Fiyasko sene sonu 200 bin konut dediler ortada bisey yok. Birde ara katı alana bodrum, harabe olup sokak tuvaleti olarak kullanılan yere de sırf tapuda ev geçiyor diye konut yapılıp ara katlar veriliyor. Müthiş bir sistem bozukluğu var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
240 Ay Taksit ile Ev Sahibi Olma Fırsatı (2. sayfa)
-
-
maliyet artsa nolur sanki binalarda demir kullanılıyor :D
İstanbul depremi kapıda , tersine göç başladı 2 yıldır.yurtdışından konut alımı rekor kırdı.
fiyatlar öyle yada böyle normal dengeye oturacak.
-
Olayın sadece ekonomiyle ilgili olduğunu sanıyorsanız, ya emlakçı yada gayrimenkuller sahibisiniz.
İstanbul'da orta sınıf bir daire parasıyla, Amerika'dan ev alınıyor müstakil.. boktan semtte değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 11 Ocak 2025; 13:22:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz oturduğunuz evi daha ucuza satın veya kiraya
verip, bu düzene dur diyebilirsiniz!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin ekmeğinizi haram etmeden asla çözüm olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 11 Ocak 2025; 14:24:34 >
Pandemi’de evler 1 den 10’a giderken kimse maliyet konuşmuyordu dünya karlar edildi.Kisa döneme bakıp bir malın fiyatını belirlemek doğru değil üstelik.Piyasayi alıcı belirler ev piyasasında da sürekli alıcı oluyor çünkü Allah’ın Rus boksörü bile ev alıp satıyor burada.Maliyetler konusunda haklısınız ancak dediğiniz şekilde işler yürümüyor.Maliyetlerin artmasının sebebi de ucuz döviz.İpin ucunu kaçırdık anlayacağınız hep birlikte toplanıp evlerimizi çok ucuza da satsak duzelmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukruciger -- 12 Ocak 2025; 11:59:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sebebi son 10 yılda asgari ücrete, enflasyonun 2 katı zam yapılması olabilir mi ? Sosyal medyaya göre asgari ücrete zam yapılmıyor . Matematiğe karşı mı geliyorsunuz ? En düşük maaşı da asgari ücretin altında diye çevirmene de koptum . Makarnadan nefret ederim, fazla makarna gerçekten iyi değil .
Asgari ücrete %30 zam geldi ortalık yıkıldı, emekliye 12-16 arası zam geldi, kimseden çıt yok, o kadar düşünüyorsan önce bunları sorgulayabilirsin.
-
Böyük resmi senin kadar göremiom dayı ondandır herhalde Merak ettim asgari ücrete enflasyonun 2 katı kadar zam yapılıyorsa neden alım gücü düşüyor
-
zam ile alım gücünün artacağına inanıyorsan o senin sorunun, asgari ücrete yapılan zam toplumun tüm kesimine yapıldı mı ? Bunları bilmek için üstün zekalı olmana gerek yok, ortalama zekalı biri de idrak edebilir. Hem en düşük maaşlara yüksek zam yapılsın, hem de neden alım gücü düşüyor .
-
Marmara depremidir o istanbul depremi olsa duramazsın
-
Madem öyle memnun değilseniz geri iade edin.
Memur maaşı %50 arttığında TOKi, sözleşme gereği %50 arttırmak yerine %25 seviyelerinde artış yapmıştır. Hiçbir zaman vatandaşı bu konuda mağdur etmemiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepbluee61 -- 11 Ocak 2025; 16:23:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu grafiğe göre 2019da evi mal ettiğinden ucuza mı satmış oluyor ? aynı evin maliyeti/fiyatı değilse, ne anlam ifade ediyor ? adam var evine ses yalıtım mantolama herşey eksiksiz yapıyor, çakal müteahhit var, evin kapı kulpundan bile çalıyor ...
edit= yüzdesel artışmış. o mavi çizgi daha çook düşer (konut fiyatı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 11 Ocak 2025; 16:28:7 >
Orta sınıf olarak 45k dan fazla maaş alıyorsak biz napalım peki?
-
Keşke ortalama zekalı olsaydın da bu lafları yazarken biraz ölçüp tartsaydın yazdıklarını Açılın bu mühendis
-
kafan güzel herhalde temmuzda verilen zam ne oluyor. emekli ve memur yılda 2 kere zam alıyor. Millet hala eşek gibi çalışıp 22 bin alan adamın maaş zammını konuşuyor komik gerçekten. Aldığı 22 bin lira ile enflasyonu yükselttiğini düşünüyor . Bu ülkede enflasyonu bedava kredilerle millete saçtıkları paralar arttırdı asgari ücretliye zam arttırmadı.
-
2024 enflasyonu %44 , asgari ücret zammı %50
2023 enflasyonu %64 , asgari ücret zammı %100
2022 enflasyonu %64 , asgari ücret zammı %100 . sadece son 3 yıl.
Asgari ücret minimum ücrettir, yani hiçbir vasfı olmayan işçinin ücretidir. Mesela bir yakınım bir kurumda çaycı, hiçbir sorumluluk veya kendini geliştirmesi gerekmiyor. haftada 40 saat çalışıp 22bin alıyor. Son 3 yılda vasıfsız işçi kadar zam alan 1 tane meslek söyler misin ? 10 yılı falan da geçtim.
Meslek sahibi olmanızı engelleyen bir durum mu var ? Kendini geliştirmiş insanlar gayet iyi para kazanıyor, en basitinden bir marangoza gidip sor bakalım asgari ücret mi kazanıyor yoksa, 4x,5x asgari ücret mi kazanıyor
Emekli ve memur yılda 2 kere zam alıyor demişsin, asgari ücretli zammı peşin olarak ocakta almaya başlıyor. Özel sektör de genelde enflasyonun birkaç puan üzerinde zam alır. Ben o açıklanan enflasyona inanmıyorum demen birşey değiştirmiyor, maaşlar ona göre arttı 2022 ve 2023 de.
Ben emekli veya memur olsam ocakta bana %12-15 zam vermeyin, asgari ücret gibi %30 artırın, temmuzda zam istemem derim .
Madem asgari ücret zammı enflasyonu artırmıyor, asgari ücreti 100bin tl yapsınlar ya herkes zengin olur ne güzel. Hem de devlet vergi geliri o biçim artar .
Memlekette herkes ekonomist olmuş.
+blok kazandın
-
Zenginsin, git istediğini evi al diyorlar sanada işte
dostum ne 45ini :) gecen hafta bir abi emekli oldu. emekli maasi 77bin. ustelik kamudan emekli oldu.
-
Dostum ben mesela 60 000tl maaş alıyorum diyelim, henüz birikim yok ve gencim. 1+1 en kötü 1 ev bile 1.2 milyon dersek 3 4 yıl para biriktirmek lazım ki kredi olmadan ev alabileyim. 45.000tl sınırına gerek yok demem o dur ki. Krediyle ev almak herkese geçerli olmalı hiçbirimiz holding sahibi değiliz ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X