlığı bozuldu(biyolojisi, psikolojisi, fizyoloji vb) Halama geçenlerde sordum Işıl ın işi hazır mı diye.O da değil tabiki dedi direk.İşte o kadar para emek sağlık zaman herşey çöpe gitmiş oldu.Küçük kardeşi de bu sene yeni girdi üniversiteye.O da burssuz bir üniversite kazanmış.Ki mezun olunca onun da diplomasının bir boka yaramayacağını biliyorum adım gibi.

Dediğim gibi Türkiye böyle gençler ile dolu.%95 i yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü bunalıma giriyorlar, depresyona giriyorlar, sonrada başlıyorlar ülkeye sövmeye.Senin ilk önce kendine bakman lazım, ben kendim için, geleceğim için ne hazırladım bu yaşıma kadar, ne biriktirdim.Öyle yapmayınca vah vah tüh tüh.

Beni soracak olursanız.Ben ortalamanın baya üstündeyim.Ve şu an sağlık problemlerimle uğraşıyorum.O yüzden uzun bir zamandır işe girmiyorum.Ama iş bulma konusunda zerre bile sıkıntı çekmedim şu zamana kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3arbar

işin sırrı bence zengin aile fakir aile değil aga.hatta eğitimde fazla etkili olmaz.

6-15 yaş arası geçirilen çocukluk dönemi insan hayatını çok belirliyor.bu dönemde başından olağanüstü olumsuz bişey geçmemişse sonrası kolay.

çocuklukta geçirdiğin kötü bir olayda takılıp kalabiliyorsun.bu peşini hiç bırakmıyor.

Alıntıları Göster
    benim o dediğin yaşlarda olmadı ama.17-18 yaşımda oldu çok büyük bir travma.Şu an 22 yaşındayım ve daha yeni yeni çoğu şey normale dönüyor.(Bak herşey demedim çoğu şey)

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

Hiç öyle bir şey yok milleti yanlış yönlendirmeyin burası Türkiye. Polyanacılığınızı kendinize saklayın.

Babası vefat ettiği için Hacettepe Tıp'ı bırakıp annesini kardeşlerini geçindirmeye çalışan adam gibi adam da var tanıdığım. Dediğiniz şeylerin olması için torpil şart.

Ayrıca geçen bilecik te ataması yapılan belediye baskani kizini da gorduk.alesten kpss den derslerden yuksek not alani es gecmislerdi.

24 haziran atın ite çifte attigi tarih olarak gececek ve arap seviciligi biterek Türklüğümüze, İnsanlığımıza kavuşacağız inşallah.

Gençlere tavsiyem mühendis falan olmayın. Ülkenin ara elemana daha çok ihtiyacı var. Kendinizi bir zanaat ya da sanat alanında geliştirin. Hee ailenizin gönlünü yapmak için dilerseniz açıktan üniversite diploması da alabilirsiniz. Hayati reel yasayin, universiteler dizilerdeki filmlerdeki gibi degil. Tıp ve hukuk hariç geri kalan hepsi bosu bosuna zaman ve para kaybidir. 1 yil calisarak edinecegiz tecrube ile 4 yil okuyarak edineceginiz bilgi arasinda ucurum oldugunu anlayacaksiniz
    haklısın.Ama ben de birşey söyleyeceğim.Tecrübe var tecrübe var onu da belirtmek lazım

• Atma ziya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben

baba ve abi parası yiyorum

• Bende varim bende varimmm

Baltaya sap olamadim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybediyoruz sevgili dostum bizi para dışında mutlu eden herşeyi kaybediyoruz.

Artık sadece para harcayınca cebimizde para olunca mutlu ve iyi hissedeceğiz sanıyoruz. Toplum bizi se kendiyle birlikte umutsuzluk ve perişanlık girdabına sürüklüyor.

Oysa karnın doyuyorsa iyi kötü kendi bişey alabiliyorsan sokakta gördüğün tatlı çocuğa marketten bir gofret alabiliyorsan akşam yattığında huzurla yatıp sabah uyandığında huzurluysan daha fazla neye ihtiyacın olabilir ki.

Mutluluğumuzu huzurumuzu sevgimizi kaybettik.

Bunu da parayla kapatmaya çalışıyoruz

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.