Şimdi Ara

24 yaş üstü bi halt olamamış insan var mı aranızda (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
18
Favori
41.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türkiyede işsizlik sorunu var çogu yerde o kadar kötü ki 5 10 günde bir sürüsüne eleman degistiren firmalar var bizzat şahidim giren çıkıyor 2 hafta çalışşın elinden operim o kişiyi gerçekten kötü şartlar altından çalışan insan çok hayvana acıyoruz ama çok insan gordum gerçekten devletın bu işe bir el atması gerekiyor özel sektor şuan denetimsiz adam işe giriyor çıkıyor sigortada 30 gun üzerinden gosteriyorlar hafta sonu mesaisini vermiyor 45 saat üstü ücretini vermiyor fazla çalışmayıda ücretli izin olarak sisteme giriyorlar SGK bildirimi yaparken bunlar devletin görevi takip edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSAVIOR -- 29 Nisan 2018; 20:15:45 >
  • Fazla bekletmiycem yarın veya öbür gün açarım bu ayki bordro elime geçsin de maksat en günceli olsun
  • selamun aleykum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Nerde ya 10k maaş alan mühendis CMS gibi büyük bir firmada bile 2500 yeni mühendis maaşı alınıyor. Yazık. Genelde güzel bir yer 2500 maaş + 500 sodexo fit. Neyse makine okuyacak, okuyan arkadaşlara selam olsun makine bitirdim 6 ay falan çalıştım. Şuan 2. sınıf yazılım mühendisliği okuyorum. Makineyle aylık 10bin almak imkansız. Yazılıma yönlenin biraz, 2 günlük çalışmayla 10bin liralık iş bağlıyorsunuz

edit: Bu arada bende de durum aynı ales, yds falan girdik yüksek yapıcaz bakalım belki adam oluruz. Aramda kostüm takviyesine tıkladım yanlışlıkla 4 gündür rüyalarımda riottaki kel dayıyı görüyorum. Param olmasın ama mutlu olayım istediğim bu. Parada gözüm yok, 1000 lira aylık gelirim olsa ve çalışmasam, istediğimi yapsam dünyanın en mutlu adamı ben olurum. Napayım lüks arabayı, iphone'u, marka kıyafeti. Karnım doysun, internetim kesilmesin, arada da denize, gezmeye falan gidebiliyim yeter bana
    O rüyandaki kele benden selam söyle birde benim kodlar nerde kalmış onu sor

• quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

Evet nasip diye bir gerçek var .. Bizim nasibimizde de bu varmış. En çok üzüldüğüm nokta da , o kadar çalış çabala , emek ver .. Okulu iyi bir şekilde bitir. Ama , en düşük kademe maaş bile istesen seni alacak bir yer yok . Devletin hiç umurunda değilsin . Torpilin işe yarıyorsa kralsın , yaramıyorsa bir hiçsin .Tabi bu nokta ultra başarılı olup , kendi başlarına bir yerlere gelmiş kişiyi ayrı tutuyorum . Haytalık yapıp , kopya vs. ile geçip , ülkenin en önemli projelerinde çalışan kişileri görünce insan bir tuhaf oluyor . Başka ülkelerde nasıl bilmiyorum ama bizim ülke de yok yani , doğru hiçbir şey yok . İşsizliğin çözümü de var ama bunu yapacak babayiğit yok .

Alıntıları Göster
    Tavsiyem KPSS kasın,çevrenizde sizin tabirinizle “sizden iyi olanları” ondan sonra görün.İmrenerek bakacaklar.

• John WICK kullanıcısına yanıt
    Olm artık paran yoksa seks de zora girdi. Yeni mezun mühendisim, havacılık sektöründe güzel bir şirkette çalışıyorum. 4k maaş ile başladım, ama bırak bin lirayı, 4k ile bile kendi ayakların üzerinde durmak zor. Özellikle İstanbul’da. Diğer şehirlerde de iş yok zaten. Çok kötü, çarpık bi toplumda yaşıyoruz. Allah hepimize sabır, güç kuvvet versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

@fx82ms
    Arkadaş yüksek lisans mezunu. Kargo gemisinde makine mühendisi, aylık 8000 dolar maaş alıyor mesela.

Başka mesleklerden tanıdığım insanlar da var ama yazmayayım.

Artık her genç üniversite mezunu. Yüksek lisanstan sonra doktora okumadan işsiz kalmanız normal arkadaşlar.

Asosyal olmayan, birkaç dil bilen, yüksek lisans yapmış insan dünyanın birçok ülkesinde iş arayıp bulabilir. Almanca bilen Almanya'ya, İngilizce bilen Amerikaya gider mesela.
    22 de lisans bitsin.24 de yüksek lisans bitsin.28 de doktora bitsin.28 yaşına kadar ne yapacak?

• Var 28 yaşında hayattan öğrendiğim en önemli şey sen neyi planlarsan planla hayatın kendi planı var o yüzden çok takma ben uğraştım bu yaşıma kadar ne elde ettin dersen neredeyse hiç herşey kader kısmet, takma kafaya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Bu hurafeler için bir başlık açacağım bizzat bordromu koyacağım bir ara. Mühendis olup 1200 lira alan kimse yoktur sıkılmadınız mı artık
    üniversitelerin mühendislik fakültelerini gez bir yeni mezunlara sor bakalım ne diyecekler sana.200 tane üniversite var bunun en az 150 sinde mühendislik fakültesi vardır.İlk 5 fakülteyi çıkar kalan 145 in öğrencilerine sor =)
  • ilk 5 fakülteyi yazabilir misin hocam? Büyük ihtimalle senin söyleyeceğin ilk 5teki üniversitede değilim. Zaten 150 üniversitenin mühendislik mezunu vermesi siyasilerin suçu. Üniversite mezunu sayısı arttı diye övünüp işsizler ordusu yaratıyorlar. 300 bininci sıradan mühendis olan adamın işe girememesi normal o yüzden. Bu her meslekte böyle. Mühendislik özelinde söylemek doğru değil. Tıp, diş ve belki bir de hukuk dışında tabi.

Edit: Tıp, diş ve hukukun 300 bin sıralı okulu yoktur gerçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 29 Nisan 2018; 21:3:40 >
  • Seçimden sonra işsizlik daha da artacak herkes elindeki paranın değerini bilsin. Araç almayı düşünüyorum ama vazgeçmek üzereyim.
  • merhaba, 24 yaşındayım hala üniversite okuyorum 7. senem. muhtemelen bi kaç sene daha sürer. bölümümden nefret ediyorum. hiç ilgimi çekmiyor. şu hayatta ne olmak istediğimi ve neye yeteneğimin olduğunu bilmiyorum.

aşk hayatı-sevgili falan dersen o konularda da yetenekli değilim.

hayatta umutlu olmak için bir nedenim yok.

anlayacağın yanlız değilsin.
  • 25 yaşındayım geçen sene işletme bölümünden mezun oldum. Bölüme dair ne bir alakam var ne de hevesim Resmen öylesine okudum. Yapmak istediğim iş bu değil. Aslında yapmak istediğim iş ne BİLMİYORUM. Ama biyerden başlamak lazım diyip tecil bozdurdum. 4 güne asteğmen olarak uzun dönem askere gidiyorum. Gidip geldim diyelim sonrasında ne olacağı hakkında yine bir fikrim yok
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Neden siemens?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Yabancı firma daha yüksek ücret verebiliyor.

• 3 günlük dünda aga ölsen kimse hatırlamıcka seni onca şehit verdik sen birinin adını hatırlıyormusun yok bende hatırlamıyorum ölsem benide hatırlamazlar boş vareceksin günü yaşıyacaksın
  • okumak artık çok bi statü yaratmıyo eskisi gibi mesela benim gördügüm bi aile dostumuz var bi ilin dogalgaz döşeme vs. haklarını aldı kendisi inşaat teknikeri yanında 8 makine 1 inşaat 9 mühendis çalıştırıyo 2bintl evet doru 2bin tl maaş veriyo çalışanlarda meslegi iyi bilen 30-45li yaşlarda evli cocuklu adamlar bende makine mezunuyum ne doru duzgün iş var nede alım var açıkcası söylemek gerekirse ben dahi greencard,kanada olmazsa avrupa kovalıyorum maalesef türkiyede yuksek yerlerde yuksek dayıların yoksa istersen tıp oku işin ameleligini yaparsın yada onu dahi yapamazsın.
  • Şu forumda en inişli çıkışlı olan benimdir herhalde, zekam konusunda da tam bir sonuca ulaşamadım. İlk okulda parlak bir ögrenciydim, ilk okul sonlarında bocaladım. Orta okulda 10 dersen 6 zayıfla kurul sayesinde bitirdim. Lisede 2 ye kadar vasat bir öğrenciydim ki lise bildiginiz düz lise. 1.96 olan ortalamamı Lise 3 de mat-4-5 organik kimya gibi en ağır derslerin olduğu dönemde 5 üzerinden 4-5 alarak geçtim. İlk sene üni sınavını kazanamadım, sonra sınavda ilk 3000 içerisine girip itü mol. biyoloji kazandım (lisemde benimle mezun olanlar içinde en iyi yer kazanan ilk 5 kişiden biri oldum), oradan ing. hazırlığı geçemdim diye atıldım, tekrar hazırlanıp dokuz eylül iktisatı kazandım, ilk yıllar iyiydim, son sınıfta bi dolu ders bırakıp okulu uzattım. Aklımda yüksek yokken tezli yüksek lisans sınvlarına girdim kazandım, ders aşamasını geçtim tezi salladım hala duruyor. Bir kamu bankasının sınavına girdim üst mertebe sınavlarını 1-2 soruyla kaçırdım ama düz memur olarak girdim. Daha iyisini hedefledim ama olmadı. Aşk hayatı dersen ondaki stabilite hiç birşeyde yok zira sürekli red sürekli istenmeyen taraf oldum bu konudaki bahtsızlığım hayatım en stabil giden durumu. Bi baltaya sap olduk mu, sanırım olduk ama sap gibi sap olduk

• kola şişesine otursaydın.

*konu dışı özel'e açsan benden ciddi telkin edici bir cevap gelebilirdi ama maalesef burası konu dışı (burdan çıkış yok gibi oldu ama neyse :D)

Güldüğüme bakmayın canım sıkkın içeriğine bakmadım ama şu suriyeli milletvekili konusunu gördüm kafam attı.Birgün toplucana kola şişesine oturmak zorunda kalabiliriz beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jouska -- 29 Nisan 2018; 23:47:28 >
  • İşten ayrıldığım gün müdür olacağımı öğrendiğim gündü. Annem hastalanmıştı ve artık bakıma muhtaç durumdaydı. Şimdi onun maaşı ile kıt kanaat geçiniyoruz. Hayatımın böyle olacağı aklımın ucundan geçmemişti. Hayatın sizi nereye sürükleyeceği ve nerede tutacağı hiç belli olmuyor. Planlarınız ihtimallerle sınırlı kalıyor. Kim derdi 40'lı yaşlarını 15 yıllık Pc başında geçireceksin diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macsimust -- 29 Nisan 2018; 23:53:44 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.