Şimdi Ara

24 yaş üstü bi halt olamamış insan var mı aranızda (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
18
Favori
41.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de mühendisim ama 10k falan hikaye; demek ki ben de olamamışım
  • Forum da mühendisten geçilmiyormuş mübarek, elini sallasan mühendis.
  • Herkes mükemmel özelliklere sahip de şirketler almıyor sanki. Adam 2 üniversite bitirmiş 3 cümle üst üste kuramıyor, adama yemekhane solda diyorsun adam sağa gidiyor. Bu ülkede eğitim kurumlarından verilen eğitim hava civadır, insan kendisini eğitmesini bilmedikten sonra sürünmeye devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

Muhendisim ,

25 yasinda yabanci firmada 12 bin tl Maas aliyodum turkiyede . Haftasonu tatil , muhendislik yaparak.

Dil ogrenin, kendinizi gelistirin

Ve kendinizi pahaliya pazarlayin

Neler kazaniliyor gorursunuz zamanla

Bukadar umutsuz olmayin

Hayatimda hic torpilim olmadi

Alıntıları Göster
    oo burak özçivit sen yaşıyon mu ya. o konunu hatırlıyorum 12bin tl veren yerde mi çalışayım memur maaşı veren yerde mi diye konun vardı yıllar önce

• üzülmeyin sonunda sevinen siz olursunuz belki bu arada asidi kaçan kola firmasına dava acın 10M para kazanırsınız diye ümit ederim bende. 10K maaş alan mühendis varmış ülkemizde vardır illaki koskoca 24 yaşında adam yalan mı konuşacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hands0meJack

yaş 38 bekar maaş asgarinin bir tık üstü, bu yaştan sonra da benden hiç bir halt olmaz.
    bende 34 sen yine maaş alıyorsun ben kol saati alıyorum :)

buradakilerinın çoğunun yine bir mesleüi var okumuşlar üstelik

ya ben ne yapayım?

90 lı yıllarda çanta atölyemiz vardı gençlüğimü orada heba ettim ama güzel paralar kazanıyorduk.o yuzden sonunu düşünmedik,o meslek öldü,ölü paraya çalış diyorlar.bende çalışmıyorum şuan.

en son temizlik işine bakmıştım,tanıdık vasıtasıyla yapamam dedim oda kaldı.

vasıfız eleman lazım olursa güzel meslekli bir yerde,yeşinlendirin beni gençler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suÇ -- 30 Nisan 2018; 18:8:47 >
  • Milyarlar kazanıp güzel arabalara binince bir halt olmuş mu olacağız ?

Bizi ne mahvetti biliyor musun ? Teknoloji. Nasıl yani dersen her gün önüne sürülen o lüks ve mükemmel hayatların arayışındasın değil mi?
    Sosyal medyada herkes kendi hayatının havasını atmakta. Arkaplanda pislikler var ama sana kamera güzel bir noktayı gösteriyor. Sen de diyorsun ki "lan adamlar ne yaşıyor be"
    Herkes bir vitrine koymuş kendini , herkes onu bunu beğeniyor.
    Kimse kalbini yüreğini gösteremiyor bu sosyal mecralarda biliyorsun, herkes şeklini şemalini koymuş bir maddecilik almış gidiyor.

Yeri geliyor bir deniz kıyısında , yeri geliyor mükemmel ağaçlarla dizili bir ormanın tam ortasında. Herkesin elinde bir kamera ve sadece fotoğraf çekmek için yaşıyoruz.
    Devir böyle, sunmak için yaşıyoruz , sonra gelsin beğeniler, esasen aldığımız beğenilerin çokluğuyla keyfimiz artıyor o mükemmel doğanın içinde bulunmanın verdiği keyiften öte.

Sonra oturup TV'nin karşısına bilmem kimin konağında boğaz manzaralı evlerde her sabah portakal suyu içen şahısların yapmacık aşk hikayelerini izleyip duygulanıyoruz.
    Sonra o dizilerde bir karakter oluyor şekli şemali düzgün hani kızların "çok yakışıklı" dediği tiplerden. Ama bir bakıyorsun bütün karaktersizlikleri bünyesinde biriktirmiş. Ama ne önemi var , yakışıklı o ?
    Sonra arabası var en güzelinden.

Daha onlarca örnek verebilirim ama uzatmayacağım. Yolda yürürken bir karıncayı bile ezmemek için çaba harcıyorsan sen olmuşsun hocam, önemli olan altındaki araç değil insanlık insanlık.
    Gözlerini kapat insanlara, bir hedefe odaklan. Yılmadan ilerle ama kimseyi ezme. Belki milyarların olmaz ama emeğinle kazandığını harcamanın ve bazen paylaşmanın zevkine vardığında en mutlu insan sen olursun.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüzbaşı price -- 28 Şubat 2021; 9:28:3 >
  • Saçmalamayın, etraf işsiz ve asgari ücrete tamah eden milyonlarca kişi ile dolu.

Asgari ücret alabilmek için çabalayan bir çok kişi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peyloride kullanıcısına yanıt
    Obama retired at 55 Trump started at 70 kısmı on numara yazılmış
  • İşçiyim bir halt olduğumu düşünmüyorum evimi zor geçindiriyorum tek hobim oyunlar sigaram yok içkim yok dışarda yemek yok , dün sinemaya gittim ay sonunu getiremicem malesef zaten çok pişmanım 3d işkence gibiydi imax de iyi oluyor dediler de gittik oda aynı korsan izlesem daha çok keyif alırdım , bankadan extra para çekmek zorunda kaldım bir kere dışarı çıktığım için maaşım 5 bin tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 30 Nisan 2018; 19:3:33 >
  • Tam da evlenmek için 100.000 (yüz bin) lirayı bulamadığım bir günde "siz fakirler..." diye benimle konuşan bir akrabamın yüzünden içerlerken bu başlığa denk gelmek...

Sonuç: evet onlar haklı "biz fakirler... "

• quote:

Orijinalden alıntı: scarl@

Yaş 32, bu yıl öğretmen olarak atandım, bi halt olabildiğimi düşünmüyorum, yl yapıyorum mebden bir an önce kurtulursam bi halt başarmış sayacağım kendimi (1 milyon öğretmenin %90ını cebimden çıkarırım o ayrı)
    Öhömm öhömmm😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Ben olcam seneye o bir halt olamamıs insan sizin tabirinizle. Benim yapımda statü kaygısı yok ama. O yüzden param çok olsa bile ne yapayım diyorum. Etrafımdaki insanlar ne yapmış falan etrafımla ilgilenen birisi de değilim. Yüzbinlerce yıldır insanın temel ihtiyacı yeme içme, barınma, güvenlik, seks ve en son kendini kanıtlama olmuş. Ben de kendini kanıtlama dürtüsü yok doğuştan yok yani umrumda değil.
    Param çok olursa organik besinlerin üretildiği, benzinli arabaların, fabrika dumanlarını olmadığı şehirlerde gidip yaşarım. İtalya, Hollanda gibi ülkelerde böyle şehirler var.
  • scarl@ kullanıcısına yanıt
    Meb den kurtulmak mi diğer kurumlardan haberiniz yok sanırım....

• 22-27 yaş aralığındaki grup, en kolay şekilde en üste ulaşmaya çalışıyor. Bir yerde başlıyor, baktı ki ilerleme yok başka yer. Sonra başka yer...

Genel problrm, kanaatkar bir jenerasyon değil, sabır hiç yok..

Usta olmadan ustanın maaşını hesaplıyor, müdürün ne kadar alıyor, kaç sene sonra müdür olur onu hesaplıyor..

Ama esas meseleyi atlıyor, henüz birşey değilsin daha çalışman lazim

Türkiye de eğitimi yüksek (4 yıllık mezunu diyelim) insanlarda işsizliğin büyük kısmı bu olay.

Bu yaş grubundaki arkadaşlar, istediğiniz kadar itiraz edin, torpil deyin, şans deyin, baba parası deyin vs s.

Once sabretmeyi öğrenin, kendini, ı geliştirin (uyduruktan sertifika programlari ile değil çalışarak, tecrübe edinerek),ayni isi daha iyi nasıl yaparım ona kafa yorun (fotokopi dahi cektirseler)

Başarılı olmama şansıniz yok..

Yok öyle olmaz diyorsaniz, üzgünüm ama sizden de birşey Olmaz, bunu anladığınızda yaşınız 35 olacak o zaman görüşürüz

• Mekatronik mezunlarının çoğu ıssız veya kendi işin yapamıyor. 10k nerede alıyormuş merak ettim.

Yaşın daha çok genc. Çok değil 29 yaşında olan insanlar şimdi senin yaşlarında olmayı istiyor. 35 olanlar da 29 u.

Yani etrafına bakma kendine bak. Aynı öğütleri kendime de veriyorum inan.

• scarl@ kullanıcısına yanıt
    Celiskilerr celiskilerrr. 32 yasinda atanma gayreti gosterip atanmaktan kurtulmaya calismak.... Keske atanmasaydiniz cebinizden cikardiklarinizdan biri hizmet verirdi :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sende okusaydin mühendis olsaydın ne bekliyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben henüz o yaşta değilim fakat o yaşın sonlarına doğru elimde bir diplomam olacak ki benim için pek de bir anlam ifade etmeyecek. Asıl macera diplomayı aldıktan sonra başlıyor çünkü. Ayrıca Tr'de yaşayıp da ayda 15k para alacağıma yurt dışında yaşayıp da insan yerine konulup 2-3k dolar almayı yeğlerim. Bu ülke insanın ömründen ömür eksiltiyor resmen.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.