Şimdi Ara

24 yaşını doldurdum sağlık sigortası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar. 20 Eylül 1991 doğumluyum. 3 gün önce 24 YAŞIMI doldurdum. 25 yaşımdan gün aldım. Daha önce hastahanelerin acil servislerine gittiğimder herhangi bir ücret almadan giriş yaptırıyor ve muayane oluyordum. Ancak dün gittiğimde sağlık sigortam olmadığını ve giriş için 45 TL ödemem gerektiğini söylediler. Annem öğretmen. Emekli sandığında. Eskiden rahatça muayene oluyordum ancak şimdi böyle bir durum yaşanıyor. Bunun engellenmesi için ne yapılması gerekiyor. Bilen arkadaşlara yardımları için şimdiden teşekkürler.

• 18 yaşını doldurduğunda herhangi bir okulda değilseniz GSS yaptırmanız gerekir.

Yok eğitime aralıksız devam ettiyseniz bitirdiğinizde GSS primleri çıkar. Muhtemelen sebep budur. Gelir testine girip hiçbir gelirinizin olmadığını kanıtlamalısınız.

Ayrıntısını bilmiyorum ama geliri olmayanın primini devlet ödüyordu.

Atıyorum liseyi bitirdiniz. O yıl üniversiteye gidemediniz ve 1 yıl sonra üniversiteye gittiniz. O bir yıl için GSS borcu da çıkıyordu bildiğim kadarıyla.

Erkek olmanın zorluğu bu. Kız olsan babanın üstünden devam ediyorsun. Önceleri 25 yaşına kadardı kızların. Şimdi sınır yok. Evlenip boşanınca da babasının üstünden tedavi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

18 yaşını doldurduğunda herhangi bir okulda değilseniz GSS yaptırmanız gerekir.

Yok eğitime aralıksız devam ettiyseniz bitirdiğinizde GSS primleri çıkar. Muhtemelen sebep budur. Gelir testine girip hiçbir gelirinizin olmadığını kanıtlamalısınız.

Atıyorum liseyi bitirdiniz. O yıl üniversiteye gidemediniz ve 1 yıl sonra üniversiteye gittiniz. O bir yıl için GSS borcu da çıkıyordu bildiğim kadarıyla.

Erkek olmanın zorluğu bu. Kız olsan babanın üstünden devam ediyorsun. Önceleri 25 yaşına kadardı kızların. Şimdi sınır yok. Evlenip boşanınca da babasının üstünden tedavi oluyor.

Okuyan erkekler için 25 yaşına kadar babasının sigortasından devam etmiyor muydu?

• Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    Evet. Doğru. Az önce arkadaşın doğum tarihine dikkat ettim. İddia ettiği gibi 24'ü dolduurp 25'e girmemiş.

Arkadaş 20 Eylül 1991 doğumlu. 20 Eylül 2016'da doğumundan itibaren geçen süre olan 25 yıl doluyor. 26'ya giriyor. Bu sebeple GSS olayına girmiş oluyor.
  • quote:

Evet. Doğru. Az önce arkadaşın doğum tarihine dikkat ettim. İddia ettiği gibi 24'ü dolduurp 25'e girmemiş.

Arkadaş 20 Eylül 1991 doğumlu. 20 Eylül 2016'da doğumundan itibaren geçen süre olan 25 yıl doluyor. 26'ya giriyor. Bu sebeple GSS olayına girmiş oluyor.

Benim de 25i doldurmama az kaldı, okul uzadığı için. 25i doldurduktan sonra ne olacak peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlama liseden sonra yıl kaybım olmadığı için ve üniversiteyi bitirir bitirmez kadrolu öğretmenliğe başladığım için net bilgim yok ama gelir testine girmen gerekiyor galiba.

Gelirin varsa sağlık hizmetleri için her ay prim yatıracaksın. Test sonucuna göre devletin belirlediği sınırın altında gelirin varsa devlet senin yerine primlerini ödeyecek.

Kabaca sistemi bu şekilde biliyorum.
  • quote:

Erkek olmanın zorluğu değil ,sosyal devletin olmadığı bir ülkede yaşamaya çalışmanın zorluğu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 26 Eylül 2016; 1:52:17 >
  • quote:

18 yaşını doldurduğunda herhangi bir okulda değilseniz GSS yaptırmanız gerekir.

Emekli sandığında 18 değil. Daha üst bir yaştaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

quote:

Erkek olmanın zorluğu değil ,sosyal devletin olmadığı bir ülkede yaşamaya çalışmanın zorluğu bu

+ sonsuz

• oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi.

Gss prim borcu affı var 20 yaşına kadar, gelir testine gerek yok. O eskidendi.

• Sonuç olarak 20 Eylül 1991 doğumluyum ve bu haziranda yani 15 Haziran 2016 yılında mezun oldum. Ancak mezun olduktan sonra da 2-3 ay acil servislerde ücretsiz muayene oldum. Ama geçen gün gittiğimde kabul etmediler. Sağlık sigortanız yok dediler. Ne yapmam gerektiğini hala anlayamadım.
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 20 Eylül yani 8 gün önce yaşamımdaki 24 YILI doldurdum. ve 25. yıldan gün aldım. Yani şu anda 25. yaşımın içerisindeyim. 24 yaşını bitiren kişiler sanırım sigorta kapsamı dışıa çıkıyor?
  • 5 bin lira borç görünüyordu bende. Ekim 21 de 26 yaşına gireceğim. Bu borç silinme olayından sonra e devletten kontrol ettigimde borç görünmüyordu. Eğer okuyorsan 26 yaşına girince yazmaya başlıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: JablesBlack

Hocam ben 20 Eylül yani 8 gün önce yaşamımdaki 24 YILI doldurdum. ve 25. yıldan gün aldım. Yani şu anda 25. yaşımın içerisindeyim. 24 yaşını bitiren kişiler sanırım sigorta kapsamı dışıa çıkıyor?

25in icinde değilsin kardeşim. 25i bitirdin. 26'nın içindesin. Sen doğalı 25 yıl geçti. 25 yıl 8 gün oldu.

Ben de 1991liyim. 25 yaşımı dolduralı 4 ay oldu. 26nın içindeyim.

20 Eylül 2016- 20 Eylül 1991=25 sonuç bu kadar basit. 25yıl+8 gün yaşındasın. 26'yı doldurmak için 357 günün var.

sen 24 yaşını 2015'te bitirdin. 25'in içine girdin.

1991= 0
    1992=1. yılını doldurdun. sen doğalı 1 yıl geçti. 2'nin içindesin. 1 yaşındasın ama 2'den gün alıyorsun.
    1993=2
    1994=3
    .
    .
    .
    .
    2012=21
    2013=22
    2014=23
    2015=24
    2016=25 bitti. Devletin gözünde 25. yaşını bitirdin. 26'nın içindesin. Hastaneye filan gittiğinde barkodda yaş:25 yazar. Bu sen doğalı 25 yıldan fazla olmuş anlamı taşır.

Bilal'e anlatır gibi anlattım. Daha da diyecek sözüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 28 Eylül 2016; 23:07:58 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JablesBlack

25in icinde değilsin kardeşim. 25i bitirdin. 26'nın içindesin. Sen doğalı 25 yıl geçti. 25 yıl 8 gün oldu.

Ben de 1991liyim. 25 yaşımı dolduralı 4 ay oldu. 26nın içindeyim.

20 Eylül 2016- 20 Eylül 1991=25 sonuç bu kadar basit. 25yıl+8 gün yaşındasın. 26'yı doldurmak için 357 günün var.

sen 24 yaşını 2015'te bitirdin. 25'in içine girdin.

1991= 0
    1992=1. yılını doldurdun. sen doğalı 1 yıl geçti. 2'nin içindesin. 1 yaşındasın ama 2'den gün alıyorsun.
    1993=2
    1994=3
    .
    .
    .
    .
    2012=21
    2013=22
    2014=23
    2015=24
    2016=25 bitti. Devletin gözünde 25. yaşını bitirdin. 26'nın içindesin. Hastaneye filan gittiğinde barkodda yaş:25 yazar. Bu sen doğalı 25 yıldan fazla olmuş anlamı taşır.

Bilal'e anlatır gibi anlattım. Daha da diyecek sözüm yok.

Tamam hocam sinirlenme. İki tane üniversite bitirdim ikisi de Sözel bölüm. Anne Edebiyat baba Tarih öğretmeni. Kafa sayısala basmıyor :) . Her neyse sonuçta biz haticeye değil neticeye bakalım. Şu anda sonuç olarak sorunum devam ediyor. Bu sorunu çözmek için ne yapmam gerektiğini ise henüz kimse söylemedi.

• En basiti işe girmek :D

• Gss rezilliğine hoş geldin... Merak etme 2008 doğumlu kızlarda yasa kapsamına dahil edildi. Memleketi vergilerle kalkındıracağız inşallah, 3 çocuktan 2 işsiz kalsa güzel vergi..
  • 24 değil 25 yaşını doldurmuşsun. Ya gelir testi yaptırıp her ay belli bir ödeme yapacaksın ya da işe gireceksin. Başka bir çözümü yok.
  • Dipnot olarak belirteyim büyük bir şirkete işe başlamak için Şubat'ta askere gideceğim. Asker dönüşü inşallah iş olacak. Askere gidene kadar vergi ödesek, asker döneminde ödeyeceğimiz vergi kesilir mi, devam eder mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.