Şimdi Ara

240 Ay Taksit ile Ev Sahibi Olma Fırsatı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
8
Favori
6.834
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

neyin tepkisi kıskançlığı ki bu ? Sözleşmede memur maaşına göre ve %25 i geçmeyecek şekilde diyor burada dediklerinden hariç bir uygulama söz konusu sitemim ona

Gidip 1.99 dan kredi çektiğini varsay anlaşma yapmışsın ama 2. yılıında 2.99 uyguluyor herkes yırtınır boş yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xql1 -- 12 Ocak 2025; 14:45:51 >
  • last_uk kullanıcısına yanıt

istanbulun altında fay hattı yok. marmara denizindeki fay hattına istanbul depremi demek komik kaçar.

olayın istanbulla alakası yok demişsiniz, istanbulu akdeniz de falan mı sanıyorsunuz yoksa ?

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Marmara depremi de başka bişey de desen sonuçta İstanbul u etkliyecek onu diyorum.İroni yaptım onu bile anlamamışsın kankim.

• xql1 X kullanıcısına yanıt
    Tepki falan değil. Eğer şartlardan memnun değilseniz bu şartlardan daha iyi başka ev alabiliyorsanız iade edin kabul ediliyorlar. Ödediklerinizi de geri verirler. Bu kadar basit. Ben TOKİ süreci ve sözleşme şartlarını iyi bilirim. Hiçbir zaman fiyat artışında konut alıcılarını memur maaşına göre demesine rağmen mağdur etmedi etmez de.
    Son iki yılda memur maaşı yılda toplam ne artmış onu yazın birde Toki taksidine ne kadar yansıtmış onu yazın çıksın ortaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepbluee61 -- 12 Ocak 2025; 15:54:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • deepbluee61 kullanıcısına yanıt

Ben 2024 şubatta aldım evi Temmuzda memura %19.31 zam geldi bizim evlere %24 geldi şimdi de 2. zam olarak memur maaş artısı %11.5 ken bana %19.31 geldi anlatmak istediğim Toki sözde dar gelirli ve ödeme güçlüğü çeken insanlar için ya amaç kar etmek veya bir miktar ucuza ev alma fırsatı değil gelip burada uyguna aldınız beğenmiyorsanız bırakın edebiyatı yapıyorsunuz

Kura ile küçük bir gruba gelirleri araştırılarak verilen evler bunlar ödeme kolaylığı sağlanacak denillip bu şekilde yapılması hoş değil bizde biliyoruz piyasaya göre bi nebze uygun olduğunu 2 sene önceye kadar sabit ödeme imkanı vardı borçlu borcunu biliyordu. Gerçi çok konuşmanın da anlamı yok bu ülke genel olarak böyle birine toki çıktıysa ucuz öder imkandan faydalanır diye ödünüz kopuyor size çıkmadıysa diğerlerine de yaramasın bunun bir değişik grubu da memur zam alacağı zaman az alsın yada zam almasın diye çırpınan grup kendi cebinizden cıkmadıgı halde baskasının faydasına ise sizi rahatsız ediyor tepki gösteriyorsunuz hemen

Yav kardesim devlet vergilerle sana ev yapmis 1000 taksitle geri oduyosun sirada milyonlarca kisi var yine agiz yapiyorsun burada ne yapsin bedava mi versin.istersen verdigin tum parayi vereyim evi bana devret kalan borcuyla

Bu söylediğiniz sözleşmeye aykırı. Memur maaş artışından fazla olması imkansız. Nitekim de bence öyle. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız yasal hakkınızı arayınız.
    Ancak oranlar sizin söylediğiniz gibi artmamış. Hep memur maaşı artışının altında oldu. Hatta hiç artmadığı bile oldu.
    Önceki dönem 19,31 memur artışı olmuş ile taksitlere 7,56 gelmiş.
    Şimdi memur artışı 11.54 iken daha artış oranı belli değil iken siz nerden öğrendiniz 24 arttığını. Öyle olsa bile yıllıkta memur maaşını geçmemiş 240 Ay Taksit ile Ev Sahibi Olma Fırsatı

Kaynak:https://www.toki.gov.tr/AppResources/UserFiles/files/endeksler(9).pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepbluee61 -- 12 Ocak 2025; 20:20:15 >

Bankadan ödüyorum ya %19.31 e göre toplam borcum arttı insanların anlamadığı şu sabit bir borcu 1000 taksitte ödemiyoruz keşke öyle olsa 1000 taksitte iş uzadıkça borç artıyor

6 ayda 60 bin borç ödüyoruz ödeme kolaylığı cok iyi evet ama 6 ayın sonunda borç 300 bin artıyor sonu yok

Şuan bankadan ödeme yapamazsınız artış güncellemesi olduğu için. Bende ödemek istedim ama ödenmiyor. Daha oran net değilmiş.
    Ayrıca dediğiniz gibi artıyor taksitler ile beraber borç evet ama kredi ile almak istesen şuanki ödediğinin 2-3 katı fazla olur. O yüzden Allah razı olsun ev sahibi ettiler.

• Nasıl sonu yok çok afedersiniz? Daha sözleşme imzalarken herşey belliydi; taksit sayısı sabit ama taksitler belli şartlara göre zamlanacaktı ki o şartlara göre zamlanıyor. Normal şartlarda asla alamayacağınız bir eve sahip oldunuz; ben de başvurdum çıkmadı çok üzüldüm ki mümkün değil o kalitede bir evi o ödeme planlarıyla almama. Ne bekliyordunuz yıllık yüzde 2 5 10 artacak mı sanıyordunuz, ekonominin gidişatı belli sözleşme belli. Varsa derdiniz her neredeyseniz devredin gelin bana ya da gidin sözleşmeyi iptal edin o da mümkün. Ben ev alamadığım için kiradayım ve 15 bin kira ödüyorum şu an sizin ödemeniz ne kadar bi paylaşabilir misiniz şuraya?

• armutsever A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın iddia ettiği gibi bir zam söz konusu değil kanıtları ile paylaştım. . Zaten TOKİ şayet sözleşme şartına uyarak zam yapsaydı, şuan ödediğinin 2x katını öderdiler. Ama bu gibi sırf muhalefet olsun diye konuşanlar memnun değilseler iade etsinler. Asıl ihtiyacı olanlar alsın bu kadar net. Ama iade etmezler.

• Meandroslu kullanıcısına yanıt

elbette 5434ü söylüyorum 2008 sonrası bir kişi en fazla eyt den emekli olabilir ondada maaşlar dahada düşer yazdıklarımdan bunlar anlaşılıyordu aslında.40 yıl hizmet vermiş birinin hesabı ortadaydı işte öyle uçan kaçan rakamlar yok diye yazdım.Şuan memur 44-45 civarı şef 48-50 civarı 60k şube müdürü alabilir 5510 memurları elbetteki daha az alacak emeklilik tarafında , milletin yanılgısını göstermek icin belirttim işte ...

• toki konusunda çok şikayet okuyorum, şikayetvar da da var bu durum hem malzeme kalitesinden hemde borcun azalması yerine artması tarafında insanlar söyleniyor.Buradan sonra faizler düşecek bir süre belki secime kadar toplam tutarın azalacagı yönünde düşünüyorum.

• 2019 da arnavutköyde tokiyi kazandım 2025 oldu hala yapılıyor daireler 300 milyara daire vereceklerdi şimdi 3 milyon daire sabit 0.49 dan kredi vereceklerdi memur maaşı endeksinde zam 3 milyon daire 240 ay 12.500 aylık ödemesi 6 ay ödedin 75 milyar ödediniz ee memur maaşına %10 zam geldi misali 2.925 milyon kaldı mı borç geldi mi 292.500 zam ne ekle bakiye ye 3.217.000 çıktı 6. Ayda bu döngü 240 ay devam edecek hesaplayın dairenin 20 sene sonra ödeyeceğiniz fiyatı hesaplayın ve 6 7. Seneden sonra ödiyeceginiz rakamlar milyarlar olacak iyi düşünün. Googleye arnavuköy toki tuzla toki madurları yazın videoları izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akman64 A kullanıcısına yanıt
    İyide evin değeri hiç artmıyor mu arkadaş.

Evin değeri artıyor da bu adam o dönem devletin lafına güvendiği için mutlu oldu TOKİ’den daire çıktı diye ev almak için kasmadı o dönem 300 bine kredi ile ev alsa en baba 300 bine 1 milyon öderdi 10 senede o evde şimdi 5 milyon olurdu

sizin mantığınıza göre evin değeri arttıkça devlete arada ki farkı ödeyelim sürekli herkesin bahsettiği olay bu devletten daha güvenilir bi yapı olur mu ? Ama gel gör dedikleri hiçbir şartı doğru dürüst uygulamıyor 2019 da böyle diyip 2024 te ev bitince artık şartlar böyle diyor sesini çıkardığın zamanda birileri geliyor beğenmiyorsan iade et dışarda şartlar daha kötü diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de defalarca TOKİ ye girdim, çıkmadı. 2020 de pandeminin başında Kiptaş Silivri kurasına eşimi yazdık Allah'a şükür çıktı. Evin peşin değeri 258bin, 53 bin peşin gerisi 10 yıl vadeli banka kredisi, kredi geri ödemesi toplamda o zaman 290bin, taksit 2.450 tl. O zaman maaşının yarısı olan taksit, şimdi çerez parası.
    Şimdi kiptaş tan bir sene önce kurada kazanan TOKİ arkadaşımın derdinin büyüklüğünü anlayabilirsiniz. Rezil ettiler insanları,

Sizin hatanız , doğuştan aktrolle burda laf anlatmaya çalışmanız.. bunlara sabahlara kadar da anlatsanız hiçbir şey değişmez, mantığın bittiği yerde aktroll başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 14 Ocak 2025; 6:44:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxxcem kullanıcısına yanıt
    Kamuda bahçe işleriyle uğraşan bir tanıdık, 45 alıyor.. cumhurbaşkanlığı seçiminden önce asgari ücretle çalışıyordu kamuda sözleşmeli..seçim için kpss'siz kadro verilenlerin şu an maaşları gayet güzel..sen şefe 48-50 civarı yazmışsın ,kadroları mı farklı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Arkadaşım herşeyi kendi menfaatine göre düşünme. Bu ülke çok büyük bir deprem yaşadı. Binlerce kişi evsiz kaldı. Devlet onları düşünmeyi bırakıp senin sana verdiği sözü biraz geçirmiş kusura bakma haklısın. Depremzedeleri değilde seni düşünmeliydi hayret bişey. Senin laf ettiğin kurum binlerce konut yaptı teslim etti orda hala devam ediyor. Tüm kapasitesini gücünü oraya vermiş. Tabiki söz verdiği tarihteki şartlar aynı değil olamaz zaten maliyetler artmış. Burada haklısınız ama yinede piyasa koşulları ve şartlarına göre en iyisi bu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.