Şimdi Ara

24 yaş üstü bi halt olamamış insan var mı aranızda (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
18
Favori
41.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okuyarak zengin olanlar maksimum 15 bin maaş alıyor gerisi okumamış iş adamları.

Yani fakiri mal zanneden saçma bir zihniyet var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su yazilim programcilik amma doluymus buralar. Bizde bir halt olamadik askeriyeye girdik .

• 25 yaşındayım geçen yıl inşaat mühendisliği bitirdim ancak şuan oturmuş bir baba mesleği var tekstille alakalı ve ben orada çalışıyorum. Çalışıyorum dediğim ayak işlerini yapıyorum şirket bana kalsa 3 aya batar. İnşaat ile ilgili hiç bir tecrübem yok insanlar farketse bunu, gülerler bana. Benimle aynı yıl mezun olmuş adamlar uluslararası firmalarda çalışıyorlar kendi paralarını kazanıyorlar ben hala harçlık alıyorum babadan. Patronun şımarık oğluyum. Pişmek istiyorum bir işte ama ailem karşı çıkıyor. Etiketim var ama çekirdekte bomboş bir insanım. Balonum kısaca ne zaman patlıcayacağım onu bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para kazanmakla okumak arasında bir ilişki yoktur. Çok para kazandığını sandığınız insanların patronları zengindir, onlarda aslında öyle o mevkilere okuyarak felanda gelmemiştir baksanız lise mezunudur çoğu. Girişimcilik ayrı birşeydir. Zamanında risk almıştır o insanlar yada vizyon sahibidir. Kredi çekip geleceği olan arazi almıştır, iş makinası alıp iş kurmuştur... Liste uzar gider.

Maaş olarak iyi maaş alan kesim doktorlardır. Onlarda en yüksek maaşı özelde alırlar, özel hastanelerin sahipleride kimlerdir gider bakarsınız.

Devlet kurumları değilde, özel kurumlara bakın. Yüksek maaş alan mühendislerin çalıştıkları yerlerde patronlar öyle aham şaham okumuş insanlar değillerdir. Okumuşlarsa da geldikleri yerle okuduklarının arasında ilişki yoktur.
  • 200.000TL'lik araba almak icin muhendis olmaktan fazlasi gerek. Kafayi bunlara takma. Etraf capulcu gibi gezip cok pahali arabalara binen insanlarla kayniyor. Gorgusuzluk gat safhada. Onemli olan o arabaya binmek degil, o araba o fiyati haketmedigi icin almamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

İşten ayrıldığım gün müdür olacağımı öğrendiğim gündü. Annem hastalanmıştı ve artık bakıma muhtaç durumdaydı. Şimdi onun maaşı ile kıt kanaat geçiniyoruz. Hayatımın böyle olacağı aklımın ucundan geçmemişti. Hayatın sizi nereye sürükleyeceği ve nerede tutacağı hiç belli olmuyor. Planlarınız ihtimallerle sınırlı kalıyor. Kim derdi 40'lı yaşlarını 15 yıllık Pc başında geçireceksin diye...
    Aynı şey başıma geldi tüm hayatım boyunca yöneticilik ve benzeri bir iş bekledim ,gerçekten geldi ama Annemin hasta olduğu ana denk geldi ,şimdi bana kimse hayatta kader yok tatavası yapmasın büyükte konuşmasın ,başına gelirse anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 30 Nisan 2018; 13:32:35 >
  • yaş 38 bekar maaş asgarinin bir tık üstü, bu yaştan sonra da benden hiç bir halt olmaz.
  • 24 yaşında 10 bin tl maaş alan mühendis bu ülke şartlarında sadece çok sağlam referans(toprpille) mümkün ki. oda iş yapmaz zaten sadece para kazanır. çok geçmeden yükselir daha çok kazanır. ama herkes bilirki bulunduğu noktaya kendisi gelmemiş getirilmiştir. o yüzden onun kazandığı 10 bin tl yaşdaşı mühendisin kazandığı 3,5-4 bin tl ye denktir. çünkü kazanmayı bilmediği için harcamayı da bilmez. bizim de var öyle arkadaşlarımız aylarca iş bulamayıp torpille işe girmiş bizden çok kazanmış tamamen vasıfsız mühendizzler. bırakın şeref sizde para onlarda kalsın. başkalarının hakkı olan yere torpille geldikleri sürece bi gösterişten başka bir halt olamayacaklar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrknn

24 yaşında 10 bin tl maaş alan mühendis bu ülke şartlarında sadece çok sağlam referans(toprpille) mümkün ki. oda iş yapmaz zaten sadece para kazanır. çok geçmeden yükselir daha çok kazanır. ama herkes bilirki bulunduğu noktaya kendisi gelmemiş getirilmiştir. o yüzden onun kazandığı 10 bin tl yaşdaşı mühendisin kazandığı 3,5-4 bin tl ye denktir. çünkü kazanmayı bilmediği için harcamayı da bilmez. bizim de var öyle arkadaşlarımız aylarca iş bulamayıp torpille işe girmiş bizden çok kazanmış tamamen vasıfsız mühendizzler. bırakın şeref sizde para onlarda kalsın. başkalarının hakkı olan yere torpille geldikleri sürece bi gösterişten başka bir halt olamayacaklar!
    torpilsiz olarakta mümkün

Kendini kanıtlayabilen uber işler yapan kişiler mevcut. Kendi yakınımda var, daha 22 yaşında iken sayılı işler yapıyordu [image processing, data imagening filtering].
    En son konuştuğumda iş alanının Türkiye de fazla yaygınlaşmadığından dert yanıyordu.

Kısacası direk olarak kaanat getirmeyin torpil diye.

• Hala bir halt olamadım mı bilmiyorum. 24 yaş üzeriyim,5 üniversite bitirdim. Hala ne istediğimi,neyde para olduğunu bilmiyorum. İktisat mezunu oldum bankalarda çalışmaya başladım. Yüksek maaş aldım aslında ama beni tatmin edecek düzeyde değildi (tatmin derken 10k falan değil 4-5k isterdim onca sene tecrübeden sonra) sonra işi bıraktım sınava girdim mühendislikler kazandım Gazi'de Marmara'da. Eem okuyorum şimdi de ama galiba eem de çöktü çökecek durumda. Şimdi Galatasaray için hazırlanıyorum en azından yurtdışına kapağı atabilirim bir ihtimal. İngilizce de ileri düzey olmasına rağmen bu yaşlarda hala okuyor olmak koyuyor. Arkadaşlar evlendi,çalışıyor,araba ile geziyor vs. Onları görünce ister istemez bi üzüntü oluşuyor bende. Benden kaç yaş küçüklerle üniversite okuyorum. Kız arkadaşım var evlilik düşünüyoruz ama kendisi mezun oldu çalışıyor bense hala okuyorum. Onun için bir sıkıntı yaratmıyor bu durum ama benim için yaratıyor. Ticarete atıl diyecekler için yaş çok ilerledi bu saatten sonra neye girebilirim,hiçbir şeyde iyi değilim direk batarım ne olursa olsun.

• Yaş 24 se mücadeleye daha yeni başlamışsın. Ne çabuk pes ediyorsun.

O işi yapan bu kadar para alamaz demeyin. Aynı işi yaptığım adam benim yarı aylığıma gıptayla bakıyor. Ben onun 2 katı çalışıyorum.Çok daha fazla sorumluluk alıyorum. Benden 2 kat fazla para alan adam da var, ama o da benden az yoruluyor. Arada uçurumlar olabiliyor yani. Koşullara kişilere göre değişiklik gösterir ücretler. Standart maaşlar devlette olur, özel sektörde çok değişkenlik gösterir. Adam katü işletmeden mezun olmuş 10 yıldan sonra 5 bin tl alıyor. Aynı derecelerde mezun olduğu sınıf arkadaşı kariyer yapmış,kendini devamlı geliştirmiş 15 bin tl alıyor. Kendinizi başkalarının kalıplarına sokarsanız kendi ilerlemenize çomak sokarsınız. Ufkunuzu daraltmayın. Üni sadece kariyerin başlangıç noktasıdır. Kendisi değildir.
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    ASELSAN da genelde 5k ile başlar.. Kamuda çalışıyorum bizde uzm yardımcısı başlayanlar 4.5 ile işe başlıyor 2 sene sonra uzman olunca 5.5k. Ben 7yillik 6.5 - 7k civarı..

(bahsettiğim. Rakamlar yıllık ort net maaş)

• quote:

Orijinalden alıntı: Morthor

Kimse kusura bakmasında bu işler kader, kısmet vs. şeylerle olmaz. Olay insanın kendisinde biter. Sen çalışıp didinmezsen şansında o kadar düşük olur. Başarılı bir örnek miyim bilmiyorum ama kendimden örnek veriyim;

Lise hayatıma kadar baya baya fakirdik. Muz yemek için yılbaşını beklerdik. O kadar fakir. Neyse; Teknik Liseden sonra zar zor mühendislik fakültesine girdim. Bitirdim ama okul devam ederken asıl istediğim meslek olan grafik konusuna sıfırdan başladım. Ayrıca okul boyunca hunharca çalıştım. Tam 5 sene ev alabilmek için gençliğimin en güzel zamanlarını çalışarak geçirdim. Şimdi 36 yaşındayım. İyi bir firmada 3D, motion designer(hareketli video tasarımcısı :) ) olarak çalışıyorum. Onun haricinde online grafik satan sitelere işler yapıyorum. Düzenli gelir geliyor $ olarak. Eh grafik işi yapıyorsan freelance olarakta çalışabiliyorsun. Yani kenara para atabilecek kadar para geliyor. Belki paradan daha önemlisi işimi çok seviyorum.

Bence kolay yoldan şu kadar para kazanırım, bu kadar kazanarım diyeceğinize sevebileceğiniz işleri araştırıp, o yolda devam etmek en önemlisi. Stresli bir işte 10.000TL almaktansa seveceğim işte 5000TL almaya tercih ederim. :)

Eyyorlamam bu kadar. :)
    Selam hangi siteler üzerinden satış yapıyorsun bende 3d modelle alanında çalışıyorum.

• Yaş 30 iki yıla yakın bir süre bankada çalıştım ama hiç mutlu değildim istifa edip emniyete girdim maaşı daha iyi arabamı aldım ev de var. Bir zaman sonra ailenin ihtiyaçları karşılayabilecek ekonomik durumunuz olunca gerisi boş geliyor.

Genç arkadaşlara tavsiyem sınırda pasaport ile alakalı işim var. Biraz para biriktirip yurt dışı turlarına katılın gezin görün yaşı 18 olan çocukalar bile kendi başlarına ülkeler arası seyahat ediyor heleki aileden yeşil pasaport hakkı olan varsa fırsatları ertelemesin

• Var ben!

Delikanlı yürekli akıllı dikkatle bakıp etrafında olup bitenleri iyi okuyanım

bir anda gelen bir olay karşısında haklıysam korkmayan haksız isem gerges kuşu gibi korkarım

acıma ve merhamet neferiyim

kolay kolay yalan söylemem

sevmeye aşığım aşka taparım

sevilmenin ne olduğunu anlayan biriyim

PARAM YANE: USD EURO TL gibi KAGITLAR BENDE BOLCA OLMADIĞINI İÇİN "Bİ HALT" OLAMADIM.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

25 yaşındayım geçen yıl inşaat mühendisliği bitirdim ancak şuan oturmuş bir baba mesleği var tekstille alakalı ve ben orada çalışıyorum. Çalışıyorum dediğim ayak işlerini yapıyorum şirket bana kalsa 3 aya batar. İnşaat ile ilgili hiç bir tecrübem yok insanlar farketse bunu, gülerler bana. Benimle aynı yıl mezun olmuş adamlar uluslararası firmalarda çalışıyorlar kendi paralarını kazanıyorlar ben hala harçlık alıyorum babadan. Patronun şımarık oğluyum. Pişmek istiyorum bir işte ama ailem karşı çıkıyor. Etiketim var ama çekirdekte bomboş bir insanım. Balonum kısaca ne zaman patlıcayacağım onu bekliyorum.
    Sen varya adamın dibisin :D

Baban görmeden...:D

• Bir torpili yoksa ki bu torpilin illa ki siyasi bir yerden olmasina getlrek yok akrabalarin ya da yakin tanidiklarin sagladigi bir imkan da olabilir, genellikle asgari ucretin bir tik uzerinde calisan insanlarla dolu etraf. Eger 25 yaslarinda zengin kisiler varsa etrafinizda bu genellikle bahsettigim sekilde gerceklesen torpil olaylariyla oluyor ki kendi cabalariyla bir seyler basarmis istisnalar da mevcut fakat kendinizi bu sekilde "yahu yasim kac oldu bir baltaya sap olamadik" tarzinda avutmaniza gerek yok... Bazen sans mi dersiniz kader mi kismet mi oradi size kalmis ama hic ummadiginiz bir zamanda kaba tabirle koseyi donersiniz... Bazen de kendizi evde tv karsisinda bos bos oturup cekirdek citlerken bulursunuz... Hayat adil degil. Ama bu hayatin surekli bu sekilde gecip gidecrgi anlamina da gelmiyor. Bir hobi bulun yani kendinizi mutlu edebileceginiz bir ugrasiniz olsun. En azindan hayata karsi daha umut dolu adimlarla ilerlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 30 Nisan 2018; 16:30:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel.Espaso

torpilsiz olarakta mümkün

Kendini kanıtlayabilen uber işler yapan kişiler mevcut. Kendi yakınımda var, daha 22 yaşında iken sayılı işler yapıyordu [image processing, data imagening filtering].
    En son konuştuğumda iş alanının Türkiye de fazla yaygınlaşmadığından dert yanıyordu.

Kısacası direk olarak kaanat getirmeyin torpil diye.

Alıntıları Göster
    Mühendis olup mühendislik yapıp 10 bin alamaz. bahsettiğimiz şey bu. girişimcilik yada ticaret çok başka

• quote:

Orijinalden alıntı: onrknn

Mühendis olup mühendislik yapıp 10 bin alamaz. bahsettiğimiz şey bu. girişimcilik yada ticaret çok başka

Alıntıları Göster
    Muhendisim ,

25 yasinda yabanci firmada 12 bin tl Maas aliyodum turkiyede . Haftasonu tatil , muhendislik yaparak.

Dil ogrenin, kendinizi gelistirin

Ve kendinizi pahaliya pazarlayin

Neler kazaniliyor gorursunuz zamanla

Bukadar umutsuz olmayin

Hayatimda hic torpilim olmadi

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.