Şimdi Ara

24 yas yazilima baslamak icin gec mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Python ile baslayip ardindan java sonrada c++ dusunuyorum ama sizce bu yas gec mi, yazilim suanda dunyada onu en acik alan olarak goruluyor

Not:elektrik elektronik muhendisiyim okulda daha cok elektrik dersleri almistim ama elektrike ısınamadım o alanda calismak istemiyorum keske bilgisayar muhendisligi okusaydim diyorum ama artik gecmise gidemiyorum yas 24 olur mu beyler sizcebu saatten sonra?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir çok faktör var. Uzaktan güzel gözükebilir işin içine girince kafa ağrıtabilir zevk alarak yapman lazım. Parasal sıkıntın var mı çünkü bir kaç sene iş yapana kadar para kazanamayacaksın senin durumunu senden iyi bilemem. Belki 2-3 sene geçireceksin zevk almadığın için iyi noktaya gelemeyeceksin sonunda vaktim geçti diye bunalıma gireceksin yada bu iş sana göredir hayal ettin yere gelip mutlu olacaksın
  • Seviyorsan değil sevmiyorsan her yaş geç

• Degil tabiki hocam. İnsanin ilgisi olmayinca okulun ittirmesi ile olacak is degil zaten. Saglam calisirsan 2 yila kalmaz ortalama cs ogrencisini yakalarsın. Ben de cs 50 çalışmayı dusunuyorum edxten. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: baband

Degil tabiki hocam. İnsanin ilgisi olmayinca okulun ittirmesi ile olacak is degil zaten. Saglam calisirsan 2 yila kalmaz ortalama cs ogrencisini yakalarsın. Ben de cs 50 çalışmayı dusunuyorum edxten. Tavsiye ederim.
    Udemy de ki kurslarda güzel

• Yazılım ney

• Bir çok faktör var. Uzaktan güzel gözükebilir işin içine girince kafa ağrıtabilir zevk alarak yapman lazım. Parasal sıkıntın var mı çünkü bir kaç sene iş yapana kadar para kazanamayacaksın senin durumunu senden iyi bilemem. Belki 2-3 sene geçireceksin zevk almadığın için iyi noktaya gelemeyeceksin sonunda vaktim geçti diye bunalıma gireceksin yada bu iş sana göredir hayal ettin yere gelip mutlu olacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: megan444

Bir çok faktör var. Uzaktan güzel gözükebilir işin içine girince kafa ağrıtabilir zevk alarak yapman lazım. Parasal sıkıntın var mı çünkü bir kaç sene iş yapana kadar para kazanamayacaksın senin durumunu senden iyi bilemem. Belki 2-3 sene geçireceksin zevk almadığın için iyi noktaya gelemeyeceksin sonunda vaktim geçti diye bunalıma gireceksin yada bu iş sana göredir hayal ettin yere gelip mutlu olacaksın
    parasal sıkıntım şöyle yok hocam zaten normalde para harcamayan birisiyim , ailemle yaşadığım için aylık 200-300tl ile bile geçinebiliyorum , evet dediğiniz gibide olabilir 2-3 sene zaman geçirip zevk alamama ihtimalimde var ama 4 senemi elektrik-elektronik alanına verdim ve ondan zevk almadığım konusunda eminim , birde yazılım kısmını deneyeyim diyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geç değil.
  • 50 yasinda müdürlüğü bırakıp yazılımcı olmaya yeltenen birini görünce geç kalmadığını anlarsın. Yazılımda tek eksi kafa yorma ve aksesuarlar. Joystick sensor LED mikrofon gyro compass derken epey uzun bir liste cikiyo. Bunları birden almıyosun tabikide atıyorum x yapmak istiyorsun bunun için koddan ziyade sensör lazım oluyor. Vakti zamanında pahalıydı bu vicdansizlar şimdi 20 li 30 lu sensör kitleri uygun fiyata bulmak mümkün.

• Yazılım deyince neden direkt yazılım dillerini art arda sıralıyorsunuz. Sıraladığın diller o kadar farklı amaçlara hizmet ediyor ki belli ki çevre veya internetten duyduğunla bu işe atlamayı düşünüyorsun.

Sana bir tavsiye vereyim. Önce gerçekten ne istediğini ne yapmak istediğine odaklan ardından bu amacını gerçekleştirmek için yazılım mı yapacaksın manavcılık mı yapacaksın ona karar ver, ona göre ilerle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Yazılım deyince neden direkt yazılım dillerini art arda sıralıyorsunuz. Sıraladığın diller o kadar farklı amaçlara hizmet ediyor ki belli ki çevre veya internetten duyduğunla bu işe atlamayı düşünüyorsun.

Sana bir tavsiye vereyim. Önce gerçekten ne istediğini ne yapmak istediğine odaklan ardından bu amacını gerçekleştirmek için yazılım mı yapacaksın manavcılık mı yapacaksın ona karar ver, ona göre ilerle.
    hocam aslında mobile developer olmak bana daha yakın geliyor ama türkiyedeki iş alanlarına baktığımda çok fazla iş yok gibi o yüzden en çok kullanılan dilleri öğrensem onlarla ilgili bir işe girebilirim diye düşünmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

50 yasinda müdürlüğü bırakıp yazılımcı olmaya yeltenen birini görünce geç kalmadığını anlarsın. Yazılımda tek eksi kafa yorma ve aksesuarlar. Joystick sensor LED mikrofon gyro compass derken epey uzun bir liste cikiyo. Bunları birden almıyosun tabikide atıyorum x yapmak istiyorsun bunun için koddan ziyade sensör lazım oluyor. Vakti zamanında pahalıydı bu vicdansizlar şimdi 20 li 30 lu sensör kitleri uygun fiyata bulmak mümkün.
    Hocam sen ne anlattın

• İş bulursun onu dert etme. Bugüne kadar mobil developer olup iş bulamayan tanıdığım yok. Ayrıca maaşları da gayet iyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 24 yaş geç değil ama bu kafayla gidersen 40 da falan para kazanmaya başlarsın.

yaptığın sıralamadan falan yazılım hakkında fikrin olmadığını anlıyorum bu yüzden böyle diyorum.
  • Dostum hicbir sey icin gec degil , suan dunyada senin yasinda olabilmek icin tum mal varligini ortaya dokebilecek insanlar var , daha yolun basindasin yasinin kiymetini bil
    Ek olarak mobile tarafinda gelismek istiyorsan flutter dilini tavsiye edebilirim ; python dili genelde veri analizi ve yapay zeka alanlarinda kullaniliyor ama python cok esnek bir dil mesela web alanina yonlenmek istersen django adli web framework var her türlu isini gorur , django developer maaslari da iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TonyStank -- 22 Haziran 2019; 13:22:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

24 yaş geç değil ama bu kafayla gidersen 40 da falan para kazanmaya başlarsın.

yaptığın sıralamadan falan yazılım hakkında fikrin olmadığını anlıyorum bu yüzden böyle diyorum.
    fazla bir fikrim yok hocam daha doğrusu kafam karışık , hangi yazılım alanında daha rahat iş bulup daha iyi maaş alırım onu tam bulamadım , c c++ öğrenip gömülü sistemler arm mikroişlemci falan programlanabilir ama iş alanı dar gibi ve pek zevkli değil , java, javascrip phyton baya popüler diller olduğu için bunları öğrenirsem iş ve maaş sıkıntısı çekmem diye düşünmüştüm hocam
  • Türkiyede 24 yaşında yazılıma başlamak tabi ki geç. Yaşıtların işe girerken sen yeni öğrenmeye başlamış olacaksın. Öğrenme süresi minimum 2-3 seneyi bulur, ondan sonra da junior seviyesinde 2500 tl civarında anca işe başlarsın. Şuanda piyasada en çok aranan developerlar backend developer, frontend developer, mobile app developer olarak gidiyor. Aşağıda kodluyoruz.com'un piyasa araştırmasını paylaşacağım.

Daha detaylı bilgi için:

• Ben 32 yaşında ÖSS sınavına girmeyi düşünüyorum. Elektrik elektronik okumak için mimarlığın yanına. Aynı zamanda unreal engine öğrenmeye başladım hobi uğruna. Phyton daha erken benim için ama dynamo görsel yazılımını geçen sene öğrendim.

Ben mimarlık okurken sınıfımda 53 yaşında beyin cerrahı vardı. İçinde kalmış okumaya geliyordu. Geç diye birşey yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

fazla bir fikrim yok hocam daha doğrusu kafam karışık , hangi yazılım alanında daha rahat iş bulup daha iyi maaş alırım onu tam bulamadım , c c++ öğrenip gömülü sistemler arm mikroişlemci falan programlanabilir ama iş alanı dar gibi ve pek zevkli değil , java, javascrip phyton baya popüler diller olduğu için bunları öğrenirsem iş ve maaş sıkıntısı çekmem diye düşünmüştüm hocam

Alıntıları Göster
    hocam popüler dilin iş imkanı ne kadar fazlaysa rakibinde o kadar fazla. önemli soru bu kadar köklü dillerde rakiplerinle yarışabilecek misin? örnek vermek gerekirse java 1995'de çıkmış yani java seninle yaşıt ve birileri 24 senedir java yazıyor. bunu göze almak bence kolay değil.

öğrenmek sadece dille de bitmiyor. geliştirici ortamı var kütüphaneleri var geliştirici araçları var hepsine ayrı ayrı emek harcayacaksın. hepsi birike birike seni geliştiri yapacak.

yazılım dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama hemen iyi maaş güzel iş zor. bence şu halinle başlarsan gündelik işte çalışır gibi çalışmayla 2-3 seneye falan bir işe girecek kıvama gelebilirsin ama o iştende yüksek maaşlar alabileceğini sanmıyorum. asgari ücretin bir tık üstüne tamam diyebilirsin.

şöyle düşün sen elektrik elektronik okurken rakiplerin bilgisayar mühendisliği okuyordu ve 4 sene boyunca kod yazdılar. sen şuan başlasan şuan üniversiteye girenlerden daha iyi olamayacaksın maalesef. onlar okulda eğitimini de alacak kendileri kodda yazacak. ben böyle düşünüyorum.

ekleme : benim önerim daha genç dinamik gelecek vadeden dillere yönelmen. 3 sene önce doğmuş bir dilde şuan başlasan ve bu dil 10.senesinde popüler olsa sen 7 yıllık o dilin geliştiricisi olacaksın işte o zaman para edeceksin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 22 Haziran 2019; 13:6:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.