Şimdi Ara

24 yaşında mimarlık okumak - önemli karar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 23 yaşındayım, istanbulda iyi bir anadolu lisesinden mezun oldum. lys mf3de 24binlerdeydim. tercih listemin başında bir kaç mbg, kalanında ise mimarlık bölümleri vardı. mimarlığı daha çok istiyordum ancak şehir dışına çıkamazdım ve mf4 sıralamam 33bindi. sonuç olarak mbg bölümüne yerleştim, mezun oldum, şimdi yüksek lisans yapıyorum ama oldukça mutsuzum. kesinlikle lisede biyoloji sevip tercih edilmeyecek bir bölümmüş. gün boyu laboratuvarda olmak, insanlarla pek etkileşmemek, tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak vs beni çok yordu. günler geçtikçe hayallerimden uzaklaştım. resim yapmayı sevdiğim halde bu mbg okuma süresince resim bile yapmadım kendime yabancılaştım. kötü bir bölüm demiyorum asla; okurken çok eğlendim, hep derslere katılan bir öğrenciydim. ancak sonuçta yapılan iş bana göre değilmiş onu anladım. ders faslı bittikten sonra, gözle göremediğim şeylerle uğraşmak, ortaya bir ürün koyamamak, geçerli bir mesleğe sahip olamamak (yani her yerde iş yapabilecek, temel yetilere sahip değilim; mesela mühendislerle beraber matematik, fizik, fizik laboratuvarı, programlama gördüm ancak devamı yok, bir şey tamir edemem işleyen bir program yazamam. ya da hastalıklara tıp fakültesinde okutulan derslerden daha fazla hakim olsam da kimseyi iyileştirme ehliyetim yok.), iş bulamamak beni çok yordu, üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı. bölümü okurken bırakmayı göze alamadığım halde, şimdi 5 yılımı vermiş olsam da çok kolay bırakabilecekmişim gibi hissediyorum. tekrar sınava girip mimarlık okumak istiyorum. tabi korkmuyor değilim bu yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum. belki benimle aynı şeyi ya da benzer bir şeyi yaşamış olanlarınız vardır.

Bu arada ders çalışmaya başladım bile; geometriden üçgenleri bitirdim, matematikte ise limit konusuna kadar geldim bir aya yakın bir sürede. ve şaşırtıcı şekilde eskiden yapamadığım soruları kolayca yapıyorum.

kafamdaki sorular:
    1. yirmili yaşların ortasında üniversiteye başlamak avrupada alışılageldik birşey olsa da ülkemizde hangi negatif durumlarla karşılaşabilirim? baştan bilmek istiyorum.
    2.itü ingilizce mimarlık hedefliyorum. ve bunun için daha önce olmadığı kadar bilinçli çalışmaya niyetliyim. alternatif olarak hangi üniversiteleri tavsiye edersiniz?
    3.mbgye oranla çok daha fazla iş olanağı olduğunu gördüm. işsiz kalmamak için üniversite eğitimimi nasıl değerlendirmeliyim?
    4.genel olarak resme, biraz da heykele kabiliyetim vardır. ancak mimarlık estetik yeteneğin ve zevkin yanında çokça bilgisayar programına hakim olmayı gerektiriyormuş. bu yüzden yükleyip, çalışabileceğim bana temel olabilecek programlar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. autocad gibi.

sanırım çoooooooook uzun bir yazı oldu hiç birşeyi atlamak istemediğimden. şimdiden teşekkür ederim.

• Suan zaten yuksek lisans yapiyomussunuz. Bu sene tekrar sinava girin deneyin sansinizi. Kaybedecek bisey olmaz sonucta. Yuksek lisana yaparken hazirlanin tekrar sinava. Yas konusu caninizi sıkmasin. Istanbulda ailenizle yasiyosaniz kira, elektirik, su vb. tarzi giderleriniz olmaz en kotusu parttime is cozer sorunu :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.